הישראליות באירופה 2019/20 - כבר בסוף אוגוסט הישראליות מסיימות את דרכן באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/5/19.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אגב עוד נתונים מה-CIES:
    - נתון שקצת יאיר את עיניו של @עידן444 - על אף שכ-18% משחקני ליגת העל הם זרים, מה שמציב את ישראל מחוץ לטופ 20, 29.3% מדקות המשחק בליגה הן של זרים. זה עדיין רחוק מהנורמה האירופית, בערך 10-13 אחוזים, אנחנו מקום 26 ומעט מאוד מדינות מאחורינו, אבל זה עדיין משמעותית יותר ממקומם היחסי של הזרים בסגלים. אוסטריה ונורווגיה למשל מאפשרות החתמה של יותר זרים והם משחקים פחות מהדקות ביחס לישראל, אנחנו באיזור של הולנד ושבדיה שגם הן מאפשרות יותר זרים. הזרים בליגה משמעותיים מאוד ביחס לכמותם, עובדתית. אגב מה שמעניין הוא שמכבי נתניה של עידן משתפת משמעותית הכי הרבה את הזרים, מעל 41% מדקות המשחק בשנה האחרונה היו של זרים.
    - מאחורי כל הטיעונים על חוסר הזדמנויות לשחקני בית, ליגת העל במקום השני באירופה בדקות לשחקני בית של מועדונים. רק בליגה הסלובנית משתפים קצת יותר. הממוצע האירופי הוא בערך 10-13 אחוזים פחות מהדקות (מעניין שהמספרים הללו חוזרים), וזה לא מפריע למדינות שבהן זה הנתון לעלות עלינו ברמת הכדורגל.

hbs7 ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  2. Telkiyski Member

זה מדהים איך בכל ויכוח של אורימור פה בפורום יש תמיד את השלב שהוא נדהם ממשהו.

3. סיונרה Member

עברת מהשלב האידאולוגי לשלב שבו אתה בסך הכל אומר שמישהו אחר מאמץ משהו בתור טיעון, זה לא טיעון תקף. אם אתה חושב שזה טוב, אז אתה צריך להסביר למה זה טוב. אנחנו לדוגמא המדינה היחידה באופ"א שמעניקה אזרחות על בסיס דת, אתה מציע שנבטל את זה כי אנחנו היחידים?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אם תואיל בטובך אשכרה להתייחס לטענות, אולי יהיה כאן דיון נורמלי. כרגע אני היחיד שמתייחס לטיעונים נגדיים. לומר שלא הסברתי למה זה טוב זה כבר חוצפה.
    הטיעון שלך לא תקף כי הוא מעולם לא נבחן המשפיע, מעולם לא חלה בשום מקום ירידה בפופולריות של ענף בשל הגדלה של מכסת זרים, על פניו אין שום קשר בין הדברים.

5. DRORIKO Member

בסדר אז הוא לא קיבל אישור, אבל אליסון ופירמינו כן קיבלו. נראה לי שחקנים די חשובים אצלכם לא? או שאתה רוצה להחליף אותם בבריטים

6. oranfu Member

אין קשר לטענה אבל.

נאמר ששחקן צעיר מוכשר תמיד יקבל אשרת עבודה.
    אליסון ופירמינו בכלל לא רלוונטיים.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כתבתי "בערך תמיד". ברוב המקרים כשמדובר בכישרון רציני זה עובר. אלאן, גם כשנרכש, לא היה כזה פרוספקט גדול. הימור זול יחסית.

8. סיונרה Member

קשה להוכיח שמשהו לא קיים, אבל אתה בסך הכל עושה דסקל ומביא מחקרים ונתונים שבסך הכל מחזקים את הטענה שלך, לכך שיש מדינות שבהן אין הגבלת זרים או הגבלת זרים רכה יותר מאצלנו, טענה שאיתה אגב, כלל לא התווכחתי.
    בדרך כלל, כשיש לך טענה, אתה צריך לגבש אותה קודם כל דרך תיאוריה ושימוש במודל תיאורטי, לאחר מכן אתה יכול לקחת את התיאוריה ומנסה לבדוק איך היא מתיישבת עם הנתונים, במידה ויש. בעיקרון נושאים כאלו עדיף לבדוק דרך התיאוריה של העדפת הצרכן, תיאוריה כלכלית קלאסית. אני לדוגמא פותח את הטלוויזיה שלי בשבת בצהריים ויש לי 10 משחקי כדורגל במקביל, כולם בהכרח טובים יותר, ויישארו טובים יותר ממה שתראה בישראל ללא קשר לכמות המקומיים על המגרש. בהנחה שלא משודר משחק של ריאל מדריד או משחק בין 2 הגדולות של אנגליה, אני כנראה אצפה במכבי חיפה נגד רעננה. השאלה זה למה, איכות אני לא מקבל, צילום איכותי במיוחד אני לא מקבל, כנראה שמבחינתי ומבחינת כל מי שצופה, אפקט המקומיות הוא האפקט החזק יותר. עכשיו יש לי תיאוריה שמסבירה את החלטת הצפייה של צרכני הכדורגל הישראלי, לכן, בהתאם לתיאוריה, הכדורגל הישראלי חייב לעשות הכל כדי להשאיר אותו מקומי. מכאן אפשר ללכת לתחום השיווק, על מנת להגביר את הסיכוי שצופה בעל העדפות כאלו יחליט לצפות במשחק, צריך להשתמש באסטרטגיית הבידול על הנקודה החזקה של הכדורגל הישראל. זה אומר שצריך להכריח קבוצות לשחק קרוב לקהילה שלהן, גם על חשבון נראות של איצטדיונים, וזה אומר שיותר חשוב דומיננטיות של שחקנים מקומיים על פני הרמה. זה טיעון שיווקי נטו, אין פה שום שנאת זרים כפי שהיית רוצה לחשוב ואין פה שום אינטרסנטיות שנובעת מזהות המועדון שאותו אני אוהד.
    מה בדיוק התיאוריה שלך אומרת? כי אם הטענה היא בזכות האיכות, אז די קל לדחות את ההצעה שלך.

9. oranfu Member

לא דיברת על כישרון רציני. אמרת צעיר מוכשר.

כישרונות גדולים כמעט תמיד יקבלו, זה נכון.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אבל שום דבר בעולם לא מוכיח לך שהאפשרות להחתים יותר זרים מורידה מה"מקומיות" של הכדורגל. זה עניין שגרתי לחלוטין שקיים ברוב אירופה ולא פגע בכדורגל המקומי, ואיכשהו אתה ודומייך מתעקשים שזה לא המצב.
    חוץ מהליגה הקפריסאית, מדינה בה מעולם לא היה כדורגל מקומי ברמה נורמלית והענף מעולם לא התבלט בו, אין שום דוגמה לליגה שהפכה לליגיון זרים מוחלט, בכל מקום, פרט לטופ העולמי בו הכדורגל לא מקומי במילא, יש איזון בין הזרים למקומיים. 12 זרים בליגת העל לא אמורים למחוק את השחקן הישראלי כמו שזה לא קורה בטורקיה, בולגריה, שוודיה או בלגיה.

11. Telkiyski Member

תגידו, מי במכבי ת"א אחראי על סקאוטינג?
    שואל ברצינות

12. גלצ Member

ברק יצחקי ובן מנספורד מסייע

13. Telkiyski Member

וואלה.
    אז אולי שיתחילו בזה שיהיה להם סקאוט רציני, שזה המקצוע שלו, ולא איזה חלטורה כמו ברק יצחקי יחד עם הסמנכל?

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה כמובן לא נכון.
    יש במכבי 7 סקאוטים, רובם עובדים מול פטריק וואן ליוון ועוסקים במעקב אחרי שחקנים צעירים. מנספורד מתפקד כמנהל ספורטיבי ויצחקי עוזר שלו שאחראי על תחום בסקאוטינג, במובן שמקשר בין הסקאוטים למנספורד בכל הקשור לשחקנים לקבוצה הבוגרת.

15. Telkiyski Member

פששש.
    יצחקי אחראי על הסקאוטרים?
    יש לו ניסיון בתחום?

בכל מקרה את התוצאות בשטח אנחנו רואים..

אגב, 7 סקאוטרים זה לזכר המנוי שהיה פעם לכל ה"סקאוטרים" (הגאון קרויף) שלכם לשער 7 במשחקים של הפועל?