הישראליות באירופה 2019/20 - כבר בסוף אוגוסט הישראליות מסיימות את דרכן באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/5/19.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה תחום מאוד בעייתי ומסובך, אבל יפה שהעלת את זה, כי בליגת העל זה עוד יותר בעייתי, בשל העובדה שמותר מספר נמוך של זרים, מאוד קשה לחזות את זה כשמדובר בשחקן זר.
    איך אתה יכול להעריך את אופן ההשתלבות של אדם ממדינה אחרת שמגיע לסביבה סופר הומוגנית ששונה בתכלית ממה שהוא מכיר? גם אם כולם מסתדרים, בסגל של קבוצת כדורגל יש קליקות, חבורות, זה טבעי, ובישראל לרוב יש לך קליקות ישראליות וקליקה של זרים, מספיק ששחקן זר קצת פחות מסתדר עם שאר הזרים בסגל ברמה החברית וקיבלת קשיי השתלבות.
    ואני חוזר ואומר - לא נדיר בכלל ששחקן לא משתלב בצורה מספיק טובה בשנה הראשונה שלו בקבוצה, בישראל כשמדובר בזר זה מתכון לשחרור של שחקן, גם אם הוא טוב.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תחת ג'ורדי זה אכן היה המצב, הוא מאוד סוליסט בקטע הזה, פחות יודע מה קורה היום.

3. oranfu Member

לא אומר נדיר או לא, אבל זה חלק מהעניין.
    בעייתי, מסובך, קשה, הכל טוב. אבל זה חלק מהתפקיד שלהם. לראות ששחקן הוא שחקן טוב זה רק חלק מהעניין.

וזה שיש פה מעט זרים לא אמור לשנות לדעתי. בכל מקום יש קליקות וקבוצות של שחקנים שמתחברים יותר. אם היו פה 12 זרים אז הקרואטים היו עם הקרואטים והניגרים עם הניגרים וכו וכו.

שוב, אני לא מדבר פה על מכבי ת"א. לא אומר את זה כביקורת עליהם.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יודע על מה אתה מדבר וגם אני לא מדבר על מכבי ספציפית.
    הסקאוטינג שאתה מדבר עליו הוא משהו שמשקיעים בו ברמת ה"מרגלים" אחרי שחקנים במועדונים גדולים, בישראל זה מסתכם בבדיקה מול אנשים שעבדו מול שחקן. עושים את זה, אבל אף אחד לא נביא, אי אפשר לחזות מה יקרה. הרבה יותר קשה לחזק קבוצות טובות שרצות מאשר קבוצות לא טובות.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. hbs7 Member

אני לא ממש מבין את הטיעון שיותר זרים יגרום לי בתור צופה לא לצפות במכבי-בית"ר נניח, או לחילופין להגדיל את ההתלבטות בין המשחק הזה למשחק מהליגה הספרדית\אנגלית\גרמנית.
    אני אצפה במכבי-בית"ר, גם אם יהיה גמר אלופות במקביל במידה ולמשחק תהיה השפעה ישירה על הקבוצה שאני אוהד.
    למה?
    כי הקבוצה שאני אוהב וכל מה שסובב סביבה תמיד יעניינו אותי הרבה יותר, גם אם זה הרבה פחות איכותי ומעניין את האדם הממוצע שמנותק רגשית.
    אם לא יהיה לי משהו חשוב לעשות, אז אצפה בדרבי תל אביבי או משחק גדול אחר גם בלי סיבה. למה? כי זה פשוט הסביבה אותה אני חי ואלה הקבוצות איתם מדברים עם חברים או אנשים בעבודה.
    אם כבר אני נאלץ לצפות במכבי-בית"ר או כל משחק אחר, הייתי שמח שזה יהיה כדורגל טוב. לראות את עלי מוחמד יהיה מעניין אותי הרבה יותר מלראות את דן אייבינדר או גדי קינדה.

כל אחד והמחשבות שלו, אני אישית מעולם לא ראיתי בשחקנים מקומיים או ישראלים ערך מוסף כלשהו.
    אני אתחבר לשחקן בזכות איכות המשחק שלו, ולשחקנים מסוימים בזכות האישיות שלהם.
    אני לא חושב שאליפות בלי שחקני בית היא פחותה בגרגר של רגש מאשר אליפות עם שחקנים מקומיים.
    בדיוק כמו שהבולשיט של אוהדי ברצלונה בזמן גוארדיולה של פפ של "איזה מועדון מרגש שמצמיח שחקנים ומאמן לא כמו הזבל ממדריד שקונה כל דבר שזז" מעולם לא עשה על מישהו רושם. נגמר דור הזהב והם חזרו לשים 100 מיליון יורו וצפונה על כל מיני שחקנים.
    למישהו זה מפריע?
    ברור שלא, יש תארים אז את אף אחד זה לא מעניין המסביב.

בדיוק כמו שבפייסבוק ומקומות פופוליסטיים אחרים הסממן הכי טוב לתקופה רעה היא כשמתחילים לדבר על שחקני בית. בתקופה מוצלחת זה לא יעלה לעולם, כי זה פשוט לא מעניין.

orimor2212 ו-Roma אוהבים את זה.
  6. סמואל אטו Member

זה בולשיט שיצא מהתקשורת ולא מהאוהדים של בארסה. גם בתקופה הגדולה ההיא בארסה קנו לא מעט שחקנים ובלא מעט כסף.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

:sm_new_cussing:

https://scontent.ftlv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/69029574_499267817568011_1567626534343147520_n.Xxx?_nc_cat=110&_nc_oc=AQkTHEDLcE8F1MtaB_mzSkX2MsByEl0qyhrelvMoumCKa_c7jktDMPtUpJ1df1QXMRs&_nc_ht=scontent.ftlv3-1.fna&oh=ff762f0d95b6b9f856fa5448679bc246&oe=5DDB6F8D

8. גלצ Member

זר עם קבלת החלטות כמו של שחקן ישראלי מי צריך זרים

9. Telkiyski Member

מה רואים בתמונה הזו?
    זו סיטואציה של הסלביינק ממשחק של בש?

היה מול שוער ולא מסר?

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כן

שנייה 00:29
    במצב של 0-0....

11. Telkiyski Member

זה לא אותו דבר.
    הסלביינק היה בזווית קשה וגם המסירה האופציונאלית לספורי לא הייתה פשוטה כמו בציור.
    מה גם שספורי היה מקהל את הכדור, אם וכאשר, בזווית קשה יחסית (וכנראה מול שער ריק).

בקיצור המצב שבציור נוח בהרבה.

12. גלצ Member

עזוב אותך, היה חייב למסור על פני לבעוט מזווית כזו. אין אופציה של לבעוט, על דבר כזה מאמן באירופה מספסל שחקן.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מאמן שמספסל שחקן על מהלך כזה הוא מטומטם. זה שלמה שרפיזם, וגם הוא היה רק אומר לעשות את זה, לא באמת עושה את זה כמאמן. מותר לטעות, ובמקרה כזה זה הרבה פחות חמור משנראה.
    המסירה הזו קלה בפיפא, כדרורים בזווית של המצלמה, ספורי היה מאחורי האסלביינק עם שחקן פיינורד שיכול לחסום את המסירה, ברגעים האחרונים נפתחה אופציה למסירה טובה יחסית, אבל לא ממש קלה, כי שוב היה שם שחקן בדרך והשטח של ההולנדי היה מצומצם.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  14. סיונרה Member

אתה כבר אוהד קבוצה ישראלית אז זה לא בהכרח ישפיע עלייך יותר מדי, השאלה מה יקרה בגילאים הצעירים שצריכים להתחיל להתחבר לקבוצה. האם הם יוכלו להתחבר לקבוצה שהשחקנים בה מתחלפים כל שנה-שנתיים כמו בכדורסל?

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם בכדורגל שחקנים מתחלפים כל שנה-שנתיים, ברוב קבוצות הליגה יש משחק כיסאות בין שחקנים גנריים. זה לא קשור לזרים. שלומי אזולאי החלוץ, 29, העביר יותר משנה אחת ברציפות רק בסכנין ובכפר סבא בתחילת הקריירה, שם שיחק שנתיים, כל שאר הזמן או שהושאל מחיפה בקבוצות מתחלפות או שהחליף קבוצה כל שנה. גם שחקן כמו חגי גולדנברג לדוגמה מחליף קבוצות כמו גרביים מאז עזב את פתח תקווה.
    מי אמר שתחלופת השחקנים תצמח משמעותית? איפה יותר זרים גרמו לזה? ההיגיון (אני יודע שאתה לא אוהב שאני משתמש במילה הזו) אומר שזה דווקא יהיה הפוך, ולא ימהרו לשחרר זרים כל הזמן כדי להחתים אחרים. קבוצות פה, במצב הקיים, משתפות 30+ שחקנים בעונה לפעמים, הרבה בגלל תחלופה של שחקנים זרים.

לגבי הכדורסל - אתה מתעלם מזה שהתחלופה המואצת של שחקנים דומה בכל אירופה, זה לא בגלל החוקים (שלא כאלה דוחפים לזרים, יש לציין. הכדורסל הישראלי מקדם ישראלים צברים בכוח ובלי פרופורציה, אם זה בחוק רוסי ואם זה בהגבלת מתאזרחים), זה הענף.