הישראליות במפעלים האירופיים - עונת 2020/21

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/7/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Morientes Member

אמאדור גראלדש סבוריט אופאדו? נראה לי שהיחס בזרים גם עומד לזכותו.

2. Morientes Member

איביץ אימן קבוצת בוגרים למשך עונה אחת בלבד לפני מכבי, ולאחריה ישב שנה בבית.
    צריך להיות הזוי כדי לחשוב שדווקא פאוק היא זו שקידמה אותו, כשאימן שם עונה אחת בלבד ולאחר מכן היה בהפסקה של שנה מאימון.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלה לא זרים שלו. זה זרים של מערכת הסקאוטינג של מכבי. את ניקולי'ץ ויאניוטיס הוא ביקש מפורשות הם לא היו בכלל בפינקסים.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מדהים לדעת שכל מה שתהו על דניאל טננבאום עונה שלמה כשהוא לא ספג, גילו במשחק שהוא ספג בו שני שערים, והיה פשוט מצוין. אם בשנה שעברה עוד תהינו לגבי היכולת שלו, וגם במשחקים כמו ה-3:4, ועוד העונה היה סימני שאלה בגלל היריבות, אז וואלה באה היום יריבה אמיתית, רצינית, אירופאית, הבן אדם שיחק אותה. הוא עצ בדיוק את כמות ההצלות שמספיקות בשביל לנצח את המשחק, אם יש לך הגנה נורמלית מלפניך שלא עושה פנדלים רכים/מפסיקה לרוץ אחרי שחקנים. אם מכבי מביאה שוער זר לעמדה הזאת זה לא פחות מבושה. אפשר להביא שוער שני מהליגה, אולי לתת לשוער הנוער להיות שוער שני ולבנות אותו, אין טננבאום באמת ראוי לעמדת שוער ראשון, ועל פי היכולת שלו, אם הוא ימשיך, הוא יביא למכבי הרבה נקודות גם באירופה וגם בליגה. אני זוכר את המשחקים הראשונים שלו, הוא לא היה תופס את הכדורים ב-2 ידיים אפילו, היום זה היה נראה שאלא אם השחקן של זלצבורג עומד מול שער ריק או בועט פנדל הוא לא ייקבל גול ואחרי משחק יוכתר למיני תמנון. היו לו היום לפחות 5 הצלות אדירות. דקה ראשונה מבעיטה חופשית שלסובוסאלאי, לקח ממנו אחרי זה עוד בעיטה חופשית, מחצית שניה לקח גול של 100% מדקה באחד על אחד, בנוסף לקח אחרי ה-1:1 בעיטה מרחוק שהדף, וגם לקראת הסיום לקח עוד כדור מ-16 מטר. גם את הפנדל הוא הדף. אולי היה לו חצי בירטוז, אבל זה פעם ראשונה שהוא התמודד עם קבוצה ברמה אירופאית רצינית. הופעה של ציון בין 8 ל-10. בשבוע הבא הוא יקבל כבר 3 או 4 כי בכל זאת משחק חוץ ועם סגל אולי אפילו יותר חסר מהיום, אבל אני דיב טוח שגם שם יציל עוד כמה פעמים. ואם ייתן הופעה כמו של היום אז בכלל אפשר להיות רגועים אם יהיה בלם ומגן מלפניו שיצטרפו לסאבוריט.

ייא אוהב/ת את זה.
  5. Morientes Member

אתה יודע המאמן יש לו אמירה באיזה שחקן בא, אלה לגמרי נחשבים זרים שלו.
    בדיוק כמו שהזרים הקודמים היו של המאמנים הקודמים, זה שהוא משתמש בכלים של המועדון לא אומר שזה לא שלו.

6. Love Is Red Member

אל תזכירו לי את יאניוטיס, מדהים כמה שוערים יוונים שמגיעים לפה נכשלים, אנסטיס ויאניוטיס זה שני בדיחות.

7. Telkiyski Member

מכונת התעמולה של מכבי עובדת יפה מאז שריקת הסיום אתמול עם כל נאומי הגאווה והסופרלטיבים.
    אפשר לחשוב שהם פתחו אתמול עם פיליפ אבו מאנה ודולב אזולאי.
    כמו שנטען פה אתמול, הם הקבוצה היחידה בארץ שגם אחרי ש-7 שחקני הרכב/רוטציה שלה נמצאים חיוביים לקורונה מצליחה להעמיד הרכב ראוי ועוד להעלות מהספסל שחקן כמו שכטר.

וכמובן הפנדל, כל כותרת שניה על המשחק זה הפנדל שהעזו לשרוק נגדם.
    מעניין שכשהם מקבלים פנדלים במתנה פה בליגה אף אחד לא עושה מזה יותר מדי כותרות.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Raulito Madridista

יש הרבה פעמים מצב לא פשוט בכדורגל כשאתה מאוד גאה אבל יותר מאוכזב מהתוצאה, אין מה לעשות. מכבי עשו משחק גדול בהתאם למצב ולא היו רחוקים מ-2:2. ההפסד הזה די סוגר עניין. דן ביטון מתגלה כאיש המפתח והשחקן הכי חשוב בקבוצה. זה לא שהוא נתן גול כזה נגד הפועל חדרה אלא באמא של המאני טיים, ביצוע מושלם. עד עכשיו אני מתקשה להבין את ההחמצה של שכטר. אני דווקא זלזלתי בטב"ח, הייתי משוכנע שהמהירות איננה והוא לא יהיה מסוגל למסור כמו שצריך. שכטר צריך לפתוח בהרכב ובכל מקרה הוא לא יוכל לישון בלילה. היה חייב לעצור כי היה לו את הזמן והמרווח, ואם לא אז לפחות לבעוט פצצה. דניאל טננבאום בהחלט הראה שמדובר בשוער גדול ואף אחד מכל רשימת הנעדרים המכובדת לא היה חסר באמת חוץ מסבוריט. מכבי הסתדרה גם בלי גלזר והייתה נחותה במרכז השדה גם איתו. מעניין כמה היה נגמר עם ההגנה בעונה שעברה, כי שוב, בלטקסה וחבריו זה לא זה.

צריך לזכור שאמנם אין קהל אבל ליגת האלופות זה עדיין עושה משהו, ההמנון הזה, ובליגה מכבי תשחק שבוע אחר שבוע במשחקים בעיקר משמימים, זו לא תהיה אותה מוטיבצייה. נראה אם שחקני הסגל הרחב יהיו מסוגלים להמשיך ככה.

9. Telkiyski Member

מה זה "בהתאם למצב"?
    הם פתחו אתמול עם 7 שחקנים שהיו עולים בהרכב גם בלי קורונה.

10. Raulito Madridista

בשני משחקי הליגה העונה במכבי ראיתי פאניקה מוחלטת והפקרות, בין אם בגלל המאמן, כשהקבוצה נקלעה לפיגור וזה לא ממש צריך לקרות וזה השפיע גם על שחקני ההגנה שנחלשה משמעותית. זה גם מחדל שלא הגיע עדיין בלם, מה חשבו לעצמם? פיבן לא מספיק טוב להרכב ובטח שלא ייני וגם לא בלטקסה, כולם הם מחליפים.

לגבי אתמול - תראה אני לא מנתח את זלצבורג לפי העונה שעברה כי הולאנד לא שם וזו קבוצה שונה, אבל זה היה אתגר עצום. גם ככה אלה משחקים מאוד צמודים נגד יריבה חזקה, החיסרון הזה היה משמעותי, בטח של סבוריט וגלזר. מכבי שיחקה נהדר, ותשמע זה שוק שהקורונה מתפרצת בצורה כזו בקבוצה שלך, המספרים האלה חצו אפילו את מה שקרה בסכנין. זו גם רק תחילת העונה זה לא שהקבוצה בכושר, שחקנים שלא קיבלו ממש הזדמנויות פתאום הוקפצו להרכב. אגב אם במשחק כזה טב"ח לא פותח אז הוא הגיע על תקן מחליף כנראה וזהו. חושב שאתה לא ממש יכול לנתח את מכבי בצורה אובייקטיבית, זה חזק ממך :)

קראתי פה משהו על איביץ' והזרים - נכון, היו שני פלופים ענקיים אבל עובדה שהוא מחק את יאניוטיס אחרכך אז זה בסדר. מעבר לכך, ג'ראלדש-סבוריט-אמדור וחלק מההגנה החזקה ביותר שהייתה כאן (ברמת המספרים זה בטוח), אין לו יד בדבר? מכבי הייתה פייבוריטית לתואר לדעתי ב-2018/19 בטח עם מה שקרה בהפועל ב"ש שלא הצליחה להתגבר על עזיבת וואקמה והייתה פחות טובה כבר באליפות השלישית אבל לא הייתי מזלזל באליפות הזו ולכו תדעו אם דוניס היה זוכה באליפות הזו זה לא בטוח.

11. zivmay Member

דן ביטון תענוג לעיניים, היחיד שיכול ליצור בהתקפת מכבי, גם בסגל מלא.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא היה חסר? הגזמת. סאבוריט כתבת מסכים איתך. אבל התקפית מכבי כמעט לא היתה קיימת חוץ ממתפרצות או ירידת מתח אצל זלצבורג. יונתן כהן היה מאוד חסר. וחוץ ממנו מה באמת יש למכבי התקפית? המחסור בשחקני זרים אם זה קשר התפי או חלוץ זעק לשמיים. בלם זר היה אולטרא חסר אתמול. אולי בסגל מלא מכבי היתה מנצחת אתמול, לא יודע אם עוברת את זלצבורג בסיכום שני משחקים, אבל הסגל המלא של מכבי לא שווה יותר מ0 נקודות בשלב הבתים בצ'מפיונס סורי. אני חושב שהאמצע היה אתמול בחלקים הקריטיים של המשחק, שזה בדרך כלל רבע שעה אחרונה של המחצית הראשונה ורבע שעה הראשונה של המחצית השניה לא קיים, האוסטרים לחצו ולחצו ואם היו רוצים גם היו כובשים יותר מ-2 ברבע שעה ראשונה. אלה הרי רעות חולות של הכדורגל הישראלי.

אני אשאל אותך ככה: האם מכבי בסגל מלא שווה ליגת אלופות? לא. האם מכבי בסגל מלא בלי הטבות של משחק אחד ובלי קורונה, שווה פלייאוף ליגת אלופות? התשובה היא גם לא. האם היא שווה בתים באירופאית? יכול להיות, גם זה לא נחרץ בסגל מלא של מכבי שמשחק העונה. הרי בעונת קורונה בשנה שעברה ראינו שסגל מלא + כמה זרים לא היה שווה לא את זה ולא את זה, גם אם אני שם מאמן אחר אני לא יכול להגיד 100% שמכבי שווה פלייאוף או בתים. וזו אלופת ישראל להזכירך.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

דודזאדה בעולם במצב רגיל לא פותח בלי קורונה, כנ"ל בן ביטון, כנ"ל בלטקסה, כנ"ל ברסקי, כנ"ל קארצב, כנ"ל ייני. זה כבר 6 שחקנים. ההבדל בין 6 שחקנים שלא פותחים במצב רגיל ל-0 שחקנים שלא פותחים במצב רגיל הוא תהומי. זה פאקינג הבדל בין להפסיד בקרוב אחרי מלחמה הירואית כשאתה מגיע ל-2.5 מצבים לבין לנצח ביותר מגול. עם כל הכבוד לשנאה העיוורת שלך למכבי.
    ובעולם רגיל שמכבי גם מחתימה זרים אני בספק גם אם אילון אלמוג, טננבאום, גולסה, טיבי ודן ביטון פותחים כולם, וסביר שחלק מהם יושבים על הספסל. בואו לא נגנוב דעת, אתמול 6 שחקנים שאין סיכוי, באמת ברמת ה-0% סיכוי שעולים במצב נתון נגד זלצבורג שיחקו. תוציא לכל קבוצה ישראלית בהיסטוריה 5-6 שחקנים בולטים מההרכב הפותח שלהם ותשים את שאר הקבוצה לשחק ב-99% מהמקרים זה יסתיים בלחימה הירואית והפסד מכובד. זה מה שהכדורגל שלנו שווה עם כל כך הרבה חיסורים, הוא לא ברמה שהשחקן ה-20 בסגל או ה-17 או ה-15 בסגל שווים את השחקן ה-1, 3 ו-5 באיכויות. גם לא את ה-10.

בעולם רגיל ההרכב של מכבי מכיל את פיבן, קנדיל, סאבוריט, דן גלזר, דור פרץ, ויונתן כהן. וייני פותח רק בגלל שפיבן פצוע. בעולם עם זרים שיש מקום בהרכב לעוד 5 מהם, יש מצב שחלק מהשחקנים פה שציינתי הרגע גם לא פותחים, ואני מאמין פה על קנדיל ופיבן בקלות.

נערך לאחרונה ב: ‏23/9/20
  14. Telkiyski Member

בן ביטון היה משחק אתמול בכל מקרה כי קנדיל היה מורחק על צהובים, תקן אותי אם אני טועה.
    איזה בלם היה עולה אתמול במקום ייני? פיבן? באמת אתה חושב שהוא יותר טוב ממנו?

חוץ מלבטקסה, דודזאדה (גם לא בטוח), קארצב וברסקי - כל 7 שחקני ההרכב האחרים שפתחתם איתם אתמול היו פותחים גם בלי קורונה.
    השוער, בן ביטון, ייני, טיבי, גולאסה, דן ביטון ואילון אלמוג - כל אלה היו פותחים בכל מקרה.
    האמת שגם דודזאדה פתח ברוב המשחקים שלכם העונה, אז תכלס אפשר להגיד שעליתם עם 8 שהיו עולים בכל מקרה.

ואחרי כל זה עוד יש לכם פריבילגיה להעלות מהספסל שחקנים כמו שכטר וטבח.
    "קצת" הגזמתם עם הבכי. עשיתם מזה כאילו אתם הולכים לפתוח עם בן בן יאיר ועדן שרם.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן פיבן בלם יותר טוב מייני. ייני קשר אחורי. לא בלם.
    דודזאדה היה פותח לפני סאבוריט? אתה בטוח לגבי זה? אני לא חושב שאם לדוניס היה סגל מלא, הוא היה משחק עם 5 בהגנה.
    שוב, כל הסגל שיש למכבי השנה הוא לא מצב רגיל, בוא אנחנו משחקים עם זר אחד בכל הסגל, לא רק בהרכב.
    עזוב כל וויכוח איתך הוא עקר. אני חושב שה-11 של אתמול הם ה-11 הכי טובים של מכיב, כל החיסורים לא רלוונטיים. בוא נתקדם. איזה מעייף אתה באמא שלי.

מצב נושא:
הנושא נעול.