הליגה הארגנטינאית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/2/16.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

היה נראה שתקופת הקרואסונים בצרפת נגמרה.. [emoji6]

Sent from my D2303 using Tapatalk

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נראה לי קינטרו הוא מסוג השחקנים שיכול לתרום גם כשהוא לא בכושר שיא, אבל זה בטוח לא מרגיע את אוהדי ריבר

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

@Franco מתברר שגונסאלו קסטייאני גם בדרך אלינו. מה אתה יכול לספר? יש לאלדו ומקנלי מה לחשוש מתחרות?

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קסטלאני* עושה משחק עם יכולות טכניות לא רעות, יכולת מסירה טובה ומוכנות לעבוד הגנתית קצת יותר מהנהוג בעמדה, אבל לא הרבה מעבר. די כבד, לא יציב וכל פעם שקיבל צ'אנס בקבוצה קצת יותר רצינית עם לחץ (בוקה ולאנוס) נעלם. הימור גדול, הייתה לו עכשיו תקופה סבירה בדפנסה אי חוסטיסיה, בעיקר החודשים האחרונים, אבל יכולת גבוהה הוא לא מציג מאז ימיו בגודוי קרוס לפני לא מעט שנים וגם זו לא הייתה ברמה יוצאת דופן.

אני מחבב אותו באופן אישי ושחקנים פחות מרשימים ממנו הצליחו כבר בקולומביה, אבל זו החתמה עם סימני שאלה ובטח לכם עם שאיפות יותר גדולות מהליגה המקומית.

idans10 אוהב/ת את זה.
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

גרסיאס. חידשת לי גם עם קסטלאני, שיגעו אותי כבר הדרום אמריקאים האלו עם ה-LL...

הוא כמובן אמור להגיע כמחליף כי אנחנו קצת קצרים באמצע, ואולי באמת הוא בכלל מתוכנן להיות ברוטציה של הקבוצה שתשחק בליגה כשהבכירים בליברטאדורס. הוא מגיע לבקשתו של אלמירון כמובן, אני הייתי מעדיף לראות את מרקונה אבל כנראה שכאן הכסף דיבר. בכל מקרה הוא יהיה הארגנטינאי השלישי מלאנוס אחרי מונטי וברגיירי שכבר סגרו.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מאוד שונים הוא ומרקונה אז מוזר קצת שזה אחד מהשניים, אולי אלמירון מקבל אחוזים ולא אכפת לו מה מגיע? :) שניהם יכולים אולי לשחק על אותה משבצת במערך, אבל קסטלאני ייתן לך תרומה בעיקר בהנעת הכדור בעוד מרקונה ייתן לך הרבה יותר דינמיות ועבודה הגנתית יעילה יותר. מה גם שמרקונה יכול לשחק לצד קשר יותר התקפי, עם קסטלאני אתה חייב נוכחות הגנתית נוספת באמצע.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אז עכשיו אין לי בכלל ספק למה רצו את מרקונה. לנאסיונאל היום יש קשר אחד הגנתי נורמלי כמו דייגו אריאס (אלדו נחמד, אבל סגנון קסטלאני, אי אפשר לסמוך על ההגנה שלו), וראול לואייסה. את אדווין ולנסיה שיחררו וגם ככה היה פציע ו....זהו בערך. יש עוד איזה צעיר מוכשר שהגיע. חשבתי שאולי קסטלאני זה הפיתרון, אבל אם לא אז בכלל לא ברור לי למה לא שמו את הכסף על מרקונה. קצת מדאיג עכשיו כשאתה אומר את זה.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מקווה בימים הקרובים לסקר עוד כמה קבוצות וידיעות משוק ההעברות וההכנות לחצי השני של העונה, טיגרה לדוגמה שווה סיקור עם לא מעט דברים מעניינים שמתרחשים במועדון מויקטוריה, אבל לבינתיים האירוע המרגש מאתמול. משחק הפרישה של פאבלו איימאר, אל פאז'אסו, שבניגוד לרוב השחקנים במעמדו ובכלל בחר לעשות זאת במדי הקבוצה בה גדל לפני המעבר לריבר פלייט - אסטודיאנטס ריו קוארטו - ובמשחק רשמי בגביע הארגנטינאי!

איימאר שיתף במשחק פעולה עם אחיו אנדרס, שאולי זכור לחלקכם מהתקופה הקצרה שלו באשדוד. אז יחד עם אחיו, ולעיני אצטדיון מלא, אביו הנרגש והדומע וגם מרסלו בייאלסה שהגיע לחלוק כבוד (ואף לקח חלק פעיל בעידוד), איימאר רשם דקות אחרונות במשחק רשמי אחרי שלמעשה פרש כבר לפני זמן רב. הוא גם כמעט כבש במהלך טיפוסי. אז בסוף אסטודיאנטס לא הצליחה להפוך את התוצאה מהמשחק הראשון והודחה מהגביע, אבל זה היה העניין השולי בערב המרגש הזה וחמש דק' לתוך המחצית השנייה הקהל עמד על רגליו לחלוק כבוד לפאבליטו וגם להודות לו על כך שידע ובחר לחלוק כבוד איתם.

לא בדיוק אותו דבר אבל מאותו פס ייצור וסיפור מרגש בפני עצמו, וולטר ארביטי בן ה-37.5 ששוחרר מאינדפנדיינטה מוקדם יותר בפגרה החליט בצעד לא שגרתי לחתום באלבאראדו מהליגה השלישית. ארביטי, יליד מר דל פלאטה, החליט למעשה שהגיע הזמן לסיים את הקריירה ובחר לעשות זאת במועדון אותו הוא אוהד ובעיר בה נולד וגדל. למרות הגיל, אני בטוח שמקצועית נטו ארביטי עוד יכל לתרום בליגה הבכירה במעמד מסוים, אפילו היו שמועות שלאחר נפילת העסקה עם גאיבור האקוואדורי הולאן שקל להשאירו ברוחו, אבל הקשר בחר ללכת עם הרגש. חיזוק נהדר לאלבאראדו שנאבקת על העלייה לליגת השמנה.

gilad16 אוהב/ת את זה.
  9. AFCA Member

חבריי הארגנטינאים שלום!
    האם הייתם ממליצים ללכת למשחק של גודוי קרוז? אני נמצא במנדוזה ולא יודע עד כמה החוויה של משחק מרכז טבלה מבחינת אווירה ורמה שווה את הזמן והכסף (אזור ה400 פזו), במיוחד שאני מתוכנן להיות בדרבי בסאן לורנצו שבוע הבא..

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא יכול להיכנס לשיקולים שלך, כלכליים ואחרים, כי זה עניין פרטי של טעם וכו'. כן יכול להגיד שהמגרש הזה במנדוסה לא מזמין במיוחד לתייר כדורגל. האצטדיון גדול ובמשחקים של גודוי קרוס המקומית לא קרוב להיות מלא, וגם האוהדים רחוקים למדי מהמגרש שהוא מהפחות חביבים עלי בארגנטינה.

מה שכן יכול להיות חוויה במנדוסה הוא משחקים של חימנסיה המקומית, כיום בליגה השלישית, שהאצטדיון נמצא ממש בעיר (מאחורי הפארק אם אני זוכר נכון). אבל פספסת אותם בגביע (שיחקו אתמול) והמשחק הבא שלהם הוא בסופ"ש הבא אז אמרת שתהייה במשחק של סאן לורנסו(?).

AFCA אוהב/ת את זה.
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הליגה חזרה מהפגרה אתמול עם משחק השלמה מהמחזור ה-11 - סנטראל משיגה נקודה במגרשה של אינדפנדיינטה במשחק רב מצבים שנגמר בתיקו 1 אחרי שהאדומים פגשו את הקורות, לדסמה או סתם בעטו לשמיים מספר פעמים.

בסופ"ש הקרוב הליגה חוזרת עם מחזור מלא!

12. gilad16 Member

איימאר פרש כמו הגבר שהוא!
    @Franco תביא את הראיון איתו אחרי הזכייה של הנבחרת נערים, פשוט מודל לחיקוי.
    טוב לכדורגל הארגנטינאי שאחד כמוהו לוקח חלק באימון דור העתיד, רק שהפוליטיקה לא תשרוף אותו.

13. gilad16 Member

ולנטין ויולה חותם בסן לורנצו
    מפרסמים תמונות מהבדיקות הרפואיות, קעקוע של ראסינג על הזרוע :)

Franco אוהב/ת את זה.
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מסתבר שהאדום האחרון של נרי קרדוסו במקסיקו ירדוף אחריו מסיבה כלשהי גם לארגנטינה והוא ייעדר ממשחק הפתיחה של ראסינג לחצי השני של העונה. עדיין ההרכב נראה טוב עם ריקי וסאראצ'ו כשחקני האגף. קיבלנו תוספת זמן להחתים מעבר למועד עוד שחקן מתוך שתי אופציות שבחרנו, מגן שמאלי שזו העמדה שרצינו. רק שהאופציה היא לא כזו שאמורה להדיח את סוטו מההרכב לצערי. כמו גם בלם צעיר ומבטיח שיהווה החתמה מעניינת לעתיד יותר מאשר לטווח הקצר כנראה.

נקווה שנסחוב טוב את העונה עם סוטו כמגן שמאלי, מלבדו אני די מחבב את ההרכב שלנו למרות שצריך עוד לראות את שחקני הרכש בפעולה לאורך זמן.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היו עוד כמה אירועים מעניינים בגביע להוציא את הפרישה של איימאר, לא באותה מידה אבל אחד מהם לפחות היה די משעשע. בקלאסיקו בין דפורטיבו רוקה לצ'יפולטי, מאמנה של רוקה, מאורו "הקצב" לאספאדה, שכח לרגע שהוא כבר לא שחקן הגנה אחראי ועורר מהומה במגרש. מהתגובה שלו ודבריו לאחר המשחק אפשר להבין ולהאמין שהיה מדובר באינסטינקט ולא משהו מכוון וציני, אבל אולי מה שמנע מהומה גדולה יותר הייתה העובדה שקבוצתו הייתה הודחה בסוף למרות הפעולה שלו :)

הייתי ואני עדיין מאוד שלילי לגבי הקופה ארגנטינה, אבל אני כן נהנה מהשלבים המוקדמים של הליגות הנמוכות יותר!