השחקנים המרכזיים שלנו נראים גמורים, סאבה הולך לגמור לנו סופית אתת סיכויי התואר המקומי לטובת רוטציה...
באזור A סאן לורנסו מנצחת את גודוי קרוס במנדונסה. המנדוסינים נעצרו אחרי 8 משחקים ללא הפסד ויכולים לאבד את המקום הראשון לרוסאריו סנטראל שתארח את ולס מחר. הניצחון גם מקרב את סאנלו עצמה לפסגה עם פער של 2 נק' בלבד, שיכול לגדול ל-3 אם סנטראל תנצח, כמו גם כמה קבוצות נוספות מעט מתחת בטבלה. בסוף המחזור התמונה תהייה יותר בהירה, אבל יש עניין בבית A כשאפשר להוסיף שסאן לורנסו וסנטראל גם מתחרות בליברטאדורס ועלולות "לוותר" על משחקים. במשחק נוסף מהלילה נפרדו קולון ופאטרונאטו, בדרבי אזורי שכזה (בערך), בתיקו 2 מהנה עם לא מעט מצבים ואווירה חמה ביציעים. משחק מהסוג שאנחנו רואים די הרבה בעונה הזו כשמממוצע השערים למשחק עומד על מעל 2.8 (לנו חלק לא קטן בכך, לטוב ולרע).
אבל רוטציה זה לא הדבר הנכון לעשות מבחינתו? הרי אני מניח שהמטרה של ראסינג היא קודם כל הליברטאדורס וכל עוד אתם נראים טוב שם, לא רואה סיבה מדוע לשחוק אותם גם בליגה המקומית. גם אני הייתי הולך על רוטציה ולוקח הימור על איבוד התואר המקומי, בעוד שאת הבכירים הייתי שומר כדי שינסו לקחת את הקבוצה כמה שיותר רחוק בליברטאדורס והשנה באמת שיש לכם יופי של סיכוי להגיע רחוק.
צריך רוטציה אבל הוא התחיל איתה מוקדם ולפני שהיה צורך. רוטציה גם לא צריכה להיות להחליף את כל ההרכב אלא את אלו שיש עליהם עומס. החלוצים שלנו עושים רוטציה גם במשחקים בלי הרוטציה. רוטציה רוטציה איבדנו אתמול את סרו עד סוף העונה כנראה...
עם התגובה שלך אני בהחלט מסכים. גם הרוטציה שלנו היא של 3-4 שחקנים, לא של כל ההרכב וגם אצלנו היא התחילה רק כשהתחיל העומס ולא לפני. עכשיו זה כנראה מאוחר מדי והוא כנראה וויתר על הליגה אם הוא מחליף הרכב שלם בשביל הליברטאדורס.
אני גם לא לגמרי נגד הרוטציה, התגובה שצוטטת היית פשוט הבנה של מה שהולך לקרות אחרי שהתיקו המתסכל מול טיגרה הרחיק אותנו מהצמרת והאליפות התרחקה. יצא שחזיתי את המשחק הבא, בו גם הייתה רוטציה (די גדולה) וגם איבדנו 3 נקודות וסיכוי הגיוני לאליפות. הבעיה שלי לא הייתה עם הרוטציה שלשום, כמו שכתבתי יותר מדי שחקנים נראים גמורים, דבר שנובע גם מסגנון המשחק המעייף שלנו והגיל של מרבית השחקנים המרכזיים, אלא יותר עם זו שהייתה כבר בתחילת העונה לפני שהעומס התחיל לתת את אותותיו. אז גם הרוטציה הייתה של 9-10 שחקנים ולא כמו אתמול עם 5-6 שחקנים. אגב ליברטאדורס, הוא מטרה לא פחות חשובה מאליפות פשוט שם אי אפשר לוותר על משחקים בגלל השיטה (אם ננצח את בוקה השבוע, בספק, כן נוכל לנוח בבוליביה אבל זה נדיר), אבל גם בשביל להגיע שוב לליברטאדורס צריך לעבוד בליגה ולא להסתמך על זכייה בגביע היבשתי או המקומי. כרגע הסיכוי שלנו להיכנס לליברטאדורס 2017 דרך הליגה רחוק כמעט כמו האליפות (הבדל של 2 נק' אם אני לא טועה וקבוצה אחת פחות שצריך לעקוף). אגב אחרון, מסכים עם גלעד שמבחינת עומס רוטציה של החלוצים פחות קריטית. אבל מצד שני, בגלל העומק הנהדר בעמדה הרוטציה שם גם פחות פוגעת, השבוע המצטיין היה פריירה שהוא בכלל החלוץ החמישי ברוטציה כיום בזמן שגם רוג'ר עשה את העבודה עם הגול. הפציעה של סרו, שמורחק עד סוף שלב הבתים בליברטאדורס, היא מכה קשה קשה לדעתי - ויסמארה לא ברמה, וידלה עדיין לא שם מבחינת כושר משחק, ואחרי זה יש ילד שבינתיים משחק מגן ואילתורים עם קאמאצ'ו ואקונייה שבתחילת העונה לא עבדו. לא עמדה שרצינו לראות בה פציעה
הקלאסיקו הרוסארינו נגמר בתיקו 0 עם מחצית שנייה לא רעה דווקא באווירה המצוינת באצטדיון המפוצץ של הלפרה. הצלה גדולה של סוסה מנעה שער ממקסי אחרי שהשופט תיקל שחקן של הקאנאז'ה בדרך להגנה הסופר קלאסיקו נפתח בסערה עם אדום, לפאבלו "מלך הצהובים" פרס באופן לא מפתיע. למרות שחייבים למען ההגינות לציין שהוא אמנם בעט בבאלאנטה בבטן בלי קשר למשחק, אבל מסוג הבעיטות שמעט שופטים היו מרחיקים עליהן מאוחר יותר הקלאסיקו של אבז'נדה בו אנחנו מסיבות השמורות לסאבה בלבד לא עולים בהרכב מלא. קשה לי להאמין שזה רוטציה, כנראה יותר ניסיון לצאת מהתקופה הפחות טובה בצירוף הפציעות של שחקני הרכב.
הקלאסיקו השלישי ברצף שמסתיים בתיקו 0 הלילה והרביעי כולל זה של לה פלאטה אתמול. אמנם העונה יש לנו המון שערים בליגה, הכי הרבה מזה הרבה עונות, אבל זה לא מפתיע במחזור של קלאסיקוס. אינדפנדיינטה היו הרבה יותר טובים במחצית הראשונה והגשימו את התחזיות הפאסימיות שלי לאור ההרכב, אבל בשנייה ויסמארה הצליח לעלות הילוך ויחד עם אאואד סחב את ראסינג קדימה. החילופים של סאבה הגיעו ואיתם המשחק התהפך לחלוטין שרק יכולת מצוינת של קאמפנייה בשער האדומים (והתעלמות של בליגוי מפנדל די ברור לדעתי אחרי מהלך גדול של רומרו את ליצ'ה המחליפים) משאירה את התוצאה על האפס. מרבית המחליפים התעלו לרמה הנדרשת וזה מעודד, היכולת של דה פול ששוב היה חלש ממש לא מעודדת. משחק טוב לרוג'ר מרטינס אם להשלים את הדיווח לנציגות הקולומביאנית של הפורום. קלאסיקו אחרון של מיליטו כנראה, היה מרגש.
מה זה היובש הזה?!? והכי באסה כשהוא מגיע במחזור הקלאסיקוס. פעם בוקה-ריבר זה היה משחק שלא הייתי מפסיד, היום פחות מושך אותי. שמח לשמוע על רוג'ר, אני הרבה יותר אופטימי לגבי העתיד שלו בראסינג מאשר הייתי בתחילת הסמסטר (ובעיקר לאור הדיווחים שלכם). למרות שאני מניח שהוא היה מקבל פחות דקות בצורה משמעותית אם ראסינג היתה מתמודדת רק בטורניר אחד.
דווקא במחזור קלאסיקוס זה הכי צפוי, קבוצות יותר פוחדות להפסיד מאשר רוצות לנצח (בשלב זה גם רובן לא משחקות על מטרה בליגה). חשוב להדגיש, אני רואה שחוגגים על המחזור הזה בפייסבוק כל אלו שלא ממש עוקבים או מבינים, שדווקא העונה ממוצע הגולים למשחק, אפילו אחרי המחזור הזה, הוא מהגבוהים בשנים האחרונות וגבוה ממספר ליגות בכירות יותר. אז שלא יזיינו בשכל על סמך מחזור אחד. מה שהכי חשוב בהתקדמות של רוג'ר זו ההבנה שבמשחק סוליסטי הוא לא יגיע רחוק, אתמול שחרר כדור מהר כשהיה צריך ולקח לדריבל כשהיה צריך. שימשיך ככה, יחד עם היכולות הטכניות שלו, ואולי להוריד קצת במשקל, יש עתיד ורוד. מיליטו פורש בסוף העונה, בוו עם סיכויים טובים ללכת לאירופה או יבשת אחרת שתשים עליו כסף, ואז אולי יגיע זמנו של רוג'ר. אגב, בסופר קלאסיקו גאגו נפצע שוב בגיד האכילס ויושבת לחודשים ארוכים. גם עונה שעברה הוא קרע "לבד" (בלי מעורבות של יריב) את הגיד המדובר והנה עוד קלאסיקו ועוד פעם הגיד של גאגו מכזיב אותו. פציעה מאוד קשה, מאמין שהוא יחזור למגרשים כמו שעשה מהפציעה האחרונה אבל יש כבר דיבורים על הסיכוי שלא.
ברור שהמחזור הזה לא מייצג שום דבר. אני לא מכיר ליגה שלא קיבלה בחייה מחזורים משמימים. אני מבין את הזהירות במשחקי קלאסיקוס,אבל שוב, אני פחות קונה את התירוץ של משחקים בשביל לא להפסיד. יש גם משחקי 0-0 מהנים לא פחות ממשחקים עם שערים (אני לא מדבר רק על הליגה הארגנטינאית). לדעתי נפל המחזור הזה של ריבוי ה-0-0 וזה בטח לא משליך על כל הליגה או היכולת שלה. האכזבה היא מהעובדה שזה נפל במחזור שמשלב את הקבוצות היותר איכותיות בינן לבין עצמן ושמהן ציפינו לראות שערים. ולגבי הפייסבוק, אני מזמן הפסקתי להתרגש מחובב הכדורגל הישראלי הממוצע (סליחה מראש על ההתנשאות) שמביע עניין על ליגות שהוא או לא ראה משחק מימיו/רואה תקציר ביוטיוב של הגדולות/מושפע מפרשנים ישראלים שמשחקים אותה מבינים עניין למרות שאין להם מושג על מה מדובר (הסוג השלישי הוא הבזוי בעיני).
הרכב מזעזע שלנו היום עם הרוטציה לקראת הגביע, מקווה לגמור את המשחק בשלום... בינתיים, אחרי מחזור קלאסיקוס שומם יש גם גולים, ועוד בקלאסיקו! שער נהדר של סאן לורנסו בניצחון על הרוחו. מהלך יפה וטאץ' גדול של בלוסצ'י לבישול.