הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://tpo.nl/wp-content/uploads/2017/05/museumplein-amsterdam-ajax-611x328.Xxx

Museumplein לפני שעה */aaarse

@ארז כהן
    האמן לי שאף אחד הימר עלינו בתחילת העונה שאנחנו נעלה לגמר האירופה ליג. אחרי רוסטוב הגענו לתחתית הבאר והנה היום תראה אותנו. גם אם לא נזכה היום תהיה בטוח שעוד נחזור לגמר הזה. ליגת האלופות זה סיפור אחר, אבל לא הליגה האירופאית.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל פשוט מאד. בשבילנו זה כמו גמר ליגת האלופות. בשביל אוהדי היונייטד לא. מה גם שמוריניו גם לא בדיוק הופך את הקבוצה לאטרקטיבית. חשבון פשוט.

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד ״היונייטד״ אחד ואני נועל פה את הדיון.

4. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

והזויים באותה מידה.

golding אוהב/ת את זה.
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שוקל בפעם הראשונה בחיי לקנות חולצה שלא קשורה לנבחרת קולומביה או אתלטיקו נאסיונאל. חולצת אייאקס של דאבינסון. היחיד אתמול שהראה שהוא לא מפחד מגודל המעמד. האמת שגם טראורה היה בסדר. דאבינסון עם חוסר המזל בדיפלקשן, אבל בגדול אירגן את המשחק בצורה טובה, היה נראה שכמעט כולם מחפשים אותו והוא בכלל בלם! עלה יחסית המון לעזרת ההתקפה רק חבל על חוסר הריכוז ומהחץ של אייאקס בשלישי האחרון של המהלך. לטעמי מול יונייטד של אתמול, הסיכוי של אייאקס לנצח היה לא פחות מ-50%. הבעיה שהייתם נאיביים מדי ונתתם יותר מדי כבוד למניו. ובלי קשר, אתם צריכים לטעמי שוער אחר. מודה שאני לא ראיתי את אוננה יותר מדי חוץ מכמה פלופים מדי פעם, אבל הוא פשוט לא נראה בטוח בעצמו. איפה הוא ואיפה שוערי עבר כמו מנזו, ואן דר סאר וסטקלנבורח.

6. alexshw Member

גם דה ליכט יחסית לגילו ולמעמד נתן הופעה מרשימה. מראה שיש עתיד ואולי יפתור את בעיות במרכז ההגנה של הנבחרת. רק שלא ימהר לרוץ לחו"ל. רק בן 17. שיתן את ה - 3-4 שנים באיאקס, יצבור ניסיון, גם ישתלב בהרכב הנבחרת ואז יצא.

לא ראיתי את מנזו בפעולה באיאקס, אבל ממה שמעתי גם הוא לא היה להיט גדול מדי. שטקי? תמיד היה בינוני.

de Middenweg ו-Ajacied אוהבים את זה.
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני ראיתי את מנזו. היה בסדר גמור. לא ואן ברוייקלן, אבל בסדר גמור. גם שטקי היה בסדר גמור. אף אחד לא ביקש שיביאו את בופון, אבל אוננה זה לא שוער לרמה של אייאקס.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים. למרות שאני שלם לגמרי עם התוצאה האכזבה תשאר עוד הרבה זמן. זה כנראה קשור לעניין ההפסד בגמר. על מוריניו לא אגיד שום מילה טובה. אני שמח בשביל דיילי בלינד וזלאטן, אבל נבהלתי מהרמה של הבלם. כמו שדה ליכט והחיה, שיחקו אתמול גם הם יכולים להתאים אחלה לרמה הזאת של היונייטד. הקטע הוא שבליגת האלופות זה לא יעבוד בשלבים הגבוהים. מול אייאקס כן, לא נגד ריאל, ברצלונה, ביירן או יובנטוס.

לחזור לאייאקס.
    דה ליכט רק בן 17, זה מדהים לראות ילד שכזה. מה שקרה בבולגריה היה רק לפני איזה חודשיים פלוס. אני באמת מקווה שהחיה יישאר עוד עונה אחת בעיקר בגלל שיכול אצלנו לפתח גם את היכולת ההתקפית שלו. בעיניי דאבינסון צריך להשתפר שם אלא אם כן מוריניו רוצה אותו בשביל הבונקרים שלו.

אוננה.
    לא שותף את הדיעה שלך עידן. הבחור בהחלט טיפה לא שקט, אבל גם הוא רק בן עשרים. ההימור של בוס השתלם לדעתי כי באייאקס הצעירה אוננה היה עוד יותר פרוע. הרבה אוהדים פחדו מזה כשנודע שסיליסן עוזב. היום מדברים יותר על המגינים, שיונה שלא מסוגל לרמה הגבוהה הזאת או העצבים על טראורה ויונס.

אני חושב שאחרי הגמר השחקנים צריכים להסתכל במראה ולעשות חושבים. האם הם רוצים בקיץ לעזוב, להרוויח יותר כסף ואולי לנחות על הספסל או שמה הם ממשיכים אצלנו ומשתפרים? כשאני רואה את דולברג למשל אני יודע מה אני הייתי עושה... אני מעריך שהוא חכם בשביל לדעת שכדאי לו להשאר. ההערכה שלי לא השתנתה מאתמול בערב. קלאסן יכול לעזוב לקבוצה כמו אברטון, סאנשז יכול מבחינה הגנתית להתאקלם יופי בליגה וקבוצה יותר טובה. דולברג פשוט יישאר וזייח יעשה אותו דבר. טראורה ויונס יכולים לעזוב (הראשון גם ככה מושאל) ואייאקס תצטרך למצוא חיזוק.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתה מכיר אותו הרבה יותר טוב ממני ובוודאי שלגיל יש משקל, אבל להערכתי אם אייאקס רוצה לכוון גבוה באירופה (גם ליגה אירופאית או צ'מפיונס), אוננה זו לא התשובה. הוא יכול להיות אחלה שוער שני עד שיתבשל, או להיות מושאל ולחזור, אבל הוא היה ממש מהוסס.

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כל הדיבורים על דולברג או קלאסן לא רלוונטים. הגענו לאן שהגענו בזכות 0 בספיגות ב180 דקות נגד לגיה ועוד 90 דקות נגד קופנהאגן וזה רק בזכות החיה. בלעדיו עם בלם אחר ואותו הרכב בדיוק זה היה נגמר בגול חוץ של לגיה ורשה וזהו או גג מול הדנים ואז לא היינו מדברים על הכוכבים הגדולים. כל הסיפור זה ההגנה (למה לא היינו מוכשרים עם הונטלאר? סוארז? סניידר) ועדיין לא הגענו לגמר אירופאי. לגמר מגיעים עם הגנה והעובדה ששמרנו בבית את שאלקה, לגיה, קופנהאגן על 0 בבית עזרה לנו לעבור כמו גם ליון שספגנו שער ויכולנו הרבה יותר.

בקיצור אם החיה עוזב זה כמו חצי קבוצה.

אלעד, de Middenweg, alexshw ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני מאוד מקווה שהוא יישאר. היה מדהים לראות אותו אתמול, בעונה הראשונה שלו באירופה מתנהג כאילו הוא בעל הבית במגרש והוא עוד לא בן 21. אני מכיר אותו כנראה טוב יותר מכולם כאן ועדיין מאוד הופתעתי ממנו אתמול. אין לי ספק שהוא צריך להשאר לפחות עוד שנה באייאקס, בשנים כל כך קריטיות שלו כאשר הוא כבר שחקן משמעותי בקבוצה. אם יילך לקבוצה טובה יותר, כנראה שיילחם שם על ההרכב. עדיב לו להמשיך ולחזק את המעמד שלו באירופה (ולא שאייאקס היא איזו לסטר, בכל זאת קבוצה מכובדת) ואולי עוד שנתיים לצאת לליגה טובה יותר. זו ההמלצה שלי אליו.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

היה לו איזה וואחד תיקול כשהוא רדף אחרי ראשפורד וברגע האחרון חילץ לו כדור נקי בצורה מדהימה. המהירות והכוח שלו זה משהו בלתי רגיל.

de Middenweg ו-alexshw אוהבים את זה.
  13. c_web Member

כן עידן אבל לצד זה היו לו כמה איבודים מוזרים (פשוט מסר ליריב) או מסירות ארוכות שיצאו לא טוב.
    כמו כן היו לו כמה איחורים לתיקולים, בעיקר במחצית הראשונה.
    אין ספק שמדובר בבלם שונה שנראה אחרת, מתנהל אחרת ומשחק אחרת בטח בגיל שלו.

חבל לי שאייאקס לא הפתיעו, אבל זה לא היה ממש כוחות. אייאקס לא עברה את קו החצי עם הכדור ב - 11 הדקות הראשונות. ההגנה של מניו הייתה קשה לפיצוח וחוסר הניסיון (הוצאת החוץ האומללה בגול הראשון) שיחקו תפקיד מרכזי.

Ajacied ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@c_web
    @idans10
    זו בדיוק הסיבה למה הוא צריך להשאר אצלנו. כולם רואים את עבודת ההגנה שלו, אבל בטח בחלק ההתקפי הוא יכול וצריך להשתפר.בעיניי הוא יהיה בעתיד אחד הבלמים הטובים בעולם, אבל הוא רק בן עשרים.

מה יהיה אם ילך? מסכים שאייאקס תחלש בצורה משמעותית. בכל זאת אני שמח לראות את ההתפתחות של דה ליכט. ה'חיה' מצטיין בפיזיות האתלטית שלו, אבל גם למתהייס בן ה-17 לא חסרים ביצים. מאד נהנתי ממנו אתמול, בעיקר בחצי השני. אני לא אובייקטיבי, אבל מכל הבלמים העכשווים שלנו בהולנד אני חושב שדה ליכט הכי מוכשר. דה פריי, ואן דייק. חבר'ה נחמדים, אבל לדעתי לדה ליכט יש את הכשרון של סתאם.

לגבי חילוץ הכדור, זה היה לינגארד ולא רשפורד.

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/17
    idans10 אוהב/ת את זה.
  15. c_web Member

האמת שדה ליכט באמת הרשים אותי, אולי אפילו יותר מסאנצ'ז. אבל זה המשחק היחיד המלא שראיתי אותו אז אני לא באמת יודע אם זה משקף.

בינתיים הפלייאוף על הכרטיס לליגה האירופית מגיע לישורת האחרונה. בחמישי ניצחנו 0:3 מרשים את אוטרכט (היה צריך להיגמר יותר) ואני מאוד מקווה שזה יספיק לגומלין מחר.

בפלייאוף העלייה\ירידה - NAC ברדה ניצחה את NEC ניימיכן 0:1 בבית במשחק הראשון ורודה סיימה בתיקו חוץ ללא שערים עם מאסטריכט. האם שתי הנציגות של הליגה העליונה ינשרו לליגת המשנה מחר?