הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. alexshw Member

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי טוב שהפסדנו גם במשחקים האחרונים שיחקנו מתחת לכל ביקורת. קייזר והצוות הטכני אאוט. פשוט מביש לראות את המשחק שלנו. מול אוטרכט אתה צריך לשחק עם הסכין בין השיניים, אבל הפרימדונות מתקשות לשחק משחק בשבוע.

באמת, אולי טוב שפ.ס.וו תברח לנו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/17
    AFCA אוהב/ת את זה.
  3. Ajax Amsterdam Member

ברכות לפ.ס.וו על האליפות,ההנהלה שלנו שמה לאוהדים רגליים וממנים מריונטות שלא שוות אליפות בליגת העל,העיקר שנמשיך למכור שחקנים ונמנה מאמנים בעלות של גרושים ונסמוך רק על ילדים,כי ככה לקחנו גביע אירופה לפני 22 שנים.
    הבעיה שההנהלה של אייאקס תקועה בעבר ,כוסראבק תוציאו כבר 40 מיליון בחלון ואפילו זה לא יותר מידי כבר

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הפגיעה בסגל כתוצאה ממכירת שחקני מפתח היא קשה וברורה, אבל היא פשוט לא תירוץ, אייאקס מביכה וחסרת מעוף, קייזר פשוט לא מאמן טוב מספיק.
    הקבוצה יכולה להיראות הרבה יותר טוב.

AFCA ו-Ajacied אוהבים את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם הצרות שלנו עוד לא מספיק גדולות, פ.ס.וו מנצחת בדקה האחרונה בגלל שער עצמי...בסה"כ הקבוצה מאיינדהובן מובילה בצדק את הטבלה, אבל בוא לא נגיד שהם קבוצה אדירה. בסוף היום כולנו פה על הפנים, לא במקרה שהנבחרת כל כך עלובה.

6. Ajax Amsterdam Member

אני חייב להגיד שהעונה אני עוד יותר מרגיש שאני לא מעודד קבוצת כדורגל אלא ארגון כלכלי לכל דבר שמה שמעניין אותו זה רק רווח, נקווה שההרגשה הזאת תשתנה בינואר, אבל אני פסימי...

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא לבד בהרגשה הזאת, דרור. אתה לא רוצה לדעת כמה פעמים קראתי תגובות של אוהדים מתוסכלים על חשבון הבנק של הקבוצה...בלי צל של ספק שהצוות המקצועי נכשל לחלוטין מאז מאי של העונה האחרונה. אני רק לא יודע עד כמה הכישלון גדול כי למעשה כל הכדורגל ההולנדי נמצא במשבר אחד גדול. ברגע שעפנו מליגת האלופות סאנצ'ז היה למעשה מחוץ לקבוצה. להביא מחליף ברמה הזאת אולי כמעט בלתי אפשרי. הרכש של הקולומביאני באמת היתה כמו זכייה בטוטו...במציאות של היום אי אפשר לצפות שמדי עונה נביא תותחים כאלה.

כמו תמיד, זה לא שחור או לבן אלא באמצע. מה שכן, המינוי של קייזר היה מלתחילה מגוחך. הסיכויים להצליח עם מאמן שכזה היו כבר מהיום הראשון אפסיים.

AFCA ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  8. Ajax Amsterdam Member

זה מזכיר לי שהאוהדים של הפועל באר שבע עשו מחאה שהקבוצה הייתה אצל אלי זינו ופשוט לא הגיעו למשחקים,למה אנחנו לא רואים דברים כאלו אצל אייאקס או בכדורגל ההולנדי בכלל,אנחנו אפילו לא ברמה של קבוצה עלובה כמו אולימפיאקוס ,החלום שלי כרגע לעתיד הקרוב שתהיה מחאת אוהדים כי כרגע זה נראה הדבר היחיד שיכול להציל אתת הקבוצה מהטלפיים של שחקני עבר עם אגו שכנראה לא שילמו להם כמו שצריך שהיו שחקנים

שהאוהדים שיכולים יעשו מחאה,ה-4 האליפויות עם דה בור פשוט טשטשו את כל הבעיות שהיו באייאקס מבחינתי חוץ מעונה שעברה אנחנו בסוך של 13 שנה של צלילה מטאורית,האוהדים שלנו לא רוצים הרבה ,סך הכל להיות כמו באזל.
    אפילו ואן דר מיידה מודל 2003 אנחנו לא מצליחים לייצר וזה אומר הכל

9. ארז כהן Piet van Reenen

אולי זה יפתיע אותכם אבל אני לא תומך בשינוי המדיניות של אייאקס. הכי יפה זה להצליח עם הזהות והערכים של אייאקס. בגלל זה אני כל כך אוהב את המועדון. אני מאוד התחברתי למה שואן דר סאר אמר- "אייאקס הוא לא מועדון שקונה שחקנים אלא מועדון שמפתח שחקנים". אם אייאקס תהיה כמו רוב הקבוצות הגדולות באירופה היא תאבד מהיחודיות שלה. אנחנו המועדון האירופי המפואר היחדי ,שאת כל התארים שלו השיג בזכות עצמו . שאר המועדונים נעזרים בהרבה מאוד כסף בשביל להמשיך לזכות בתארים.

קלדרון ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  10. ארז כהן Piet van Reenen

בוא נגיד ככה אם הזהות והערכים של אייאקס ישתנו, אהבתי למועדון תיפגע בצורה ניכרת.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההולנדים כעיקרון לא עם שיוצא להפגנות. אנחנו בסה"כ מפונקים. לדעתי באייאקס הקהל גם די נאיבי. הרב עדיין מאמין בדרכו של קרויף ז"ל ולא מוכן להתפשר על שינוי התפיסה של השיטה. אותה השיטה שלדעתי כבר לא פועלת, בטח לא עם הכשרון הנוכחי. רק באיינדהובן מעיזים מדי פעם לשחק יותר הגנתי, אבל באמסטרדם יש רק צורה אחת שבה משחקים: 4-3-3.

כל הכדורגל פה במשבר. פ.ס.וו מובילה את הטבלה, אבל היא סופגת בכמויות. לעשות הגנה כבר לא יודעים לעשות פה. לא רק זה, נראה גם שלגדל מספרי 9 זה כבר יותר מדי בשבילנו. וינסנט יאנסן, באס דוסט, לוק דה יונג ואפילו וואוט ווחהורסט הם חלוצים מאד בינוניים. בטח בהשוואה לשמות הגדולים מהעבר.

אפילו עוד לא הזכרתי שאין לנו כרגע קשרים רציניים. צריך לקוות שפרנקי דה יונג יתפתח כמו שאנחנו מקווים, אבל חוץ מזה? אדם מאהר היה אמור להחליף את ווסלי סניידר. מישהו עוד ראה אותו? הבחור שיחק בטורקיה, חזר לפ.ס.וו ולמעשה מקבל רק דקות בגביע. האם מרקו ואן חינקל, דייבי קלאסן, דייבי פרופר מתקרבים לרמה הנחוצה? אפילו ויינאלדום וקווין סטרוטמן לא מתפקדים בצבע הכתום.

אייאקס עשתה בקיץ המון טעויות, אבל איכשהו קשה לי לחשוב שבתסריט אחר היינו ממשיכים במסע הנפלא מלפני עונה. דרור, קבוצות יותר עשירות מאייאקס כבר לא מככבות באירופה. הפער בין איזה עשר קבוצות לשאר אירופה רק גודל עם השנים.

אני באמת מאמין שבסופו של דבר נצא מהמשבר הזה, אבל אל תצפה שקבוצה הולנדית במציאות הנוכחית עוד תזכה בליגת העשירות...

@ארז כהן
    שמע, אתה רומנטיקן :sm_cool:

ארז כהן אוהב/ת את זה.
  12. Ajax Amsterdam Member

לא לזכות אולי בליגת האלופות אבל לפחות להיות כמו באזל או פורטו ולהופיע כל שנה בליגת האלופות, זו צריכה להיות השאיפה של אייאקס

13. AFCA Member

מסכים איתך ב-100%, אבל יש דרך באמצע. אי אפשר כל עונה לבנות על שחקני הנוער שגם ייכנסו במיידי להרכב, גם יאיישו את כל הספסל, גם ישחקו ב-2 מסגרות כל כך הרבה משחקים בעונה שהם בכלל לא רגילים ללחץ כזה והגוף שלהם לא בנוי למאמץ פיזי שכזה.
    מחלקת הנוער של אייאקס (במחלקת נוער אני לא מתכוון רק לילדים שבאייאקס מגיל 9, אלא גם לשחקנים שהגיעו בגיל 16) מספיק איכותית בשביל להוציא בכל זמן נתון 4-5 שחקנים איכותיים להרכב הראשון של אייאקס (כיום: אוננה, דה ליכט, ואן דה בייק ודולברח) ועוד 3-4 שחקנים מספיק איכותיים לשבת על הספסל באייאקס (כיום: ולטמן, פרנקי דה יונג, קלייברט).
    הבעיה שלי היא שההשלמות להרכב ולספסל הם שחקני טלאים ומעטות הרכישות שאנחנו יודעים שמקבלים שחקנים איכותיים. וכן, אני גם לא אוהב את העניין שמדיניות הרכש שלנו כוללת קנייה רק של שחקנים בני 22 ומטה כי ברור שאם יהיו מספיק טובים יכניסו במיידית כסף למועדון. אם רוצים לקדם שחקני נוער וליצור קבוצה מאוזנת, צריך לשים לידם גם שחקנים מוכחים עם ותק כלשהו (לדוגמא, זייך, שבא בגיל די צעיר אבל אחרי שהוכיח את עצמו כשחקן איכותי) או בעלי ותק יותר גדול, ולא לקנות רק שחקנים בני 19-20 מהליגה הברזילאית והאוסטרית שמצופה מהם ישר להוביל את הקבוצה. כמובן שיהיו דוגמאות כמו סאנצ'ז שבעונה הראשונה שלו הנהיג את הקבוצה, אבל זה היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל, שהעובדה שהמדיניות לא נכונה. וזה עוד בשנים האחרונות שעושים רכש בכסף גדול, בשנים לפני זה אלו היו שחקנים שהיו באים ב-2 מיליון יורו מכל מיני חורים.
    מה שאני מצפה מאייאקס עם כל כך הרבה כסף בבנק, זה שתמשיך לשחק עם 4-5 שחקני בית בהרכב, כי תמיד יהיו כאלה שיהיו מספיק טובים וזו הדרך שלנו, ותשים לידם עוד 5-6 שחקנים איכותיים (לא כולם חייבים להגיע אחרי ששנתיים היו השחקן הכי טוב בליגה, אבל כן שלפחות חלק מהם יהיו שחקנים מוכחים שיגיעו בכסף גדול שקיים, וחלק נוסף יכול להיות שחקנים צעירים שבקושי שיחקו בקבוצה הבוגרת שלהם), ולא שחקנים בינוניים שמשחקים כי הם הגיעו מהנוער או שחקנים שהם פשוט לא מספיק טובים.

שי גם נגע בנקודה השנייה הבעייתית במועדון הזה, העובדה שכל מאמן מרגיש מחויב לשחק 4-3-3, ואז לפעמים אנחנו מקבלים קבוצה שמשחקת לאט ומניעה כדור בלי שום מטרה פשוט כי חייבים לשחק 4-3-3 (דה בור, קייזר).

הרצליה עד המוות ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  14. c_web Member

חייב קצת לקטוע את הדיון הזה על אייאקס ולומר שהפער בצמרת רק נראה גדול. ראינו בעונות קודמות איך אייאקס מוחקת פערים כאלה ואף יותר גדולים בשלהי העונה.
    זה נכון שאייאקס לא נראית טוב כפי שאתם מציירים אבל מבחינת סיפור האליפות, יש זמן.

אני חייב שתצפו בהצגה של קווין כלום מהמשחק של AZ בשבת נגד ווילם.
    האיש עשה כ''כ הרבה טעויות.....

אירועים לפי דקות וידיאו:
    00:10 - ספק צהוב לורחהוסט.
    00:31 - ספק פנדל על אלירזה. (מה ההבדל בין האירוע הקודם לאירוע הזה?)
    01:39 - לא שורק לפאול + צהוב.
    02:06 - צהוב בלבד?? באמת??
    05:22 - צהוב שני?? באמת?????????????

תסכימו איתי שזה יותר מידי למשחק אחד.
    לפי מה שהבנתי ורחהוסט טוען שהוא אמר לו במהלך המשחק: "אני עוד אוציא לך אדום הערב"...

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@c_web
    גם באמסטרדם ובאיינדהובן השופטים טעו.
    אצלנו השער הראשון של אוטרכט הובקע מעמדת נבדל, בחצי השני הגיע לנו פנדל אחרי נגיעת יד ברחבה של האורחת. באיינדהובן כבשה טוונטה שער אחרי שהקרן היה למעשה כדור חוץ של פ.ס.וו. אחרי זה השופט היחלר נתן למארחת פנדל שלא היה.

בקיצור בלאגן אחד גדול...