הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. Ajax Amsterdam Member

בטח חיכו לפגרה(אני יודע שיש משחק בראשון), בשביל הפיטורים האלו.
    בטח נמאס לאוברמרס שברקאמפ מחרבן לו את הקבוצה, אני בעיקר שמח שדניס לא איתנו נטו בגללו העונה הזאת נהרסה.
    אז מה עולה בבורסת השמות?

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא מאמין שזה יקרה, אבל הסיבה הראשית לעזיבתו של בוס היה ברחקאמפ. לך תדעו אולי הוא יחזור.

Ajacied אוהב/ת את זה.
  3. c_web Member

די מפתיע מה שקורה שם באמסטרדם.

גם אתמול - AZ מנצחת 2:4 בפורטונה סיטארד למרות שפיגרה 2:1 בדקה ה- 89. שערים של ורחהוסט, ג'האנבחש ולוי גרסיה תוך שלוש דקות הביאו את הכרטיס לרבע הגמר. קבוצת גביע טיפוסית הפכנו להיות...

4. גלץ Member

4:2 אחרי 90 דקות ללא הארכה( מהדקה ה89 שלושה שערים)? וואו עשיתם להם זניט, אכזרי ביותר

5. gilad16 Member

הבטחה גדולה וניצחו קבוצת בונדסליגה בשביל החתימה,
    אבל הדרך בה הודיעו רשמית מנצח הכל

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים הודיעה אייאקס שמייקל רייזיחר ווינסטון בוחרדה "עולים כיתה" כדי לאמן את המשחק ביום א'.

@c_web
    הקבוצה שלך עשתה אקט הודיני, אבל בסוף ניצחתם.

7. AFCA Member

המון המון קרדיט לאוברמארס וואן דר סאר, שמעלים את הערך שלהם אצלי (ואני מניח שאצל הרוב המוחלט של האוהדים) בעשרות מונים.
    עם כל הביזיונות באירופה ואתמול בגביע, אנחנו עדיין בסה"כ 5 נקודות מהמקום הראשון אותו הבסנו לפני שבוע וחצי. צריך אומץ בשביל להגיד במצב כזה חבר'ה טעינו עם המינוי והמאמן לא מתאים. לא פחות מצריך אומץ לפטר את ברחקאמפ וספייקרמן שבמועדון כבר המון זמן, וזה נותן פרספקטיבה יותר רחבה למה שקרה בקיץ עם בוס (והלוואי הלוואי מכין את הקרקע לחזרה אפשרית שלו) ולחילוקי הדעות הגדולים שהיו בצוות המקצועי.

בכלל אוברמאס בשנתיים האחרונות עם התנהלות הרבה יותר טובה, יותר הוצאת כספים (הייתי מעדיף שלא כולם ייצאו על ילדים בני 21, אבל זה עדיף מאשר לשחק עם ילדים לא מספיק טובים מאצלנו) ופוגע ברוב הרכש שמגיע מחו"ל (יונס, מיליק, סאנצ'ז, נרס ונראה שגם וובר, כולם בשלוש העונות האחרנות). ועם המהלך היום ההרגשה שהוא מסוגל להוליך את המועדון קדימה נמצאת אצלי. כמובן שהיא תיעלם אם פרנק דה בור יהיה המאמן שיגיע.

Ajacied אוהב/ת את זה.
  8. ארז כהן Piet van Reenen

לדעתי היה צריך לתת לקייזר לסיים את העונה. הרי גם ככה העונה הזאת כנראה אבודה. שינו בעמדת המאמן עכשיו לא יביא לשינוי דרסטי בקבוצה( הנזק העונה כבר נעשה). בסיום העונה היה צריך להגיד לו תודה יפה ולהיפרד ממנו.

9. AFCA Member

העונה אבודה? אנחנו לא במרחק 5 נקודות מהמקום הראשון?

de Middenweg ו-Ajacied אוהבים את זה.
  10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי באייאקס הושפעו גם ע"י התקשורת שבשבועות האחרונים לא פעם אמרה שאייאקס היו בשנים האחרונות לברוח לשאר הקבוצות פה. מבחינה כלכלית זו היתה אפשרות די ריאלית. אני מעריך גם שכמו תמיד היחסים בתוך המועדון כבר מזמן לא טובים. מדליפים עכשיו החוצה שברחקאמפ רתח מזעם כששמע שהוא למעשה מפוטר. כמו בכל קבוצת צמרת יש תמיד הרבה אנשים עם האג'נדה שלהם. אני לא מתכוון לשנות את דעתי בנושא ברחקאמפ או מישהו אחר.

אייאקס פישלה בקיץ ובגדול. הטרגדיה עם נורי בהחלט השפיעה לרעה על השחקנים ומאמנים, אבל לא על אלה שהיו צריכים לדעת שסאנצ'ז מבוקש ולבטח ירצה לעזוב לליגה יותר טובה. גם מינוי קייזר היה טעות ועכשיו האיש שרצה אותו הכי הרבה עף. העניין הוא שלדעתי גם ו.ד סאר ואוברמרס לא נקיים מהכשלון. לצערי החליטו שו.ד סאר עדיין משפיע על עניינים טכניים. פחות מאשר בקיץ, אבל הוא עדיין מעורב. במקרה שכזה גם ראשו צריך להיות על הצלחת אם בעתיד אוברמרס יפוטר.

בסופו של דבר שני המשחקים נגד טוונטה השפיעו הרבה יותר מאשר הניצחונות על פ.ס.וו ו-AZ. זה היה מביך לראות את התיקו 3-3 והמשחק אתמול. נראה מה יהיה בימים הקרובים, אבל ברור שיהיה שמח.

11. Ajax Amsterdam Member

אני מסכים עם עומר באמת שאוברמרס וואן דר סאר מחזקים את קרנם אצל המון אוהדים, לפי דעתי העיתוי מושלם בגלל הקרבה לפגרה, ולמאמן הבא יהיה זמן לעבוד עם הקבוצה, רואים כנראה שהייתה פה מאפייה של העסקת מקורבים של ברקאמפ.
    התקווה שלי לראות מאמן הולנדי מוכח או אפילו איזה יאפ סתאם איכשהו

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

AT5, תחנת הטלוויזיה של אמסטרדם פרסמה הודעה שפטר בוס היה בערב למשך שעתיים ביוהאן קרויף ארינה....

האם הוא באמת יחזור?

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשכחו מבוס. אייאקס הולכת על מאמן אוטרכט, אריק טן האח. הם אמורים אחרי סוף השבוע להציג אותו.

טן האח מוערך מאד בהולנד, אבל אני די בהלם שדווקא הולכים עליו. כן היה ברור שקומאן למשל לא יגיע. גם פרנק דה בור לא חשבתי שיחזור. אין לי מושג אם היה קשר רציני בין אייאקס לבוס, אבל כנראה שהמאמן הבא יהיה אריק טן האח.

http://bonboys.nl/Portals/0/EasyDNNnews/618/618erik%20ten%20hag.Xxx

14. Andrei Kanchelskis Member

אני דווקא קיוויתי שזה יהיה ארווין קומאן שיחליף את קייזר אבל להנהלה יש כנראה את השיקולים שלה ואני מניח שהם יודעים מה הם עושים במיוחד אחרי ההחלטה האמיצה אתמול להעיף את קייזר ואת ברגקהאמפ.

צריך לזכור שבפעם האחרונה שאייאקס החליפה מאמן בשלב כזה של העונה הרבה גבות הורמו שהמחליף של מרטין יול היה פרנק דה בור חסר כל הניסיון באימון אבל זה בסופו של דבר זה נגמר באליפות ראשונה(אחרי 7 שנים)שאחריה הגיעו עוד שלוש אליפויות רצופות,מי יודע לאן זה יוביל הפעם...

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארווין קומאן אפילו לא עלה כמועמד. הדבר שאותו מעניין הוא שטן האח עבד שנתיים כמאמן הצעירה של ביירן. זה אומר שיש לו ניסיון בקבוצה לא פחות לחוצה מאשר אייאקס. הוא אולי לא היה מעורב בראשונה, אבל הוא ראה מה זה לחץ מהצד. אגב, קשרה של אוטרכט, זאכרייה לאבייד, אמר בשבוע האחרון שהוא מאד רוצה לשחק באחת מקבוצות הטופ3. הוא גדל בפ.ס.וו אבל כצעיר לא הסתדר שם. אם טן האח ימונה למאמן באייאקס אני לא אופתע אם לאבייד יגיע אלינו.

לגבי זהות עוזר המאמן. האיש שיעזור למאמן אוטרכט הנוכחי יהיה ככל הנראה אלפרד שרוידר. הוא עובד כרגע כעוזר מאמן בהופנהיים. שרוידר עבד כמאמן ראשי עם זייך והיו לו אז קשרים טובים איתו.

בנתיים מדווחים על המון חיכוכים שהיו בין אוברמרס לברחקאמפ. אחזור על זה שבתקופה הקרובה נשמע על הרבה מריבות במסדרונות בארינה, אבל לא צריך לשים אליהם לב.

AFCA אוהב/ת את זה.