הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן כן. בשביל לפרט טיפה למה אתה מתכוון. הטלחרף החליטו להשהות את הכתב לענייני פלילים שלה, מיק ואן וויילי (van Wely) אחרי שגם הוא נתפס בהתנהגות לא נאותה. אולי זה ירגיע טיפה את החכמולוגים של מחלקת הספורט...

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

החלטתי טיפה לראות את המשחק, אבל מהר מאד התחרטתי. בתוך ארבע דקות זהבי כבר כבש. המארחת היתה מאד חלשה והמשיכה את אותה יכולת בגביע. בתוך כמה ימים בפגרה פעמיים 5-0 משתי הקבוצות הטובות במדינה...

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייאקס תצטרך לעבור את AZ באלקמאר כדי להגיע לגמר בגביע. פ.ס.וו תשחק בחוץ מול גו אהד.

כמה מזל יש לנו......:p
    בינינו, עדיף לי משחק שכזה. עדיף לעוף מול AZ, יש לנו העונה עוד חשבון איתם...

4. Ajax Amsterdam Member

אייאקס פשוט עם כדורגל שהוא פורנו

AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהקבוצה הזאת לוחצת ורוצה היא קטנה מדי על הליגה. פשוט מדהים. כל השבוע יש חוסר שקט בגלל אוברמרס, אבל הצוות הטכני והשחקנים משקיטים את השונאים.

פשוט להוריד את הכובע בשביל כולם!

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  6. Ajax Amsterdam Member

מערכות אחרות היו קורסות לחלוטין אבל כנראה אנשים באייאקס בנו משהו חזק גם מבחינת הניהול

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, קשה לדעת איך הכל עוד יתפתח, אבל לעת עתה נראה שטן האח, עוזריו והשחקנים פשוט ממשיכים בשלהם.

בנתיים עמד ואן דר סאר לראשונה מאז פרשת אוברמרס מול המצלמות. לא ראיתי את הראיון, אבל מהתגובות אני מבין שזה לא היה מחזה מרשים. את האמת זה לחלוטין לא מזיז לי. כבר שנים ידוע שאדווין לא מוצלח במיוחד כשהוא עומד לפני מצלמות. אני מעדיף מנהל כללי שעושה את עבודתו בצורה טובה ללא כשרון מול שאלות התקשורת. מה ששונאינו חושבים לא אמור לעניין אותנו, השאלה היא כרגע בעיקר האם סאר יצליח לשמור על משרתו? לפני המשחק פרסמו שמתי שהאריכו את החוזה של אוברמרס כבר היו שמועות על בעיות התנהגות כלפי נשים. לפי מה שאני מבין לואן דר סאר ולדירקטוריון לא היו הוכחות (או לא רצו לראות) להתנהגות לא נאותה של המנג'ר הטכני. יותר מזה, אין לי בעיה עם זה שאוברמרס עזב, אבל יש הבדל להתנהגות גועלית לפלילית. אני מחכה למשל לראות אם יגישו כתבי אישום או לפחות יפנו למשטרה כדי להתלונן רשמית. לדעתי זה עדיין לא קרה.

אני חושב שאנחנו בהחלט צריכים לחשוש לעתיד. אוברמרס לא אלוהים, אבל בעבודתו כמנג'ר טכני הוא הצליח מדי פעם להוציא מים מן הסלע. הקבוצה צריכה מחליף ואין לי מושג מי יגיע. מה יקרה למשל אם האנשים שעבדו עם אוברמרס בשטח? האם אותם אנשים נשארים או שמה האיש החדש ירצה להביא איתו חברים חדשים? מה יקרה עם הארכת החוזים? לאחרונה מספר שחקנים עזבו ללא תמורה, רובם לקוחות של ראיולה. מה יקרה עכשיו עם חראפנברח? שמת לב שהוא עכשיו נשאר על הספסל? האם טן האח מוכן להמשיך עם זה בידיעה שהקשר צריך להמכר בקיץ? הארכת חוזה לא יקרה כי זה לא בתכניות של הנחש ראיולה, אבל מה חשוב יותר? המשחק שלנו או העתיד הכלכלי?

כרגע זה לא משנה. מאז פרוץ הפרשה אייאקס שיחקה שני משחקים וניצחה בהם פעמיים 5-0. טן האח צריך בימים אלה גם להגיכ להכרעות קשות לגבי שניים שלושה שחקנים. מה הוא יעשה עם ברובי שיחזור מפציעה? האם יחזיר את קלאסן לספסל כשהקבוצה רצה טוב? האם ניקו מוכן לשמור על שקט? האם לא הגיע הזמן לתת להאלר לקחת את הפנדלים אחרי שדושאן החטיא עכשיו פעמיים ברצף?

בקיצור, יש עוד המון שאלות ללא תשובות. הדבר היחיד שאני יודע זה שלפחות היום אנחנו בכושר טוב. יש עוד משחק ליגה בטילבורח מול ווילם טווחי ואז נראה מה נוכל לעשות מול בנפיקה. הפורטוגלים אולי לא בשיא הכושר, אבל לא כדאי לזלזל בהם. כולנו יודעים שהם יכולים מהשריקה הראשונה להוציא אותנו מהשקט הרצוי. עד אז יעבור עוד שבוע וחצי ולך תדע מה עוד יקרה עד אז....

AFCA אוהב/ת את זה.
  8. alexshw Member

אין הגיון שאיאקס תקרוס מקצועית העונה. כבר נבנתה קבוצה מצוינת ואין סיבה שהיא תפסיק לשחק פתאום, מה גם שאותו מאמן עדיין נשאר.
    לקראת עונה הבאה יכול להווצר נזק ויצטרכו להיערך.

VAR, Ajax Amsterdam ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  9. Telkiyski Member

זה מזכיר לי את הסיפורים מליגת בורסה פה.
    מה ניהול? 11 טובים בהרבה מה-11 שמולם אז מנצחים. לא כזה מסובך.

10. Ajax Amsterdam Member

שמע אין לי כח לויכוחי הפיפי קקי של ליגת העל פה. ברור שה-18 של אייאקס הם מעל כולם בליגה ההולנדית אין לי במה להתבייש בזה. ועדיין שקולגה מקצועית עושה דברים כאלו אז קשה להתנתק, לפחות לטן האח. תראה את ואן דר סאר, מאוכזב ועצוב ובעיקר בהלם.
    לא מובן מאליו שטן האח מצליח לנתק את הקבוצה מהרעשים האלו. עוד חזון למועד לדעת מה יקרה אבל ההנהלה של אייאקס עשתה צעדים טובים ונכונים

11. Ajax Amsterdam Member

כנראה שכן. אני מניח שהיו אופציות להחלפה בכל אופן כי אוברמארס היה מחוזר. אני מקווה שוואן דר סאר ישאר בתפקידו ויביא מישהו לפחות בפרופיל שהוא היה רגיל לעבוד איתו

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מרסל ברנדס חוזר בקיץ לפ.ס.וו כדי להחליף את טון חרברנדס כמנהל כללי. האיש שעובד עכשיו באברטון, היה כאמור בעבר מנג'ר טכני באיינדהובן.

@Ajax Amsterdam
    99 אחוז שגם ואן דר סאר יעזוב. אוברמרס גרם במעשיו לחזרה של מאבקי כוחות באייאקס. בשבוע האחרון ראינו פה בכל מיני תכניות את חברת הדירקטוריון לשעבר, מארייאן אולפרס. האישה שכבר עשר שנים לא בקבוצה לא במקרה מוזמנת כי היא לא נמנית עם תומכי אוברמרס/סאר. התקשורת רוצה לראות דם (ברור, אנחנו הקבוצה הגדולה בהולנד) ולדעתי הבלאגן רק התחיל. היום יש דיווח שבעלי המניות רוצים הבהרות של ואן דר סאר אחרי שהוא התראיין בסוף השבוע. היו סתירות בדברים שנאמרו וברור לי שאנחנו לקראת סוף תקופת השלישייה ואן דר סאר, אוברמרס וטן האח.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  13. Ajax Amsterdam Member

אם כן אז שלפחות במשימה האחרונה שלו שידאגו למחליפים ראויים

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

ברנדס כבר פוטר מאברטון לפני חודשיים.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  15. Ajax Amsterdam Member

ודבר אחרון אפשר ללכת אחורה, זה בסדר וטבעי. אי אפשר להצליח כל הזמן אבל אסור ללכת אחורה מבחינה ניהולית.
    אני לא מעוניין במנכ״ל שישרת דירקטוריון שרק יגזור קופונים כמו אלי טביב, הספיק לי העשור הראשון של שנות ה-2000. לא סתם אולפרס מחממת את הכסא באולפנים.

רק שחקני עבר בתפקידי מפתח ורצוי אנשי אסכולת ואן חאל