הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. Andrei Kanchelskis Member

שילוב של ההדחה הכואבת מאירופה+השמועות על עזיבתו של טאן האח.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

@de Middenweg
    קודם כל ביכולת של אתמול ננצח את ניימכן וזוולה. עכשיו האם ההפסד הכואב ישפיע מנטלית? ישפיע ברור, עכשיו זה עבודה של הצוות המקצועי לשנות דיסקט. על פניו ביכולת סבירה אנחנו ניקח אליפות. למעט אלקמאר בחוץ, לא בדיוק נשאר לנו לוז אכזרי. כל העיניים לניימכן. שם באמת נראה את התגובה להפסד אתמול.

לגבי המשחק - נאמר פה כבר הרבה וטאדיץ אמר בדיוק את מה שרשמתי אתמול. הפסדנו ב7 דקות בפסילה של השער של נוס בדקה 44 והבליץ שלהם במחצית השנייה עד הדקה ה-50. ואז כבר שוב השוונו ושוב נבדל של מילימטר וזה כבר היה עוד מכה מנטלית.
    וכרגיל, טן האח משנה מאוחר מדי ומגיב באיחור.
    לא הגיע לנו להפסיד אבל זה דרכו של משחק נוק אאוט. דקה אחרי הגול שלנו ברובי מחמיץ מעל פי השער, דקה אחרי הגול שלהם מרטינז מוסר לגאקפו שמנצל את המתנה. דקה 44 זה כבר 0-2 על סף ההפסקה אבל פתאום הואר מתעורר ופוסל על נבדל של מילמטר איפשהו 3 מסירות לפני הבעיטה של נוס. פשוט מהימים האלה שהכל מסתדר לצד השני. כנראה אותו משחק בדיוק משוחק עוד 5 פעמים היה נגמר בהארכה או בניצחון די מוחץ שלנו. אבל זה גמר גביע, משחק אחד, ופשוט הכל היה ליד. ברובי מפספס בסנטימטר את ה0-2. ברובי וטאדיץ בנבדל של מילמטרים בגולים הפסולים. טאדיץ לקורה.
    זה מה יש.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

de Middenweg, Ajax Amsterdam ו-AFCA אוהבים את זה.
  3. Ajax Amsterdam Member

@הרצליה עד המוות מסכים עם כל מה שכתבת.
    את ניימיכן בחוץ ואת זוולה בבית חייבים לנצח ואולי דווקא ההפסד אתמול יגרום ליכולת יותר טובה? בסוף אם נאבד את זה, זה יהיה מביך ולא אכפת לי אם יש לנו את אלקמאר בחוץ. ויטסה, הירנביין וניימכן דיי הלכו לים כבר.

נקווה שפ.ס.וו ניצלו את כל המזל שלהם ויאבדו נקודות מתישהו. ברגע שיהיה פער 6 העסק יכול להפוך לגמור

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  4. Ajax Amsterdam Member

הידיעה המעודדת של היום בוס ממשיך בליון לעונה נוספת

DRORIKO, alexshw, de Middenweg ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. Andrei Kanchelskis Member

צריך לקוות שגם פרנק דה בור יימצא קבוצה אחרת לעונה הבאה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Andrei Kanchelskis
    אני פתוח בשביל כל הצעה. אין מה לעשות, הקבוצה צריכה בקיץ להבנות מחדש. אוברמרס הצליח להשאיר בשנה שנתיים האחרונות כמה שחקני מפתח שלא הצליחו ביחד עם טן האח לחזור על אותה עונה נהדרת של דאבל וחצי גמר האלופות. אני עדיין לא רוצה לסכם את העונה, אבל אנחנו עומדים לפני סוף עידן.

אחרי הקיץ יש סיכוי לא קטן שנראה קבוצה חדשה לגמרי. באתרי האוהדים של אייאקס בהולנד נפתח פאניקה אם שמו של פרנק דה בור עולה. כמו שלא הייתי שותף לעליהום על טן האח (אתה יכול לנחש לבד מה האווירה כלפי המאמן אחרי יום א'...) אני לא פוסל עכשיו לחלוטין את חזרתו של דה בור.

הנה שתי סיבות למה פרנק דה בור יכול להיות אופציה מעניינת:
    1) הוא הצליח באייאקס כשהקבוצה היתה במשבר ניהולי קשה. לאחר פרשת אוברמרס השקט נראה לאט לאט חוזר לארינה, אבל באמסטרדם יש המון מוקשים...
    2) הצליח עם סגל לא מרשים. אחרי הקיץ יש סיכוי רציני שנראה קבוצה חדשה לגמרי. יגיעו שחקני רכש, אבל טאדיץ' ודיילי בלינד לא הופכים ליותר צעירים. לך תמצא להם מחליפים ראויים...

לדעתי הוא נמצא על הרשימה שלנו, אבל ברור שהוא לא נמצא בעדיפות עליונה. באתרי האוהדים מעלים מדי יום שמות ולדעתי צריכים להגיע למצב של הבנה מציאותית שלכל מחליף על הקווים יש נקודות טובות, אבל גם פחות חיוביות. לדעתי ארנה סלוט הוא המועמד עם הכי הרבה נקודות זכות, אבל הוא מאמן את פיינורד. אחרי העברת ברחהאוס דרום רוטרדם תפתח במלחמה עם אמסטרדם אם מאמנם יעבור בקיץ אלינו...בכל מקרה אם ממש רוצים לצחוק אז בוא נראה אם קוקו ירצה לאמן אותנו...או אולי ואן בומל...הם חופשיים */aaarofl

בכל מקרה אני מנסה כרגע רק לחשוב על המשחק הבא מול נק ניימייכן. באיינדהובן חוגגים על חשבוננו והתקשורת הישראלית הופכת את אחד משחקניה למעין אלוהים...ניצחון מול נק ישכיח את הגלולה המרה שקיבלנו לפני כמה ימים. מבחינתי זה כרגע הכי חשוב מכל. האליפות!

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  7. Andrei Kanchelskis Member

@de Middenweg פרנק דה בור אחרי הכשלונות הצורבים באינטר,פאלאס ובנבחרת הולנד הוא לדעתי מאמן כבוי שגם אייאקס עלולה להיות גדולה עליו. לדעתי בשביל לחזור לעצמו הוא צריך לאמן איזושהי קבוצה בליגה שהיא לא יותר מסבירה-אולי אוטרכט,אולי ויטסה ארנהיים ואולי זה מה שיסלול לו את הדרך חזרה בעתיד לאייאקס או לכל מועדון הולנדי בכיר אחר.
    אני יכול להבין ולהצדיק את ההתבדחות שלך על פיליפ קוקו שבהחלט הפך עצמו למאמן בדיחה בארבע השנים האחרונות אבל אם תבחן את הדברים לעומק תגלה שאין הרבה הבדל בינו לבין פרנק דה בור:הן בכל הנוגע למסלול שעברו שניהם מאז שעזבו את איינדהובן ואייאקס(בהתאמה)והן מבחינת איכות האימון של שניהם שנטתה לרוב להיות הגנתית ולא אטרקטיבית, קוקו כזכור גם הביא לאיינדהובן הישגים יפים בצ'מפיונס מה שדה בור לא הצליח להביא לאייאקס. כמובן שבשום פנים ואופן לא הייתי רוצה לראות את קוקו מאמן את אייאקס בעונה הבאה אבל אין כאמור שום הבדל בינו לבין דה בור על הקווים בארנה, חוץ מיזה שדה בור מזוהה עם אייאקס הן בשל היותו שחקן והן בשל היותו מאמן.

8. Ajax Amsterdam Member

שרודר כרגע המועמד המוביל. או כישלון מפואר או הצלחה מפוארת כי הוא יהיה במועדון שיש לו את כל הכלים להצליח

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצחיק שאף אחד חשב על שרודר. אני אקבל כל מאמן בשמחה, אין לנו את האפשרות להביא את יורגן קלופ כי לדעתי רק שם זה ישמח את כל האוהדים ביחד. פשוט מעצבן את חוסר האמונה שיש להרבה אוהדים בהנהלת אייאקס. כן, פ.ס.וו לבטח יקחו את הליגה בהליכה עם ואן ניסטלרוי. גם לדעתי בחירה עם אחוז כישלון אמיתי. אין מה לעשות, זאת המציאות של אייאקס וגם של פ.ס.וו. יותר מדאיג אותי כרגע את העזיבה ההמונית שעלול להגיע בקיץ.

אגב שרודר, נחשב בשעתו למוח מאחורי ההצלחה של אייאקס בעונת השיא עם טן האח. עכשיו כולם יורדים עליו בגלל שלא זכה עם אליפויות עם הופנהיים (סיים איתם שישי בליגה) ובבלגיה לא מטייל כרגע עם ברוז' לאליפות. ברור שיש סיכון, אבל מתי שטן האח הגיע לאייאקס הוא גם כבר אימן את ריאל, הסיטי ופסז' לא....?

נערך לאחרונה ב: ‏19/4/22
    Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  10. Ajax Amsterdam Member

גם פורסמה סטטיסטיקה שהוא דווקא מצליח מאוד בברוז, שיפור בכל המדדים בטבלה. חוץ מסט ג׳יל מקום ראשון

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  11. AFCA Member

שרודר היה מועמד קלאסי אם אוברמארס עוד היה בסביבה. ב18/19 לא הפסיקו לדבר עליו. עכשיו קצת מוזר לי שהשמועות על מאמן לא מפסיקות אבל על מנהל מקצועי אנחנו בקושי שומעים. הסדר צריך להפוך.
    בכל מקרה כרגע זה לא מעניין. לא רוצה לחשוב מה קורה במועדון אם לא לוקחים אליפות.

Ajacied ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Andrei Kanchelskis
    לא נראה לי שדה בור הולך לאמן קבוצות מחוץ לטופ3 בהולנד. אולי AZ, אבל לא תראה אותו על הקווים באוטרכט, ויטסה או טוונטה.

שמע, יש לי הערכה לקוקו. הזכרתי את שמו רק בגלל שאוהדי אייאקס יקבלו קריזה אם יתברר שהוא מועמד להגיע. בסך הכל מבחינה מקצועית הוא אכן דומה לדה בור למרות שהאחרון לקח אליפויות עם סגלים פחות נוצצים מאשר מאמנה לשעבר של פ.ס.וו. לא רק זה, פרנק דה בור לקח את האליפות הראשונה שלו עם אייאקס במצב שהמועדון היה במשבר זהות אמיתית. בכל שנותיו באיינדהובן קוקו לא עבר אירועים כה קשים מבחינה ניהולית.

@AFCA
    לדעתי שרודר מועמד רציני בגלל טן האח. לא מן הנמנע שהמאמן היוצא המליץ על עוזרו לשעבר. חשוב לי לציין שלעת עתה חרי האמסטרה, קלאס יאן הנטלאר ואדווין ואן דר סאר הם אלה שמכינים את הקבוצה לעונה הבאה. אכן דובר שיגיע עוד מנג'ר טכני, אבל לא אופתע אם הוא יוחתם רק בעוד מספר חודשים.

13. Ajax Amsterdam Member

אייאקס מודיעים רשמית על הסיכום עם יונייטד בנוגע לטן האח, מבחינתי זו החלטה טובה ועכשיו אפשר להתרכז במשימות שנשארו לו

de Middenweg, הרצליה עד המוות ו-alexshw אוהבים את זה.
  14. alexshw Member

מזמן אמרו שיודיעו אחרי הגמר.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בהצלחה. רק לשמור על ריכוז ולזכות באליפות. כל
    השאר רעשי רקע (חזקים, אבל לא רלוונטים).

ניימכן בשבת זה כל מה שמעניין אותי כרגע.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

de Middenweg ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 3, אורחים: 7)

1. הרצליה עד המוות
  2. AFCA
  3. Ajax Amsterdam