הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד ההפסקה הגנתי עליו כי מבחינתי נאפולי פשוט קבוצה נהדרת. מה שקרה אחרי זה כבר משהו שגם אני לא יכול יותר לקבל. השאלה היא האם יש מאמן אחר בשוק? בוא נגיד ככה, אני מאמין ששרודר לא יפוטר, לא היום, אבל אין סיכוי שימשיך לחפות על המשחק של טאדיץ'. גם הניסוי של קודוס היה נחמד, אבל ברובי צריך לקבל את המפתחות. לטוב או לרע. השאלה היא אם טאדיץ' יכול לקבל את הדין? האוהדים רוצים לראות דם, ולמרות שאני מאמין ששרודר לא יפוטר עכשיו הוא נמצא במצב של להיות או לחדול. מבחינתי כבר יתחילו לחפש מאמן מחליף כי ברור שיש כמה מוקשים מאד גדולים בדרך. אנחנו צריכים להכיר במציאות שליברפול ונאפולי באמת ברמה אחרת, אבל אין שום סיבה שהמקום השלישי ילך לריינג'רס. זה באירופה. בהולנד המצב גם לא פשוט כי כולנו מכירים את המצב המנטלי כשמשחקים מול קבוצות קטנות (או מול קבוצות שאייאקס היא היריבה הכי גדולה שיש). החשש שלי הוא רק שאין מאמן רציני אחר עד הקיץ. אולי טן האח ירצה לחזור.....:p

2. Ajax Amsterdam Member

שמע לא ציפיתי לעלות מהבית אבל כן לתת פייט. מאמן לא יכול להגיד לשחקנים שלו ״אנחנו לא מספיק טובים כדי להתמודד עם ליברפול ונאפולי״ במיוחד לא במועדון כמו אייאקס.
    טימבר וברחווין לא אהבו את האמירה הזאת שלו. בשיא הרצינות אני חושב שבכר יכול מאוד להתאים לאייאקס.

3. איתן 1 Member

אפילו פרנק דה בור שהופיע עם אייאקס כמאמן בליגת האלופות בין השנים 2011- 2015 לא חטף השפלה כזאת.
    ודה בור היה בתקופה שלאייאקס בכלל לא היה כסף עם שחקנים כמו לרין דוארטה ניקי זימלינג, לוקאס אנדרסן, דה סה ועוד.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסתכלתי עכשיו על תכנית דיון מעניין ובעיקר דיברו על שני דברים:
    1) הקבוצה רוצה להצטרף לצמרת אירופה, אבל לא הביאה מחליפים ראויים למאזראווי ואנתוני. לבאסי אין את היכולת הטכנית שהיה למרטינז. לשני הראשונים אין מחליפים ראויים בסגל.
    2) ליברפול, AZ, והיום נאפולי לחצו אותנו בחצי שלנו. הם הכריחו אותנו לשחק בכדורים ארוכים, אבל שעת השין של שרודר הגיע כי עם קודוס בחוד לא היה לנו סיכוי לצאת מזה. לפי הפרשנים שרודר אולי לא ציפה שנאפולי תלחץ אותנו ככה. אני בהחלט מצטרף לביקורת שהמאמן אולי כבר היה צריך לשנות משהו בחצי הראשון, בטח בהפסקה.

@Ajax Amsterdam
    בסופו של דבר גם ליברפול וגם נאפולי לא בליגה שלנו. ברור שלא נעים לספוג היום את ההפסד הביתי הכי גדול בהיסטוריה, אבל התסכול שחוויתי מול חטאפה, ולנסיה, בנפיקה או אטלנטה היה הרבה יותר גדול. הבדלי הכוחות מאד ברורים ולמרות שיש עוד סיכוי להמשיך הלאה בליגת האלופות, אני מקווה שבעיקר בראש הפירמידה יעשו שיעורי בית. למשל איך מונעים בשנים הבאות שיחרור שחקנים ב-31 באוגוסט ללא הבאת מחליפים. בסופו של דבר שיחרור אנתוני מתחיל להיות סיפור דומה כמו עם זלאטן וסונק...

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/22
  5. איתן 1 Member

אני בהלם איך ששרודר הסביר את מדיניות החילופים.
    "עד ה-1-5 לא חשבתי שצריך לבצע שינוי אם הייתי חושב ברור שהייתי עושה"
    לא אוסיף יותר

6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בסידרה תעופה בחקירה מתבצעת חקירה מקיפה אודות תאונת מטוס כלשהי שלרוב נגמרת בתוצאה קטלנית. כמעט תמיד החקירות האלה מסתיימות במגווון מסקנות , והגורם לתאונה בדרך כלל הוא לא אחד או שניים. בדרך כלל זו תקלה כלשהי, שמצטרפת לתקלה אחרת, שמצטרפת להחלטה/ תגובה לא טובה של הטייסים, שגורמים לתקלות נוספות ובסוף לתוצאה הרת גורל. כמעט תמיד שלל נסיבות שחוברות יחד וגורמות לתוצאה נוראית. להוציא איזה התאבדות של טייס או פיגועי טרור כמובן, רב התאונות הן ממספר גורמים.

ברשת האמסטרדמית מגוון חיצים:
    לשחקנים, ובראשם לטאידץ שלא מספקים את הסחורה.
    לשרודר, שלא מגיב נכון, שלא עולה נכון, שלא חושב נכון.
    להנהלה, שמכרה שחקנים בשנייה האחרונה, שהקשתה על הבאת מחליפים, שחשבה שכרגיל הכל יסתדר לה.
    לאוהדים, שחושבים שאפשר להחליף בקיץ חצי קבוצה ומאמן ואז לבוא ולתת בראש לליברפול ולמי שכרגע נמצאת במקום הראשון בבאיטליה.

וכמו תמיד, כמו ברוב התאונות - כולם צודקים. שרודר לא משנה כלום בהרכב, לא עושה חילופים ומקובע על דברים שלא עובדים.
    טאדיץ ובלינד פרשו מכדורגל מבלי להודיע. ברחאוס ואלברז לא פוגעים. השאר עדיין לא ברמה.
    ההנהלה חושבת שאפשר לעשות ערימות בקיץ, לחסוך כמה גרושים ולהמשיך לתת בראש באירופה.
    והאוהדים נראה מצפים ליותר מדי במציאות הנוכחית. (למרות שהם האחרונים שאפשר לבוא בטענות).

אז בתכלס כולם צודקים. יש פה משלוש ברמודה שנקרא ההנהלה, המאמן והשחקנים. לכל אחד מהם וכל אחד יכול לחלק את האחוזים כראות עיניו אשמה בביזיון הזה.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, אני כן בא אליהם בטענות כי כבר תקופה ארוכה הם מגזימים לאללה. הפכנו להיות מפונקים בצורה בלתי רגילה. למרות הכאב והתסכול אתמול הם יכלו אתמול לתת מחיאות כפיים לשחקני נאפולי. זה פשוט הגיע להם, גם ללוזאנו שאני עדיין לא סובל....במשך שנים קבוצות איטלקיות ניצחו אותנו לרב עם כדורגל בונקריסטי. ישבנו תשעים דקות על השער שלהם והם עברו פעם או פעמיים את החצי כדי להבקיע. אתמול ראיתי קבוצה מארץ המגף ממשיכה ללחוץ אותנו כשהמשחק כבר היה גמור. עד כמה שאני מתוסכל ומאוכזב מהקבוצה שלי יכולתי גם מול ליברפול לתת כבוד ליריבה. יותר מזה, הם שיחקו את הכדורגל שאנחנו כל כך מקנאים בו עכשיו אז למה אי אפשר לתת כבוד לשתי הקבוצות האלו?

מותר לתת ביקורת על כולם, אבל כבר תקופה ארוכה אני רואה מסע צלב נגד שני מאמנים שמנסים בכל כורחם להביא לנו שמחה. אותם אנשים שקיללו את טן האח שוב אלה שאין להם שום טיפת סבלנות לגבי שרודר. כמה פעמים קראתי "הוא מלכתחילה לא היה צריך להגיע"?
    אז נכון שאין לו רקורד מרשים כמאמן ראשי, אבל הוא היה עוזר מאמן ומכיר את המערכת ואת השחקנים הותיקים. היתה הגיון במינוי שלו, אבל אוהדים חיים בבועה לא מציאותית. אנחנו אייאקס, אין לנו שייח ערבי. אולי באמת רצו את סלוט, אבל הוא מאמן את פיינורד ואולי בכלל לא רצה להגיע. מועמד אחר לא היה לנו ולכן שרודר מינוי מאד הגיוני.

אנחנו חיים רק באוקטובר ובאתרי אוהדים שרודר עוד מעט צריך לחשוש על חייו. ברור שגם אני מרגיש מושפל, אבל אם אתה מסתכל בשקט על הסגל ועל המחליפים שהגיעו אתה רואה שאנחנו פשוט פחות כשרוניים מלפני שנה. מישהו כתב בצדק את הדברים הבאים:
    "באסי הוא לא מרטינז
    רנש הוא לא מאראווי
    טיילור הוא לא חראפנברח
    טאדיץ' בצד ימין הוא לא אנתוני (ואני מוסיף שאין לנו איש שמסוגל למלא את החור הזה!)
    ברחוויין בצד שמאל לא תורם כמו טאדיץ'
    קודוס וברובי אינם האלר"

מי שחושב שלפטר את שרודר זה הפתרון אז הוא יבין בסוף שהמאמן בהחלט טעה עם הפוליטיקה שלו לגבי טאדיץ', אבל שיש מציאות שאומרת שקרוב לוודאי גם מאמן אחר לא היה מצליח להוציא נקודות מליברפול ונאפולי. אייאקס צריכה עכשיו להבטיח את המקום השלישי בבית. הדבר הכי אירוני הוא שיש לנו עוד סיכוי לעלות לשלב הנוקאאוט בליגת האלופות, אבל אוטוטו אוהדים רוצים לשרוף את המועדון. אז את האכזבה והכעס אני לחלוטין מבין, אבל כמו שאני אומר, הגיע הזמן שנהיה פחות מפונקים! (ויותר מציאותיים). שרודר צריך עכשיו לקבל כמה החלטות לא פשוטות, אבל יש גם בהם סיכוי שזה לא יצליח. הניסוי עם טאדיץ' בצד ימין בכל מקרה לא יעבוד באירופה. גם עם קודוס בשפיץ. השאלה היא אם גם השחקנים מסוגלים לשים את האגו בצד?

בקיצור, אנחנו נמצאים במשבר, אבל זה לא אומר שהעונה אבודה. לגמרי לא, אבל בשביל זה גם האוהדים צריכים להרגע. אני מצפה מהשחקנים שינצחו בשבת את וולנדהם ואז בשבוע הבא כבר נראה מה נעשה באיטליה..

8. Ajax Amsterdam Member

דיווחים שבלינד הולך להיות המנהל המקצועי באייאקס אחרי המונדיאל. מישהו ראה אותו מצליח וחושב שזה רעיון טוב ? או שמישהו רוצה להחזיר את אייאקס שנות דור אחורה ?

AFCA אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

השמועה באה מהטלחראף. לא כדאי להתייחס לעיתון הזה. ברור שהם רקדו אתמול משמחה. יכול להיות שזה נכון, יכול להיות שזה ניסיון מספר "מיליון" של אנשים כמו דריסן ומייק וורוויי לגרור את המועדון יותר עמוק לתוך הזבל. מבחינתי האמסטרה והצייד צריכים לקבל הזדמנות נוספת. נעשו ככל הנראה טעויות, אבל יש כאלה שמריחים עכשיו דם גם כדי להתעסק באג'נדה הפרטית המגעילה שלהם.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פ.ס.וו מנצחת בקלות 5-1 בחוץ את ציריך. לא כוחות, השוויצרים מדורגים במקום האחרון בליגה שלהם...AZ מתקשה בבית מול אפולון לימסול, אבל מנצחת בסוף משער ניצחון של קארלסון. 3-2 בסיום. פיינורד מובילה בדנמרק 2-0 על מיטצ'ילנד, אבל המארחת מצליחה בסוף להוציא נקודה.

לא מחזור גדול בשביל הנציגות שלנו. בשבוע הבא אני מעריך שנקח לפחות שש נקודות. פ.ס.וו ופיינורד ינצחו בבית את השוויצרים והדנים. AZ תתקשה כנראה בקפריסין ואייאקס? כן, אנחנו בנאפולי....

11. DRORIKO Member

עד היום לא התאוששו מהעזיבה של אבי ריקן

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  12. k_700 Member

קצת שקט פה בקשר לבחור הזה-

22- מעורבות בשערים השנה, מקום ראשון באירופה עם......האלאנד.
    עוד פספוס ענק שלנו, נחזור בינואר כשהעסק יעלה 100.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@k_700
    גאקפו לא היה בכושר מתחילת העונה. רק בשבועיים האחרונים הוא חזר לעצמו. אתמול כבש מול האחרונה בליגה השוויצרית.

שאר הדברים שאתה כותב הם שטויות ואתה אמור לדעת את זה. בקיץ הוא עלה כחמישים מיליון אירו, כמה שערים בליגה האירופאית לא יעלו את המחיר כל כך הרבה. כולנו יודעים שהסכום שציינת לא מקרי כי לדעתי אתה עדיין ממורמר שאנתוני עלה לקבוצה שלך מאה מיליון אירו. בכל מקרה רק אם גאקפו יכבוש כמה שערים במונדיאל מחירו יעלה בצורה רצינית, אבל רק טורניר שיא יגרום למחירו לעלות ולהגיע לסכום עתק.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/22
    AFCA אוהב/ת את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נושא אחר.
    לפי ה"טלחרף" כבר מדברים על אופציה להחזיר את אוקמפוס לסביליה. לפי מייק וורוויי כבר מחפשת מחלקת הסקאוטינג מחליף צעיר.

לא יודע אם הידיעה הזאת נכונה היות שהעיתונאי בעצמו מאשר שעדיין אין לו מידע אם כזאת עסקה תתבצע בקרוב. בכל מקרה הבוס דריסן אמר היום שטאדיץ' לא מוחלף בגלל שהסוכן הסרבי של הקפטן גם האיש שמייצג את שרודר. אם זה נכון או לא אני לא יודע, אבל כולם בהולנד יודעים שדריסן בשמחה רוצה לעשות בלאגן בקבוצה. לא לוקח ברצינות את הידיעות של האיש הזה.

15. k_700 Member

אוו קודם כל שמח שערכת את הקשקוש הראשון כאילו עקצתי אותך או מישהו מהדיון פה על משהו בנושא של גאקפו(אם כבר העקיצה הייתה מכוונת לקבוצה שלי כמו שהבנת לאחר מכן).

רק בשבועיים האחרונים הוא חזר לעצמו?
    מוזר, אני רואה שבכל מחזור מפתיחת העונה הוא כובש או מבשל או גם וגם.
    שורה תחתונה, תחילת אוקטובר הבן אדם הזה מעמיד כבר סטט׳ חייזרית של 12 שערים ועשרה בישולים בכל המסגרות. אתה יכול להוסיף לזה גם שער מול פולין ובישול מול בלגיה במשחקים ״מול יריבות עם צבע״ ברמת הנבחרות.
    ברור לגמרי שהבחור על המסלול הבטוח לעונה חייזרית.

לצערי ההתמהמהות שלנו איתו תחזור אלינו בבומרנג.
    אין לי בכלל ספק שלפסוו כבר יש את הלבראג׳ לעקוץ אותנו אם נחזור לשולחן בינואר.
    אני מבין שלטן האח היה יותר חשוב להשיג קיצוני לימין לאור החולשה של סאנצ׳ו(שגם לא אוהב לשחק בימין), החולשה של ראשפורד שם והעובדה שהוא התחיל את העונה דה פקטו עם אלאנגה כשחקן הרכב(שזה שחקן שאתה לא לוקח לספסל של אייאקס).
    בצד שמאל, ראשפורד ומארסיאל הראו שיתוף פעולה מצוין בקיץ ואני מבין למה רצף הנסיבות הזה גרם לו להתמהמה עם שחקן לשמאל.

אגב, אני יותר מאשמח לטעות עם ההצהרה שלי שגאקפו כשרון גדול מאנטוני ובינתיים אני די מבסוט מהמעט שראינו מאנטוני.
    הוא לא מדהים בשום צורה אבל הוא טוב, הוא כן נותן אלמנט שלא היה קיים שנים באגף הימני אצלינו והקבוצה תצטרך ללמוד להשתמש בו(מה שעכשיו אין ספק שלא עושים נכון). אתה מתבלבל אם אתה חושב שמזיז לי את הביצה כמה הגלייזרים מוציאים על שחקן וכל עוד הוא השחקן הנכון מבחינתי/שחקן עם כשרון.
    הרי התקציב של הקבוצה הזאת לא נגמר ולא יגמר בזמן הקרוב לעין.

הלוואי והיה לנו גם את גאקפו עכשיו, המצב היה יכול להיות הרבה יותר טוב, הוא תפור על אנגליה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/10/22