הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Andrei Kanchelskis
    אני מאד לא מרוצה ממה שקורה עם הנבחרת. קיבלנו בית מאד קל, אבל ככה לא נעבור את ארה"ב. מקצועית אנחנו אמורים להיות יותר טובים, אבל המציאות לדעתי אומרת שאנחנו בבעיה. שבע נקודות ללא שום יכולת עם הברקות של גקפו. זה כל הסיפור. ארה"ב הצליחה למרר את החיים של אנגליה וברור שהיא תעשה את זה גם לנו. הרוח הקבוצתית שלהם לדעתי הרבה יותר טובה מאשר שלנו. הם לא פראיירים. אם לא נשחק יותר טוב אז בשבת נהיה בחוץ. תמיד אמרתי שאנחנו לא מועמדים לקחת את הגביע, אבל היכולת הזאת לא קשורה לשום דבר. בכלל, לפרנק דה בור עשו את המוות, אבל לואי ואן חאל קדוש. לא אצלי, בטח אחרי שהאיש רב עם כל העולם במסיבות העיתונאים. הדבר הזה לחלוטין נמאס לי.

בסיכום של דבר. שבע נקודות ללא יכולת. שלב נוקאאוט מול ארה"ב. עכשיו נראה אם הנבחרת גם יכולה להציג יכולת נורמלית. אני בספק אם זה יקרה כי באמת ואן חאל לא קוסם...יותר מדי שחקנים לא בכושר וזה לא ישתנה עד שבת בצהריים. אפשר לשחק פעם משחק חלש, אבל לא שלוש ואחרי זה תוך כמה ימים להציג משהו חיובי. אני מאד מקווה שאני טועה, אבל נראה מה יהיה.

2. Andrei Kanchelskis Member

מסכים איתך שזו נבחרת הולנדית בינונית מאוד אבל אם צריך לסמוך על הסטטיסטיקה ועל ההיסטוריה אז כל הנבחרות ההולנדיות במונדיאלים שסיימו את הבית במקום הראשון עברו את שלב שמינית הגמר.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  3. Ajax Amsterdam Member

@de Middenweg מצד שני פורטוגל לקחו יורו בלי ניצחון ועם רוני לוי הפורטוגלי על הקווים.
    אולי גם פתאום הצאקרות יפתחו

4. alexshw Member

לא חושב שלהולנד יש מספיק שחקנים עם אופי כפי שהיו לפורטוגל.

5. DRORIKO Member

זה 50:50 ולא כי אני בא להחמיא לאמריקאים. ארה"ב מאז ומתמיד היתה נבחרת בינונית והיא נשארה כזאת גם היום, למרות כל הקשקשים על ה"פריחה של הכדורגל האמריקאי", הבעיה שהולנד עצמה הדרדרה לבינוניות אז זה משחק שהוא קשה לחיזוי. מה שאני כן שם לב לגבי האמריקאים זה שהם פותחים כל משחק בסערה אבל במחצית השניה הם נרגעים, כושר זה לא בדיוק הצד החזק שלהם. לכן אולי יהיה נכון מצד ואן חאל "להרוג" את המשחק במחצית הראשונה ובמחצית השניה להסתער.

6. k_700 Member

לא ראיתי קישור של צ׳לסי לאלבארז מאז הקיץ.
    הם צירפו לאחרונה עוד שמות משמעותיים לצוות הגיוס שלהם(אחד מהם זה שילדס שמגיע מסאותהמפטון ועם עבר בסיטי), לכן צ
    מה פוטר רוצה זה פחות מעניין כי פוטר הוא סוג של בובה שם.
    אני חושב שצ׳לסי בוודאות רוצה את רייס והקיץ הקרוב הוא הקיץ שרייס צריך לעבור.
    בנוסף לרייס קשה לי לראות אותה לא מתעניינת גם בשמות אחרים שמככבים באנגליה(כמו למשל קאייסדו).

דנילו מפאלמיירס עושה לעצמו שם כבר יותר מחצי שנה וארסנל הייתה קרובה מאוד להחתים אותו(דיברנו על זה בדיון שלהם בסוף העונה שעברה).
    הם עדיין מחפשים קשר בתפקיד הזה והוא עדיין מקושר אליהם חזק, קשה לי לראות אותו בוחר בכם אם הם עדיין על הראדר שלו.

לגבי גאקפו. עוד קבוצות רוצות אותו אבל נראה שטן האח נעול עליו הרמטית וכבר תקופה עובד מול השחקן. אני לא מאמין לידיעות שהוא היה ״קרוב״ מאוד ללידס וסאותהמפטון כמו שחברך פה ניסה להציג(למרות מה שכתוב בתקשורת ההולנדית).
    לפני חודש גם יצאו כמה ידיעות על זה שלידס קרובה לסגור אותו והמחנה של השחקן אמר שזה לא נכון. הוא ידע שהוא צריך לחכות עוד חלון ומנצ׳סטר יונייטד תחזור אליו.

אוגדן הוא כתב אמין ואני יכול לראות אותנו חושבים גם על פוליסיץ׳(הוא היה אופציה גם בקיץ) אבל זה לא על חשבון גאקפו אלא סתם כאופציה נוספת בהשאלה.
    לא רואה אותנו משלמים עליו. הוא פציע מאוד. לינואר אני מאמין שאנחנו רלוונטיים לגאקפו+ אולי עוד שחקן התקפה זול(דפאיי, פוליסיץ׳) ומגן ימני(פרימפונג או להחזיר מהשאלה את איתן ליירד).

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/22
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@k_700
    את האמת שלא הבנתי למה צ'לסי התעניינה באלברס. הוא נתן משחקים טובים באמסטרדם, אבל לדעתי הוא לא מספיק טוב. הערב הוא שיחק מול סעודיה, אבל משום מה יש לי הרגשה שהוא לא יעזוב בינואר.

דנילו לא יצטרף אלינו, כך אני מעריך. ברור שארסנל יכולה להציע לו הרבה יותר משכורת והעונה התותחנים גם מראים דברים יפים. דווקא אנחנו בעונה לא טובה כך שאין לי מושג אם נוכל לפתות אותו. אני לא חושב.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיק פירי הושאל היום לאקסלסיור...

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

קיצר שישארו בבייסבול

10. k_700 Member

לא נכון.
    הכדורגל האמריקאי בנסיקה שמעולם לא חווה.
    פעם היה לך לגיונר וחצי באירופה והשם הכי נוצץ אחרי דונובן היה טום בוייד או איזה מקברייד.
    הנבחרת הזאת מוציאה שורה של שחקנים אטרקטיביים מאוד על הרבה עמדות ולמערכות שמפתחות הכי טוב שחקנים צעירים(זלצבורג ושות׳).
    בהחלט יש ממה להיות אופטימיים.

למונדיאל הבא צריך מאמן יותר טוב וכזה שגם ידע לזמן את השחקנים הכי טובים ובעיקר צריך קצת יותר פרופורציה בגילאים של הסגל.
    הסגל הזה פשוט צעיר מאוד והנאיבות ניכרת.

אי אפשר לזלזל בכדורגל האמריקאי. תראה רק כמה שוערים יצאו מארה״ב לקבוצות גדולות באנגליה בשנתיים האחרונות, תסתכל כמה שחקנים אמריקאים נוחתים באנגליה באופן כללי בגילאים צעירים. אחת הנבחרות עם העתיד היותר ורוד בעולם הזה(אולי אפילו יותר מזו שניצחה אותה היום...).

11. DRORIKO Member

בסדר אבל כרגע השחקנים האלה לא משתלבים בקבוצות הגדולות. מקני נער פוסטר ביובה, דסט נער פוסטר במילאן, פוליסיק נער פסוטר בצ'לסי. אני לא רואה איזה קפיצה בנבחרת הזאת. היא עשתה שמינית גמר בדיוק כמו בכל המונדיאלים הקודמים בערך, וגם הודחה די בקלילות על ידי נבחרת בינונית. האמת שגם בשלב הבתים לא הרשימה. עשתה תיקו עם וילס האומללה, תיקו עם אנגליה כשסאותגייט מלכתחילה שיחק על תיקו וניצחון על איראן.
    יכול להיות שאתה צודק ואולי באמת גודל שם משהו שאני לא מודע אליו, בוא נראה במונדיאל הבא.

12. k_700 Member

דסט עוד לא מצא את עצמו בקבוצה גדולה אבל הזלזול שלך בו על סמך זה שבעיקר לא הצליח בברצלונה(מאוד קשה) קצת מוגזם.
    היה מצוין בגיל 19 אצל טן האח באייאקס ויגידו לך את זה גם כאן.
    הוא כן כשרון לא קטן עדיין ואני לא אתפלא אם ימצא את עצמו מתגלגל לאנגליה, אני אפילו לא אבכה אם יגיע אלינו ויתן תחרות לדאלוט(אחד שעד לפני חודשיים וחצי נראה כמו שחקן שיכנס לכיס של דסט בימים הכי גרועים של דסט).

טיילר אדאמס הוא כשרון בסדר גודל שאני כמעט לא זוכר בארה״ב.
    אני חפרתי עליו כשהיה שחקן ספסל בלייפציג ואני שמח מאוד לגלות שהוא נתן כניסה חלקה לאנגליה עם לידס(מצוין העונה).
    הוא ללא ספק יכול למצוא את עצמו בקבוצה גדולה וגם נתן מונדיאל מצוין.

לארה״ב יש גם לא מעט חלוצים צעירים מוכשרים, אחד מהם פאפי, נשאר בחוץ למרות שעזר להכניס את הנבחרת למונדיאל(החלטה די מפופקפת) בטח לאור זה שהרגיש שכל הטורניר חסר חלוץ נורמלי.

מקקני נתן את הרגעים שלו ביובנטוס(בן 24 כן?), פוליסיץ׳ נתן כבר תקופות טובות בצ׳לסי, ריינה נתן את הרגעים שלו בדורטמונד(כולה בן 20), מוסא נראה כשרון רציני מאוד בולנסיה(בן 20) ואארונסון אחרי שהרשים מאוד בזלצבורג מגיע למאמן שהביא אותו לשם מאמריקה וגם הוא נראה מרשים מאוד בלידס.
    אהה גם אארונסון רק בן 22(חגג לפני חודש וחצי).
    זו הנבחרת הכי צעירה והcore של הנבחרת הזאת בנוסף לפפי שאמור להיות בנבחרת הבאה(בן 19) הוא בגילאים שיכולים למשוך לפחות עוד 2 מונדיאלים ביחד.

אם אתה מחפש הצהרה שבסדר נבחרת ברזיל לא תצמח פה אז קיבלת.
    אבל נבחרת שיכולה בפיק שלה להגיע לסדר גודל של דרג ב׳ בעולם- היא לא רחוקה משם מיילים כבר עכשיו.
    הכי חשוב שלאמריקאים יש מתקנים, כסף, רצון וצוותי אימון שרק משתדרגים משנה לשנה(בקצב אולי הכי מרשים בעולם).
    מספיק לראות את כמות השחקנים שעוזבים את ארה״ב לפני הכניסה לקולג׳ ועוברים לשחק באירופה כדי להבין את השינוי שעובר הכדורגל האמריקאי ואת הדהירה קדימה.
    אחרי הכל הרושם שארה״ב משאירה במונדיאל הזה הוא הרבה מאוד אתלטיות עם טכניות, שליטה לא מעטה ברוב המשחקים בפוזשן, מרכז הגנה חלש, שוער מצוין(ויש קולקציה של שוערים מאחורי טרנר, כולם מאנגליה) וגיל צעיר מאוד, הכי צעיר בטורניר.
    אני מזכיר לך שלפני עשור חשבו שארה״ב אולי יכולה להשאיר לב על המגרש, מי חלם שמבחינה טכנית, טקטית יעמדו ראש בראש עם מעצמות כדורגל.
    לפני 20 שנה אני זוכר נבחרת אמריקאית עם בראיין מקברייד הכוכב הגדול כש99 אחוז מהשחקנים עזבו את אמריקה בחיים שלהם רק לחופשות ומשחקי נבחרת.
    ואגב, זה עדיין ספורט של נשים במדינה. תחכה שתכנס גם התשוקה וכשזה יהפוך ממקצוע לדת.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  13. DRORIKO Member

על איזה רגעים אתה מדבר לעזזל? אחד השחקנים הכי גרועים שנחתו היובה בשנים האחרונות. זה לא סתם שהוא נמחק לחלוטין.

הזלזול שלי בדסט הוא לא בגלל התקופה בבארסה, אלא כי במילאן הוא נער פוסטר, וגם במעט שהוא שיחק הוא נראה לא קשור לענף.

14. k_700 Member

מה זה התקופה שלו במילאן?
    התקופה שלו במילאן לא התחילה אפילו.
    הבן אדם פתח פעם אחת בליגה, פעם אחת באלופות ובשאר הזמן גירד זמן בחילופים.
    185 דקות ליגה זה עם הופעת הרכב אחת זה לא כמות זמן סבירה לבחון השפעה של רכש חדש.
    מאוד יכול להיות שלא ימצא את עצמו במילאן, יחד עם זאת רק חגג 22 לפני חודש.
    זה גיל צעיר מאוד למגן.

הוא הראה המון כשרון באייאקס בגיל 18-19 ואני זוכר עוד מגן ימני אחד במילאן שהגיע בהשאלה ולא מצא את עצמו ועם הרבה פחות כשרון מדסט נראה כמו אחד המגנים הימניים הטובים בפריימרליג מתחילת העונה.

כמו שאמרתי, אני לא אתנגד אם אנחנו נביא אותו בעסקה זולה, אולי אפילו בינואר(אני כמובן מעדיף ללכת על הכשרונות הכי גדולים שיש בשוק, כמו פדרו פורו, מלו גוסטו או פרימפונג), אבל בsecond tier אני לגמרי מאמין שהוא יכול להתפתח יפה שוב אצל טן האח.
    בטוח שלא מדובר בגיל 22 באיזה שחקן שאין בו כלום.
    הוא מסוגל לתת הרבה בהתקפה, ביציאות קדימה, ביצירת מצבים והוא קלולס במודעות הגנתית.
    קטע כזה אצל הרבה מגנים צעירים שעשו מעברים מוקדמים מדי.

מקקני לפרקים בעונה שעברה היה שחקן טוב מאוד ביובה שאני ראיתי. לא שחקן מבריק אבל שחקן שעושה עבודה שחורה, שמסוגל לשבור קצת את השבלוניות של המשחק ההתקפי שלכם ולתת הברקות או להיות במקום הנכון.
    שחקן רוטציה שימושי שנמצא אצל מאמן מזעזע.
    גם הוא עוד לא המוצר המוגמר(והוא עוד השם הפחות ״גדול״ אצליהם בקישור).
    מוסא, טיילר אדאמס וריינה, שניים מהם בני 20 ואחד בן 23.
    זה נקרא עתיד.

15. DRORIKO Member

היו לו הבלחות אבל שמע הוא שחקן פח אחי. עזוב זה שהוא לא מסתדר עם הקשרים בליגה האיטלקית, הוא לא הצליח להסתדר אפילו עם הקשרים של מכבי חיפה. הוא גרם לנטע לביא להיראות כמו גאטוזו. זה לא סתם שיובה התחילה להתאפס על עצמה בלעדיו. אלגרי אלגרי, אבל תחתיו תראה את לוקאטלי, תראה את מירטי, תראה את ראביו. אי אפשר להפיל הכל על המאמן, לפעמים שחקן גרוע הוא פשוט שחקן גרוע.