הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאד מתסכל. לא רוצה לדבר על שופט שמעניק במתנה עבירה שלחלוטין לא היתה. מאד מרגיז אותי שספגנו בגלל כדור נייח והחחטאות מיותרות. כן, סיליסן, מנע מאיתנו שני שערים בהצלות מצוינות. כשאין מחליפים בגלל ריבוי חולים אז אי אפשר לבוא לטענות לשרודר. ברור שבאינטרנט הוא כמובן האשם שלא ניצחנו, אבל שיהיה.

הצמרת מאד צפופה. הסגל מדולדל בגלל חולים ולצערי היום קיבלנו פחות מדי. חוץ מטוונטה כולם איבדו נקודות בצמרת. זה אומר משהו, לא? מבחינתי שיחקנו היום חצי ראשון טוב, מקבלת המארחת שער במתנה ובסוף נגמר לנו מיכל הדלק. הרווחנו היום את קונססאו, אבל איבדנו שתי נקודות בגלל הרבה דברים שלאו דווקא קשורים במאמן....

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאני משווה את החצי הראשון עם מה שקרה לפני הפגרה אני חושב שהיום קיבלנו מעט מדי. מאד מתסכל, אבל אין כרגע מה לעשות. יום רביעי גביע. משחק בחוץ בדן בוס. במחזור הבא נארח את טוונטה...אחרי זה יוצאים למשחק קל ברוטרדם מול פיינורד...

3. Ajax Amsterdam Member

עדיין כולנו יודעים שזה לא יחזיק. גם השחקנים לא מתים עליו במיוחד שהוא שורף אותם בראיונות אז בשביל מה להמשיך עם העמדת הפנים הזאת.

אייאקס בעיקר צריכה מישהו עם מנטליות חזקה

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייטינחה? אתה חושב שהוא המשיח? מאמן אחר לא יגיע כי פתחנו היום את הסיבוב השני. אני באמת ביקורתי על שרודר, אבל מה הוא יכול היה היום לעשות? לפני המשחק אוהדים זיינו את השכל על הקישור. שוב אותם דברים על קלאסן ואלברז. רק אף אחד לא דיבר על זה שלשרודר לא היה מחליפים...לא רק זה, טיילור גם היה בספק ולמעשה לא היה כשיר. מישהו התאכזב מהחצי הראשון?

אחרי ההפסקה ספגנו שער אומלל ולאט לאט מיכל הדלק נגמר. לטיילור, לקונססאו. באמת שאני מנסה להבין למה היום שרודר אשם באיבוד הנקודות. אהה, ושכחתי את ברובי ששוב לא מצליח לגמור תשעים דקות. שוב נפצע. בריון, אבל אריאן רובן היה יותר כשיר ממנו...אם כבר נמאס ממשהו אז זה מהמצב של החלוץ. כמה כסף זרקנו עליו?

לי אין שום בעיה שיפטרו מחר את שרודר, אבל נאיבי לחשוב שאחרי זה יהיה יותר טוב. הקבוצה מנסה להתחזק, אבל אוהדים רבים גם לא מרוצים מזה. לא, העיקר לפטר את שרודר. את ואן דר סאר, את הצמד האמסטרה את הנטלאר. לפעמים צריך לאכול הרבה חצץ וזאת כרגע המציאות. שוב, היום לא ניצחנו, אבל לא היינו כזה רעים. בטח לאור הנסיבות שאיתן המאמן היה צריך להתמודד.

בסיכומו של דבר אני באמת חושש מהשבועיים הקרובים. ממשחק גביע בדן בוס אי אפשר להרוויח דבר. אני מקווה שמספר חולים יחזרו כי אחרת נראה שוב שחקנים שנופלים מהרגליים (או חלילה נפצעים). אחרי זה נארח את טוונטה בנמצאת כושר טוב ותבוא לארינה ללא שום לחץ. שבוע אחרי זה הקלסיקר. באמת, יש סיכוי גדול שאז שרודר יפוטר, אבל מבחינתי אהיה מאד מופתע אם אז נצא לדרך חדשה (ככל הנראה עם הייטינחה).

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  5. Ajax Amsterdam Member

אני לא יודע אם מאמן אחר זה הפתרון והבעיות הבאמת גדולות ידועות לכולנו, אם זה אני מסכים. עדיין שרודר הוא וואחד בעיה.

צריך מנהל מקצועי רציני בקבוצה הזאת

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם רשימה ארוכה של חולים/פצועים (אלברז הצטרף היום למסדר כשהוא חולה) אייאקס מנצחת 2-0 בחוץ את דן בוס בגביע. רולי עמד בשער ולדעתי לא הזיע.

אני מאד מקווה שעד טוונטה נראה כמה שחקנים שחוזרים לסגל כי ככה לא ננצח בשבת. על הספסל ישבו רק שחקני נוער כשהצעיר בן ה-16 ג'ורל האטו קיבל דקות ראשונות בבוגרים. באמת, היום לא ראיתי שום יכולת ואני כאמור לא אוהד שמעביר מהר ביקורת. המשחק היה איטי, עייף ולפעמים גם מסורבל. הדשא הפלסטי והיריבה החלשה באמת לא תרמו. לדעתי הקבוצה עדיין במשבר והשחקנים היום עשו טובה שבכלל ניצחו. אלה דברים שלא כיף לראות ואי אפשר להאשים את שרודר ביכולת של וויינדל למשל. לוקה ששיחק תשעים דקות פשוט היה חושך מצרים. לא חיפשו אותו והבחור נראה ממש בדיכאון.

איך יוצאים מזה? את האמת, אני כבר חושב על חלוץ חדש. המצב עם ברובי בלתי נסבל. היות שקודוס אולי כבר עם רגל וחצי במטוס אין לנו למעשה חלוצים. אנחנו מתקרבים לחצי ינואר ואני באמת לא יודע מי עוד עוזב. האם באמת רק דיילי הוא זה שבסוף מצא קבוצה חדשה? לפנינו שני משחקים מאד חשובים. טוונטה ופיינורד גם יכולים לחרוץ את גורלו של שרודר. אם נפסיד בשניהם והקבוצה מרוטרדם תפתח פער של תשע בצמרת אני צופה שנראה מאמן אחר.

תוצאות אחרות:
    גם פ.ס.וו, טוונטה, וא.ז, ניצחו. קמבור הודחה ע"י החובבנים De Treffers. מחר נראה את פיינורד בפעולה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור הגביע:
    פיינורד מנצחת הערב 3-1 בבית את פק זוולה מהליגה השנייה. ההפתעה הגדולה היא שכרונינגן בחוץ. קבוצת החובבנים של כפר הדייגים ספקנבורח מנצחת 3-2 את הקבוצה מהליגה הבכירה!

כל העולים לשלב הבא, שמינית גמר (הגרלה במוצאי שבת):
    טוונטה, דה חראפשחאפ, נאק ברדה, פ.ס.וו, אדו דן האח, א.ז אלקמאר, אמן, נק ניימיייכן, היירנביין, de Treffers, אייאקס, פיינורד, גו אהד איגלס, קאטווייק (חובבנים), אוטרכט וכמובן ספקנבורח.

8. alexshw Member

מדוניאנין קשישא כבש לזוולה.

Sent from my SM-S906E using Tapatalk

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה מעניינת מכיוון איינדהובן. נוני מדואקה מבוקש בצ'לסי. למרות פער של 15 מיליון אירו בין שתי הקבוצות מחזיקת הגביע ההולנדי רוצה לדבר. הסיבה? בדיוק, עניין כלכלי...

לפי הדיווחים האחרונים אם מדואקה עוזב המועמד של פ.ס.וו יהיה האוקראיני צ'יגאנוב. כבר כתבתי לא פעם, אם פ.ס.וו לא תסיים באחת משתי המקומות הראשונים הדבר יכול לפגוע בה ממשית מבחינת תקציב.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא נוהג לכתב בזמן משחק בטח לא בהפסקה, אבל מה שראיתי במחצית הראשונה מסמלת את הכל. לחץ, לחץ, ולחץ. האדום של רנש כמובן צודק למרות שואן וולפסווינקל עושה גם אחלה הצגה. שרודר שם את המורחק באמצע גם כנראה בגלל שעדיין אין בלם שאמור להגיע. כבר בהתחלה רנש טעה קשות ובעבירה הוא שוב עמד לא טוב. בכלל, הוא לא היה צריך לתת לכדור לקפוץ, אבל זה כרגע כבר לא משנה. מי שרוצה להאשים את המאמן ביכולת של באסי גם יכול לעשות את זה. השחקן הטוב בצד שלנו. לדעתי הוא פשוט הרבה יותר מגן מאשר בלם. אגב, מגינים, המכסיקני הנחמד בצד ימין הוא בעיה רצינית.

חוץ מזה אין הרבה מה להגיד על ההתקפה. עד ההרחקה כבר היינו צריכים להיות בפיגור. בתוך שש דקות טוונטה כבר מצאה פעמיים את הקורה ורנש עשה טובה לעזור לאורחת. בנס זה לא נגמר בשער. אחרי זה ראיתי בעיקר את טוונטה שפשוט משחקת בשקט. כשיריבה שלנו גונבת שערים כמו שפ.ס.וו הרבה פעמים עושה אז אני מתעצבן. עכשיו לא. לטוונטה אין סגל יותר טוב משלנו, אבל המאמן יאנס הצליח לגבש אחלה טקטיקה. כשמרגישים בנוח, משחקים בתפקיד האנדרדוג, והיריבה כל כך לחוצה אז בסוף הם גם ינצחו.

כבר אמרתי לא פעם ואגיד זאת שוב. שרודר הוא אויב מספר אחד של אוהדי אייאקס, אבל רק לפני חצי שנה מאד שמחו שטן האח עזב. תראו מה ה"גמד הקירח" ממזרח הולנד עכשיו עושה באולד טראפורד. אני לא אומר שצריך להשאיר את שרודר, אבל הוא לדעתי לא הביא את סאנשז או את אוקמפוס שכבר היסטוריה. בסוף היום כולם נמצאים עכשיו בספינה שנראית טובעת....

11. Ajax Amsterdam Member

@de Middenweg אני מסכים איתך על הרוב כמו שאתה יודע ולמרות שיש בעיות יותר גדולות משרודר מה שאנחנו רואים זו קבוצה לא מאומנת, אין תאום בשום אספקט של המשחק

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהו, 0-0 בסיום. בסך הכל זה נשמע מוזר, אבל לפני ההרחקה טוונטה היתה הרבה יותר מסוכנת. בשבוע הבא קלסיקר עם ככל הנראה פיגור של חמש נקודות. צריך לזכור שאנחנו רק בחצי הדרך. המצב לא טוב, אבל זה עוד לא אבוד. היום באמת טוונטה תרגיש הרבה פחות טוב מאיתנו עם הנקודה.

ימשיך להיות מאד לא שקט באמסטרדם אבל לזה אנחנו כבר רגילים לא?

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה גם צריך את הכלים בשביל זה לא? ללא ספק שצריך להוציא מהסגל הזה יותר כדורגל, אבל הקבוצה הזאת פשוט הרבה פחות טובה מאשר לפני שנה. ברור שללא אליפות העונה כישלון, אבל ברגע שאתה מוציא כל כך הרבה כסף על שחקנים למשל כמו ברחוויין, באסי, וברובי אפשר טיפה יותר לדרוש מהם יותר, לא? כן או לא במקום הנכון, ברחוויין פשוט כרגע פלופ. אגב, לדעתי בלינד עזב בצדק. בקיץ טאדיץ' יכול להחליט או ספסל או לעזוב...בכל מקרה לא מן הנמנע שגם קורים דברים בחדר ההלבשה שמשפיעים לרעה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב, אם לגמור את הערב הזה עם חיוך גדול...הגרלת הגביע. פ.ס.וו בבית נגד אמן, פיינורד בבית נגד נק ניימיייכן ואנחנו? משחק קל. בחוץ מול טוונטה....

15. Andrei Kanchelskis Member

לדעתי אייאקס הנהלת צריכה לצלצל לג'ובאני ואן ברונקהוסט. למרות הכישלון שלו השנה בריינג'רס הוא המועמד הראוי ביותר להוציא את הקבוצה מהמשבר שהיא נמצאת בו למעשה מאז תחילת העונה.

ובעניין אחר: פיינורד זכתה בכל שלושת האליפויות האחרונות שלה(2017,1999,1993) שלה בעונה שבאה לאחר טורניר בין לאומי(מונדיאל/יורו)מעניין אם הסטטיסטיקה וההיסטוריה ימשיכו לשחק לטובתה גם בעונה הנוכחית שלפחות החצי השני שלה מגיע אחרי מונדיאל.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/23