הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. Andrei Kanchelskis Member

מזכירה יותר את רודה שירדה בעונת 2014 אחרי 41 עונות רצופות בליגה הבכירה(!) וירדה שוב בעונת 2018 ומאז לא מצליחה לחזור, העונה הנוכחית שלה היא בכלל מחפירה וכרגע היא במקום ה-14 בליגה השנייה אמנם בלי סיכוי ראלי לרדת ליגה אך עדיין מדובר בכישלון טוטאלי. אני ממש לא מאחל לכרונינגן ללכת בדרכה של רודה! אגב אם אין שם בעיות כלכליות איך קרה שהיא התרסקה לעונה עלובה כל כך עם 18 נקודות בתום 31 מחזורים? גם כשיורדים ליגה אפשר וצריך לעשות זאת בצורה הרבה יותר מכובדת מזו...

2. Ajacied Member

לליגה השניה בהולנד יש בכלל יורדות?
    לא נראה לי

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Andrei Kanchelskis
    @Ajacied
    לרודה אין כרגע בעיות כלכליות רציניות, אבל היא מתקשה לחזור לליגה הבכירה הרבה בגלל שבמחוז שלה יש עוד שלוש קבוצות מקצועיות. הבעיה הזאת לא נפתרת בגלל שהאוהדים לא רוצים את "פ.צ לימבורח" שרצו לפני איזה עשור. רודה, vvv Venlo, mvv Maastricht ופורטונה סיטארד נמצאים במצב לא פשוט כי המחוז לא בדיוק מפותח מבחינת אפשרויות כלכליות.

בעשור האחרון הסתבכה רודה פעמיים עם משקיע זר דבר שגרם להמון בלאגן מבחינה מקצועית. בהתחלה זה היה הרוסי/שוויצרי אלכסיי קורוטאיב שנעצר בקטאר בגלל שצ'קים דחויים לא כשרים. אחרי זה קיבלנו איש עסקים מקסיקני שניסה לקנות קבוצה בספרד, נכשל שם ופתאום צץ בהולנד. אחרי שכבר מהר התברר שהאיש שרלטן האוהדים החליטו בכח לגרש אותו מהאיצטדיון. כל האירועים האלה היו לפני משבר הקורונה. היום הקבוצה שוב נמצאת בידי אנשי עסקים הולנדים, אבל כאמור העונה רודה לא מרשימה.

לגבי עניין היורדות. כרגע אין יורדות לליגה השלישית, אבל הדבר הזה עולה פה מדי פעם לסדר הציבורי. יש רצון לשנות את זה, אבל מבחינה כלכלית הדבר לא תמיד פשוט. לאור העובדה שמספר קבוצות פשטו את הרגל (למשל RBC Roosendaal וקבוצת AGOVV Apeldoorn) ההתאחדות החליטה להקפיא את היורדות. בליגה השלישית גם לא ממש התלהבו מעלייה לאור האתגרים הכלכליים הלא פשוטים.

בכל מקרה ההתאחדות ההולנדית ניסתה לפני מספר שנים להעלות את הרמה בליגה השנייה ע"י שיתוף ארבע קבוצות צעירות שמשתתפות בליגה השנייה כמו שנהוג למשל בספרד. לאייאקס, פ.ס.וו, AZ אוטרכט יש קבוצת "צעירה", אבל יש להן מגבלות. כך הן לא יכולות לעלות ליגה, ולשתף שחקנים מעל גיל 23. אגב, פיינורד קיבלו בעבר הזמנה להשתתף, אבל הם ויתרו על העניין. כבר די מהר נשמעו קולות מדרום רוטרדם שהביעו אכזבה מההחלטה הזאת.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

"פוטבל אינטרנסיונל" דיווח היום שאייאקס תתרכז בקיץ למצוא קיצוני ימין חדש. בנוסף לזה מצפה העיתונאי פרייק יאנסן (העוקב אחרי אייאקס) שהקבוצה תרכוש שני קשרים ובלם. היות שאני מעריך שנראה גם ככה עזיבות למיסלינטאט יהיה פגרה ארוכה ועמוסה.

5. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי זה מיירון ואן בריידרודה הזה ומה התג מחיר שלו??

הילד שחקן.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחורצ'יק מהנוער. הדבר המצחיק הוא שלרוב הוא לא משהו. אולי תפס יום. לא עקבתי היום אחרי המשחק, אבל הוא בעצם לא ממש בולט. כעיקרון מי שפותח בצד שמאל הוא השבדי ייספר קרלסון, שחקן יותר טוב, אבל הוא סובל העונה מפציעות רבות.

לגבי המשחק. הפסד 2-1 בלונדון זה יותר ממכובד, אבל אני הולך בגומלין עם ווסטהאם. המסקנה הזאת באה למעשה רק בגלל העניין שמדובר ביריבה מהפרמיירליג. לא יודע, אולי AZ כן תצליח לעבור אותם בגומלין.

Clock End Stand אוהב/ת את זה.
  7. c_web Member

לא היינו גדולים אמש אבל לרדת במחצית ביתרון נתן תקווה שלא נפסיד. חבל, אין לי ספק שנספוג בגומלין כך שלהבקיע פעמייים מול חמשת שחקני ההגנה של ווסטהאם יהיה קששה מאוד

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  8. k_700 Member

sheesh

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיינורד אלופה בצורה רשמית, אבל הסיפור בסוף השבוע הזה הוא האלימות. המשחק בכרונינגן בין אייאקס לקבוצה המקומית פוצץ למעשה בכוונה. חוליגנים מקומיים כבר גרמו לסוף המשחק כמה דקות מהפתיחה. בימים שלפני המשחק כבר נראה באינטרנט מספיק הודעות שחיזקו את העניין שמה שקרה היום היה מתוכנן. לצערי כרונינגן לא שמה רשת ועכשיו אייאקס תצטרך באמצע השבוע לנסוע שוב שעתיים בשביל לשחק שמונים דקות באיצטדיון ריק.
    גם בכמה משחקים אחרים היו בעיות (זריקת חפצים לדשא).

אני מקווה שבפגרת הקיץ ההתאחדות הולכת לשבת עם הקבוצות כדי לראות איך אפשר לעצור את האלימות. מבחינתי עושים מצוין שכל דבר שנזרק לכיוון הדשא יכול לגרום לעצירת המשחק, אבל רק "חוק כדורגל" יכול באמת לעזור. זה אומר, אנשים שקיבלו הרחקה מהמגרשים צריכים בשעת המשחק להיות בתחנת המשטרה הקרובה. לצערי הפוליטיקה המקומית צריכה לחוקק חוק שכזה ומשם לא תבוא הישועה. משמעות? הבלאגן ימשיך והחוליגנים ימשיכו לנצח.

10. Ajax Amsterdam Member

סוף עידן מבחינתי אולי אם נהיה בליגה האירופית תהיה פחות אינטנסיביות ונוכל להחזיר את הצלחת לאמסטרדם

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  11. k_700 Member

יהיה מעניין מאוד לראות איפה קוקצ׳ו, טימבר(של אייאקס) וסנטי חימנז מסיימים את הקיץ.
    כל השלושה צריכים להתחפף מהולנד, asap.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ראית העונה את טימבר משחק אז כדאי לו בעונה הבאה לחזור להציג יכולת טובה באייאקס...לגבי הצמד של פיינורד. הם יקבלו הצעות, אבל לשחק בהרכב קבוצה שתשחק בליגת האלופות גם יכולה לעזור להמשך הקריירה. אני מעריך שיותר שחקנים יהיו על הכוונת של קבוצות מחו"ל. למשל ויפר, חיירטרוידה, ופאקסאו. גם סלוט עלול לעזוב.

מצפה לקיץ נחמד.

13. k_700 Member

הוא נראה לי מחוסר עניין באייאקס העונה.
    כאילו לא מבין איך הוא פותח את העונה בקבוצה כשכל הכשרון לידו נעלם ובחודש וחצי הראשונים של הקיץ היה נראה שהוא הכשרון הראשון שיעזוב.
    אתה כאילו חוזר לדיון ההוא איתי על כשרון שצריך להמשיך להתפתח במקום ״נעים ומוכר״.
    אני אומר הפוך. אני רוצה אותו אצל טן האח כשחקן סגל, לא מבושל, לא יציב. שיתחשל באנגליה.

אגב, גם לקלופ הוא יכול להתאים מאוד. לא סתם הוא מקושר אליו.

מוייפר וחטראודה אני לא מתלהב בכלל.
    משום דבר שהם מציעים לרמות הגבוהות, אוברייטדים שבהחלט על סמך העונה של פיינורד עוד יכולים להתגלגל לליגות גדולות יותר ואולי אפילו לאנגליה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו נקבל קיץ מעניין. יהיה הרבה עבודה למנהלים של הטופ3 כשאני צופה גם דברים באלקמאר, בטח אם עוד יצליחו לעבור את ווסטהאם (פבלידיס, קרלסון וקרקז יכולים להכניס הרבה כסף לקופת המועדון).

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@k_700
    יכול להיות שאתה צודק לגבי טימבר, אבל הרשימה לא בדיוק ארוכה כשמסתכלים על ההתקדמות שעשו השחקנים שלנו בחו"ל אחרי שעזבו. טימבר מוכשר, אבל לא הייתי קונה אותו כדי שישחק ביונייטד ביחד עם ליסנדרו מרטינז באמצע ההגנה. חלוצי הליגה הטובה בעולם יאהבו לשחק מול צמד בלמים שלא עובר את המטר שמונים. מה שעבד בליגה ההולנדית לא יעבוד בליגה האנגלית...

אגב, לפי התקשורת ההולנדית אייאקס רוצה לראות מינימום ארבעים מיליון אירו בשביל הבלם.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/23
    Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.