הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואסן כבר היה הלילה בבית. הוא מקבל השגחה, אבל הכל יהיה בסדר. כמו שהיה צפוי, ברובי ספג באינטרנט המון קללות גזעניות. כבר ראיתי את זה מיד אחרי המשחק. לצערי זאת המציאות של שנת 2023.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לואי ואן חאל יהיה יועץ של הדירקטוריון. המאמן לשעבר רוצה לעזור לנו, אבל יעשה את זה מבחוץ. מבחינתי בסדר גמור.

פ.ס.וו עושה 2-2 בבית מול סביליה. לפי מה שהבנתי "לאקי אייאקס" שוב היה "לאקי פ.ס.וו". שיהיה, הנקודות חשובות. כרגע נראה שהחברים שלנו לא ישרדו את הבית הזה. לאנס ניצחה בבית את ארסנל...

נ.ב - מתי אריק יחזור אלינו? :D

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

אני חושב שטן יהיה בקרוב זמין, אבל בלי מנהל מקצועי רציני, סטייל אוברמרס, זה לא יהיה כמו בפעם הראשונה.

AFCA, הרצליה עד המוות ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערה מצוינת אלכס. היה לו שיתוף פעולה מצוינת עם אוברמרס וגם מספר כשרונות נהדרים כמו פרנקי דה יונג ודה ליכט. אין שום הבטחה שאם יחזור עכשיו לאמסטרדם שהוא מיד יצליח. לא יודע, אני מתחיל טיפה לפקפק ביכולתו של האיש כי ביונייטד יש לו מספיק כסף וכלים כדי לא להפסיד בבית לגלאטאסראיי...(למרות הכרטיס האדום של קאסימרו).

בכל מקרה כרגע סטיין עדיין מאמן אייאקס...

5. alexshw Member

אין לו שום יכולת של בניית קבוצה בעצמו ודעתי ידוע על מה המאמן כן צריך ומה לא. יש לו את כל התכונות השליליות של מאמנים הולנדים, אבל שוב לצד מנהל מקצועי טוב, אין סיבה שזה לא יעבוד.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    איזה תכונות לא טובות יש למאמנים הולנדים? את האמת שדעתי גם השתנתה בשנים האחרונות ולא לטובה. אני מרגיש שברגע שהם עוזבים את הולנד הקריירה שלהם לא מתפתחת. קח את בוס, פרנק דה בור, קוקו, ואן ברונקהורסט שנעלם. כרגע יש לפיינורד מאמן מצליח, האם ארנה סלוט יתקדם באירופה? אני ממש בספק. בוא נהיה כנים, יש כרגע מעט מאד מאמנים באמת גדולים בעולם, אבל ברגע שאתה מאמן את לינדלוף או סופיאן אמרבט בקבוצה העשירה בעולם אז לדעתי גם משהו לא בסדר באולד טראפורד. זה כבר דיון אחר, אבל לי יש הרגשה שאם טן האח יפוטר הוא לא יחזור במהרה לאייאקס או הולנד. הצלחה או לא, יש לו ברזומה את היונייטד. הוא כבר ישאר בקלות באי הבריטי.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אנשים גם ביונייטד שוכחים - אחרי העזיבה של מארק אייאקס התרסקה גם עם טן האח. גם באירופה, בליגה למזלנו הפער היה גדול ובסוף זה נגמר בקושי ב-2 הפרש בלחץ, עם הפסד בגמר הגביע לאיכרים. עוד מחזור שתיים גם את האליפות טן האח היה מפסיד. כמובן שביחס לשנתיים האחרונות זה נראה כמו חלום אבל הייתה שם ירידה ענקית. במזל יצאנו עם אליפות.

Ajax Amsterdam, alexshw ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  8. alexshw Member

יהירות, מחסור בתוכנית ב'. קושי להתאים את עצמך לנסיבות.
    הקריירה שלהם לא מתפתחת כי הרמה של הליגה ההולנדית די חלשה. אין בה מספיק טקטיקה, מספיק פיזיות.
    בליגות יותר טובות צריך לעשות התאמות.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@הרצליה עד המוות
    אל תשכח את עונת הקורונה שלא הגיעה לסיום. AZ היו אז בכושר טוב, אנחנו לא. בכל מקרה זה לא משנה עכשיו, אני לא מאמין שטן האח יחזור אלינו אם יפוטר באולד טראפורד. לא בעונה הנוכחית.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

- יהירות? מאיזו בחינה?
    - מחסור בתכנית ב'. צודק. זו היתה הבעיה הכי קשה שלנו מול מוריניו והיונייטד בגמר האירופאית מלפני כמה שנים.
    - הליגה אצלנו לא מספיק פיזי? צודק. טקטיקה? לא יודע.

אני בהחלט די מסכים איתך, אבל לדעתי אין בכדורגל העולמי מספר רב של מאמנים באמת טובים. כמה זמן לקח לגווארדיולה לזכות בליגת האלופות עם הסיטי? לא יודע, בסופו של דבר לוקחים פרסים גם עם הרבה דברים שלאו דווקא קשורים ביכולת המאמן.

11. alexshw Member

יהירות מהבחינה שאני יודע הכל והכי טוב מכולם ואני הולך כמו חמור ראש בקיר.

מבין שמאוד מפתה לבוא למקום בו כביכול נותנים לך סמכות מקצועית מוחלטת ושתקבע הכל כולל הכל, אבל זו טעות חמורה בכדורגל מודרני. הוא מסובך מדי, מורכב מדי בשביל שאדם אחד יוכל לשלוט על הכל.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, זה לכל מאמן יש, אפשר לקרוא לזה גם עקשנות. בעיניי המאמנים ההולנדים לא פחות יהירים מאלו שיש במדינות אחרות. אנחנו פה מאמינים בדרך מסוימת, אם היא טוב או רע, זה כבר דיון אחר, אבל בסך הכל מה שאתה קורא יהירות היא תכונה שיש למשל גם לגווארדיולה. סמל היהירות? מוריניו. בעיניי האיש מקבל יותר מדי קרדיט בגלל ההתנהגות השלילית שלו. זה שהוא זכה בהרבה תארים לא נותן לו את הזכות להתנהג ביהירות שכזאת. זו לפחות דעתי.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיינורד הצליחה פעמיים לעלות ליתרון בחוץ מול אתלטיקו, אבל בסוף הספרדים ניצחו 3-2. בסך הכל הפסד צפוי, אבל לדעתי יש לאלופת הולנד לשרוד את הבית הזה.

14. DRORIKO Member

הכשרון האמיתי של אוברמארס היה לזהות שחקנים צעירים ולהביא אותם כפרוספקטים לטווח הארוך. דה יונג, אוננה, דה ביק, דולברג, נרס. קשה למצוא מישהו עם מומחיות כמו שלו בנושא הזה.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO
    הנה לך הרשימה של שחקנים שאוברמרס הביא שעלו לנו מינימום 5 מיליון אירו:
    De aankopen van Overmars: drie allesbepalende topdeals; vier dure megaflops

צריך לזכור שבשנים הראשונות של אוברמרס כמנהל טכני לא היה לא תקציב כמו בתקופה שאחרי ההצלחה באירופה של שנת 2018/19. בלינק הבא אתה תראה רשימה של שחקנים שהרבה מהם היו פלופים אמיתיים.
    https://i.gyazo.com/3da628b8cc99c5371d34bddc284a697f.Xxx

צריך להזכיר שבתחילת דרכו בקבוצה אוברמרס לא בדיוק היה הצלחה מסחררת. זה היה פרנק דה בור שהציל למעשה את התחת של אוברמרס עם 4 אליפויות רצופות. כולן עם סגלים מאד לא משכנעים. ברור לי שאם לא היינו לוקחים את הצלחות אוברמרס היה כבר מפוטר. כך שמבחינתי האח התאום של רונלד צריך לקבל את הקרדיט שמגיע לו ביחד עם אוברמרס, טן האח ואדווין ואן דר סאר שנתנו לאוהדי אייאקס המון נחת בעשור האחרון.

מילה קצרה לגבי השמות שהבאת. ואן דה בייק גדל במחלקת הנוער שלנו, אוברמרס לא רכש אותו. פרנקי דה יונג כן. הוא שיחק בווילם טוויי כנער ועלה לאייאקס סכום רציני של יורו אחד בלבד :D