הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור מספר 6.
    פ.ס.וו ממשיכה בשלה, AZ מנסה איכשהו להצמד אליה, פיינורד מנצחת בבית את נאק ברדה ובצפון הולנד יש את ניקולסקו שמנצח בשביל היירנביין משחק סוער מול כרונינגן.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  2. עומר1 Member

המצב של אייאקס קשה ביותר
    אומנם יש לאייאקס 2 משחקים חסרים
    אבל מול פיינוד זה הפסד בטוח
    ומול אוטרכט בבית גם יש סיכוי טוב שלא ננצח.
    אוטרכט השנה קבוצה טובה פתחה את העונה עם 4 נצחונות ותיקו.
    כרגע נראה שיש 5 קבוצות שיקדימו את אייאקס בפער יחסית משמעותי כבר בתחילת העונה
    פסוו אלקמאר פיינורד טוונטה ואוטרכט
    אייאקס במקרה הטוב מסיימת מקום 6 לקונפרנס
    אייאקס אפילו קבוצה יותר חלשה מהעונה שעברה הודות לאלכס קרוס
    אין סיכוי שנדביק את הפער

3. עומר1 Member

שימו לב מה אמר מאמן גו אוהד איגלס אחרי המשחק על הטקטיקה שנקט נגד אייאקס
    עכשיו תחשבו שאם מול האיגלס אייאקס לא הצליחה להתמודד עם זה כי אין לנו שחקנים יצירתיים
    אז תחשבו מה יהיה מול פיינורד שיש להם שחקנים הרבה יותר איכותיים הם ידעו לסיים את המצבים בשערים
    אפילו לברקוזן האדירה התקשתה עם הלחץ הגבוה של פיינורד
    Simonis: 'Het is gewoon een penalty, dus opmerkelijk dat je die niet krijgt'
    רק פעמיים בכל המחצית השניה אייאקס הצליחה לשבור את הלחץ הגבוה של האיגלס
    כל שאר הפעמים אייאקס איבדה את הכדור בחצי שלה או שסתם שיחקה כדור ארוך ולא מדויק שבכלל לא הגיע לכתובת
    מול פיינורד נשלם על זה בריבית בריבית
    נ.ב בליגה האירופית אני צופה קמפיין של 2 נצחונות תיקו וחמישה הפסדים
    הנקודות יהיו על ריגה קראבאח ומכבי תא נגד אחת מהן זה תיקו
    אייאקס היא כרגע סתם עוד קבוצה בליגה ההולנדית כמו ניימיכן

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/24
  4. עומר1 Member

5. Ajax Amsterdam Member

אמנם הליגה הטורקית הדרדרה אבל איזו הצגה. נראה שפריולי זו פגיעה בול

AFCA אוהב/ת את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Ajax Amsterdam
    אנחנו יכולים וצריכים להנות מהמשחק אתמול, אבל בוא לא נשכח כמה דברים: בשיקטאש קבוצה שמאד רוצה לשחק כדורגל. יש להם איכות התקפי, אבל בחלק האחורי יש בלאגן (ראית את רסמוסן חוגג על המגן שלהם? זה לא רציני...).

ללא ספק שהצלחנו אפילו להשפיל אותם, אבל אני חושש שהקבוצה הזאת מאד לא יציבה. את זה ראינו כבר בליגה מול קבוצות קטנות. זה בעיניי גם הרבה עניין מנטלי. אתמול כולם ראו שאנחנו גם יודעים לשחק כדורגל, אבל אני רוצה לראות המשכיות. גם נגד קבוצות שיבואו עם האוטובוס.

שני דברים אחרים.
    הראשון, לוח משחקים רצחני שמחכה לנו בעוד איזה חודש. לא מציע לראות את זה. אני באמת רוצה טיפה לשמוח אחרי אתמול, אבל מחכה לנו החל מהשלושים באוקטובר (קלסיקר, השלמה) תקופה מאד לא פשוטה. דבר שני, הדוח הכלכלי השנתי פורסם. איבדנו קרוב לעשרה מיליון אירו. לאו דווקא אסון לאומי, אבל הדבר כן עלול להיות בעיה אם לא נצליח במשימות הספורטיביות שלנו. לשמחתי משחק כמו אתמול נחוץ בשביל שמחירי השחקנים שלנו יעלו.

מילה ממש אחרונה על השבוע האירופאי המוצלח. שבע נקודות כשטוונטה עם הישג יפה מאד. לא כל יום קבוצה מוציאה תיקו באולד טראפורד.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פ.ס.וו בורחת לליגה. 2-0 בחוץ בטילבורח מול ווילם טוויי. הם כרגע לא אקטואליים, אבל מצב הרוח בדרום רוטרדם נעשה מדי שבוע יותר גרוע. היום רק 1-1 בחוץ בניימייכן. עם המאמן החדש פרישקה, פיינורד פשוט לא משכנעת. כשרואים מה מצפה להם בשמונת המשחקים הקרובים אני מעריך שהמאמן הדני כבר יישב לפני חג המולד בבית
    ג'ירונה (בחוץ)
    טוונטה (בית)
    גו אהד איגלס (בחוץ)
    בנפיקה (בחוץ)
    אוטרכט (בחוץ)
    אייאקס (בית, השלמה)
    AZ (בית)
    זלצבורג (בית)

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

רוטציה אגרסיבית של פיורלי. 4 שינויים מההרכב בחמישי. פיץ׳ גים, טראורה, הנדרסון וחוטס מחוץ להרכב. ורסחהאוט וגאיי פצועים.
    ואן דן בומן, קלאסן, באנל וראסמוסן בפנים.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק נוראי, אבל הנקודות שלנו. לא צריך לנתח את המשחק הזה, שחקנים כמו רסמוסן ובאנל שווים מקסימום כמה דקות בשביל תוספת הזמן. אלה לא חבר'ה בשבילנו, אבל זה מה שיש כרגע. פאריולי לא רוצה להעמיס יותר מדי על הסגל ומול האחרונה בטבלה ההרכב הזה היה צפוי. ברור שהמאמן לוקח הימור, אבל אנחנו חיים רק בסוף ספטמבר.

יום חמישי בחוץ בצ'כיה. כמה ימים אחרי זה כרונינגן בבית. משחק לא קל.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

וואו, פתיחת עונה נהדרת לאוטרכט.

Ajax Amsterdam ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצחון מרשים באלקמאר. כרגע באמת נראה שפ.ס.וו תטייל לאליפות נוספת, אבל מאחוריה יש דבוקה רצינית של קבוצות שיכולות להפוך את העונה בצמרת למאד מעניינת. במחזור הבא קרב מעניין בדרום רוטרדם בין פיינורד לטוונטה.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור שני באירופה: (3 תיקו, ניצחון אחד,הפסד אחד.)
    פ.ס.וו משחקת טוב בבית מול ספורטינג, אבל מסיימת רק בתיקו. מרבה להחמיץ ובסוף אוכלת אותה.

פיינורד מנצחת במשחק מוזר בספרד את ג'ירונה 3-2. שערים עצמיים, פנדלים מוחמצים. לספרדים הגיע יותר, אבל הנקודות בשביל דרום רוטרדם.

אייאקס מסיימת בתיקו בצ'כיה. חסר לנו 4 שחקנים פצועים (למעשה 5 כי גם ברחהאוס עוד לא כשיר), משחקים רבע שעה עם שחקן פחות, אבל חוזרים הביתה עם נקודה. לפני המשחק הזהירו אותנו שסלביה תפרק אותנו, אבל הקבוצה הביתית החליטה לא להעלות את ההרכב הכי חזק. המאמן שלהם העדיף את הליגה ואנחנו מודים לו על כך. מקצועית קשה לי להתייחס למשחק כי לא ראיתי אותו, אבל לאור הפציעות הרבות התוצאה הזאת מספקת אותי.

טוונטה מסיימת בבית בתיקו עם פנרבחצ'ה. מי מבקיע לטורקים? אכן כן, חברנו משכבר הימים דושאן טאדיץ...

AZ מפסידה בחוץ 2-0 לאתלטיק בילבאו. תוצאה צפויה.

הרצליה עד המוות ו-AFCA אוהבים את זה.
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור 8:
    דקה 98, פ.ס.וו בעשרה שחקנים, ספרטה בהתקפה אחרונה. היא מבקיעה, אבל אין שער. נבדל מינימלי והמזל של האלופים לא נגמר...עוד ניצחון לפ.ס.וו.

אוטרכט היא כרגע הקבוצה שהכי קרובה למקום הראשון. היא ניצחה בבית את האחרונה בטבלה, ר.ק.ס (הורחק לה שחקן בשלהי המחצית הראשונה).

במשחק המרכזי במחזור ניצחה פיינורד בבית את טוונטה בתוצאה 2-1. AZ מאבדת גובה כשהיא מפסידה בחוץ בסיטארד לפורטונה 1-0.

אייאקס מנצחת 3-1 את כרונינגן.
    (ראיתי רק את החצי הראשון). ווחהורסט נכנס כמחליף ומתחיל לפרוע שטרות. שער בדקה ה-91 ובישול שתי דקות אחרי זה נותנות לנו שלוש נקודות חשובות. בדקות שראיתי לא קרה הרבה. ההגנה עמדה כמו שצריך, השופט פספס פנדל וברובי ממשיך בשלו, זה אומר להחטיא. "מיסטר 1-0" כבש ראשון ולמעשה הכל היה בסדר.

בחצי השני הסתבכנו כשכרונינגן כובשת את השוויון בדקה ה-69. אחרי זה ואן דן בומן עוד מחטיא פנדל. ממה שהבנתי ווחהורסט לא היה לגמרי כשיר, אבל מאד רצה לעזור לקבוצה. לשמחתי החלוץ גבה הקומה עשה היום את ההבדל. מעריך שלפני שנה המשחק הזה היה נגמר בתיקו...אין מה לעשות, צריך לקוות שבינואר נראה חיזוק התקפי, אבל עד אז צריכים לשרוד. אגב, ידיעה אולי לא מפתיעה. ריאל מעוניינת ביורל האטו...

יוצאים לפגרה קצרה של הנבחרת. אחרי זה ה"עונה" באמת מתחילה.

עריכה
    אחרי שראיתי את התקציר.
    - ניצחון דרמטי, אבל פשוט הגיע לנו לנצח.
    - טעות נוראית של סוטאלו בשער של כרונינגן. בתקופה האחרונה הוא באמת הרבה יותר יציב, אבל סתם הסתבכנו בגלל השטויות האלו.
    - ברובי. נותן לנו אופציה נהדרת כשהוא משחק עם הגב לשער, אבל הבחור מתחיל להזכיר את דין דוד...אם ירימו כדור טוב לראש של ווחהורסט הבחור יכול לתת תרומה שווה לזו של לוק דה יונג בפ.ס.וו. פשוט צריך לדעת איך למצוא את וואוט.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/24
    AFCA, Ajax Amsterdam ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אי אפשר שלא לראות את השיפור שעושה האיטלקי. הכדורגל רחוק מלהרשים, אבל התקדמות יש ויציבות יש. ספגנו משטות של בלם, זה מה יש. הקבוצה עומדת טוב.

ברובי (כבר שכחנו את 2 המצבים של 100 אחוז שהחטיא בצ׳כיה) מבחינתי לא צריך לפתוח. מקווה שימכר בינואר. כרונינגן קבוצה סבירה העונה ואחרי שהשוו בדקה ה-70 ואז עוד החטאת פנדל - לגמרי לא חשבתי שננצח. אז יפה , יש קצת אופי וקשיחות בקבוצה הזו.

נחמד להסתכל בטבלה ולהזכר שיש לנו 2 משחקים חסרים. הבעיה? האחד מול פיינורד, השני מול אוטרכט ....

עכשיו פגרת נבחרות.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@הרצליה עד המוות
    זה בדיוק הקטע ארז. בסופו של דבר הקבוצה הזאת די שווה באיכות לזו של העונה האחרונה, אבל ניצחון כמו אתמול לא היינו מקבלים בעידן סטיין/ואן הט סחיפ. בגלל מחסור בכישרון גאיי צריך לשחק כקיצוני, אבל הוא כן האיש ששם את הכדור על ראשו של ווחהורסט. לא סתם באתי עם ההשוואה של לוק דה יונג. בעיניי וואוט מאד דומה לחלוצה של פ.ס.וו, אבל באיינדהובן כבר יודעים מספר שנים לנצל את היתרונות של האיש שאני באמת לא סובל. אני רק יכול לקוות שנראה יותר שערים שגאיי בישל.

יש לי בעיה עם ברובי. מצד אחד הוא מנצל נהדר את גופו ועוזר לקבוצה כשהוא משחק כמו סנטר בכדורסל. מצד שני הוא פשוט לא סקורר ברמה גבוהה. אין לו שקט נפשי ברחבה ולדעתי הוא לוקה גם בטכניקת סיום פשוטה. הכל אצלו כל כך פרוע. העניין הוא כן מה יקרה אם תשאיר אותו על הספסל, האם הוא יכול להיות פינץ היטר א-לה ווחהורסט? לא יודע, אני לא ממש מאמין לזה. לא יודע, נצטרך לראות איך פאריולי יפתור את העניין הזה. ברגע שווחהורסט ימשיך לכבוש כמחליף ברור שמתי שהוא המאמן יעשה שינוי אם ברובי ימשיך להחטיא ככה.

אתה צודק לגבי המשחקים החסרים. אני לא חושב שצריכים להיות יותר מדי אופטימיים. אוטרכט העונה עושה רושם של קבוצה מאד טובה. לנצח בחוץ בדה קויפ? עם סגל די בינוני שכזה? לא הגיוני. פ.ס.וו מטיילת לצערי לעוד צלחת, אבל אני באמת רוצה להאמין שהמקום השני עדיין מטרה ריאלית. העונה באמת עוד ארוכה ויש לנו בינואר עוד אפשרות להתחזק. בוא נצא עכשיו לפגרה ונקווה שברחהאוס יחזור במהרה לשחק. אנחנו מאד צריכים אותו. המשחק הבא שלנו יהיה אחרי בעוד שבועיים מול הראקלס בחוץ. ניצחון חובה על קבוצתו של סוף פודגוראנו. אחלה שהוא שיחק אתמול תשעים דקות, אבל ברור שאסור לנו למעוד שם. אחרי זה כבר נקבל את קרבות ההתשה מול הקבוצות החזקות...עד אז אני אסתכל בשקט עד כמה רונאלדו קומאן מצליח עם שחקני פ.ס.וו ופיינורד :lol:

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.