הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. Ajax Amsterdam Member

ב-18/19 נלחמנו נגד פ.ס.וו לא פחות חזקה ומוכשרת. חוץ מעונת 20/21 תמיד הייתה קבוצה אחת נגדנו שהייתה בשיא ולכן אני לא מתרשם לחלוטין מפ.ס.וו.
    חסרה לנו לחלוטין איכות וגם ניסיון אבל הדברים דינמים ויכולים להתפתח ולהשתנות, יכול להיות שאצלנו פתאום הכשרון המועט של הצעירים יותר יבשיל, יפתחו הזדמנויות להביא פתאום רכש שלא היה אפשר.

אני יודע שהעונה אנחנו לא פקטור כי יש לי עיניים אבל אפשר לסיים מקום 3 ואולי משם להתחיל לשנות כיוון

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אז פיינורד תבוא לרביעי בכושר טוב מאוד. אחרי בנפיקה בחוץ גם ניצחון חוץ לא פשוט באוטרכט שמצידה מפסידה בפעם הראשונה העונה. הם עדיין במקום ה-2, אבל פיינורד מצמקת את הפער ל-3 נקודות ממנה וגם אייאקס תוכל לעשות זאת עוד מעט.
    אוטרכט, פיינורד, אייאקס, אלקמאר וטוונטה כל אחת מהן יכולה לראות את עצמה מועמדת לגיטמית לסיים במקום ה-2.

ניצחון חמישי ברציפות לפיינורד. 2 בליגת האלופות (ג׳ירונה ובנפיקה) ו3 בליגה (טוונטה, איגלס ואוטרכט). ברביעי נגד אייאקס.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

0-1 איטלקי קלאסי. איזה רוטציה מוגזמת של פיורלי.
    טהאירוביץ? ווינדל? מאיזה קבר הוציאו אותם?. הנקודות אצלנו, שער נקי, מנוחה לשחקנים לפני פיינורד ופ.ס.וו. אלו הדברים החיוביים.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאריולי מנסה להוציא מים מן הסלעים שיש ברשותו. מה שהוא עשה היום מאד ברור. דבר ראשון לחלק את העומס, דבר שני להתכונן למשחקים מול הקבוצות הטובות בליגה. אפשר לכעוס עד מחר, אבל המציאות היא פשוטה. אין לנו את האיכות כדי להתחרות עם פ.ס.וו ופיינורד. אז מה עושים? משחקים בשיטת 5-3-2 מול ווילם טוויי בבית. אילולא כמה רגעי פאניקה לגמרי מיותרים בהגנה שלנו אני חושב שפאריולי מרוצה.

המאמן האיטלקי מבין את המצב הלא פשוט שלנו, ולכן אני ביתר קלות לקבל את מה שראיתי עכשיו מהקבוצה. קשה לי להאמין שנצליח להוציא נקודות מפיינורד, פ.ס.וו וטוונטה בחוץ. אם זה יקרה אני באמת אצדיע לבחורים כי זה באמת לא צודק להשוות את הקבוצות. זה כרגע עד ינואר למזער את הנזק ואולי בינואר לקנות איזה קשר התקפי רציני. גם מישהו על הקו דבר נחוץ.

בקיצור, צריכים לאכול את הדייסה הנוראית הזאת שבישלו לנו בשנים האחרונות. אני משוכנע שאייאקס תחזור לגדולתה, אבל אין לי מושג מתי זה יקרה? ביום רביעי נצטרך נס קטן...פיינורד נמצאת בכושר רציני. היא ניצחה היום במבחן אמיתי. אוטרכט בחוץ, בטח בעונה הזאת הוא משחק רציני מאד.

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאריולי לוקח סיכונים רציניים ביותר, אבל בנתיים זה מצליח לו. אני מעריך שהוא רוצה לחלק את העומס על כל הסגל, אבל ברור שאין לנו את השחקנים בשביל זה. מבחינתי לתת ל-15 שחקנים לגמור את מיכל הדלק גם לא אופצייה. בסוף נגיע לדצמבר עם אייאקס הצעירה...למרות משחק התקפי מאד חלש לא ראיתי טיילת כמו נגד הראקלס או קרבאח. זה ברור שפאריולי כבר היה עם הראש במשחקים הקרובים. הוא לקח הימור גדול וניצח. אולי כדאי שימלא בקרוב טוטו :lol:

אגב עוד אחד שהצליח להוציא מהקבר הוא גאיי. היה מבחינתי השחקן המצטיין. לא שחקן גדול, אבל נלחם ויש לו מדי פעם הרמות ממש טובות.

הרצליה עד המוות ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מסכן האיטלקי אם נקבל בראש - ורסחהוט ואקפום ביחד בהתקפה. כמה אומץ.

ברחאוס חוזר לסגל.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים פשוט. איטליה במיטבה!

Voor Ajax Amsterdammmmmmmmm!!!!

de Middenweg ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  8. AFCA Member

מדהים כמה, למרות כל כך הרבה דוגמאות, יש אנשים שלא מעריכים מספיק את תפקיד המאמן בכדורגל. תצוגה של פריולי. סוף סוף מאמן גם עם דרך וגם לא מפחד להוריד ממשחקים גדולים את השחקנים שלא צריכים להיות שם (אהמ ברובי)

9. Ajax Amsterdam Member

עם אבנים ומקלות פשוט עם אבנים ומקלות. נראה מה יהיה לדריסן להגיד אחרי שהוא נגעל מההופעה נגד ווילם טווי

de Middenweg ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  10. alexshw Member

לפחות את ברובי טן האח לא הצליח/לא הספיק להביא.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  11. Ajax Amsterdam Member

גם איתו פריולי עובד יפה, לא שורף אותו ומנסה להכניס אותו בכח לעניינים ואני מאמין גם שזה ישתלם לו

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

די מדהים לראות מה קורה בקבוצה. אין שום ויכוח שהסגל הנוכחי מאד בינוני, אבל לנצח ככה ב"אמבטיה" (Badkuip...כמו שיש כאלה המכנים את האיצטדיון של פיינורד) זה נהדר. אין לי שום בעיה להודות שאני מעדיף בשלב הזה לא לראות משחקי צמרת בשידור ישיר. אני עוקב אחרי התוצאה בשידור ישיר, אבל אני פשוט לא רוצה לראות אותנו מקבלים בראש. מה שקרה לפני שנה היה כל כך מביך, אבל גם בתקופת משבר אנחנו שוב מראים מי זו אייאקס ומי זו פיינורד!

אנשי הטלחרף יכולים לקפוץ עד מחר. לא צריך להגיד לכם מה דעתי על דריסן, וורוויי או יוהאן דרקסן וחבריו. הניצחון של היום מוקדש לא רק לאוהדי היריבה השנואים שלנו אלא גם לאלה שלא רוצים ומוכנים לקבל את המציאות הנוכחית. יש סיכוי לא קטן שמול פ.ס.וו ואחרי זה מול טוונטה בחוץ אנחנו נפסיד, אבל זאת המציאות שלנו היום. זה לא אומר שלפני שנה כבר היינו בשלב הזה של העונה איזה עשרים נקודות מהמובילה. עכשיו? ניצחנו במקום איפה שזיינו לנו לפני שנה את הצורה. בימים שפיינורד "בכל עמדה יותר טובה מאייאקס" אנחנו מנצחים בביתה. פ.ס.וו תהיה האלופה, אבל הרשה לי כן להגיד שאנחנו במקום השני עם משחק חסר ובסך הכל רק 5 נק' אפשרויות מהמובילה. כולם מאוננים על פ.ס.וו, אבל מה זה אומר עלינו?

ביום שבת אני מקווה לראות את אותו תסריט. אין לנו את האיכות שיש ליריבה אז בוא לא נעשה מזה יותר דאווינים. אני רוצה להשפיל את פ.ס.וו בבית עם כדורגל התקפי? ברור שכן, זה מציאותי? בדיוק, בעצם לא. אני אהיה מבסוט אם הם לא ינצחו אותנו כדי להרוס את המאזן המושלם שלהם. ככה אני מרגיש רק לקראת המשחק הקרוב, ולא מעבר לזה. אם זה מפריע לדריסן, חבריו בתקשורת או אפילו אוהדי אייאקס שלא מבינים מה קורה אז שיהיה.

אגב, מצחיק לציין שבתקשורת המקומית של רוטרדם צחקו עלינו ש"שום שחקן של אייאקס" לא ראוי לשחק בהרכב פיינורד. כן, אולי זה נכון, אבל הערב החזרנו להם...

מקצועית קשה לי כרגע להגיד יותר כי לא ראיתי את המשחק, אבל ברור שמגיע לכולם המון מחמאות. לפאריולי ושחקניו. תודה על שהחזרתם טיפה מהכבוד של המועדון שלנו. באיטלקית אומרים גראצ'י :D

מוצאי שבת משחק קשה נוסף. לוק דה יונג וחבריו באים לביקור....

עריכה:
    נתון מאד מעניין. השפעת פאריולי? לפני שנה בתשעת משחקי הליגה הראשונים ספגנו 20 שערים. העונה רק 7. למרות משחק חסר רק לפ.ס.וו יש מספרים יותר טובים. הם ספגו שער אחד פחות. אותי זה באמת מדהים כי כל זה עם הגנה שלמעשה לא ממש השתנתה. השינוי האמיתי היחידי הוא יורי באס שבאמת עושה אחלה עבודה. אני חושב שגם פאסוויר הוא שינוי חיובי לעומת ראמיי. ברור לי שמהר מאד הכל יכול להשתנות אחרי המשחקים שלנו מול האלופה וטוונטה, אבל בוא נעשה מאמץ לא להסתכל על הכוס הריקה.....

נערך לאחרונה ב: ‏31/10/24
    הרצליה עד המוות, AFCA ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאמור מתקיים השבוע מחזור הגביע הראשון עם הקבוצות המקצועניות משתי הליגות הבכירות. צריך להדגיש שאלה שמשחקות באירופה רק יתחילו את הקמפיין במחזור הבא!

בכל מקרה יש כבר כמה הפתעות.
    - נורדווייק מנצחים את דורדרכט קבוצה מהליגה השנייה בתוצאה 2-1.
    - בארנדרכט מעיפה את נאק ברדה מהליגה הבכירה 2-1.
    - קוויק בויס מביסה 3-0 בבית את אלמיירה סיטי.
    - רודה מפסידה 3-1 בחוץ לרייבוירחסה בויס.

כמה קבוצות מהליגה הבכירה הזיעו קשה, אבל בסוף ניצחו וממשיכות לשלב הבא.
    - היירנביין, קבוצתו של ואן פרסי, מנצחת בחוץ את ijsmeervogels אחרי קרב קשה. 3-2 בסיום.
    - ווילם טוויי משווה בדקה ה-96 (!) בחוץ מול חיינמוידן ומנצחת 3-2 בהארכה.
    - הראקלס עושה 1-0 קטן בחוץ בווינטרסווייק כדי להמשיך הלאה.

14. Andrei Kanchelskis Member

אני שמח לגלות שהטענה שלי מלפני שנה שהנהלת אייאקס צריכה להחליף דיסקט ולמנות מאמן זר מתגלה כנכונה ומוכיחה את עצמה עד כה. היו לי הרבה ספקות לגבי פאריולי בשל היותו מאמן צעיר וחסר כל ניסיון שדוגל בכדורגל הגנתי אבל עד כה ניכר שמדובר במאמן שמייעל ומשקם היטב את המערכת אחרי כל הזעזועים והביזיונות של השנתיים האחרונות.

15. k_700 Member

מה הכוונה חסר נסיון? אימן את ניס בהצלחה בשנה שעברה.
    גם שם לקח סגל בעייתי מאוד ומיד שדרג את ההגנה שלהם בכמה לבלים(בשלב הזה בשנה הם היו על איזה 8 או 9 משחקים בלי ספיגה בשנה שעברה).

מאמן מוכשר מאוד, במיוחד למצבים כמו של אייאקס.

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.