הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

האליפות על הריצפה.

AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת לא מאמין מה שקורה לפ.ס.וו, זה חלום או מציאות? מבחינתם זה משבר, זה ברור. ניצחון מול פורטונה סיטארד מחר בחוץ ושלוש נקודות מול האיגלס בבית במשחק השלמה והופה אנחנו פתאום מובילים 3 נק' בטבלה. שמע, אני באמת לא מבין את זה וממש לא רוצה לשמוח מוקדם מדי, אבל זה יהיה אדיר לקחת בצורה הזאת צלחת. בדקתי קצת את לוח המשחקים שלהם. שני משחקים מול יובנטוס כשבאמצע משחק בית מול אוטרכט. אחרי זה שני משחקים מול האיגלס בגביע בבית ואחרי כמה ימים בחוץ בליגה...אנחנו? באירופה פעמיים מול אוניון, משחק ההשלמה בבית מול האיגלס, משחק ליגה בבית מול פודגוראנו וחבריו ואלמיירה בחוץ.

נו טוב, בוא נתמקד למשחק מחר....

נערך לאחרונה ב: ‏8/2/25
    Ajax Amsterdam ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  3. Ajax Amsterdam Member

לא יאמן מה שקורה איתם. לקחת אליפות יהיה אחד הדברים הכי מפתיעים שראיתי אבל כרגע זה עדיין בגדר חלום. הכי חשוב שנחזור העונה לליגת האלופות

AFCA, alexshw ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  4. Don Joan Roman Member

יובה תוציא אותם מהמשבר

5. AFCA Member

לחלוטין. עם כל האופוריה על היכולת של PSV וקצב צבירת הנקודות שלנו, צריך לזכור שהעונה, בניגוד לשנים של טן האח, אנחנו לא מטיילים בליגה כמעט באף משחק. זה שפריולי בכלל צובר נקודות בקצב הזה זה נס.

Ajax Amsterdam ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מוקיו פותח בהרכב בגיל 16 ו342 ימים. הצעיר השני בהיסטוריה אחרי סיידורף.

נותנת פייט להתרסקות של פ.ס.וו - אוטרכט. אלמיירה הקטנטונת מהמקום האחרון בטבלה מנצחת בחוץ 0-1.

de Middenweg ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לאייאקס 51 נקודות, שזה כמו פ.ס.וו ועם משחק חסר.

אה כן, וזה 5 נקודות פחות ממה שהיה לה בכל עונת 23-24.

de Middenweg, Ajax Amsterdam, AFCA ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי העונה שעברה אני נהנה מכל דקה. איך אפשר שלא להנות כשעם סגל בינוני שכזה מובילים את הטבלה 13 משחקים לפני סוף הליגה? עזבו מה יהיה עד סוף העונה, כרגע נראה שמינימום יהיה לנו את המקום השני. אוטרכט הפסידה בבית לאחרונה בטבלה אלמיירה סיטי בתוצאה מינימלית של 1-0. בסופו של דבר אם ניקח אליפות יהיה נחמד לעקוב אחרי אלה שלא סובלים אותנו. מבחינתי המקום השני עדיין המטרה האמיתית, אבל לא אסתיר את העובדה שאני נהנה מהתסכול אצל היריבים שלנו. לפני שנה חגגו עלינו, עכשיו הגיע תורנו.

עכשיו לקטע המקצועי. בטלוויזיה כבר התחילו מרגע הפנדל לזיין את המוח. יש שם שתי עבירות, אבל זה לא משנה. שיהיה. ברור לי שמתי שהוא אנחנו נסבול מהחלטה שנויה במחלוקת, אבל כרגע זה לא מעניין. אני נהנה איך הקבוצה הזאת נלחמת. על משטח דשא שכזה מעולם לא היינו טובים. זכור לי עוד מספיק שנים בהם טענו ששחקני אייאקס רק טובים כשיש משטח נורמלי (או מזג אוויר נעים). בהולנד כתבו לא פעם אוהדים שלנו שאנחנו "mooie weer voetballers" (כדורגלנים מזג אוויר יפה). לפחות העונה פאריולי הכניס מנטליות אחרת לראשי השחקנים. אגב, מנטליות. ווחהורסט חוטב עצים, אבל הוא הביא לנו היום ניצחון. שער ואסיסט עושים את ההבדל. ברור שהוא לא "שחקן עם ד.נ.א אייאקסי", אבל הוא פייטר שאנחנו צריכים. מקווה שהפציעה שלו חמורה מדי.

אין הרבה מה להוסיף על החלק המקצועי. בטח לא ההתקפה. אלוהים ישמור, טראורה הרגיז אותי היום. אין לי באמת מושג מה הוא עשה היום במשחק. גם ברחהאוס במשחק מאד מאד בינוני. הוא פתח טוב בצד שמאל, אבל אחרי עשרים דקות נעלם. את החטאת הפנדל גם יוסיפו לו לרזומה....

מילים חמות מגיעות לבחור בן 16 בשם יורטי מוקיו. הבלגי פשוט עשה הכל כמו שצריך. הוא לא הוציא את קלרנס סיידורף מספרי ההיסטוריה שלנו כשחקן הכי צעיר בהרכב, אבל הוא הרשים אותי היום בשקט שלו. לא יודע מה יהיה איתו בעתיד, אבל לצערי הוא בלגי....

זהו, האדרנלין מתחיל לרדת...אפשר להתכונן בשקט לקבוצה של חלאילי...באיינדהובן הרוחות סוערות. מבחינתי הם עדיין הפייבוריטים לזכייה באליפות, אבל נראה אם הבלאגן שנואה לנג עושה שם ממשיך. כדורגל זה באמת הרבה יותר מאוסף של שחקנים שיודעים לבעוט בצורה טובה בכדור. אייאקס הנוכחית מראה את זה היום!

הרצליה עד המוות ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תסתכל גם על הפרש השערים. בעיקר הכמות שספגנו. זה אולי הדבר הכי מדהים כי לפני שנה ההגנה ספגה בצורה שערורייתית הרבה. הקטע הזה דאג פאריולי לשפר בצורה קיצונית. לדעתי אנחנו מבקיעים פחות, אבל לדעתי אנחנו כבר מזמן למדנו שהגנה מביאה תארים, לא התקפה...

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  10. Ajax Amsterdam Member

פריולי באמת מאמן פנטסטי, כבר כרגיל סיכמתם מצוין ואין לי מה להוסיף. זה שכבר בתחילת העונה הוא לקח את השחקנים לסיור במוזיאון של המועדון כדי להבין איפה הם .

הוא הכוכב האמיתי של העונה הזאת

הרצליה עד המוות ו-alexshw אוהבים את זה.
  11. Andrei Kanchelskis Member

אני גאה בעצמי שמאז סיום עונת 23/22 הכושלת טענתי שאייאקס חייבת לשנות קונספציה ולמנות מאמן זר ועכשיו ברור כמה צדקתי,אני מאוכזב מעצמי כשמינו את פאריולי הספדתי אותו וטענתי שהוא חסר ניסיון ומאמן הגנתי שאינו מתאים ל-DNA של אייאקס ועכשיו אני מבין כמה טעיתי לגביו ועד כמה הוא נכס לאייאקס. האמת שעכשיו אני מאוד חושש שבסיום העונה הוא יתפתה ללכת לאיזושהי אימפריה איטלקית שנמצאת עכשיו במשבר כמו למשל מילאן או יובנטוס.

Cup of Tea אוהב/ת את זה.
  12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

טראורה מסר אסיסט יפה לברובי שחייב היה לסיים או לתת לטיילור מול שער חשוף. אבל ברובי צריך 4-5 הזדמנויות במשחק כדי להבקיע. מצטער, קשה לי מאוד איתו. מבין למה הוא פותח והיתרונות שלו במהירות ובפיזיות ושמירה על הכדור אבל ראבק אם אנחנו קבוצה לא הכי כישרונית אנחנו צריכים חלוץ שידע לנצל את המצבים האלה. במדד יעילות ורסחוט עולה עליו. מקווה שהפציעה שלו לא חמורה.

@Andrei Kanchelskis הנה התזה שלי. פיורלי לא יהיה פה הרבה זמן. קצת כמו מנתח חירום שבא להציל חולה ומעביר אותו לרופאים ה״רגילים״ ככה גם פיורלי בשבילנו. לצערי המועדון הזה לא יצליח לאורך זמן לאכול את הכדורגל האיטלקי הזה. בגלל השנה הגרועה וחוסר במזומנים ההנהלה נאלצת לבלוע ניצחונות על חשבון ״איכות״ (שאין לנו גם ככה) וכדורגל שהוא הולנדי. ואתה רואה, גם במצב הזה יש כאלה עם ביקורת עליו. אז שאייאקס תעמוד על הרגליים עם ליגת האלופות בכיס וקצת יותר יכולת ספק אם הכדורגל הזה של פיורלי כבר יצליח לעבור בגרון. שלא תבין, אני הייתי משאיר אותו מצידי לעוד 3 שנים לפחות, אבל אני מכיר את הנפשות הפועלות של אייאקס. זה לא יחזיק הרבה זמן השידוך הזה. זה יכל לעבוד בדיוק בסיטואציה הזו שאייאקס נמצאת ונואשת לצאת איכשהו מהבוץ אחרי העונה שעברה. ברגע שהיא תתייצב, כבר הדרישה לכדורגל ״הולנדי״ תחזור.

אבל אני לא אופתע אם אראה את פיורלי עושה חיל בסרייה א ואולי עוד כמה שנים מניף גביע עולם עם נבחרת איטליה....

לגבי פ.ס.וו - נוא לנג אידיוט גמור. להשתיק את הקהל שלך...הקארמה עבדה לטובתינו עם השיוון (המוצדק!) של ווילם וו. וגם אחרי המשחק הוא מול המצלמות אומר שהקהל צריך לתת להם יותר קרדיט. נו, כיף שיש בלאגן שם.
    ואגב בלי קשר לשחקן שלא צריך להתעסק עם הקהל השריקות בוז האלה מצחיקות אותי. הקבוצה בפלייאוף האלופות אחרי ניצחון על ליברפול, בעמדה טובה עדיין לאליפות ואחרי שנה שהיא הייתה דומיננטית בצורה בלתי רגילה. וגם פוטנציאל לגביע. אז כן, תקופה לא טובה בלשון המעטה, אבל שריקות בוז...?

נו טוב. אני לא אפריע להם לקלקל לעצמם.

Ajax Amsterdam ו-AFCA אוהבים את זה.
  13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ורסחהוט עם שבר בבוהן. יעדר שישה שבועות.

בעיה.

AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולפני זה כל התקשורת זיינו לנו את השכל שיש לנו 3 חלוצים. כמו תמיד אתה מוכר אחד מתחילים הפציעות. כעיקרון טראורה יכול לדעתי לשחק גם כמספר 9, אבל זו בעיה. צריך לזכור שגם לברובי יש נטייה לפציעות. העונה פחות אולי בגלל שפאריולי מחליף אותו מדי משחק.

נראה מה יהיה. ההערכה שלי שגם רייקהוף יקבל דקות, אבל הוא לא ממש מצטיין אצל הצעירים.

נ.ב - איך קוראים לו? ורסחהוט? שמו ווחהורסט :p

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כן, גם אני חשבתי על רייקהוף. די ברור שהוא יחזור לשבת על הספסל כגיבוי אבל זה בטח לא מספיק טוב.