הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם היינו העונה מועמדים לאליפות? לא חושב, כך שאנחנו לא צריכים להיות עכשיו מאוכזבים. בוא נשאר מציאותיים (ההשוואה על אקסלסיור כמובן באה מתסכול) ונקווה לטוב. מצפה לנו עוד סדרה באמת לא פשוטה של משחקים. עזוב את פ.ס.וו בעוד שבועיים, אנחנו גם צריכים עוד לבקר באוטרכט, כרונינגן ולארח במחזור האחרון את טוונטה.

לא יודע, בוא פשוט נחיה כרגע ונקווה לטוב. גם אני מאד מאוכזב, מאד כועס על ההתנהגות של שחקני AZ , אבל מפה ולברך את פ.ס.וו על האליפות זה טיפה מוגזם, לא? בעוד שבועיים ממשיכים הלאה...

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גאיי קיבל הרחקה של שני משחקים. ביום שאחרי המשחק הסוער בארינה הרוחות עדיין לא נרגעו. די עצוב שאם מאמן AZ, מארטן מארטנס, בעצמו אומר ששחקנו, בייליץ' גם יכול היה לקבל אדום שמחנה האנטי אייאקס פשוט ממשיך בשנאה שלה. מילא מישהו כמו ווילם ואן הנחם שכמובן יותר מכל אחד מזוהה עם פיינורד, אבל כשצמד הליצנים גם תורמים לאווירה הכללית השלילית אז באמת אני מפחד שבעוד שבועיים לשופט אין ברירה אלא לעזור לפ.ס.וו לנצח. מבחינתי מה שקורה פה בלתי נסבל, אבל אין מה לעשות נגד זה. יורי באס הוזמן היום לנבחרת, אבל החכמולוג מייק וורוויי, צריך להגיד שאם המגן ריד של פיינורד היה משחק באייאקס הוא היה מוזמן...הרשת כמובן סוערת והליצנים המוכרים פשוט ממשיכים בשלהם.

בימים הבאים הכל יירגע טיפה וכולם יהיו עסוקים עם הנבחרת. ממפיס דפאיי שבימים אלה מככב בקורינתיאנס הברזילאית חזר לנבחרת. בעיניי זה בעיקר מסמל את הקשיים שיש לקומאן בחוד. בידיעה שביום חמישי צריכים לשחק נגד ספרד אני באמת לא רואה סיבה להיות אופטימי. ביום רגיל נפסיד. אין לנו הרבה מה למכור, אבל אולי נקבל הפתעה. בעיניי כל דבר חוץ משני ניצחונות של ספרד זו הפתעה.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאד מאד מתסכל לא לנצח הערב את ספרד כי פשוט הגיע לנו. ספרד לא סתם אלופת אירופה, אבל הערב הם קיבלו מתנה מהשופט. אי אפשר להרחיק את האטו ולא להרחיק את דין הויסן על עבירה לא פחות חמורה. כל כך מכעיס שברגע שההולנדי הצעיר עושה עבירה מטומטת חצי הרכב של האורחת רצה לשופט. שלא לדבר על לה נורמנד שמתנהג כאילו ירו בו. ברור שהדני הושפע כי בהילוך החוזר ראו שהעבירה לא עד כך קשה כמי שהספרדים רצו להאמין לנו. מישהו עם טיפה יותר חוט שדרה לא שכח מה שהויסן עשה (מיותר שריקות הבוז לעברו בגלל שיש לו דם הולנדי). כבר לפני האדום ספרד הוכיחה שחוץ מכדורגל היא יודעת את כל הטריקים המלוכלכים שיש. איך לה נורמנד מוציא צהוב מקפטן הולנד, ואן דייק רק מחזק את הטענות שלי. ספרד נבחרת יותר מדי טובה בשביל ההתנהגות הזאת.

אם נשאיר בצד את השופט אז ברור שכדאי להאטו להשאר עוד שנה באייאקס. קבוצות כמו ליברפול, ארסנל, ריאל וצ'לסי כנראה במרוץ כדי להחתים את שחקן ההגנה שלנו. הערב מול שחקנים מהרמה הכי גבוהה הוא עשה שתי טעויות קשות. עדיף לו עוד שנה עם אייאקס בליגת האלופות (אם לא יקרה משהו בלתי צפוי) מאשר לחמם את הספסל בקבוצות המעוניינות.

חוץ מזה ראיתי הערב נבחרת הולנדית מפתיעה. אחרי רבע שעה חששתי מתבוסה, אבל פתאום המארחת התחילה לשחק. פרימפונג במשחק נהדר עשה ברב המשחק צחוק מקוקורייה. פרנקי דה יונג במשחק טוב ואפילו ממפיס דפאיי שיחק בשביל הנבחרת ולא בשביל עצמו.

בסך הכל ציפיתי להפסד וקיבלתי משחק טוב שבסוף הושפע ע"י השופט. מאד חבל, אבל צריך לקוות לגומלין ברמה הזאת כדי שאולי נוכל להפתיע. השחקנים הוכיחו שאין להם מה להתבייש ומבחינתי הגומלין לגמרי לא אבוד.

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/25
    Ajax Amsterdam ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדורגל משחקים לפעמים 120 דקות ואחרי זה יש פנדלים. מה קורה אז? הולנד מפסידה. בסך הכל זה האקסטרה קילריות שאיכשהו בסוף תמיד חסר לנו. לא הושפלנו בשום שלב, גם לא בסדרת הפנדלים (פנדל נוראי בסדרה של לאמין ימאל), אבל בסוף אנחנו מפסידים. נואה לאנג ודונייל מאלן החטיאו את הבעיטה שלהם. טיילור כמו באייאקס כבש.

לגבי ההתמודדות. אין לי הרבה להתלונן. כעיקרון הצלחנו להשאיר את אלופת אירופה פעמיים על תיקו. גם היום התחלנו רע וכמו במשחק הראשון חזרנו יפה למשחק.

לא נעים להפסיד, אבל זה רק ליגת האומות. לא היה אכפת לי לקחת אותו, אבל אנחנו נפלנו עכשיו לבית יותר קל במוקדמות המונדיאל. אם היינו מנצחים את ספרד היינו צריכים לשחק נגד טורקיה וגאורגיה. עכשיו היריבה הכי קשה אמורה להיות פולין. בעיני זה עדיף גם מקצועית וגם מבחינת אוהדים...

יאללה, חוזרים לליגה...יום ראשון קרב באיינדהובן.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/25
    הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  5. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיף היה לראות את לאנג שונא היהודים מחטיא את זה. גם ככה שחקן אוברייטד.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פה אני חייב לתקן אותך. לאנג גם לא בדיוק אהוד באיינדהובן בגלל שהוא כנראה עדיין אוהב את אייאקס. לא יודע, יש בהולנד מספיק אוהדים שלא ממש אוהבים אותו. אין קונצנזוס שהוא כוכב.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני ממש מופתע מהיכולת שהולנד הציגה. לגרור את אלופת אירופה לשני ערבים כאלה זה יפה. ריינלודס ופרנקי כקשרים אחוריים בונים שמקדימה קלייברט, פריפונג וגאקפו בצדדים זה ממש חמישית קישור\התקפה לא רעה בכלל . איזה חבל שאין לנו חלוץ נורמלי מקדימה.

גם הבלם החביב של ברייטון ששיחק ליד ואן דייק היה טוב יחסית.

צמד מפגשים מאוד מעודד.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  8. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי אותו שר שירי אוהדים נגד יהודים. גם אם זה היה בבלגיה, בתור אחד שגדל באייאקס אני בטוח שהוא ידע טוב מאוד מה הוא אומר.

אם התיקון הוא על ה ״אוברייטד״ מקבל. את כמות הפעמים שראיתי אותו אפשר לספור על יד אחת.

9. Don Joan Roman Member

עוד שחקן שיובה של מוטה הוציאה גדול

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Clock End Stand
    לאנג בחור לא חכם במיוחד. גם בבלגיה יש קבוצת "יהודים". בהולנד זו אייאקס ובבלגיה זה בעיקר אנדרלכט. יותר מדי מטומטמים סתם אומרים דברים. אני כבן לניצולת שואה האחרון שמקבל דברים כאלה, אבל לא חושב שלאנג אנטישמי רציני. לא כל אוהד אייאקס שחושב שהוא "יהודי" הוא באמת אחד שכזה, ולא כל אוהד ששר דברים כמו שנואה לאנג עשה אנטישמי. בסך הכל לפי הדיווחים גם הבנתי שאוהדי מכבי ת"א לא ממש קיבלו עזרה מאוהדי אייאקס כשהותקפו פה באמסטרדם כך שגם אין ממש אהבה אלינו מכיוון אוהדי אייאקס השרופים...

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת הופתעתי מהיכולת כי הייתי משוכנע שנפסיד פעמיים. קיבלנו גם הרבה מחמאות מהספרדים. ללא ספק שהבעיה הכי גדולה שלנו היא בחוד. אין לנו כיום מספר תשע ברמה הרצויה. ממפיס הוא גם ברירת מחדל למרות שהוא בהחלט היה טוב במשחק הראשון. בגומלין הוא היה רע למרות הפנדל שכבש.

לפי הפרשנים פה הנבחרת היום היא בעיקר הנבחרת של פרנקי דה יונג. הוא האיש הכי חשוב. לדעתי גם ריינדרס חשוב, אבל פרנקי הוא באמת הברומטר. בהגנה לא שיחקו דאמפריס וטימבר כך שיש עוד אופציות. מאטסן נתן את שלו ואני מקווה שיקבל יותר דקות. דווקא האטו מאד אכזב במשחק הראשון. בכל מקרה הקו האחורי יהיה בסדר.

אני חושב שיש לנו נבחרת ברמה אחת מתחת לעלית של העולם. אנחנו לא מועמדים לזכות ביורו אן במונדיאל, אבל אם יש מומנטום חיובי אז קשה לנצח אותנו.

- ידיעה אחרת. לוקה פרז, חלוץ הרכש שהגיע לפ.ס.וו בהעברה חופשית כדי לתמוך בלוק דה יונג חולה בשחפת. יש עכשיו דאגות באיינדהובן בגלל שמדובר במחלה מדבקת. הספרדי כבר נמצא בבידוד למספר שבועות. היו כבר דיווחים שיש אפילו חשש אם המשחק ביום ראשון יכול להתקיים בגלל שלא ברור אם יש שחקנים אחרים שנדבקו. בכל מקרה אמשיך לעקוב אחרי הידיעה הזאת.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלחץ עולה...החלטתי שאני מחר לא אצפה במשחק. ההרגשה שלי לא ממש טובה. אין לי חשק סתם להתעצבן...

לפי הדיווחים טילמן אמור לקבל דקות. בעיניי אחד מהמצטיינים של פ.ס.וו ברגעים הטובים שלה העונה. אצלנו גאיי מושעה ואין לי מושג אם פאריולי יתן את חולצת ההרכב לרוסה שלא ממש משכנע מאז שהגיע בינואר.

אותי בעיקר מצחיק שאני עדיין מתקשה להאמין שאנחנו בכלל בעמדה של מובילה. אולי בגלל זה אני כבר מתכונן מחר להפסד. לא יודע, אני סומך שפאריולי יכין את הקבוצה בצורה הכי טובה, אבל מדובר במשחק חוץ הכי קשה העונה. תיקו מאד משמח אותי, אבל אני כבר מתכונן נפשי להפסד ואולי גם שופט שיהיה נגדנו.

13. עומר1 Member

ראיתי תגובות של אוהדי פסוו לקראת המשחק
    ומבחינתם זה אמור להיות 0-4 קל לקבוצה שלהם נגד האנטי כדורגלנים של אייאקס(כינוי שלהם)
    אני בהחלט יכול להסכים איתם
    אני באמת לא רואה איך אנחנו מוציאים מחר משהו מהמשחק
    איינדהובן קבוצה כל כך יותר איכותית מאייאקס. שחקני אייאקס הם רמת דה חראפשחאפ
    היחידי שיכול לצמצם את פער האיכות זה רק פאריולי עם תוכנית על
    האיטלקי כבר הוכיח שהוא מסוגל לעשות קסמים
    אם היה עומד מחר על הקווים מאמן הולנדי הייתי אומר 100 אחוז נגמר 0-5 איינדהובן
    בגלל פאריולי אני משאיר לאייאקס סיכוי קטן

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/25
  14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שלישיית קישור הכי ״גרזנית״ שאנחנו יכולים להעמיד - קלאסן, טיילור והנדרסון. זה לא משחק לפיץ׳ ג׳ים ...
    אין לי תלונות להרכב. גם ברחאוס עדיף על טראורה.

בהצלחה

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ריינוס מיכלס, יואן קרוייף, לואי ואן חאל, אריק טן האח,

פרנצ'סקו פיורלי !!!!!!

Ajax Amsterdam ו-AFCA אוהבים את זה.