המחזור החמישי בפרמיירליג: As The Years Go By

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/9/15.

1. Bill Shankly Member

זה לא עד כך משנה אם הוא היה נשאר או עוזב. המשחק באנפילד החזיר אותו לעניינים וזה מה שחשוב פה.

המרסיאל הזה נראה כמו פדריקו מייקדה 2, רק קצת יותר טוב והרבה יותר יקר.

2. alexshw Member

לא ראיתי שהזכירו את זה אבל שימו לב לסטוק שנמצאת במקום האחרון בטבלה. אחרי הרכש שביצעו הציפיה שם הייתה לפחות לסיים במקום טוב באמצע ובלי דאגות.
    ספארקי חייב להתחיל לשפר תוצאות.

3. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

משעשע קצת, כי אני חושב בדיוק ההפך. בדרך כלל במשחק פרמיירליג תוכל למצוא שטחים פתוחים בכמות גדולה בהרבה ממה שתראה בספרד, ונראה שהמנג׳רים מייחסים חשיבות פחותה לעמידה הטקטית של הקבוצה על המגרש. אולי בגלל זה מועדוני הצמרת באנגליה לא מצליחים לדגדג את הקבוצות הבכירות של לה ליגה מאז 2009 בערך (ולא מדובר רק על ריאל ובארסה)...
    זהו? שער חשוב כמחליף ותגובה דומה של השדר אליו מספיקים כדי לבסס את ההשוואה הזו?

4. Sir Alex Las' Killa

הכל עניין של דעה (האמת ששמעתי גם מואן חאל את אותם דברים שאני רושם והוא אימן בספרד).

הצמרת בספרד יותר טובה מהפרמיירליג ומגיעה לאירופה במצב הרבה יותר נוח מבחינת עומס. החלק השני של הליגה בספרד זה ביוב. קבוצות לא יודעות להתמודד עם מצבים נייחים ומהלכים פשוטים בניגוד לאנגליה שהקבוצות הרבה יותר קשות לפיצוח (לפחות בעשור האחרון). מה לעשות שבספרד נהוג שקבוצות באות לשחק כדורגל, באנגליה? 11 שחקנים מאחורי הכדור (כמו שניוקאסל עשו באולד טראפורד).

שוב, הכל עניין של דעה וכמו שיש שחקנים כמו די מריה ואוזיל שהגיעו למספרים מטורפים בלה לליגה והתקשו בפרמיירליג אני בטוח שיש מקרים הפוכים.

5. alexshw Member

עדיין אי אפשר להתעלם מבעיית המאמנים בפרמייר ליג. גם אנשי מקצוע בעלי שם גדול אתה מסתכל על המשחקים ולא יודע מה עובר עליהם.
    מאמן כמו אונאי אמרי לדעתי בכיף יכול לאמן קבוצה שרצה לאליפות באנגליה. סימאונה מאמן שעושה אולי את העבודה הכי טובה באירופה מבין כולם מאז שהתמנה לתפקידו באתלטיקו מדריד בטח מכל מאמן פרמייר ליג בתקופה המקבילה. זה לא רק בבניית הקבוצה אלא המון בגלל טקטיקה.

כן יש את עניין הפערים הכלכליים בספרד שמתורגמים לתוצאות ועניין האינטנסיביות אבל אי אפשר להיות שבע רצון מרמת האימון בפרמייר ליג.

6. nwish Member

אה, נכון, שכחתי שאתה פאנבוי של ואן חאל.

ברור לך שאף אחד מהגולים לא היה קשור לטקטיקן האדיר שלך ולכדורגל המרטיט שהוא גורם לנו לשחק, נכון? מעבר לכך - 3 מ-3 מול ליברפול, 0 מ-3 מול סוונסי, ראייה סלקטיבית הא? נו, אם זה ממלא בקצת תוכן את ההודעה הנבובה שלך - אז תשוויץ באיזה רקורד שבא לך מול איזו קבוצה שבא לך.

אבל לא, מה שאתה מקרקר עליו זה שאנחנו צריכים את הררה כקשר אמצע, דבר שלא עבד אפילו מול חצי ברוז'.

בשורה התחתונה אנחנו הקבוצה הכי מרדימה בליגה, ואם מה שעושה לך את זה הוא פלאיני כחלוץ - אז חביבי, מצאתי את הבעיה שלך! עבור נא לאהוד את סטוק סיטי ופתאום גם הכדורגל שאתה נהנה ממנו, גם המנטליות המסתפקת במועט שלך, וגם חוסר התחכום הבולט שלך פתאום יישבו בול במקום!

7. VAR Member

הסגל הזה לא ירד ליגה גם עם רודג'רס. הוא יסיים 7-10 וזה בדיוק מה שהוא שווה. זה בדיוק מה שקרה בעונה שעברה הרי, פתחתם חלש ולאט לאט התחלתם לצבור נקודות.
    חוץ מזה מאמן הוא לא קוסם, וייקח לו זמן להטמיע סגנון, וזה אומר לא מעט נקודות שילכו לאיבוד בדרך. ובינינו? לא באמת תהיה לאף אחד סבלנות למאמן ש33 מחזורים מעכשיו ימשיך להתבשל בבינוניות של הקבוצה הזאת. לא יהיה שווה לשרוף את קלופ על העונה הזאת בשביל לסיים מקום שמיני ולא עשירי. תן לו לפתוח עונה עם סגל שמקובל עליו ואתה תראה תוצאות. חוץ מזה אני לא חושב שהוא בכלל יהיה מוכן לשמוע על אימון בעונה הזו.

8. Mellow29 Kopite

הסגל הזה שווה 7-10 ליאור? ברצינות? גם אם ניקח כמובן מאליו שמנ' יונייטד וצ׳לסי של תחילת העונה מסיימחת מעל ליברפול, אני עדיין לא מצליח לספור יותר מ4 קבוצות עם סגל טוב יותר.
    הקבוצה הזו שווה מקום 5, אם האיש על הקווים מסוגל להוציא יותר מהסגל הזה אפשר לפנטז למעלה, אם לא אז עדיין צריך לסיים מעל כל היתר. אני לא רואה איך זה משתנה עם מנג׳ר אחר בשנה הבאה, גם בעוד שנה הסגל שלנו יהיה החמישי בטיבו בליגה והמנג׳ר יצטרך להוציא יותר ממה שאנחנו שווים כדי להצליח. אם קלופ זה האיש, אז אני לא חושב שהמשימה שלו באוקטובר 2015 קשה יותר מהמשימה באוגוסט 2016.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  9. yonmu Member

עוד לפני הבעיה של רודג'רס באיך שהוא משתמש בסגל (שכאן צריך לזכור שסטארידג', קוטיניו והנדרסון היו חסרים), צריך לחשוב על בעית בניית הסגל עצמו. כאן הייתה הבעיה המרכזית, וכאן השאלה היא כמה זה היה בידיו בכלל. גם אם מראש נתנו לו רק 20מ' ליש"ט (בקיזוז) זה לא טוב, אבל אם מתערבים לו בהחלטות מקצועיות (כמו נניח לשלוח את מרקוביץ' להשאלה) זה עוד יותר מנקה אותו מאשמה.

מצד שני, המחסור במגן שמאלי יחד עם ההתעקשות על לוברן ולוקאס היא מספיק בעייתית.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב להגיד שעוד השתעשעתי מעט מהתגובות כאן ביום לפני המשחק על היוקרה והיריבות המיוחדת בין יונייטד לליברפול. מצד אחד, אי אפשר להגיד לאוהד מה הוא מרגיש אם זה מה שהוא מרגיש. מצד שני, אני לא שם ז*ן על שתי הקבוצות הללו ומהצד אני בסה״כ רוצה לראות כדורגל. היה לי ברור שלא נראה משהו שקרוב להיות לכדורגל טוב ולכן גם לא טרחתי לראות את המשחק הזה. טוב שיש תקצירים לראות שערים יפים.

אגב, אחרי כ״כ הרבה שנים עם ונגר, ושאני מסתכל על שאר הקבוצות הגדולות, אני מרגיש במובן מסויים את הונגריזם מחלחל אליהן. צ׳לסי וליברפול נראות כמו קבוצות מתות במרבית הזמן מתחילת העונה, ושראיתי את יונייטד או שהעברתי ערוץ או שאשכרה נרדמתי, literally. העיקר שנמשיך לדבר על רכש ורכש כאילו זה פותר את כל הבעיות בכדורגל. הגיע הזמן שמאמנים יוציאו הרבה יותר מהסגלים שעומדים לרשותם. הדוגמא הכי טובה היא דורטמונד שעם אותו תלכיד מהעונה שעברה, אבל עם מאמן חדש חזרה להיות הקבוצה האטרקטיבית באירופה.

11. k_700 Member

חחח מתעקשים לשלוח את מרקוביץ' להשאלה?? רודג'רס גמר את מרקוביץ'.

כמה פעמים הוא שיתף אותו בשנה האחרונה? כמה פעמים נתן לו דקות בתפקיד המקורי שלו???

אין ספק בכלל שמרקוביץ' לא אצליהם כרכע כי רודג'רס לחלוטין לא ספר אותו.
    מדהים כמה אפשר כל הזמן לנקות את רודג'רס גם כשהמהלכים שהוא עושה כתובים באותיות קידוש לבנה וברורים לכולם.

12. alexshw Member

מילנר יחגוג רק בינואר 30 אבל כבר אתמול הגיע ל - 400 הופעות ליגה בקריירה(מה שמפריד מאותו נתון בפרמייר ליג זה 6 הופעות בהשאלה בסווינדון).
    קצב הופעות מרשים ביותר.
    מילנר ערך את הבכורה שלו עוד לפני יום הולדת 17 בנובמבר 2002 נגד ווסט האם וכמו אתמול גם אז פגש את קאריק בקבוצה שמולו :)

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, זאת ליברפול, זה כבר שנים באופנה להגיד על הסגל שלנו שהוא עלוב, מעניין אותי באמת מה היית אומר אם היינו מנצחים אתמול, האם זה עדיין היה סגל של מקום 7-10. הכי קל בעולם להגיד את השטויות האלה אחרי 2 הפסדים רצופים וכשהדברים באמת נראים נורא ומצב הרוח של האוהדים כ"כ שלילי שאנשים אפילו לא יתווכחו איתך על זה.
    אתה אומר לי ברצינות שאם הסגל הזה מסיים מקום 9 זה לא אמור להפתיע אף אחד כי זה בערך מה שהוא שווה? אני לא יודע איך אפשר לקחת אותך ברצינות.

זה סגל ששווה מאבק על מקום רביעי, אין שום סיבה שהקבוצה הזאת לא תתן לפחות פייט ליונייטד הזאת. לכל הפחות זה הסגל החמישי בטיבו בליגה, עוד עונה מתחת לאסופת הבינוניים של טוטנהאם תהיה תעודת עניות רצינית ליכולת של רודג'רס.

לא יודע אם קלופ הפתרון, אולי כן אולי לא, מה שכמעט וודאי לדעתי זה שהוא יכול להוציא מהסגל הזה הרבה יותר. אני בכלל הייתי מרים טלפון לאנצ'לוטי ובודק גם את הכיוון הזה.

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנצ׳לוטי עושה הרושם, בטח במעמדו, לא יגיע לקבוצה עם איכות סגל ורמת שאיפות כמו של ליברפול הנוכחית. כל הקבוצות האחרונות שלו היו קבוצות מוכנות. הוא לא מאמן שבא לבנות פרוייקטים, להבדיל מקלופ, שעל הנייר בהחלט נראה מתאים לליברפול בפרט ולפרמיירליג בכלל.

בכל מקרה, לטעמי שניהם לא יאמנו העונה. אני לשם שינוי נוטה להאמין שהם באמת יצאו לשנת חופש.

15. k_700 Member

אי אםשר לדעת ככה באוויר.

לאמו במועדון כמו ליברפול יכוח להיות אתגר שכל מאמן בסופו של דבר ימצא, בטח אחד כמו אנצ'לוטי שזכה כמאמן וכשחקן כמעט בהכל.

זה אתגר שונה אבל אתגר שמאמן מבוגר יכול למצוא בו עניין.