אכן הראשונה בפרמייר ליג. 5 - Chelsea have conceded five goals at home in the league for the first time since December 1989 (2-5 vs Liverpool). Hammered
נו, אברמוביץ' סוף סוף קיבל את הכדורגל הסקסי שהוא תמיד רצה לראות בסטמפורד ברידג'? לפטר את אנצ'לוטי היה טעות ענקית. הייתה להם שיטה שאני מאמין שהייתה עובדת לטווח הארוך אבל הצאר זרק את זה לפח בשביל הימור, שעדיין מוקדם להגיד שהוא נכשל אבל זה הימור ענק. ארסנל בהחלט מפתיעים עם האופי שהם מראים בתקופה האחרונה. הם היו בmeltdown שחשבתי שייקח להם הרבה יותר זמן לעצור.
ב-1989 לא היה הפרמיירליג. הפרמיירליג קם ב-1992 ולכן זאת החמישייה הראשונה שצ'לסי סופגת בבית בפרמיירליג.
נכון וגם ערכתי את התגובה. אגב, מרטסאקר במשחק מחריד היום, אבל גם אהוב ליבי שסני במשחק נוראי. we're even.
קורה, שהמשחקים החלשים והמחרידים שלהם יהיו תמיד כשאנחנו מנצחים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx השער השני זה באמת אשמתו של מרטסקר, בשער הראשון, הגבהה מצוינת של מאטה אחרי שסאנטוס לא סגר אותו. לשצ'שני היו היום כמה יציאות ממש גרועות, זה חלק מהלמידה שלו.
עד ומאז הבעיטה של מאטה צ'לסי פשוט לא עשו כלום במחצית השנייה, מילים טובות גם למחצית השניה של ארסנל אבל צ'לסי היו כל כך חלשים
איזה ליגה מטורפת לפני כמה מחזורים כולם אמרו שארסנל תלחם כדי להגיע למקום בליגת האלופות והנה כמה מחזורים אחרי היא מנצחת את צ'לסי
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx כן אה, ההחלקה של טרי בשער הרביעי, ממש מלאכת מחשבת. או הגול המזליקי של וולקוט שרץ תוך חמישה שחקני הגנה של צ'לסי כאילו הם קונוסים אחרי שכבר איבד את הכדור, גם זה מהלך מתוכנן תוצרת ארסן ונגר. וכמובן שער השיווין המבריק, שהגיע רק כתוצאה מהטמטום והחוסר אחריות של בוסיגה שבלי שום סיבה נכנס לאמצע והפקיר לגמרי את האגף שלו. להתקפה של ארסנל בהחלט היה משחק טוב, אבל לומר שלהגנה העלובה היום של צ'לסי אין חלק בזה, זה עיוורן וטמטום.
ניצחון צפוי של סיטי והופ צ'לסי תהיה כבר רחוקה 9 נקודות מהפיסגה בשלב מוקדם של העונה, אומנם זה רק שלב מוקדם אבל לאור הכושר הרצחני של סיטי וחוסר היציבות של צ'לסי עד כה ההפרש יכול בקלות לצמוח ולגמור לצ'לסי את חלומות האליפות מוקדם ממה שחלמה בסיוטים הכי שחורים שלה. ומה יעלה פעם בגורלו של המאמן הנכשל התורן? שוב אברמוביץ חסר הסבלנות יבעט אותו? או שאולי אולי מדובר פה סוף סוף בהסתכלות לטווח רחוק? קשה לי להאמין אבל ניתן לזמן לעשות את שלו...
מתחילת העונה קיבלנו רמזים לזה שההגנה שלנו לא עובדת, וכמו מול יונייטד זה שוב התפוצץ לנו בפנים. לא חושב שראיתי משחק הגנה גרוע שלנו כמו היום. אין תרוצים למשחק עלוב כל כך של כל שחקני ההגנה שלנו בלי יוצאים מן הכלל, שדוקא טרי שהיה יחסית טוב מהשאר נתן את השער החשוב במשחק לואן פרסי. בוסינגווה ואשלי קול במשחק נורא, איבנוביץ' חולם, ופטר צ'ך במשחק מאכזב כשהיו לפחות 2 כדורים שהיה אפשר לצפות ממנו להצליח לקחת. וזה לא רק השחקנים, הקו הגנה הגבוה הזה לא עובד. ובטח לא יעבוד עם איבנוביץ' ולא לואיז. זאת טענה אחת שיש לי לבואש, שהיה צריך להתאים את ההגנה למשחק ההתקפי הבאמת משובח היום של ארסנל שפשוט חגגו עלינו עם כדורי עומק. אני מצפה שהוא יבין את זה אחרי היום ושירד מהשיטה הזאת שכנראה לא מתאימה לנו בניגוד לקבוצה שהיתה לו בפורטו. אז יש את העניין ההגנתי שהיה מכריע, אבל גם ההגנה של ארסנל לא היתה הרבה יותר טובה בלשון המעטה, וכאן מגיע עניין מרתיח נוסף שזה ניצול הזדמנויות פשוט לא מספיק טוב שלנו. ארבעה שערים במחצית הראשונה זה משהו שהיה אפשר לצפות לו, בקלות. במחצית השניה די נרדמנו בהתקפה מאז המהפך של ארסנל, וכאן מגיע עוד טענה שלי לבואש שמכניס את מאלודה שפשוט לא מראה כלום כבר חודשים. סטארדיג' היה צריך לרדת אבל למה מאלודה? מהרגע שנכנס נהייתי פסימי לגבי המשך המשחק הזה. סיוט, קשה לעכל את הביזיון הזה ועוד מולם. וחוץ מזה אנחנו מתרחקים מאוד מהצמרת, 9 נקודות, כשגם את המקום בTOP 4 נאבד בנתיים. יש הרבה לקחים ללמוד מהמשחק הזה והרבה עבודה.
אני חייב להגיד שהעונה, הליגה האנגלית מאוד הפתיעה אותי. במהלך השנים האחרונות, כשראיתי את הליגה האנגלית ראיתי בעיקר משחקים טקטיים והגנתיים, כפעם בכמה זמן יש משחקים מעולים כמו ה4-4 בין ארסנל וליברפול, או כמו ה1-4 בין ליברפול ומנצ'סטר יונייטד, אבל העונה כבר ראיתי לא מעט משחקים מצוינים, ששחקנים כמו רוני, ואן פרסי וסילבה משחקים ברמה שלא מביישת את די סטפאנו או את מראדונה. והשנה, הליגה האנגלית ראויה שיקראו לה הליגה הטובה בעולם כמו יותר מכל העשור האחרון לפחות. כיף לכם שאתם רואים את הקבוצות שלכם עושות בית ספר לקבוצות אחרות, שמחזור אחר כך עושות בדיוק את אותו הדבר שעשו להם. אז נכון, לא כל משחק שיש בו הרבה שערים מציג רמה גבוהה של כדורגל, אבל במקרים האלה מדובר במשחקים מצוינים עם הרבה מתח ודרמה. ואן פרסי ו-וולקוט תפסו יום מצוין, ועשו צחוק מההגנה של צ'לסי. מארסנל בכלל לא ציפיתי למשחק כזה, קבוצה שבעונה האחרונה לוזרית כמו לא יודע מה, עם משחק מצוין מול צ'לסי. אבל למרות כל המחמאות האלו, שתי ההגנות היום היו ברמה של בית שימוש. ההגנה של ארסנל לא הפתיעה אותי כי אני רגיל לראות אותם משחקים ככה, אבל מה קרה לעזאזל להגנה של צ'לסי? ההתקפה של ארסנל, שהיום הייתה ביום מדהים יחסית, חגגה על חורות ענקיים שהשאירו איבנוביץ' ואשלי קול, והשאירו את טרי לבד מול כמה שחקנים. צ'ך גם מאוד איכזב אותי, שוער עם שם גדול כמו שלו, ושנמצא ביכולת מאוד לא אופיינית לשוער עם שם כזה גדול כבר שנתיים. אני לא עוקב בקביעות אחרי המשחקים של צ'לסי, אבל איך זה הגיוני שבלם כשרוני כמו דוד לואיז יושב על הספסל? ואני בכלל לא אתחיל לדבר על לוקאקו שבכלל לא שווה חצי מהדיבורים שהיו עליו, ו-AVB בינתיים לא ראוי בשום אופן שישוו אותו למוריניו. אבל אחד השחקנים שהכי הפתיע אותי היום ובעצם בכל העונה, זה חואן מאטה. בתקופתו בולנסיה הוא היה אחד השחקנים הכי אוברייטדים (אני ודע שהמצאתי עכשיו מילה) ששיחקו אז, ובעצם שיחק כמו הצל של עצמו. כשצ'לסי שילמו עליו 30 מיליון יורו, הייתי עם פה פתוח ונדהמתי איך שחקן כזה שווה 30 מיליון וכמה פראיירים צ'לסי (במילים אחרות, רכש טיפוסי של אברמוביץ' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx). אבל היום אני אוכל את הכובע, השחקן משחק כדורגל משובח ונפלא שלא מזכיר אף משחק שלו בספרד, היה ניצוץ באפלה שהראתה צ'לסי היום.
יש ימים כאלה שמבליטים את כל החולשות ונקודות התורפה. התוצאה הסופית קשה וכך גם המשמעות שלה להמשך העונה - יהיה קשה מאוד לחזור מפער 9 נקודות (בהנחה הסבירה שסיטי עוד מעט תנצח את וולבס) והיו כמה סדקים שצצו ללא הרף מתחילת העונה והיום הפכו לשברים של ממש ויהיו מוכרחים להתאחות כדי להתחרות ברמה שהקבוצה שואפת אליה. לקבור את המשחק עמוק בתת המודע תחת הכותרת 'אחד מהימים האלה' יהיה לעשות לעצמנו הנחה - למעשה היינו צריכים להיות ב-2:0 עוד לפני שארסנל עברה את החצי בפעם הראשונה. המשחק התחיל נהדר מבחינתנו ואם קול או סטארידג' היו מדייקים באחד הכדורים שהיו צריכים להדביק לרגל של טורס היינו קוברים את המשחק בשקט. אבל המסירה האחרונה היתה מזוויעה כל פעם שהגענו מהאגף וכשסטארידג' הגיע מהאמצע לאחד על אחד עם שצ'זני הוא נראה כמו חובבן שבמקרה התגנב לדשא. ברגע שנתנו לארסנל את קצה החבל לחזור למשחק ולהתיישב בו בנינוחות זה כבר נראה אחרת לגמרי. AVB יצטרך לעשות משהו בנוגע להגנה - קו הגנה נמוך יותר, להחליט על ציוות קבוע או להפסיק לדחוף את איבנוביץ' איפה שרק אפשר - אבל אי אפשר לנקות את השחקנים עצמם: שני הבלמים בכלל לא הסתכלו לכיוון ג'רביניו שרץ דרכם בשער הראשון, בוסינגווה לא היה באיזור בשער השני (האשמה מתחלקת שווה בשווה בינו לבין סטארידג' שליווה מרחוק את השחקן שלו מגיע לאחד על אחד עם צ'ך), כל אסופת השחקנים שלא הצליחה לעצור את וואלקוט והרעיון ברור והמשיך להתחדד בשני השערים הנוספים. גם ההתקפה נראתה מקרית לחלוטין במחצית השניה ושוב נראינו אימפולסיביים מדי והשחקנים איבדו את קור הרוח, הפעם בלי שום סיבה. המשחק לא הציב בעיות חדשות אבל הציף וחידד מאוד את אלו הקיימות והנראות לעין: יהיה קשה מאוד להגיע לטופ כשסטארידג' משחק אצלך בהרכב כשחקן אגף (והלוואי שאפשר היה לתלות את זה באיזו החלטת שיבוץ תמוהה של המאמן, אבל האמת היא שאין לנו אלטרנטיבה ראויה מספיק), כשמיקל רואה דשא במשחקים בהם אתה לא יכול להרשות לעצמך לשחק עם עשרה שחקנים, שצ'ך לא מניה בטוחה כבעבר ושמרכז ההגנה איטי כשדויד לואיז לא שם ואין אפשרות לבנות את המשחק עליו. אני חושב שאנחנו יכולים להיות באיזור של סיטי ויונייטד מבחינת הרמה אבל השנה נראה שהעוצמה והיכולת לנצח על אוטומט לא שם. מלבד מאטה אין לנו כרגע פרפורמרים עקביים מספיק. גם אני נורא אהבתי את שיטת ה'אל תשנה כלום ותקווה שמתישהו זה יעבוד'. לונגר זה עבד יפה היום... אגב, אין מה לדאוג - בקצב הזה אנחנו הולכים לפרק את סיטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
1) טרי נפל רק אחרי שהוא הבין שהוא לא מגיע לכדור. טרי לא החליק.השער היה יפה לדעתי, כי הסיומת של RVP הייתה יפה. זה אולי לא שער כדורגל גדול, וטעות הגנתית, אבל עדיין נדרש כדורגל טוב כדי לסיים את המהלך. 2) גול "מזליקי". חזרנו ליסודי. מה היה המזל פה? הנחישות? המהירות? הטכניקה? הפיניש המדיוק? תחזור לישון. 3) ההפקרות הזאת הייתה חלק מתוכנית המשחק שלך, שנועדה לנצל את האגפים החלשים של ארסנל בהגנה. רק מה, זה חזר אליך בהפוכה. בכדורגל, סיכוי מול סיכון זה לא הפקרות. והסיומת הייתה מצוינת למגן. 9/10 מגיני פרמייר-ליג לא עושים מזה כגול. 4) צ'לסי החליטה לשחק התקפית, והתוכנית הזאת כשלה. לדעתי, המאמן אשם.
Iker_Casillas, אני לא מבין מה כל כך מצויין בזה, חוץ מלראות את יונייטד מושפלת מול סיטי לא נהנתי יותר מדי מאף משחק מרובה שערים בין הגדולות. ההתקפות אמנם משובחות, אבל ההגנות על הפנים. יונייטד, צ'לסי וארסנל, וגם טוטנהאם בתחילת העונה מציגות הגנות חלשות בהרבה ממה שמצפים מהן. צ'לסי מקבלת חמישייה, יונייטד שישייה, ארסנל שמינייה, טוטנהאם חמישייה, מה זה זה? יש קבוצות מעולות השנה עם שחקנים התקפיים נפלאים אבל יש גבול לכל תעלול. מצחיק אותי שדוקא בגלל המשחק היום וואלה החליטו לצאת בכותרת "הליגה הטובה בעולם?", כאילו משחק בלי הגנות היה צריך לגרום להם להבין את זה...