לינגרד היה מהמרשימים גם בקיץ שעבר, נכון שהוא עבר פציעה אבל אחר כך בדרבי הוא הרשים פחות לדעתי. באופן כללי לא כל כך רואה את עתידו ביונייטד. הוא כבר הגיע לגיל בו צריך לשחק וביונייטד כנראה זה לא יקרה כבר
אל תשכח שלינגארד גם פתח את העונה הקודמת ושיחק (עד ששבר את הרגל באותו משחק). הכל יכול להיות. יש שמועות על יאנוזיי לסנדרלנד בהשאלה ואז הוא יוכל לתפוס את המקום שלו בסגל לעונה הזאת. מבחינת כשרון? לא הייתי מוותר עליו, גם יכול לשחק ב2-3 עמדות בקישור.
נכון פתח את העונה אבל בגלל שיונייטד הגיעה עם הרכב טלאים. היו מלא פצועים וזה היה עוד לפני הרכישות של הימים האחרונים של החלון. ואן חאל לא מצא לנכון לקדם שום צעיר כי תפס ממנו, אלא השתמש בהם רק כשלא הייתה ברירה.
אלדרווילד וורטונגן במרכז ההגנה כמו בימים היפים (?) בארינה. אריקסן מקדימה ומהצד השני דיילי בלינד. אנחנו הברזיל של הייצוא שחקנים באירופה.
טוב שמענו על זה כבר. ואן חאל שיחק עם לא מעט צעירים כאלה כולל לקחת קשר אחורי שלא הבריק במילואים ובנוער(מקניר) ולשחק איתו כבלם(וזה דווקא נראה כמו ההחלטות היותר מוצלחות שנלקחו לגבי צעירים בעונה שעברה). אז נכון שזה התחיל בעיקר ממכת פציעות אבל הינה היום אותו מקניר על הספסל בזמן שאוונס, ג'ונס, בלאקט כשירים(רוחו מן הסתם עוד לא זמין). נכון שלא נראה שיש פה איזה שחקן מוביל שאפשר לקדם אבל זה כבר הרבה פחות תלוי במאמן, כדי שיהיה כזה אתה צריך לזהות מישהו שיש בו מספיק פוטנציאל ובשלות וכרגע נראה שאין אחד כזה(ביאנוזיי יש את הפוטנציאל). קשה להתלונן על ואן חאל מבחינת שיתוף הצעירים ולדעתי הוא ימשיך באותה מגמה גם העונה, חרף כל הרכישות.
לא מתלונן. אני דווקא הבעתי את הדאגה ממצב של האקדמיה כי ואן חאל מהמאמנים המובילים בעולם בטיפוח צעירים ויודע לזהות. אני מתכוון אך ורק להזדמנויות בפועל ואתה יכול לבדוק. גם מקנייר שיחק בעיקר בגלל שלא הייתה ברירה. בהגנה היו הכי הרבה פציעות.
אתה יודע זה בדרך כלל ככה עם שחקנים צעירים מהאקדמיה(אלא כן יוצא לך פעם ב100 שנה כשרון כמו מסי), אתה משתמש בהם כשהנסיבות מאפשרות לך שזה בדרך כלל פציעות, או חוסר בשחקנים זמינים על עמדה מסוימת. ומצב האקדמיה ממש לא בעייתי, מציע לך קצת לעקוב אחרי האקדמיה לפני שאתה זורק שטויות כאלה לאוויר(או סתם מחליט להתפס לאיזה פוסט של יוכין שקראת). יש באקדמיה שלנו 3-4 שחקנים(אחד מהם הוא הקפטן של הולנד עד גיל 16) שיכולים להתפתח למשהו רציני מאוד ברמת הבוגרים שזה כבר מעל ומעבר הסטנדרט שרץ ברוב האקדמיות בליגה הזאת. ויודע מה? גם הדור הנוכחי שעלה לא מזמן מהאקדמיה לא נראה בעייתי במיוחד: פריירה, ווילסון, בלאקט, מקניר, לינגארד וקצת לפני יאנוזיי(שהוא בערך מאותו טווח גילאים). מספיק שמאלה יוצאים שני שחקנים טובים לקבוצה ועוד 2-3 שיוכלו להמשיך לשחק בליגה וזה הצלחה לא קטנה.
איזה שחקנים בולטים הוציאה האקדמיה בשנים האחרונות? אפילו החבר'ה שמשחקים בפרמייר ליג וגדלו ביונייטד סיימו אותה לפני לא מעט זמן. הכל טוב ויפה על הנייר העסק אבל לא עובד. האקדמיה לא מספקת את צרכי הקבוצה. וולבק השחקן הכי טוב שיצא ממנה בעשור האחרון. זה לא טוב. ונכון המצב בליברפול או צ'לסי פחות מזהיר אבל אני לא מסתכל עליהם.
טוב אז אתה לחלוטין לא מבין על מה אתה מדבר(כמו שחשדתי). ממתי הפרמטר היחיד שקובע על איכות האקדמיה שלך הוא כמה שחקנים הוצאת בזמן האחרון?(ובכלל מה זה בזמן האחרון?? 10 שנים? חצי שני? כי כרגע אני רואה 4-5 שחקנים צעירים שיצאו משם שמשחקים, שיחקו לא מעט וישחקו כנראה בעונה הקרובה בים אם אצלנו ובין אם במקום אחר בליגה בהשאלה). לצורך השוואה, האקדמיה הכי מרשימה בשנים האחרונות היא של צ'לסי(ואת זה מבין כל מי שבאמת עוקב אחרי האקדמיות)- כמה שחקנים הם הוציאו בשנים האחרונות לרמת הסגל בצ'לסי?(ואני מתכוון גם לפני מוריניו). יפה מאוד, זה בטח לא מבשר על רמת האקדמיה. שחקן יכול להיות מתאים למאמן מסוים בקבוצת בוגרים אבל עדיין להיות ברמה של תוצר טוב מהאקדמיה. וולבק, תרצה או לא, שחקן סגל נבחרת כנראה לעוד הרבה שנים, ושחקן סגל בארסנל(וזה כנראה לא יחזיק מעמד יותר מדי). מבחינת כשרונות יש לא מעט כשרונות שכדאי לך לשים לב אליהם באקדמיה. יש שני שחקני הגנה נהדרים(אחד ממוצא קונגולזי אבל יליד מנצ'סטר), השני בלם שכבר הוסט לקישור האחורי(היה הקפטן של קבוצת גילאים צעירים באייקס והקפטן של הולנד עד 16), יש גם לא מעט שחקני התקפה מרשימים מאוד. אבל מה שיפה באקדמיה זה שמנסים ליישם שם את המערכים והסגנון של ואן חאל שזה הרבה יותר הנעת כדור, דגש על טכניקה, קצת שינוי בתפיסה אצל המאמנים שם מהשנים האחרונות שזה מראה שגם לא ממש עומדים במקום.
הפרמטר היחיד שבו מודדים אקדמיה היא כמה בוגריה משחקים בקבוצה הבוגרת או לפחות בליגה הבכירה וגם מה איכותם של אותם שחקנים. האקדמיה של צ'לסי זה הבלוף הכי גדול בממלכה עד עכשיו. אתה שופט שחקנים באקדמיה לפי המשחקים שלהם מול בני גילם. החוכמה לראות איך הם משחקים מול קבוצת גברים. זה שהם מרשימים מול בני 16 בסדר, זה רק מצביע על הפוטנציאל במקרה הטוב.
צר לי, אתה תקוע באיזה עולם דמיוני משנות ה90 המוקדמות. זה כבר ממש לא הפרמטר היחיד ובעולם של כסף גם לא הפרמטר שבאמת משקיעים את כל המאמצים והמשאבים כדי שזה יקרה. ברגע שאתה מצליח לשלב 2-3 שחקנים מהאקדמיה(ואצלנו למעשה זה קורה בכל עונה כמעט בשנים האחרונות) אז האקדמיה שלך בהחלט עשתה את שלה. והאקדמיה של צ'לסי היא ממש לא בלוף. מסתתרים שם לא מעט כשרונות שהם לא רק מהגדולים באנגליה אלא גם בזירה האירופאית של בני גילם יש להם הרבה מאוד מה להגיד(ומספיק להסתכל על נבחרות אנגליה הצעירות שעשו משהו ומי הוביל אותם כדי להבין את זה). סתם מעניין, אתה בכלל עוקב אחרי משחקים של האקדמיה(האנדר 18), ראית משהו? או שזה שוב יוכין? אגב, תכיר: בהולנד כבר שמעו עליו.
כשהוא יעשה את הביצועים בסרטון מול קבוצת בוגרים אני אתלהב באמת. בתי קברות מלאים בשחקנים כאלה שלא יצא מהם דבר. זה לא עולם דמיוני. איפה צ'לובה ואיפה מקאקרן? עילוי האקדמיה של צ'לסי? גם לינגרד הגיע בסוף לצ'מפיונשיפ ונכשל עם דרבי קאונטי למרות שהיה אמור להיות משחקני המרכזיים בחצי האחרון של העונה. ומה עם ויל קין? כבר כבש שער בבוגרים של קבוצה כלשהי? או שהוא ישחק ב - U21 עד גיל 40? כשרונות גדולים בזירה אירופית? גם שי בירוק נחשב לכזה כששיחק בנוער של איאקס.