המחזור הראשון בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏13/8/09.

1. Red Left Winger Member

אני לרוב מאמין שאפשר לעשות את השינוי מהדקה הראשונה ולא מה65, אלא אם אתה ספרדי טיפש.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו לא נראית כמו ליברפול של שנה שעברה, טורס לא היה במשחק, ג'רארד מניע ואין למי, ליברפול חייבת כלי התקפי..

ואני חייב לומר שכולכם יורדים על ליברפול, ושוכחים שאנחנו גם שיחקנו לא רע היום...

3. ManUtd Fan Member

לטוטנהאם מגיע כל המחמאות שבעולם. משחק נהדר שלהם. בכלל, יש להם סגל מצוין שבקלות יכול להיאבק עם מקום גבוה גבוה, רק צריך להוציא את קין מההרכב. ראו שהוא רוצה מאוד, אבל זה פשוט לא זה. ההחמצה שלו מ-3 מטר מול שער ריק הייתה מדהימה (גם ההצלה, אבל זה יותר קין מאשר ריינה). אניווי, פאלאסיוס עם משחק ענק, כמו גם מודריץ'. לנון עשה איזה ריצה מדהימה אחת שבקלות יכלה להשאיר את קין לבד מול השוער, אבל טעה ועשה צעד מיותר. וצ'ורלוקה... לפעמים השקט שלו יכול להוציא אותי מדעתי.

לגבי ליברפול, כמה דברים שלא ברורים לי מבניטז - למה באבל ולא בניון? הרי בניון הרבה יותר טוב והרבה יותר מסוכן והוכיח את זה מספיק פעמים. בנוסף, באבל הוכיח מספיק פעמים שהוא לא קיצוני והוא לא מועיל בעמדה הזאת אז למה ללכת עם הראש בקיר? אם אתה כל-כך רוצה את באבל בקבוצה, למה לא לנסות לתת לו לשחק בעמדה יותר מוכרת לו? בכל המשחקים שראיתי באבל שיחק קיצוני, וכמעט תמיד את התפוקה הוא לא ממש נתן.

4. Hammers Fan Member

כדורגל אדיר של טוטנהאם היום. לא חושב שהיה להם שחקן אחד היום על הדשא שהייתי נותן לו פחות מ7.5. עשו צחוק מליברפול ברב חלקי המשחק וידעו להתגונן ברוגע כשהיה צריך לשמור על היתרון בסיום. כבר כתבתי בדיון התחזיות שאני רואה את הספרס נותנים פייט העונה על מקום בליגת האלופות העונה עם סגל כזה והארי על הקווים.

לגבי ליברפול, אכזבה גדולה. הרכב משונה של בניטז. בניון שחקן בארבע רמות מעל באבל. היה צריך לפתוח ולנהל את המשחק משריקת הפתיחה. טורס היה די אנונימי (קינג ובאסונג לא ממש נתנו לו לנשום), ג'רארד לא הדהים, קראגר היה צריך לקחת את הכדור מבאסונג בגול השני.

5. The_Arsenal Member

תאמת? טוטנהאם קצת מפחידים אותי. לא סתם דירגתי אותם 5 אצלי (שקלתי לשים אותם לפני צ'לסי אפילו). יש להם סגל טוב, ומאמן לא רע, ואם זה יתחבר הם יהיו טופ 6 בוודאות. בטח כאשר אברטון ו-ווילה נראות כמו שהן נראות. לגבי הטופ 3 שחשבתי שיהיו, אני כבר לא יודע מה להגיד. זאת הולכת להיות עונה צמודה, והקרב הולך להיות צמוד עד הסוף. בלתי אפשרי לחזות את האלופה השנה.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב להגיד שאני לא מבין למה אנשים מופתעים מג'ונסון? לאורך כל הקרירה הוא נודע בעובדה שמדובר במגן האנגלי הטוב ביותר מבחינה התקפית. הבעיה של הבחור היה הגנתית, שם הוא בינוני. מה שהוא קצת בעייתי לשחקן שתפקידו המקורי הוא מגן.

אין ספק שהחיסרון של אלונסו מורגש בליברפול, והוא יהיה מורגש לפחות עד שאקווילני יחזור מהפציעה. אני דווקא חושב שלהשקיע בשחקן צעיר עם כישרון שהוא במקרה פצוע עכשיו זה רעיון בכלל לא רע, השאלה היא כמובן האם מדובר בשחקן שירבה להיפצע וכמובן עד כמה הוא יוכל להיכנס לנעליים הגדולות של אלונסו בכדורגל האנגלי שהוא מהיר הרבה יותר מהכדורגל האיטלקי.

שאלה לבניטז, עזבו רגע את השחקנים הבינונים ומטה כמו וורונין ולוקס שקשה לי להבין כיצד הם מוציאים עצמם בהרכב של ליברפול, למה לבזבז כל כך הרבה כסף על שחקנים כמו באבל וקאוט, שכל הקרירה שיחקו בתור חלוצים בשביל לשחק איתם באגף? אם אתה קונה חלוץ, שים אותו בהתקפה. הצמד לא מספיק טובים בשביל להיות חלוצים, תשקיע את הכסף בקיצוני טוב או שתתן ליוסי בניון, שכבר מזמן לא מוזכר כאן בשל היותו ישראלי אלא בשל היותו קיצוני איכותי, את הדקות.

אחרי זה מתפלאים למה ליברפול חוזרת עוד שנה בלי אליפות. למה טוטנהאם שולטת במשחק ללא עוררין ובלי יכולת טובה של ריינה, התוצאה הייתה גם גדולה הרבה יותר.
    אני רוצה לתת את הקרדיט לטוטנהאם, באמת שכן, אבל קשה לי לזכור מתי בפעם האחרונה קבוצה שלטה בצורה כל כך עמוקה במשחק מול היוניטד למשל? קבוצה גדולה יכולה להפסיד, אבל להפסיד בכמעט כל אספק של משחק הכדורגל לקבוצה ממול, להראות כביכול בדקות מסווימות טוטנהאם היא זאת שרצה לאליפות וליברפול היא זאת שנאבקת על כרטיס לגביע אופ"א, לא אמור לקרות.

גם מבחינת הסגל עצמו והעומק, ליברפול נחלשה הקיץ, ולכן אני מוכן לשים את הכסף כבר עכשיו שגם השנה היא עדיין לא בנויה לאליפות.

7. odobry Member

sadly, im in new york and couldn't watch the games and wont be able to watch the games on Tuesday as well... but i did get the chance to see the goals for the games that happened on Saturday... can anyone give me some information about the game between b burn and man city? from what i saw city did not control the match and the rovers had a few decent chances to tie the score many times. adebayor scored a great goal.

i don't really know what to say about the Chelsea match except that im happy that Didi scored twice.... that second goal was astonishing.

8. wieitan Member

את כל המסקנות המלומדות אתה קובע אחרי מחזור ליגה אחד ? ובמשחק בית. אתה בטוח שאתם תהיו לפני צלסקי ? אופוריה אצלכם טוב לנו.

המשחק של ספרס מול האל ביום רביעי, הוא מוקש קשה ומבחן אופי לצד המשובח של צפון לונדון.

9. wolf89 Member

ורק לי נראה שכולכם עושים פיל מעכבר.
    רק המחזור הראשון.
    טוטנהאם, יונייטד וצ'לסי עוד יפסידו גם יפסידו.

ולהפסיד לטוטנהאם זה לא אסון, הם קבוצה נהדרת.

נערך לאחרונה ב: ‏17/8/09
  10. Ohad_Glr Member

ארבלואה היה נותן ללוקה מודריץ' לחגוג עליכם מצד שמאל? לא!

11. בועז Member

אני לא חושב שאנשים עושים "פיל מעכבר" בגלל שהפסדתם לטוטנהאם, אלא יותר בגלל איך שנראיתם.
    אם בשנה שעברה ההפסד לטוטנהאם הגיע משום מקום ובגניבה הכי גדולה, אז לפחות היה לכם את התצוגה הטובה(המון קורות ומשקופים, שליטה מוחלטת בכדור) לשאוב ממנה עידוד.
    ממה אתה שואב עידוד עכשיו? מהעובדה שגם צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד יפסידו?

12. Raulito Madridista

משה,
    קאוט לא סיפק את הסחורה בהתחלה שהוצב באגף, אבל אני חושב שהוא הפתיע לא מעט אנשים בשנה האחרונה והוא הסתדר בצד ימין. היו לו מספרים יפים מאוד יחסית לשחקן כנף. ההולנדי שחקן מאוד אפור, אבל הוא יודע להבקיע, הוא לא מנסה יותר מידי פעמים לעשות דברים שהוא לא מסוגל להצליח בהם, והוא 'פועל שחור', בידיוק כמו שבניטס אוהב. ממש לא מדובר בקיצוני קלאסי שרץ על הקו ומרים. הוא מכפה על היותו שחקן אפור בדברים אחרים והוא יודע לנצל היטב את היתרונות שלו. אני לא חושב שבניטס ישנה את זה כי הוא מאוד אוהב את המערך של 4-5-1 שעבד טוב בשנה שעברה, חייבים להגיד.
    באבל גם לא מוצב בעמדה הטיבעית שלו, כנראה, אבל הוא היה חייב להראות יותר עד עכשיו. גם להראות יותר רצון וגם להראות יותר יכולת. בכל-מקרה, ליברפול צריכה לקוות שהוא ישתפר והוא כן יהיה מסוגל לתרום לה משהו. אם הוא ימשיך בקו הנוכחי, הספסל של ליברפול, שגם ככה קצר, יהפוך לנוראי.

אני חושב ברצינות שבניטס צריך לשקול לפחות את הורדתו של ג'ררארד אחורה ממש למרכז השדה, לפחות עד אשר אקווילאני יתאושש מפציעה. ג'ררארד צריך לגעת יותר בכדור ולקשר בין האמצע לשאר השחקנים. התפקיד הזה גדול על לוקאס. המהלך הזה אולי ירחיק בין ג'ררארד לטורס, אבל הוא יעניק לקבוצה יציבות. אחרת היא תתקשה להגיע למצבים.

13. cityblues beter dead than red

להרבה אנשים המחזור הראשון הוא מעין מראה לאיך תראה הקבוצה שלהם העונה.
    זה לגיטימי כי 3 חודשים הם הרבה זמן להמתין.
    אך כפי שאיני מסתנוור יותר מידי מהנצחון שלנו באיווד פארק כך גם איני קוטל את ליברפול שהפסידה לקבוצה אדירה בביתה.
    יהיו גם נפילות לכל קבוצה,האמת היא שהאופוריה מנצחון החוץ מלחיצה אותי לקראת המשחק הביתי "הקל" מול וולבס בשבת במיוחד ש"תקוע" לנו משחק ביום רביעי מול ברצלונה בקמפ נואו.

14. קינג לדלי Member

להרבה אנשים ? לאיזה אנשים ?
    מחזור ראשון זה פשוט מראה הפוכה בדרך כלל למה שמתרחש בהמשך.
    אין סרט שליברפול ויונייטד ישחקו כל כך בינוני מינוס.אין סרט שצ'לסי תתקשה בהמשך בבית מול האל ואין סרט שאברטון תקבל 6 בבית.

אני מכיר עולות חדשות רבות שלקחו בהתחלה נקודות של התלהבות וגמרו בירידת ליגה.
    מחזור פתיחה הוא אינדיקציה לכלום.

15. Strawberry Fields Member

אני אמנם לא לוקח את זה כמו ואליום אבל מתי בשנים האחרונות פתחנו עונה ביכולת טובה?
    גם בעונת השיא מבחינת צבירת נקודות (בעונה שעברה) שיחקנו רע מאוד בהתחלה.

השאלה היא איזה אפקט יהיה להפסד הזה על השחקנים. האם הם יכנסו לפאניקה כפי שעשו במהלך הרצף הלא טוב של תוצאות תיקו בעונה שעברה או שהם למדו משהו מאז ולא יקפאו. סטוק בבית זה המבחן האולטימטיבי בעיניי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/09