המחזור השביעי לעונת 2020/21 ב-SerieA:: הנציגות האיטלקיות בצ'מפיונס בקרב ישיר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Roma, ‏6/11/20.

1. Alta Tensione Member

רק שלא ייקח פנדלים יותר.

כמה קל להוציא את סאלמייקרס ולהתעלם מההסרחות דשא של האקאן...

2. yonmu Member

זלטאן החטיא 3 מתוך 5 פנדלים שבעט העונה (אחד הוא כבש בריבאונד). זה די מטריד.

מקווה מאוד שמאלדיני מדבר עם ריאל על דיאז כי עד עכשיו הוא הכי טוב אצלנו בשלישייה שמאחורי זלטאן.

3. VAR Member

אפילו אם ריאל תסכים למכור אותו במחיר סביר זה יהיה עם סעיף בייבאק ובמקרה כזה אני מעדיף להמשיך הלאה.

4. Alta Tensione Member

אם נעשה עליו רווח טוב בבייבאק אם וכאשר אני בעד. מאלדיני ומסארה יודעים לנצל טוב את הכסף שנמצא לרשותם. מאמין שיביאו מחליף טוב וישאר עוד עודף להשקיע בעמדה אחרת. השאלה לעוד עונה עם אופציה לקניה ב-25 עם 50-55 בייבאק נשמע סבבה לגמרי. מצד שני לתת להאקאן מה שהוא רוצה ולהמשיך לשלם לדונארומה ככ הרבה זה התנהלות כלכלית לא חכמה.

5. VAR Member

יש עוד שחקנים בעולם חוץ מדיאז והאקאן.

הבעיה עם הסעיף בייבאק היא לא העניין הכלכלי אלא סצנריו שבו אתה חוזר ממחנה אימונים, גיבשת את הסגל, דיאז הופך לשחקן מפתח ואז יום לפני תום חלון ההעברות פתאום אדן הזאר נפצע בפעם המי יודע כמה וריאל חייבת זריז להנחית מישהו במקומו. אין לך שום SAY בנושא ואין זמן למצוא מחליף ראוי. זה יכול לגמור עונה לקבוצות (וזה כבר קרה מספיק פעמים, לאו דווקא עם עניין הbuy back אלא סתם שחקנים שריאל/ברצלונה קוראות להם ופתאום נפצעים בשריר החשק).

אם אפשר להתנות את הבייבאק עד תאריך מסוים אז אפשר לחשוב על זה, אבל לא ידוע לי על עסקאות כאלה בעבר.

6. yonmu Member

כמה פעמים התרחיש הזה קרה כל כך סמוך לדדליין?

אני עדיין בטראומה מההתקפה העלובה של העונה הקודמת ולא שוכח שזלטאן, אחרי הכל, שחקן אחד בן 39.
    כשיש הזדמנות ברורה לכישרון התקפי אמיתי - צריך ללכת עליה. דיאז כרגע הוא הדבר הכי קרוב לזה בקבוצה (יותר מלאאו לדעתי).

7. טל. Member

ככל הידוע לי ברוב המוחלט של סעיפי השחרור (לא משנה במסגרת ביי-בק או לא) הם במסגרת זמן מוסכמת/קבועה מראש... דהיינו הסעיף תקף עד תאריך x. שקבוע מראש.

סביר להניח שכך גם יהיה - אם וכאשר - במקרה הזה.

מסכים מאוד עם ההערה של yonmu לגבי זלטאן. צריך תמיד לחשוב על מה שמחכה מעבר לפינה.
    ואין מנוס מהפינה הזו.

8. VAR Member

סעיף שחרור וסעיף ביי באק זה שני סעיפים שונים לחלוטין. לגבי סעיף שחרור ידוע לי. לגבי ביי באק לא מוכרת לי דוגמה לזה. אם זה אפשרי וריאל תסכים לתנאי שכזה אז הרבה מההתנגדות שלי למהלך כזה תיעלם. אני עדיין חושב שלקנות עם ביי באק זה רק כמוצא אחרון - דהיינו השוק מת לחלוטין וריק מכישרון בעמדה הזאת. וגם כי אני תמיד שמח להפנות לריאל אצבע משולשת.
    גם אין קשר בין הגיל של זלאטן לעסקת דיאז אם תהיה כזו. דיאז לא מיועד להיות המחליף של זלאטן. הוא לא יחסוך לנו רכש בשביל היום שאחרי זלאטן.

@yonmu לא יודע וזה לא רלוונטי, אפילו אם זה לא קרה אף פעם אתה מעוניין להיות הראשון?

9. DRORIKO Member

הייתי מוסיף גם את דלפו(מזל טוב!) וטוטי. אבל כן אשרינו שזכינו בפלא הזה, בלי קשר לאיזה קבוצה אתה אוהד.

10. yonmu Member

@VAR אם זה לא קרה כל כך הרבה זה לא צריך להטריד כל כך.

כמובן שדיאז לא על חשבון זלטאן, אבל שאלת משחק ההתקפה שלנו כן קיימת.
    הפער בין האימפוטנציה של העונה שעברה לבין המקום הראשון בעונה הזו הוא כמעט ורק זלטאן. לצידו הקאן נראה טוב ולאאו משוחרר יותר.
    בלעדיו אנחנו עשויים לגלות ששניהם חוזרים לבינונית ומטה וגם רביץ' וסלמיקרס הם בעיקר שחקנים משלימים.
    דיאז, על סמך הביצועים עד עכשיו, נראה לי כמו הreal deal. שחקן שיכול להוביל משחק התקפה של קבוצה. משולש קסי-בנסר-דיאז (ועם טונאלי כגיבוי) זה קישור שיאפשר לשחקני התקפה לפרוח, בין אם אלה שכבר כאן ובין אם יגיעו חדשים. זו הזדמנות פז.

אגב, אולי העולם השתנה בעקבות הקורונה, אבל גם לפני זה אני לא חושב שהיה הבדל מהותי. אם ריאל או ברצלונה מציעות סכום עתק על שחקן מסוים והוא מיד רוצה לעבור - בסופו של דבר יש סיכוי סביר שהתוצאה תהיה מכירה שלו בלי תחליף ראוי. אמנם יש יותר יכולת מינוף כשאין בייבאק מפורש, אבל חשש הבריחה למועדון במצב טוב יותר תמיד קיים.

קסי (23), בנסר (22), דיאז (21), טונאלי (20). זו אולי החולייה עם הפוטנציאל הכי גבוה באירופה.

11. טל. Member

סעיף ביי-בק זה מקרה פרטי של סעיף שחרור ''כללי''.
    זה לא דבר שונה לחלוטין.

מקרה ראשון שעולה לי לראש דוידה פרטאסי מרומא לססאולו עם סעיף ביי-בק שהיה לדעתי עד ל 15 לאוגוסט - ולא נוצל. (היה עכשיו, בקיץ האחרון).

אחלה שחקן דרך אגב.