המחזור השישי בספרד: בארסה יוצאת לפיחואן במוקד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏29/9/12.

1. Bensh Member

בכלל לא חיפשתי על יובנטוס. הסרטון הזה עלה באיזה רשימת צלילות שמצאתי

בכל מקרה, עולה מההודעה שלך שאין לך מה להוסיף יותר בנושא. אני מבין אם קשה לך להודות בטעותך, רק בוא נסיים עם הדיון הזה

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/12
  2. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם תגיד לי מה טעותי אז אולי...

3. פול סקולס Member

זה באמת מעניין. באמת בא לי לכתוב שבברצלונה זה הכי הכי הכי גרוע- לא צריך שמות, כבר הוזכרו כאן אלף פעם- אבל יש כאן עניין של רמת חשיפה, ועליהום שהתקשורת תעשה ממקרה X אם הא קרה בברצלונה/ריאל מדריד לעומת מה שיעשו (לא רק בתקשורת, אפילו אנשי היו-טיוב) אם אותו מקרה היה קורה בלה קורוניה או ויאדוליד.

אי אפשר אפילו לנסות למצוא ברשת קליפים של צלילות של שחקנים שמשחקים בקבוצות מרכז טבלה ומטה בכל מיני ליגות בעולם. ואז לך תשווה, הרי אף אחד מאיתנו לא רואה את הקבוצות האלה באותה הכמות שהוא רואה את הקבוצות הגדולות.

אסיים בנימה הזאת. ברצלונה היא קבוצת כדורגל ענקית אך המועדון עצמו דוחה. כנ"ל לגבי ריאל מדריד.
    אבל מה, אני יכול להבין את כל מי שאומר את זה גם על מנצ'סטר יונייטד (אנחנו לא נכנסים לקטגוריה של קבוצת כדורגל מצוינת, חה חה). ככה זה עם המועדונים הגדולים בעולם. רובם המוחלט, לפחות. או שאתה אוהד אותם, או שבקלות תמצא מיליון דברים שלא בסדר איתם.

4. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ברור, אבל גם בארסנל/יובה/יונייטד/מילאן וקבוצות מתוקשרות אחרות אתה לא רואה נפילות כמו אלו שהעלתי לכאן, לפחות לא בתדירות ובכמות ששחקני בארסה משתמשים בהן אם בכלל.

5. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

מצטרף לבקשה.
    המחליף של פלקאו היום היה ראול גרסיה והוא סיפק את הסחורה. ואני תהיתי למה אנחנו צריכים עוד קשר אמצע. עכשיו נשאר רק לבחון אותו בעמדת השוער.
    משהו על השיפוט במשחק? קיבלנו שופט רגוע. רק צהוב אחד על התנהגות, אבל ההתנהגות היתה מאוד מכוערת.

6. Bensh Member

טענת שזה לא קורה בקבוצות גדולות אחרות, קיבלת שלוש דוגמאות אקראיות לחלוטין...

דני, לאיזה בקשה הצטרפת?

7. פול סקולס Member

אני אדבר רק על יונייטד כי את השאר אני לא רואה מספיק.
    ננסה לעבור אחד אחד.

נאני- כבר לא צולל כמו פעם, ובכל זאת. רוני. ואן פרסי. וולבק. יאנג. אפילו קגאווה, מהשניים וחצי משחקים שלו אצלנו, נראה כי הוא אוהב להריח את הדשא מקרוב.
    אם החבר'ה לנו היו כשירים לאורך זמן היו שמים לב לזה יותר אני מניח...

בעצם, כל חוליית ההתקפה שלנו מלבד ולנסיה והרננדז (כן צולל, בינתיים לא באופן כרוני שגורם לך לסמן אותו) חוטאת בצלילות. האמת? התרגלתי, ובצער רב מקבל את זה כחלק מהשחק המודרני. אין טעם לנסות להיות צדיק כשכל היריבות שלך ימשיכו לעשות את זה גם מחר.

אם אני מסתכל על עצמי מהצד, אני מניח שאני בא לצפות במשחקים של ברצלונה עם תחושת גועל עוד לפני שריקת הפתיחה, בציפייה שדברים כאלה יקרו. והם קורים. ותמיד יש את ההרגשה שאצלם זה הכי דוחה, וכמובן שסרטוני היו-טיוב מאששים את התחושה הזאת.

ואז אני אומר לעצמי, אולי כל החבר'ה כאן שכותבים הרים של מלל כל דיון מחזור באנגליה לגבי השופטים ויונייטד, אולי ככה הם רואים את הקבוצה שלי? אולי אני לא שם לב לכל מיני דברים במהלך המשחק?

ושלא יהיה ספק, אני חושב שחלק נכבד מהשחקנים של ברצלונה נמצאים במקום מכובד למעלה ברשימת השחקנים המגעילים ביותר.
    אבל ההשוואה הנחרצת הזאת בין מועדונים, אין לה מקום, או לפחות, אין לה תשובה ברורה.

8. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

טענת שאוהדים של מועדונים אחרים לא יכולים להגיד דבר רע על ההתחזויות בברצלונה כי זה קורה גם בקבוצתם. הראתי לך שברצלונה מתחזים יותר מכל קבוצה (מתוקשרת) אחרת. ליטופים על הפנים שהופכים לאדומים לא ראיתי בשום מקום אחר, מלבד אצל מטראצי לפני כמה שנים ואצל דרוגבה בסרטון שהבאת.
    ואל תטעה לרגע - מקצועית ברצלונה קבוצה מצוינת.

סקולס - צלילות יש בכל מקום, במקומות אחדים יותר ואחרים פחות. מעשים כמו זה של פברגאס אמש נדירים ומשום מה, קרו כבר לא מעט פעמים בברצלונה מאז פפ גווארדיולה.

מכיוון שזה סוטה מהדיון אפסיק פה.

9. RubberSoul Member

צריך להבדיל את ברצלונה מכולן. מאז ההצלחה האדירה בשנים האחרונות ברצלונה יותר נרדפת מכולן. קל להגיד שברצלונה זה תיאטרון, אבל לא תגידו שברצלונה זו הקבוצה שחוטפת ברגליים הכי הרבה. יש לזה השפעה ישירה, תרצה או לא תרצה. יופי, מצאת התחזויות נגד ריאל מדריד, אבל לא מצאת את התרגיל שארבלואה וראמוס עשו לוייה עם הדריכה המכוונת. איך אתה רוצה שהשחקנים לא יעשו כלום אם מקרה כזה לא נשרק?
    ידעת לתת התחזות של מסי כשיש הרבה סרטונים שמראים שהוא ממשיך לשחק למרות שמושכים, בועטים ורומסים אותו.

ססק לא נפל, הוא תפס את הפנים לשנייה. אני חושב שאם מדל היה באמת נוגח בו חזק והוא היה תופס את הפנים הייתם באים אליו בטענות. מזכיר לי את התפיסה בחולצה של פויול בסאן סירו ברבע שנה שעברה. באתם בטענות למה פויול לא נפל. אם היה נופל הייתם טוענים לתאטרון.

יש לכם ראייה סלקטיבית כשזה קורה בברצלונה. זה קורה הרבה מאוד בקבוצות אחרות, אבל קל לכם להיכנס בברצלונה. די מריה אגב, הוא השחקן שהביא הכי הרבה פנדלים בעונה שעברה. אולי בברצלונה המתחזים הם הכי גדולים, אבל בסופו של דבר במקומות אחרים יש פנדלים.

10. אלי מתחן Member

לא חושב שברצלונה מועדון מגעיל, אני חושב שפברגאס שחקן מגעיל.

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שי, כנראה שלא הבנת אותי, או שאני לא הבנתי את המשפט תגובה שלך (כנראה שני הסעיפים) - אבל בכל מקרה התשובה שלי עומדת בעינה, יש עוד הרבה קבוצות עם מתחזים כמו בארסה, פשוט אף אחד לא טורח לציין כל שבוע את כל ההתחזויות ששחקנים אלו עושים (או שאתה, רובנו, לא מגיע לקרוא עליהם) והנקודה שלי היא שאתה לא באמת יכול לבדוק את זה, לא רק אתה, כי אתה לא עוקב אחרי מספיק קבוצות כמו אחרי ברסלונה. קרב הסרטונים מראה שכנראה נגמר מה לכתוב באמת על "הדיון".

מסכים עם ההע(א)רה של יותם ובדיוק כתבתי את זה במקום אחר בפורום - התחזות במטרה להשיג בעיטה חופשית היא דבר אחד מבחינתי, שלי אישית פחות מפריע גם אם הייתי מעדיף שיעלם, מה שדוחה אותי באמת אלו ההתחזויות במטרה להביא להרחקת היריב או להחמרה בענישה עימו. אני לא מתכוון אפילו להסביר את זה רציונלית או בקוד מוסרי כלשהו, לא חושב שאני יכול, זו פשוט ההרגשה שלי.

ולא, מה שססק עשה אתמול, מסוג הדברים שכן מגעילים אותי, ממש לא נדיר ואני מוכן להתערב שבכל ליגה ובכל מחזור נמצא מעשה דומה אם נצפה בכל המשחקים (שאולי הצליח ואולי לא). עצם העובדה שאתה חושב שאלו מעשים נדירים גורמים לי לחשוב שאתה לא רואה מספיק כדורגל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

וחזרה למחזור (בקשתו של דני, בנש):

מדהים שאם השופט אתמול בסבייה היה שומר על יותר ריכוז, אתלטיקו הייתה היום במקום הראשון כנראה. ככה או ככה, גם ללא הטעויות שיפוט העתידיות לבוא במשחקים של שתי הגדולות, אני לא חושב שהחבורה של סימאונה תרוץ עד הסוף, או קרוב לכך, אבל לפחות יש רגעי נחת אחרי הפאניקה שחלק מהאוהדים שידרו בפגרה (המוצלחת לטעמי).

עצוב לראות את אספניול, זה לא משנה מי המאמן עכשיו ומי יהיה בעתיד, הוא יצטרך להוציא מים מסלע. הסגל לא גרוע כל כך, למרות הבעיה בחלק הקדמי המאוד מאוד קצר ולא איכותי, אבל אפור ברמות קיצוניות ביחס לליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/12
  12. riquelme1 Member

הסגל של אספניול בהחלט אפור, אבל מי שאחראי לכך הוא המאמן פוצ'טינו שמשנה לשנה מאפיר את הסגל יותר ויותר. בכל מקרה, גם עם הסגל האפור הזה, לאספניול יש קבוצה למרכז טבלה לפחות, הבעיה שפוצ'טינו מקבל שם קרדיט לא מובן גם אחרי פתיחתה זוועתית של נקודה ב-6 משחקים, ובלי להזכיר את הסיום עונה הגרוע בעונה שעברה.

בכל עונה מאז שפוצ'טינו הגיע אספניול הולכת רק אחורה, לא מתקדמת לשום מקום, משעממת פחד, שחקנים הזויים כמו ויקטור סאנצ'ס מוציאים את עצמם בהרכב, פשוט קשה להבין למה פוצ'טינו מקבל כזה קרדיט.

אספניול חייבת בדחיפות מאמן חדש, כי איך שאני רואה את זה כרגע עם לא יקרה משהו דרדמטי היא בסכנת ירידה.

13. Gago Member

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ויקטור סאנצ'ס הזוי? חשבתי שתחילה תזכיר את נקודת התורפה הגדולה יותר של קישור אספניול - פורלין כקשר אחורי.

לא כל השינויים בסגל הם בחירה של פוצ'טינו, אני לא בקיא בכולם אבל יודע על לפחות 2 שחקנים התקפיים שרצו להביא בקבוצה ולא הצליחו מסיבות כלכליות. אני גם יודע על הסינון הכלכלי הקשה יחסית שעשו במועדון שבאו לחפש שחקן התקפה, מה שהשאיר מחוץ למשוואה הרבה שחקנים מוצלחים ומבטיחים יחסית והשאיר אותם עם סטואני...

תבדוק מתי בפעם האחרונה אספניול השקיעה כסף משמעותי ברכש ותגיד לי אם גם זה אשמתי של פוצ'טינו. בנוסף, שחקן רכש לא רע שכן הגיע לבקשתו של המאמן (שלא מעורב בכל ההחתמות), קולוטו, פצוע וזה פוגע בקבוצה.

תפיל על פוצ'טינו אחריות מקצועית חופשי, כי יש לו כלים להוציא יותר כנראה, אבל מגמת הרכש של הקבוצה זה לרוב מעליו.

15. סדרו קייטע Member

לא שזה מפתיע, אבל רמת הצביעות פה שוברת את השיאים של עצמה.

רק לפני שבועיים שני שחקנים של ריאל מדריד, במשחק נגד סביליה, באותה סיטואציה (פיגור), פגעו במכוון ללא כדור בשחקנים של סביליה מול עיני השופט. שניהם לא הורחקו, מה שהחזיק את ריאל מדריד "חיה" במשחק שהיה צריך להיות גמור עוד במחצית הראשונה. לא זכורות לי יותר משתיים-שלוש הערות על כך בדיון המחזור.

במחזור הראשון ולנסיה הבקיעה גול חוקי שנפסל בטענת נבדל הזויה.גול שהיה צריך להפוך לגול הניצחון. אנשים (מלבד מספר מצומצם אוהדי ולנסיה כמובן) לא השמיעו קול בענין.

בעונה שעבר ריאל מדריד קיבלה על בסיס שבועי כמעט שריקות מכריעות לטובתה בעוד ברצלונה נדפקה (להוציא את המשחק מול אתלטיקו) במשך שלושת הרבעים הראשונים של העונה, שהכריעו למעשה את האליפות. פיפס לא נשמע, פה או בתקשורת, על כך. וזה בדיוק הענין. התודעה לא נקבעת על פי העובדות אלא פי מידת הרעש שנעשה מכל מקרה. שמדובר על ברצלונה, כל טעות שיפוט לטובתה או התנהגות פסולה של שחקן, מנותחת למוות, בעוד במקרה של ריאל יש התעלמות גורפת.
    עוד דוגמה קטנה? בעונה שעברה ראמוס הכניס מפרק מכוון לשחקן ראיו, ברחבה שלו. אפילו בדיון המינאטורי שהתקיים פה על הנושא אנשים לא היו מודעים לכך שזה נעשה בתוך הרחבה של ריאל ומעבר להרחקה היה צריך להיות גם פנדל.

אפשר לקבל את העובדה שתושמת לב (לטוב ולרע) באה עם הטריטוריה. הקבוצה הטובה והמתוקשרת ביותר נמצאת תחת זכוכית מגדלת. רק שבמקרה הנגדי כביכול, אנחנו מדברים על ריאל מדריד, לא על לבנטה או אפילו על אתלטיקו. "הקבוצה הגדולה בעולם". איך יכול להיות שיש התעלמות כל כך שיטתית מטעויות לטובתה או התנהגות פסולה של השחקנים שלה (במשחקים שלא נגד ברצלונה)? משהו פה לא מסתדר.

בקיצקוץ, תפסיקו לזיין את השכל. פאברגאס אכן דוחה ואוברייטד מטורף גם ברמה המקצועית, אבל לרמת הגועל של חלק מהשחקנים של ריאל מדריד או המאמן שלה הוא לא יגיע גם בעוד מאה שנה. זה לא הופך אותו לפחות דוחה, אבל היית מצפה מכל שומרי המוסר שלא מתקרבים לתרד המחזור בימים כתיקונם להפגין את אותו זעם קדוש גם שמדובר עוולות נעשות מצד קבוצתם האהודה (או הפחות שנואה). מאוהדי יובנטוס ספציפת, הייתי בכלל מציע להרגע עם הצדקנות שלהם. מי שגר בבית זכוכית, שלא יפיל פצצה אטומית.

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/12