המחזור השלישי בפרמיירליג: לאורך מגדל השמירה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏20/8/15.

1. k_700 Member

כבר לפני 2 עונות היה אפשר לשים לב כמה סקרטל בולט בסטט' של תפיסות חולצה ברחבה.
    לא יודע אם זה משהו שהוא יוכל להגמל ממנו וגם אם יתחילו לשרוק לו, זה פשוט נראה הרגל אינסטינקטיבי מדי עבורו.

מצד שני אני טוען את מה שתמיד טענתי, כל עוד לא שורקים על זה(ולא באמת שורקים), בלמים צריכים להיות טיפשים כדי לא להשתמש בזה , לפחות כמוצא אחרון אם הם רואים שחקן התקפה עוקף אותם בניתור או בהגעה לכדור.
    זה כלי כל כך אפקטיבי, כל כך יעיל.
    לי אין בעיה עם הבלמים שלי גם כן ישתמשו בזה הרבה מאוד כשהם רואים שהם בדרך לא טובה בהגעה לכדור.

זה שצריכים לטפל בבלמים שעושים את זה? אין פה שאלה. אבל עובדה ששופטים כמעט ולא שורקים לזה.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  2. Big Virgil Member

שניכם צודקים ועשרות פנדלים בעונה כנראה שלא היו נשרקים, בהנתן ההנחה הסבירה שהוא ילמד מהטעות ויפסיק עם זה לאחר שתיים שלוש שריקות. הנקודה הייתה שלי בתור אוהד זה גורם להרבה דפיקות לב בכל מצב נייח נגדנו, אם נוסיף לזה את היכולת המוכחת של מניולה לא לתפוס כדורי גובה והנה לכם התקף לב פוטנציאלי.

3. oranfu Member

הקטע הזה מוציא אותי מדעתי האמת. לא בגלל שהוא תופס בחולצה, כולם תופסים (ראינו אתמול את אחד השחקנים של ארסנל תופס בבירור את בנטקה בדקות הסיום ולא נשמעה שום שריקה), אלא בגלל שכבר יש עליו ממש פוקוס. מראים תפיסות פה ושם של שחקנים אחרים, אבל אצלו כל תפיסה מקבלת לא מעט הילוכים חוזרים.

מה גם שהוא תופס סתם ממש. הוא בכלל לא הולך על כדור במצבים האלה.

הוא דיי זריז, יש לו חזות מאיימת והוא משחק אצלנו כבר שנים והדברים האלה גורמים לאנשים לחשוב שמדובר בבלם ברמה גבוהה (מדבר על מי שלא ממש עוקב), אבל הוא לא בלם טוב במיוחד ולא בגלל נתונים פיזיים אלא בגלל השטויות שהוא עושה.

4. Mellow29 Kopite

לדעתי אני חושב שזה מגוחך להיטפל אליו בגלל הסיפור הזה. גם קראגר והופייה היו תופסים כמו גדולים כשהיו בטוחים שהשופט לא רואה, לא מבין למה זה מפריע למישהו שסקרטל תופס, והאמת היא שאני לא זוכר מתי הפעם האחרונה שנשרק פנדל נגדו על תפיסה במצב נייח. הפנדל שהוא עשה על בוני לפני שנתיים היה ב-open play (דומה לתפיסה של גבריאל על בנטקה).

הפוקס עליו? הילוכים חוזרים? אפשר לשלוח מכתב לסקיי ספורטס. זה לא מעניין אף אחד חוץ מהאנשים שצופים במשחק בבית, בטח לא את השופטים, שהרי אם היה עליו כזה פוקוס רצחני היית מצפה שישרקו נגדו למשהו בכמעט עשור שבו הוא משחק בליברפול.

אם בגלל התפיסות שלו היינו מקבלים שריקות לפנדלים אז הייתי מבין על הביקורת כלפיו, אבל כמו שאמרו הוא בטח היה מפסיק אחרי 2-3 שריקות. כל עוד לא שורקים אז הוא עושה בשכל כדי לקבל יתרון בהגנה, לא רואה במה זה שונה משוער שמבזבז זמן או "פיצ'רים" דומים.

5. oranfu Member

לא מבין למה הוא לא מנסה לעצור שחקנים בלי זה, הוא מספיק אתלטי.

וזה תמים לחשוב ששופטים לא רואים את הדברים האלה ב-MOTD או דברים כאלה.

פשוט מאוד מיותר מבחינתי.

בכל מקרה, לא זאת הבעיה שלי איתו.

6. Mellow29 Kopite

כי זה כנראה לא כל-כך פשוט, ואם אתה מחזיק להם בחולצה זה יותר קל למנוע מהם לברוח לך... אני לא באמת צריך להסביר למה אנשים בוחרים בפתרון קל יותר.

נו, שופטים רואים ב-MOTD, ומה הלאה? לפי כמות התלונות עליו מצד אוהדי ליברפול והיריבות הייתי מצפה שהיו שורקים נגדנו לפנדל כל שבוע שני. בפועל זה בקושי קורה, עוזר לנו למנוע שערים במצבים נייחים, וכשזה יתחיל לפגוע בקבוצה באמת (כלומר בשריקות נגדו) אני מניח שזה גם יפסק. עד אז, אין על מה להתלונן.

חתיכת נאחס יצרנו עכשיו, שני פנדלים נגדנו במשחק הבא. :)

7. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו פעם שאל את עצמו, אולי רוב השופטים לא רואים בזה בעיה? בכל זאת, סקרטל משחק בפרמיירליג כבר כ"כ הרבה שנים, זה לא חמק מעיניהם של כל השופטים במשחקים שלנו ב9 השנים האחרונות.

אם שופטים באמת היו רואים בזה עילה לשריקה לפנדל, היו נשרקים על זה המון פנדלים בכל הפרמיירליג עד שבסוף שחקנים היו מפסיקים לעשות את זה. סקרטל ממש לא היחיד, כולם עושים את זה, סקרטל הוא פשוט הפנים של המהלך הזה והשחקן שזוכה לתשומת הלב מהבמאים.

8. oranfu Member

זה העניין. זה קורה כל כך הרבה ששופטים מפחדים לשרוק על זה. כל משחק יהיה מלא בפנדלים.

מה שבפועל יקרה זה שישרקו נגדינו איזה 2 שריקות מתישהו ובזה זה יסתיים. כמו קמפיין "הכבוד לשופטים" שהתחיל ונגמר באדום למסצ'ראנו נגד יונייטד לפני כמה שנים.

9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת כבר שאלת התרנגולת והביצה, שופטים מפחדים לשרוק כי זה קורה כ"כ הרבה או שזה קורה כ"כ הרבה כי שופטים לא שורקים על זה? מאחר והכוח נמצא אצל השופטים ולא אצל השחקנים, אני מאמין שזאת האפשרות השנייה.

"בסוף ישרקו על זה ורק אז הוא יפסיק" זה משהו שאומרים על סקרטל בהקשר הזה כבר 5-6 שנים טובות לפחות. אני חושב שאפשר כבר להגיד בשלב הזה שזה לא באמת יקרה, לפחות לא בעתיד הנראה לעין. כמובן שהכל יכול לקרות אבל אם זה עוד לא קרה עד עכשיו, סיכוי נמוך שפתאום מישהו יחליט שאכפת לו.

וכמובן כמו שמלו אומר, פנדל של סקרטל על תפיסה ברחבה ביום שבת זה באנקר עכשיו.

10. oranfu Member

כולה צריך שריקה אחת, לא יודע איך אפשר לקבוע שזה לא יקרה. גם המון שחקנים מקללים שופטים כל הזמן, בסוף רק שחקן אחד הורחק על זה ורק במקרה זה היה מסצ'ראנו ורק במקרה במשחק נגד יונייטד.

כמו שרשמתי, לדעתי הם יודעים שזה קורה כל כך הרבה שאם יתחילו לפעמים לשרוק ולפעמים לא, זה עוד משהו שיהיה אפשר להעביר עליהם ביקורת, ככה לפחות כולם מקבלים אותו יחס.

11. Mellow29 Kopite

אם זה מה שקורה, מה הבעיה בזה שהוא מנצל את המצב כדי להשיג יתרון על היריב? כמו שאמרתי קודם, שוערים מבזבזים זמן, בלמים תופסים בקרנות וחלוצים צוללים. עד שמישהו בפרמיירליג לא יחליט שצריך לטפל בתופעה (כמו שהחמירו את הענישה על הצלילות), מי שלא עושה את זה ומשחק "נקי" הוא טיפש.

מבחינת אוהדי ליברפול השקלול של עלות/תועלת הוא פשוט. סקרטל מנע אולי 50 או 100 קרנות מסוכנת עם תפיסות בחולצה ועלה ב0 פנדלים, איך אפשר להתלונן? אם זה היה עולה לנו בפנדלים ונקודות אז אפשר היה להתפלסף על "האם זה שווה את זה?", אבל קשה לי להבין אוהדים שמתלוננים על משהו שמצליח ב100% מהפעמים.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  12. Big Virgil Member

לגבי הפיסקה הראשונה, ההשואה הזאת לבזבוז זמן של שוער או לצלילה של חלוץ היא פשוט לא מתקבלת על הדעת וזה בגלל שהדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות משני הדברים הנ"ל הם צהוב. לעומת זאת כשמדובר על משיכה בחולצה, ועוד בתוך הרחבה ובתדירות כזאת גבוה, לא נותר אלא לשאול את עצמך מתי תבוא השריקה לפנדל, וכמה זה יעלה לנו ברגע האמת.

ברגע שההבנה הזאת נוחתת עלייך, קשה כבר להסתכל על העניין כסעיף סטטיסטי, של הצלחה/כשלון כמו שעשית בפסקה השניה ונותר רק לצפות לרגע ולהתפלל שזה לא יעלה לנו באיזה גביע.

אבל ברור שאם אתה מתעלם מכל זה ומבצע ניתוח נתונים פשטני, המסקנה המתקבלת היא שכדי שהוא יתחיל לאמן את שאר שחקני ההגנה שלנו.

13. oranfu Member

אם כבר מדברים על ענישה על צלילות, איך זה שיאנוזאי לא נענש על הצלילה הפתאטית שלו בשבת?

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק כמו שצלילות אחרות לא נענשו עד כה. ההתאחדות מחכה שיהיה איזה מקרה קריטי - אולי פנדל - שיעשה כותרות גדולות. כ-ר-ג-י-ל.

15. oranfu Member

אבל עשו מזה רעש גדול לפני פתיחת העונה והצלילה הזאת היתה ממש ממש מגוחכת. מה גם שלבחור יש היסטוריה עשירה בזמן הכל כך קצר שלו כשחקן בבוגרים.