המחזור השלישי בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/8/09.

1. SeRgInHo Member

תזכיר לי כמה שנים עבר בין ההגעה של פרגוסון ליונייטד לאליפות הראשונה?

וואו, איזה שמות הזכרת, פאקינג פארק, בראון, פלטשר, אואן (!!!) ונאני. מה אני אגיד, הטופ שבטופ. פשוט ללקק את האצבעות. ליברפול יכולה רק לחלום על שחקנים ברמה כזו.
    מסצ'ראנו, בניון, ג'ונסון, קראגר וקאוט - אפסים שבאפסים. אין להם מקום אפילו על ספסל של יונייטד.

בנימה יותר רצינית, אני חושב שאם אקווילני יתאקלם כמו שצריך, מה שליברפול צריכה זה רק פרטנר לטורס בחוד. יהיה קשה להצליח עונה שלמה עם חלוץ ורבע.

2. George Best Member

כמה פרמיטיבי להסתכל על זה כ "רק 4 נקודות".
    א' - באמצע מרץ הפער עמד על 9 נקודות והיה ברור לכולם לאן הולכת האליפות.
    ב' - זו הייתה עונה נהדרת בסטנדרטים שלכם לעומת עונה שלנו שכולם תיארו אותה כיעילה אך לא מבריקה.
    ג' - אתה שוכח שהגענו אחרי עונה מדהימה שכללה דאבל לעומת הרעב העצום שלכם.
    ד' והכי חשוב - תבדוק כמה משחקים רשמיים שיחקנו יותר מכם..
    בגביע הליגה זה משהו כמו 4/5 משחקים, בגביע האנגלי זה עוד משהו כמו 3 משחקים, עוד מגן קהילה, עוד גמר סופר קאפ אירופאי, שני משחקים באליפות העולם לקבוצות + טיסות ארוכות ליפן באמצע חודש ינואר.
    גם בליגת האלופות שיחקנו יותר משחקים, ובקיצור - שיחקנו בסביבות ה-15 משחקים רשמיים יותר מכם, וזה מאוד מאוד מאוד קריטי.
    בעוד אנחנו היינו צריכים לחשוב על איך לחלק את הסגל (ועוד היו לא מעט פציעות) לקראת משחק ליגה, אחרי שלושה ימים צ'מפיונס ועוד משחק בגביע האנגלי (בשבוע למשל ששיחקנו עם הרכב שני מחוזק בשלושה שחקנים מול אברטון בחצי גמר הגביע האנגלי), לכם הייתה מנוחה של שבוע ממשחק ליגה לזה שאחריו, וכפי שאמרתי - זה סופר משמעותי.
    לא קרה פעם אחת שליברפול תחת בניטז רצה בשתי חזיתות עד הסוף.
    אם רצתם כמה פעמים חזק בצ'מפיונס (2005/2007), אז הייתם נוראיים בליגה והגביע האנגלי,
    אם רצתם חזק לאליפות (רק אשתקד), אז הייתם נוראיים בכל יתר המפעלים, בעיקר המקומיים,
    ואם רצתם חזק בגביע האנגלי (2006), אז הייתם על גבול הבדיחה בליגה ובצ'מפיונס.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/09
  3. Strawberry Fields Member

אי אפשר לפרק סגל לגורמים בצורה הזאת, כלומר, אפשר אבל זה לא נותן שום דבר.
    כשיונייטד משחקת טוב כקבוצה (לא משנה כמה מוגבלים טכנית או "זקנים" חלק מהשחקנים) אז היא עושה את זה בצורה ראויה להערכה גם אם זה קשה לי כאוהד ליברפול להודות.
    אבל כשהיא לא משחקת טוב יש לה מספיק אינדיבידואלים שיקחו את הנקודות בשיניים. ג'ון אושיי באנפילד לפני שנתיים(?) זאת דוגמה "טובה".
    זה מה שעושה את ההבדל בין סגל של אליפות לסגל שבמקרה הטוב נאבק, לא כמה שחקנים נחשבים כך או אחרת.

ידעתי שמספרי המעשיות יעידו על מאבק שסוף סוף כביבול היה כשהמציאות בדיעבד היא ששוב בינואר היינו רחוקים.
    בהתחשב שמרבית העונה שעברה נשענה על כמות הקאמבקים האדירה אני לא יודע איך ומאיפה אנשים שואבים אופטימיות כלפי העונה הנוכחית כשכ"כ הרבה בעיות נותרו לא פתורות.

4. the white pele Member

בלי להיכנס לויכוח יונייטד-ליברפול ברמת הסגל, האמצעים והיכולת(ליונייטד יש סגל עמוק יותר, אולי עמוק מידי אבל ההרכב שלה נחלש)ואנסה להיות אובייקטיבי,
    בניטז בדרכו,הוא איש מקצוע טוב. יודע להפיק מקסימום מסגל ובטח יודע להכין את הקבוצה נקודתית למשחקי מאני טיים. אבל בניטז לא מייצר שחקנים או ממש משפר אותם(קשה לי לחשוב על מישהו שהתקדם שם מלבד יוסי)ואולי חסר את הראייה הכוללת של מנג'ר, שמעורב בכל פיפס במועדון(באנגליה. בספרד זה קצת שונה)..
    רונן דורפן כתב פעם-
    "הטקטיקנים סוחטים הישגים מסגל קיים. המאמנים הגדולים באמת, יוצרים את השחקנים שפותרים את הבעיות בעצמם".
    אני מאמין שיש בזה משהו. לדוגמה, באבל הגיע כהבטחה לא פחות גדולה מנאני. על נאני היום, אפשר לדבר במושגים של אולי.הוא חם/קר.באבל(ותקנו אותי אם אני טועה)נמצא בנסיגה רוב הזמן.

האתוס של ליברפול(שאני מכבד)הוא קצת שונה מהמציאות שבניטז מייצר.והוא לא שונה מהותית מיונייטד(כמו לתת צאנס לצעירים ולהתקיף כפילוסופיה).

לבניטז יש פחות אמצעים, זה ודאי נכון.אבל גם לוונגר ולרדנאפ(שבנה קבוצה התקפית, מהנה ומעוררת תיאבון)יש פחות.השאלה אם הוא יוצר את המקסימום ממה שיש לו ומה ההדגשים שהוא מחפש.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לרדנאפ יש פחות? תבדוק כמה הוא הוציא נטו מאז שהגיע לטוטנהאם, אני בספק אם מה שבניטז הוציא נטו אי פעם בינואר ובקיץ של אותה שנה קרוב לכך בכלל...

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ונגיד שמצאת את השותף הזה לטורס, מה אתה עושה עם ג'רארד? ליברפול המצליחה של העונה שעברה התבססה על זה שג'רארד משחק מאחורי טורס והוא בעצם סוג של "השותף". בניטס לא ישחק אתו כאחד משני קשרים במרכז.

לגבי המשאבים של בניטס - כשאתה מוציא 20 מיליון פאונד על רובי קין ומוכר אותו במחיר הפסד כעבור כמה חודשים, כשאתה מוציא שבעה מיליון ליש"ט על דוסנה ומת להיפטר ממנו בחצי מחיר כעבור שנה... אני באמת לא יודע אם יש לך זכות להתלונן. גם את מה שיש לך אתה מבזבז. ליברפול סיימה את העונה שעברה בתחושה של "מה אם", של "כמה מעט עוד היה חסר לנו". אבל תראו איך בניטס בזבז את התקציב שהיה לו בקיץ שעבר. אם הוא היה מוציא אותו טוב יותר, אולי ליברפול לא היתה צריכה לחשוב על "מה אם" כי הרכש היה נותן לה את האקסטרה ששווה אליפות.

7. the white pele Member

אתה מוזמן לבדוק בלינק הבא. הטבלה השניה מתייחסת ל-04-09
    http://www.transferleague.co.uk/

המספרים מול טוטנהאם אומנם לא רחוקים...

8. ManUtd Fan Member

אני חייב לתת את המחמאות לאסטון וילה ולמרטין אוניל. משחק נהדר שלהם, משחק הקרבה אדיר וללא ספק הגיע להם הניצחון הזה. מרטין אוניל מעמיד שם קבוצה לוחמנית שתעשה בעיות לכל הקבוצות בליגה עם הלחימה הזאת. מדהים כמה הקרבה הייתה במשחק שלהם. וכמובן, אני חייב לתת מחמאות אדירות לבראד פרידל. משחק מושלם של הבחור.
    ועוד משהו, הם צריכים רק לקוות שהפציעה של יאנג לא תשבית אותו לתקופה ממושכת. האמת, זה לא היה נראה הכי טוב, אבל נחכה לדיווחים.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מעוניין להיכנס כרגע לשמות, אם בראבטוב ונאני ואם מסצ'רנו, אבל הפערים בין היוניטד לליברפול הם עדיין גדולים. כפי שאריאל אמר, ובדיוק רציתי להעלות את זה, גם בשנה שעברה, כשהפער היה "רק" 4 כפי שאמרת, בעוד ליברפול נאבקה רק בליגה וגם אז לא הייתה מספיק טובה, אנחנו לקחנו אליפות כשאנחנו בנוסף מגיעים לגמר ליגת האלופות, זוכים בגביע הליגה, חצי גמר הגביע האנגלי (שבעקבות העומס המטורף עלינו אליו עם ההרכב השני), סופרקאפ האירופאי, גביע העולם לקבוצות, ומגן הצדקה. כל זה כשהפורטוגלי פצוע בתחילת העונה, וכשכל צד ימין של ההגנה (בראון, גארי והאגריבס) הושבת למשך כל השנה.
    אם בעונה כזאת, עם כל העומס, ליברפול לא הצליחו לתפוס את הרכבת ולנצל את העומס הבלתי אפשרי שעבר עלינו, אז 4 נקודות זה הרבה מאוד.

אתה יכול לזלזל כמה שאתה רוצה, אבל הלוחמים שציינתי הם הערך המוסף לקבוצה שרוצה לקחת אליפות.
    שים לב שכל השמות של שחקני ליברפול שציינת הם שחקני הרכב, בהחלט לא רעים, אבל עדיין נופלים מכל אחד שמקביל אצל היוניטד.
    יוניטד גם מבחינה אינדיבדואלית, גם מבחינת קבוצתית, גם מבחינת עומק, וגם מבחינת האיש על הקווים, עולה על ליברפול.

אוהדי ליברפול כמו תמיד מתעסקים לי במה יקרה אם. לפני כמה שנים זה היה מה יקרה אם באבל יתפתח לאחד מהטובים בעולם, עכשיו זה מה יקרה אם אקווליני יתאקלם כמו שצריך. אתה צודק, באמת משימה קלה. הוא רק צריך להתרגל למדינה חדשה, חברים חדשים לקבוצה, שיטת משחק שונה, קצב מהיר הרבה יותר, פיזיות גדולה יותר, וזה בלי להזכיר את העובדה שהוא חוזר מפציעה. וזה, בנוסף לחלוץ ליד טורס, יפתור את כל הבעיות של ליברפול? מה בנוגע לעובדה שכל מי שעולה היום מהפסל של ליברפול מבחינה התקפית (אתמול אלה היו ורונין ובאבל) הם בינונים להחריד ולא מסוגלים לשנות מגמה של משחק ולעשות את השינוי ששחקן מחליף צריך לעשות?

בקשר לתירוץ של כסף, אף אחד לא הכריח את אדון בניטז להתמקד ברכש ספרדי כושל במקרים רבים, אף אחד לא הכריח את בניטז כשהוא כבר מקבל סכומי כסף גדולים להשקיע אותם בשחקן מבוגר שהוא אחרי שיאו כמו רובי קין. ושאלת המיליון דולר, ששאלתי אותה גם בתחילת עונה שעברה ואמרו לי שצריך לתת לבניטז עוד זמן, בזמן שבשנים האחרונות פרגוסון וונגר גידלו אינספור שחקנים צעירים איכותים, כשהבולטים בינהם הם רונאלדו וססק, איזה שחקנים בדיוק בניטז גידל ושיבח?

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי ליברפול - אני בלי קשר למשחקי הפתיחה, לא תפסתי מהם בכלל מועמדים לאליפות, ולא הבנתי איך אנשים חושבים שדווקא ארסנל תצא מהטופ 4, וליברפול לא. למרות שחקנים אדירים כמו מסצ'ראנו, ג'רארד וטורס, כמעט כל הסגל בינוני. בעונה שעברה, בגלל מומנטום אדיר ועונת שיא של הרבה שחקנים, ליברפול הצליחה להוציא מעצמה עונה מעולה בליגה, אבל אני לא רואה שום סיבה, בטח כשצ'אבי אלונסו עזב, שהקבוצה תאיים בכלל על התואר, כמו בכל התקופה עם בניטז (וגם לפניו).

כמובן שמדובר באשמת בניטז, שפשוט מזניח את הקבוצה והרכש שהוא עושה פשוט גרוע. גלן ג'ונסון מגן טוב אבל בחיים לא שווה את המחיר ששילמו עליו, כנ"ל רובי קין, גם אקווילאני רכישה מאד תמוהה לנוכח הכשירות הבעייתית שלו ואפשר להמשיך עוד ועוד. מחלקת הנוער של ליברפול תחתיו לא הוציאה כלום ואפילו כמה שחקנים שיש להם עוד טיפה פוטנציאל, משוחררים מהקבוצה ואז מה שנשאר זה לוקאס, ורונין ובאבל... שחקנים שמשחקים כבר לא מעט זמן ועדיין לא קשורים לרמה הזאת.

11. Claret&Blue Member

ליברפול היו עלובים אתמול ואני לא מסכים עם הקביעה שזה יותר קשור לוילה מאשר לסקאוזרס. וילה היו סבירים ונשענו מאוד על פרידל, והתקפית המצטיין שלהם היה לוקאס לייבה. בניטז איבד את העלילה עוד בעונה שעברה עם הפתקים שלו ולמעט גלן ג'ונסון הקבוצה שלו לא התחדשה ופשוט נרקבת. אלונסו לא הוחלף כראוי וגם קיצוני לא הגיע, ככה שליברפול תצטרך להילחם כדי להישאר בטופ 4 השנה.

12. Bujuga Member

לא מסכים עם זה, הוא יכול לנוע עד מחר, מבחינת ת'כלס הוא לא עושה שום דבר, לא כובש ולא מבשל הרבה, אבל כל בלוף מתגלה לבסוף.

13. Dimitar Berbatov Member

כנראה שלא ראית אותו מספיק והסקת מסקנות על משחק אחד, סביר שלו שלשום נגד ווסטהאם. לא מבין איך אפשר להגיד שתכל'ס הוא לא עושה שום דבר. גם פלטשר, סטטיסטית לא עושה הרבה, ועדיין הוא אחד השחקנים הטובים ביותר באנגליה ומהקשרים האחורים הטובים בעולם בכושר הנוכחי. מה גם שמודריץ' מבשל לא מעט.

הלוואי שבעתיד הוא יגיע ליונייטד

14. Ryan Giggs11 Member

המשחק אתמול היה שילוב של חולשה של ליברפול ועמידה נכונה של הוילאנס.
    אני לא חושב שאפשר לזקוף את הניצחון המרשים של וילה רק לעצמם ולהכנה נפלאה של א'וניל.
    ליברפול לקחה חלק נכבד בהפסד הזה עם משחק "מצויין" של לוקאס וג'ררד ועוד שתי פאשלות הגנתיות בפנדל של ג'ררד ובגול על סף השריקה של דיוויס.
    חלק מהמחמאות מגיעות גם לוילה שכמו שאמרתי עמדה בצורה נפלאה באנפילד ועם הכנה טובה של א'וניל הצליחו לנצח בצורה מרשימה את הקבוצה של רפא(בבקשה שלעולם לא יתפטר).

15. SeRgInHo Member

אני לא בטוח שולנסיה ונאני טובים מקאוט ובניון. בעצם אני בטוח שהם לא. זה שהם מוכשרים זה טוב ויפה, אבל טובים מהמקבילים שלהם בליברפול הם לא.
    מסצ'ראנו טוב בהרבה מכל קשר מרכזי אצל היונייטד.
    אני בכלל לא אוהד ליברפול ומסכים בכללי שיונייטד קבוצה טובה יותר (אך ממש לא בהרבה), אבל אתה מציג את זה כאילו יונייטד זה רמת אביב ג' וליברפול זה שכונה ד' בבאר שבע.

אמיר, ומה אתה מציע לעשות? ברור שמבחינתך הכי טוב שליברפול תישאר עם טורס, או אפילו תעיף את טורס לספסל ותשים את וורוניון. לגבי ג'רארד, אל תדאג. הוא יהיה בהרכב, כמו גם הפרטנר של טורס (במידה ויגיע).