מה בדברים שבניטס עשה הקיץ גורם לך לחשוב שהוא בכלל מחפש פרטנר לטורס? אתה בהחלט יכול לדבר על צורך בגיבוי טוב יותר, אבל אני לא חושב שבניטס מחפש שותף עבורו. לדעתי הוא מרגיש, ובמידה רבה בצדק, שהוא מצא את חוד החנית שלו בהתקפה בדמות ג'רארד וטורס, והוא לא יפרק אותו, אלא ינסה לבנות סביבו. אני מניח שאם היתה לו תוכנית כזו הוא לא היה טורח להביא את אקווילאני, אלא היה מעדיף להשקיע את הכסף הזה בחלוץ ולהזיז את ג'רארד אחורה. אבל הוא לא רוצה לעשות את זה. למעשה, מתחילת דרכו בליברפול בניטס עושה הכל כדי להימנע ממערך עם שני קשרים במרכז שג'רארד הוא אחד מהם. הבדל אחד בין קאוט ובניון לוולנסיה ונאני הוא שקויט בן 29 ובניון 30. גם אם אתם סבורים שהם לא פחות טובים כרגע מוולנסיה ונאני, הצעירים מהם משמעותית, הם כבר לא הולכים להשתפר. העונה שעברה היתה סוג של שיא עבור קאוט וקשה לי להאמין שהוא מסוגל ליותר. חרף מה שאומרים עליו בארץ, אני לא חושב שבניון הוא באמת מישהו שיכול למשוך את העגלה. כולם התלהבו מה-20 דקות שלו נגד ספרס וצעקו כמה שהוא היה חסר, אבל מה הוא כבר עשה בשני המשחקים שפתח בהרכב מאז?
שום דבר מהדברים של בניטז לא גרמו לי לחשוב ככה, אני אומר את דעתי. כשוורונין הוא החלוץ מספר אחד על הספסל, אתה בבעיה תרצה או לא. לגבי ולנסיה ונאני VS קאוט ובניון, אמרתי שלדעתי כרגע קאוט ובניון לא פחות טובים מהצמד של היונייטד ואולי גם יותר טובים. מה יהיה בעוד שנה-שנתיים-שלוש אף אחד לא יודע. אולי עד אז בניטז יביא את סילבה. אנשים פה קוברים את ליברפול מוקדם מדי. אם יונייטד הייתה מתחילה עם3/9 (לא שהיא הייתה רחוקה) כולם פה פה אחד היו אומרים שזאת החלודה של תחילת העונה. אבל כשליברפול בתחילת העונה מפסידה שני משחקים מול שתי קבוצות מאד חזקות, הפסדים שבמידה מסוימת אפשר לקרוא להם לגיטימיים, אז ליברפול לא טובה מספיק, ליברפול תיאלץ לירוק דם העונה על מנת לא לצאת מהרביעיה הראשונה ובלה בלה בלה...
SeRgInHo לו יונייטד היתה עם 3 מ9 כולל הפסד בית ומבחינת סגל(כמות ואיכות)אז הראשון להגיד שיונייטד חפרה בור לעצמה זה פרגוסון, ואפילו אחרי ההפסד מול ברנלי במסיבת העיתונאים פרגוסון רמז מסביב על מכה לא קטנה בעקבות ההפסד הלא צפוי מול ברנלי. זה לא מבטיח דבר לגבי העתיד לטוב ולרע אבל אם נבחן את כמות ההפסדים של הגדולות בעונות האחרונות נסיק ש 2 הפסדים בשלב כל-כך מוקדם זה על סף הקטסטרופה ואני לא נכנס בכלל לאיך הקבוצה שיחקה, אם יונייטד תפסיד ביום שבת זה יהיה בגדר פצצה לפנים גם כן ולפחות כל עוד צ'לסי,היריבה הכי מסוכנת שלה תמשיך לאגור נקודות,כי בליגה הכי קשה הדבר האחרון שאתה רוצה זה להתחיל לרדוף אחרי היריבות שלך כבר מההתחלה. חלודה כן או לא אני מקשר לאיכות המשחק,תוצאות קבוצות גדולות יודעות להוציא גם בלי כדורגל גדול. ליונייטד היו פתיחות עונה איומות גם כן לאחרונה אבל היה לה את הסגל והאיכות ויחד עם זה שהיריבות לא היו מספיק טובות בכדי להתרחק בכדי לחזור לפסגה, בפעם האחרונה שצ'לסי היתה בטופ ויונייטד פתחה בצליעה תוך זמן קצר מאוד היינו מאחוריהם וכל העונה ראינו את הגב שלהם כמעט בלי היכולת אפילו לגעת בו. אני לא מסיק מסקנות של מי תאבק על אליפות ומי תאבק רק על כניסה ל4 הראשונות אחרי מחזור שלישי או קובע חד משמעית א' או ב' בשלב כזה(אלא אם מדברים על הימורים) אבל ליברפול צריכה להזיע יותר מכולם כרגע בכדי ליישר את הקו, בדיוק כמו שארסנל צריכה נס בכדי להישאר בתמונה הזו עם הסגל המצומצם והפחות איכותי(סגל,לא הרכב ולפחות לעומת יונייטד וצ'לסי)לעומת השאר שם וזה אומר להמנע מפציעות לזמנים מסויימים של שחקני מפתח ועמידה בעומס של כמה חזיתות. כל חפיסת הקלפים הזו יכולה להתפרק לו נראה עונה יוצאת דופן לעומת מה שהורגלנו בעונות האחרונות כשהגדולות יתחילו לאבד נקודות בקצב אחר לעומת העבר,עונה שעברה היתה תחילת מגמה שכזו כשאברטון ווילה עשו קולות מאיימים ועדיין צריך משהו דרסטי יותר בכדי שנראה שינוי כוחות באמת,שיטי וטוטנהאם מחכות בפינה.
לא חושב שליברפול תאבק השנה על מקומה בטופ 4, שכן היא עדיין קבוצה טובה לטעמי, אבל פשוט עדיין לא מספיק טובה כדי לזכות בתואר. אבל אתה שוכח שבניגוד לליברפול ובניטז פרגוסון מביא מידי שנה קבלות, פרגוסון לקח אליפויות בשנתיים האחרונות גם לאחר פתיחת עונה פחות טובה. כשבניטז יחזור לזכות באליפות אנגליה לאחר פתיחה לא טובה, כשבניטז יזכה קודם כל באליפות אנגליה צריך להגיד, יתנו לבניטז יותר כבוד ויותר קרדיט כמו שנותנים לפרגוסון. כרגע ליברפול פתחה את העונה רע, כרגע, בניגוד לרוב ההפסדים של הקבוצות הגדולות, היא לא רק הפסידה על לוח התוצאות אלא גם מבחינת כדורגל הייתה פחות טובה מהקבוצה מולה, וזה מלמד המון. כרגע חובת ההוכחה על ליברפול, שסיימה כסגנית בשנה שעברה והרגישה שהיא צריכה להשיג יותר השנה. אני אישית חושב שלא רק שליברפול לא השתפרה, אלא שהיא גם נחלשה עם עזיבת אלונסו. יתכן שאכן הקבוצות באנגליה השנה פחות חזקות ולכן הפערים ישארו כמו שהם, אבל אני עדיין מאמין שליברפול מהרבה מאוד בחינות יותר מידי בינונית בשביל לזכות באליפות. ולא משנה כמה דוגמאות של בינוניות ינסו להביא מהיוניטד, ה3 שנים אחרונות כניראה מוכיחים שדיבורים לחוד, ומציאות לחוד, ואפילו שחקן כמו פלטשר, שעד היום רבים מהחברים שלי קוראים לו שחקן בינוני ומטה, הוא כניראה למרות הכל אחד מהטובים בעולם בתפקיד שלו.
פלטשר לא שחקן בינוני ומטה, הוא הפך אפילו לשחק טוב. אבל מכאן ועד לאחד הטובים בעולם בתפקידו יש שנות אור.
לא מסכים איתך. הבחור שידרג את המשחק שלו והיום הוא הקשר הכי בטוח בהרכב של היוניטד, גם לפני שחקן כמו קאריק.
אחד הטובים בתפקידו אני לא חושב. אבל מבחינת כושר נוכחי, כרגע הוא מהקשרים האחורים, 50/50 you name it - מהטובים בעולם
אני כל כך לא אוהב את כל התארים האלה "הכי טוב בעולם" "אחד הטובים בעולם", אנשים חייבים להפסיק להתייחס לכדורגל כך. בסיטאוציה שאנו נמצאים בה, שפלטשר שחקן בית, שחקן שהשתפר פלאים, שחקן שמשקיע הכל, שחקן שכנראה יסיים את הקריירה שלו אצלנו, בסיטואציה הזאת הוא השחקן הכי טוב והכי מתאים לנו למנצ'סטר יונייטד, מבלי להתייחס ל"בין הטובים בעולם בתפקידו"וכו'.
גם תהפכו את זה שש מאות פעם, גם אם תגבילו את זה בכל מיני הגדרות כמו "בעמדה שלו", "בכושר הנוכחי" וגם אם נורא נורא תרצו - אין שום סיטואציה ושום תסריט שדארן פלטשר הוא אחד השחקנים הטובים בעולם. אפילו אם הוא שחקן בית של יונייטד. שידרג את עצמו, שווה הרכב לפני כל קשר אחר בסגל של פרגוסון, שחקן נהדר, מה שתרצו. אף אחד לא מתווכח. הוא לא אחד הטובים בעולם. אלא אם כן כאשר אתם אומרים אחד אתם מתכוונים לאחד מתוך 100.
יש 4 קשרים יותר טובים רק בצ'לסי... שלא נדבר על עוד אחד בליברפול ולפחות עוד 3-4 בליגה... נכון שאני מכליל את כל הקשרים אך גם כקשרים אחוריים יש מספיק שלא רואים אותו בליגה. מכאן ועד לשחקן הטוב בעמדה שלו?
אחד מהטובים בעולם בתפקיד שלו. קשר 50/50, איך שתקראו לזה. לא מכיר יותר מידי שיכולים לתת את מה שהוא נותן מבחינה הגנתית ולחץ ליוניטד, כשגם מבחינה התקפית הבחור משדרג עצמו כל הזמן. אומנם הוא אפור יותר משחקנים כמו ג'אררד ולאמפרד, ואומנם הוא תורם פחות מהם מבחינה התקפית, אבל הוא נמצא שם באותה רמה. מה שהם תורמים מבחינה התקפית, הוא תורם מבחינה הגנתית. אני עדיין טוען שאם הסקוטי משחק בגמר בשנה שעברה הדברים היו יכולים להתפתח אחרת.
עזוב את לאמפרד וג'ררד... נסה להשוות אותו לאסיין לצ'אבי אלונסו (כן, אני יודע שהוא עזב) אפילו לטורה... יש לו לאן להתקדם
אולי ההשוואה מבחינת התפקיד אכן מתאימה יותר לאסיין ואלונסו, וגם כאן, באותה רמה. בטח מביכה קירק. למה לתת את הקרדיט לשחקן שהחזיק לנו שנה שעברה את הקישור מבחינה הגנתית בעונה שבה זכינו באליפות ובתארים נוספים והגענו שוב לגמר ליגת האלופות? אבל זה בסדר, יש לו את כל השנה הנוכחית להוכיח לכולם שוב כמה גדול הוא. לא שזה ישנה מבחינת הקרדיט שהבחור מקבל, אבל למזלי לא מחלקים תארים על קרדיט אלא על יכולת במגרש.