מחצית כל כך מעצבנת ומתסכלת. עליונים לגמרי, סיטי נראים כמו זבל גמור, לא עשו כלום חוץ ממתנות שלנו. אבל סלאח ומאנה מאוד לא חדים, ג׳וטה תקוע באגף במקום לשחק חלוץ, בובי רשלני ברחבה כבר כרגיל. ואיכשהו בסוף בנס לא יצאנו בפיגור. חבל, סיטי תעלה אחרת למחצית השנייה, זה לא ייראה ככה. בזבוז של 45 דקות.
לדעתי אנחנו יותר טובים פה אבל שוב הופעות אינדיבידואליות מושכות למטה. ווינאלדום מזעזע כרגיל, פירמינו איכשהוא עושה עבודה טובה בחצי שלנו אבל זוועה באזור הרחבה, מאנה כל פעם הורס לעצמו בפעולה האחרונה. ג'וטה כפי שידענו כבר, די נעלם באגף ימין, אם לשם דוחפים אותו אז כבר צריך לחשוב אם יש טעם לדחוף אותו בכל מחיר להרכב. לפי מה שראינו אני די מבואס שיורדים בתיקו, סיטי לא טובה ולא יוצרת את המצבים האיכותיים שהיא בדרך כלל יוצרת נגדינו, פשוט הפכה את המעט מאוד שהיא יצרה לגול ופנדל (ז'סוס מוגבל מדי כדי שאני לא אאמין שהשער שלו נולד מנגיעה ראשונה גרועה ולא מכוונת).
מופתע לטובה מהיכולת שלנו. לטעמי היינו טובים יותר, כל מה שסיטי עשתה במחצית הזו הגיע כתוצאה מהפקרה של דה בריינה בעמדות מפתח. בזבזנו יותר מדי מתפרצות של 3 על 3 או יתרון מספרי, קבלת ההחלטות לא מספיק טובה ותכליתית וחבל. כמה פעמים מאנה הסתובב על דיאז במחצית הזאת? 2? 3?
לא יודע כמה המשחק הזה ייגמר, אפשר לחטוף פה גם עוד שניים בקלות, אפשר גם לנצח. שום דבר לא יפתיע ושום דבר לא יעיד. אני רק יודע שהאסימון אצלי נפל היום. אנחנו קבוצה הרבה, הרבה יותר טובה מסיטי ועם ואן דייק וטיאגו פה אנחנו אוכלים להם את התחת. נזכר בלוקאס, לוברן וחברים אחרים ואומר לעצמי: וואלה אם השחקנים שהכי קשה לי לראות היום בסגל הזה הם ווינאלדום ופירמינו תגיד תודה ותסתום.
איזה מחצית משעממת, שתי הקבוצות הלכו לישון. קונה את זה, תוצאה גרועה לסיטי ולאור המחצית השניה שלנו התוצאה הוגנת.
לא היה לנו כבר כח במחצית השניה. סה"כ בסדר. חבל על הרשלנות במחצית הראשונה וחבל על ההתעקשות על פירמינו שפשוט אסור לו לראות דשא. שחקנים שלנו ממשיכים להיפצע, לא יודע כמה אפשר להחזיק ככה. בנוגע לפנדל שקיבלנו ופתאום אנחנו מקבלים "הרבה" - לא ידעתי שיש לנו הכי הרבה פנדלים בליגה. אה, אין לנו. הנקודה לגבי יונייטד בעונה שעברה היתה שנשרקו לזכותה ה-ר-ב-ה יותר פנדלים מלכל קבוצה אחרת, לא שנשרקו לזכותה הרבה.
תוצאה טובה. נשארנו מעל סיטי. עכשיו תנו שבועיים שקט, שיחזרו פאביניו ותיאגו. לראות מה קורה עם ארנולד ולהמשיך. סיטי ממש לא משכנעת אותי העונה, במשחק הזה היא תגיד שיכלה לנצח כי החמיצה פנדל, סבבה אולי, אבל היא לא הגיעה להרבה מצבים שוב...כמו שכל העונה קורה לה בכל משחק.
גם לקוות לא לקבל הפתעות מהכיוון של אליסון, שמעתי את ג'ים בגלין (נראה לי) שם אומר שהוא תופס את הכתף (זו הייתה הפציעה שלו) וצנח לי הלב לתחתונים.
מחצית שנייה של 7 משחקים ב28 יום, שתי קבוצות גמורות. אחרי זה יגידו לי שהעומס הזה טוב לכדורגל ושאם לקלופ או לגוארדיולה יש בעיה שיאמנו במדינה אחרת... חבל שלא קברנו את זה במחצית הראשונה. ועדיין טוב שלא הפסדנו פה, חשוב מאוד. מעבר לזה מעט מאוד לקחת. הנדו, גומז, מאטיפ ומאנה במשחק טוב, כל השאר בינוניים מאוד, וויינאלדום ובובי חלשים. קלופ פתח לדעתי בצורה מאוד חכמה אבל היה חייב לשים את ג׳וטה בחוד. מחצית שנייה הייתי שמח לראות שינוי מערך ל4-3-3 כשסיטי השתלטו. מקווה מאוד מאוד שטרנט, פאביניו ותיאגו חוזרים אחרי הפגרה. אוי ואבוי לנו אם לא.
חי לגמרי בשלום עם התוצאה הזו והייתי חותם עליה בעיניים עצומות לפני המשחק, אבל זה בעיקר בגלל שאני קקה של אוהד שלא מאמין בקבוצה שלו מספיק ובטוח שהודג'סון עדיין מאמן אותה ומשחקים בה אנגוג וקירגיאקוס. מצד שני עם איך שהמשחק התפתח אני יוצא מאוכזב שלא ניצחנו וזה אומר מספיק כשאנחנו בלי וירג'יל וטיאגו. שמח מאוד שקלופ בונה בהדרגה את הירידה של פירמינו לספסל. זה כבר מרגיש קרוב יותר. שמח גם ששאקירי אשכרה לגמרי חזר לרוטציה. היו לו כמה פעולות לא רעות היום (לצד כמה רעות), אבל הוא מסוגל להיות אקס פקטור אמיתי אם קלופ ימשיך לתת לו דקות. אנחנו קבוצה טובה יותר, זה כן, ועם קצת חיזוקים בינואר שיעזרו לנו לנשום בלי להעלות להרכב את המשפחות של השחקנים יכול להיות אחלה. אגב, מתי מודיעים לנו שטרנט גמר את העונה?
לסיטי תלות גדולה בדה בריינה והיום הוא היה חלש בסטנדרט שלו. בכלל סיטי בנסיגה גדולה מאז האליפות האחרונה: 1) סאנה נפצע ואז נמכר 2) ברנרדו סילבה נחלש משמעותית 3) פציעות משמעותיות של קון 4) אין תחליף לחוכמה של דוד סילבה בינתיים 5) רכש בינוני בקישור
תכנית המשחק של קלופ עבדה מצוין. ב60 דקות יצרנו מספיק מצבים מכדורים ארוכים וממתפרצות כדי לסגור את המשחק. לא הצלחנו לנצל מספיק הזדמנויות. משם והלאה כבר נגמר לנו האוויר והתעסקנו בעיקר בלנסות להניע את הכדור ללא הרבה הצלחה. התאכזבתי מג'וטה. לא מעניין באיזו עמדה הוא שיחק, הוא לא הגיע מספיק קליני למשחק הזה. מסר כשהיה צריך לבעוט. הרגשתי שהוא מסוגל לתפור אותם אם יבוא כמו שבא למשחק מול אלאנטה. במשחק הזה צריך קודם כל לא להפסיד אז אני לוקח את התוצאה בכיף.
אני הרגשתי אותו דבר גם לגבי מאנה. הפעולה האחרונה שלו הייתה רעה היום, אני עד עכשיו לא הבנתי למה הוא לא בעט לשער אחרי שהוא הסתובב שם על האיידול של ואן דייק. ולפני כן שוב עם המסירה הגרועה בשמאל במקום לנסות לבעוט חזק בשמאל. הוא עשה לא מעט טרור לווקר ודיאז שם ונכנס שוב ושוב לרחבה אבל לא היה חד, מזל שווקר הדביל הפיל אותו שם בפנדל כי במשחק כזה אני לא יודע מה הוא היה מוציא מהמצב הזה.
אני די בטוח שהרבה אנשים ומאמנים ומועדונים חשבו שסיימנו את העונה שלנו כשואן דייק נפצע. מאז רק ניצחנו והיום תיקו עם סיטי במשחק שיכל ללכת לכל כיוון. אני מרוצה, אני גם מרוצה כשאני רואה את האלטרנטיבות שיש לאליפות. אצלנו יש המון אפסייד, תיאגו עוד לא באמת שיחק אצלנו. פאביניו שחקן חשוב מאוד חוזר אחרי הפגרה. סיטי לא ניראת כמו סיטי, בכל משחק שלה העונה היא לא ניראת לי כמו סיטי. היא ניראת כמו קבוצה טובה מאוד וזהו. לפעמים גם זה לא. טוטנהאם סוחבת בינתיים אבל יש לה עוד המון מה להוכיח, מחזור הבא היא נגד סיטי ונראה מה היא שווה. היתר לא באמת מתיימרות לקחת את התואר. כל אחת מסיבותיה.