המחזור השמיני בפרמיירליג: עוד לילה עבר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏1/10/15.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה פחות קל לפטר את מוריניו כי הוא מוריניו - המוניטין שלו, בטח בצ׳לסי, הרוויח את זה לבדו.

אפשר גם ללכת לעונה הראשונה של מוריניו בצ׳לסי מאז שחזר. אם זה לא הוא, ייתכן מאוד שגם אז המאמן היה מפוטר.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

או שמאמינים שלמרות תקופת לא טובה, הוא עדיין המאמן הכי טוב בעולם והוא האיש הטוב ביותר להוציא את העגלה מהבוץ. הרי רומן יכול לדעת מניסיונו שפיטורים לשם פיטורים לא תמיד עושה את העבודה (למרות שב-2012 זה היה שיחוק מטורף).

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. golding מנהלים

מתי זה לא היה שיחוק מטורף? כשפיטרנו את סקולארי הפכנו לאחת הקבוצות הכי טובות באירופה אחרי כמה שבועות בלבד, והיינו קרובים לזכייה בליגת האלופות אם לא השופט הארור. אפילו כשמוריניו ״עזב״ בפעם הראשונה נראינו טוב יותר עם מאמן חסר מושג כמו גרנט.

לפעמים מאמנים מאבדים את חדר ההלבשה, כשזה קורה אין לבעלים יותר מדי ברירות. הלוואי וניתן היה לתקן את המצב ולהשאיר את מוריניו (למרות כל הביקורת שיש לי עליו). לדעתי זה חסר סיכוי.

4. Raulito Madridista

מוריניו הרוויח ביושר את 'הקרדיט הרחב' בהשוואה לכל מאמן אחר, ורק בעונה שעברה הוא זכה באליפות, ואני חושב שגם לשחקנים יש אחריות. לפטר מאמנים במהירות זו גישה של קפריזות לדעתי. ולגבי העונה הראשונה שלו בצ'לסי(אחרי שחזר אליה) - אני ממש לא חושב שהיה צריך לבעוט לו בתחת, על מה. הגיע לחצי גמר ליגת האלופות והיה בצמרת הפריימרליג לאורך כל העונה. זו לא הצלחה אבל כישלון חרוץ? אני לא חושב.

והיום: ארסנל נגד מנצ'סטר יונייטד.
    - בכל המסגרות: 221 משחקים - 93-79 ליונייטד בנצחונות, הפרש שערים 338-310 לטובת השדים האדומים.
    - בליגה בלבד: 172 משחקים - 72-58 ליונייטד בנצחונות, הפרש שערים 360-230 לטובת השדים האדומים.
    - כשארסנל מארחת: 109 משחקים - 59-30 לארסנל בנצחונות, הפרש שערים 210-135 לטובת התותחנים.
    - כשארסנל מארחת, בליגה בלבד: 86 משחקים - 44023 לארסנל בנצחונות, הפרש שערים 157-103 לטובת התותחנים.
    שימו לב, בעשור האחרון: 4 נצחונות בלבד לארסנל, האחרון שבהם בעונת 2010/11! יונייטד ניצחה עשרה משחקים כולל 8:2 אדיר.

למרות שארסנל היא הקבוצה הביתיות היום ויש לה כישרון וגם יונייטד מצד שני עדיין מציגה חולשות בחלק ממשחקיה, אם הייתי צריך לשים את כספי על מנצחת הייתי מהמר על יונייטד דווקא. היא נראית יותר רעננה, מהירה, זריזה, מעניינת והיא גם בכושר הרבה יותר טוב. מארסיאל ודפאיי שחקנים מוכשרים ובלתי-צפויים. ארסנל תוכל להניע כדור למוות השאלה היא האם אלכסיס יהיה מספיק חד מול השער, התלות של ארסנל בשחקן הזה היא מוחלטת.

5. alexshw Member

הכוונה שכל מאמן אחר הוא היה בועט בתחת כי לא זכה באליפות. לא טוענים שהיה צריך

6. yonmu Member

אל תעשו מהעונה הקודמת של מוריניו להיט. אמנם רוב העונה הקבוצה נראתה טוב, אמנם לא ברמת באירן-בארסה-ריאל אבל כן ברמת יובה-פסז'-אתלטיקו, אבל מאז יש תהליך התדרדרות ברור. בסוף העונה הקבוצה נראתה רע ולקחה אליפות כברירת מחדל, וגם ההתקדמות בליגת האלופות לא היתה מרשימה עד להדחה. אז הגיע חלון העברות שחצני ומסכן ופתיחת העונה ממשיכה את התהליך.
    כל מאמן שלא קוראים לו מוריניו היה מודח, גם אם הוא היה מביא אליפות מרשימה הרבה יותר בעונה שעברה. הבעיה היא שמוריניו הפך להיות הדבר הכי קרוב לסמל של צ'לסי החדשה (מלבד טרי), ושהוא מטפח סביבו איזו הילה של מאמן-על, כאילו שהטעויות שלו אחרות מטעויות של מאמנים אחרים.

באופן כללי אני כן בגישת ה'תנו למאמן זמן', ואולי הדבר הכי חכם מצד אברמוביץ' זה דווקא להשאיר את מוריניו. אני רק אומר שעל פי ההיסטוריה של אברמוביץ' עם המאמנים שלו בצ'לסי, מוריניו כבר היה לקראת פיטורים. פשוט ההילה התקשורתית-'מיוחד'-גאון שלו מצליחה לעבוד על הבוס הגדול.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ברור, אנשים חושבים שמוריניו הוא מאמן על בגלל שהוא מטפח סביבו הילה. לא חלילה בגלל שב-13 שנה שהוא מאמן לקח פעמיים צ'מפיונס, שמונה אליפויות מקומיות ומי סופר כמה גביעים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז שמונה מחזורים לתוך העונה, אחרי אליפות בעונה שעברה, אוהדי צ'לסי מוכנים לפטר את מוריניו?
    הזוי ביותר. וזה לא משנה בכלל אם הוא בוכה על שופטים, או כמה ססק ואיבאנוביץ' גרועים כרגע. אוהדי צ'לסי לא מסוגלים להכיל רבע עונה גרועה ומוכנים לפטר את המנג'ר הכי טוב שלהם אי פעם וכנראה גם המנג'ר הטוב בעולם כיום.
    אפילו לאוהדי ריאל יש יותר סבלנות. מדהים.

9. golding מנהלים

אם אתה חושב שזה מסתכם בשמונה מחזורים אז לא טרחת לקרוא את ההודעות של אוהדי צ'לסי.

בכל אופן, רוב האוהדים - ובטח אלה שהולכים למשחקים - תומך ויתמוך במוריניו גם אם הוא יוריד אותנו ליגה.

10. alexshw Member

Everton: Howard, Galloway, Funes Mori, Jagielka (c), Browning, Barry, McCarthy, Naismith, Barkley, Deulofeu, Lukaku
    Everton subs: Robles, Gibson, Oviedo, Kone, Lennon, Osman, Holgate.

Liverpool: Mignolet, Moreno, Skrtel, Sakho, Clyne, Milner, Can, Leiva, Coutinho, Sturridge, Ings
    Liverpool subs: Bogdan, Gomez, Rossiter, Allen, Ibe, Lallana, Origi

11. South Boy Member

לצערי זה ההרכב הכי טוב שאפשר להוציא מהסגל בהינתן הפציעות של ביג בן ופירמינו שנוספו להנדו.
    עצוב שלוקאס מוצא את עצמו שחקן הרכב לגיטימי, ואני רק מקווה שבארקלי ונייסמית׳ יהיו עדינים בפריצות ממרכז השדה האיטי והאפור שלנו.
    היו ימים שלנצח דרבי היה כמו טיול בפארק, היום כשהמורל שפוף ונראה שרודג׳רס איבד את חדר ההלבשה קשה לי להיות אופטימי.
    היחידים שיכולים להוציא מים מהסלע הם קוטיניו וסטארידג׳, אם קוטיניו יספק עוד רגעי קסם וסטארידג׳ יהיה חד אפשר לנצח, אבל לא הייתי ממליץ לבנות על זה.

12. oranfu Member

לוקאס לא שחקן הרכב לגיטימי.

13. k_700 Member

אני מסתכל על הסגל שיצא למשחק הזה ואני רואה לפחות 3 אופציות שונות לעלות למשחק הזה בלי לוקאס בהרכב.
    רק אני קולט את זה?

14. alexshw Member

לכל הפחות אלן חי ונושם

15. South Boy Member

מוצא את מקומו בהרכב הראשון כבר יותר מדי פעמים, בעולם מתוקן הוא אפילו לא חלק מהקבוצה הזאת וכל דקה שהוא מקבל היא בזבוז. אם היינו מתנהלים נכון מבחינת רכש היו לנו גיבויים הרבה יותר טובים מלוקאס במקרים של פציעות.
    אלן ולוקאס הם מבחינתי אותו דבר כך שאני די אדיש לגבי מי מהם יפתח, לאף אחד מהם אין מקום בקבוצה.