המחזור השמיני בפרמייר ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏2/10/09.

1. the white pele Member

למרות שהתוספת על תוספת קיימת בכל משחק בו מובקע שער בתוספת. רק שזה קורה ליונייטד מתווכחים על זה.

בעולם נטול אמצעים בסדר גודל של יונייטד, סיטי, וצלסי, עדיף למות יפה כמו ארסנל מאשר לחיות על עצירות כמו ליברפול.
    וונגר מייצר כדורגל מרהיב, יוזם ומקדם שחקנים.וונגר יתקוף גם שההגיון אומר להרגיע.אצל וונגר רואים אופק(שתמיד נמכר בזמן הלא נכון, אבל זה סיפור אחר לגמרי) בניטז יתקוף שאין ברירה.הוא בא ממקום אחר לגמרי-להגיב ליריב.לפעמים בניטז יגמור לפני הצרפתי ולפעמים לא..אין לי ספק מה אני הייתי מעדיף....

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  2. איגור .פ. Member

ליברפול הפסידה היום אך ורק בגלל בניטז ,בניון בכושר מצוין ,באבל בכושר טוב ,והוא שם אותם על הספסל ,הפסד מוצדק של ליברפול.

דרוגבה לא מוערך מספיק הוא שחקן אדיר

3. THE STRETFORD END Member

לדלי

אנחנו יצרנו את התקדים כלומר גם אתה חושב שפרגוסון מנהל את איגוד השופטים?
    אל תרד לרמה של ליצן גם כן,לא מתאים לך.

4. קינג לדלי Member

אף אחד לא אומר שהוא מנהל את איגוד השופטים אבל הוא אומן בליצור לחץ על שופטים ולנצל את זה לטובתו.
    הוא כבר עשה את העבודה שלו אתמול.

5. THE STRETFORD END Member

נו ואפשר לחשוב שהוא היחיד ובאמת סליחה שהוא עושה זאת טוב,
    ואפשר לחשוב שרק בדרבי נגד שיטי פעם ראשונה בכדורגל היתה תוספת זמן של 5 דקות,
    ואפשר לחשוב שזה מה שמנצח ליונייטד משחקים,
    להזכיר לך לפני חודש נגדכם היינו עם עשרה שחקנים החל מהדקה ה 30,
    זה לא מנע מאיתנו לנצח בזכות הכדורגל ולא שום דבר אחר.

6. קינג לדלי Member

הוא עושה זאת באומנות.
    הלוואי עלי מאמן כזה מכל הבחינות.

7. ManUtd Fan Member

שחיתות!
    פנדל ברור על דאן שלא נשרק בתחילת המחצית השנייה שהיה יכול להביא למשחק שונה לגמרי. רק רודס הזכיר את זה כאן, ואני בטוח שאם זאת הייתה יונייטד הייתה פה חגיגה מצד כולם.

ועכשיו בנימה רצינית יותר,
    ארסנל פשוט פנטסטיים. לראות אותם משחקים זה... וואו! באמת שאין לי מילים לתאר את המשחק שלהם. כל-כך יפה, שוטפים את המגרש בצורה פשוט פנטסטית. זה בנס לא נגמר כאן עם מספר דו-סיפרתי. פאברגאס היה ענק. אם אני לא טועה היה לו 4 או 3 בישולים והוסיף למאזן גם שער פנטסטי.
    עד כמה שקשה לי לומר את זה, זה פשוט כיף לראות אותם משחקים.

לגבי בלקבורן, אלרדייס אידיוט, וסליחה על הגסות. דאן השחקן הכי טוב שלך על המגרש ואתה מוציא אותו? על מה ולמה? איך דיוף לעזאזל גמר 90 דקות? איך דיוף עדיין משחק ברמה הזאת?! הוא שיחק בחוסר חשק מרגיז, באיטיות וכל הפעולות שלו היו גרועות, אבל לא, דאן צריך לצאת החוצה.
    לא מובן.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

2 נקודות קטנות, דברים שלא שמתי לב בלהט הצפייה המשחק וראיתי רק שצפיתי שוב בגולים:

השער הראשון- מעבר לדרוגבה- על השער רשום פרנק למפארד.... תיקול מושלם על מסצ'ראנו, חטף לו את הכדור כמו קשר הורס מלידה ושיחרר את אסיין להתחיל את הראשון, צריך לראות את המהלך מתחילתו כדי לראות ולהבין איזה ענק פרנק למפארד, לא משנה איפה הוא ומה התפקיד שלו על הדשא, דברים מסוג זה הופכים אותו מעוד שחקן גדול לגאון כדורגל של ממש, השער הראשון רשום על שמו.

השער השני פשוט מדהים כל פעם מחדש שאני יראה אותו, דרוגבה מדהים, אין לי מילים לתאר אותו, גם העצירת כדור, הסיבוב על קאראגר למרות משיכות ותפיסות, המסירה הרגועה והחכמה...כל כך עוצמתי, כל כך בלתי ניתן לעצירה.

ועוד דבר, דקו.... הוא לא יבלוט לעין במשחק כמו שחקנים אחרים קצת יותר דומיננטים, אבל כל נגיעה שלו בכדור היא רגע של קסם, לא משנה כמה הבן אדם יישב בחוץ הוא אף פעם לא ישכח את הטאצ' בכדור, הוא כל הזמן רואה את המסירה הכי נחוצה, הוא כל הזמן מנסה לשחרר בזמן, הוא לא מתמהמה עם הכדור, יש לו מסירות כל כך רכות ואלגנטיות, אנצ'לוטי הפתיע אותי בהצבה שלו בהרכב, אבל דקו בנוי למשחק כאלה, גאון. אני בטוח שהקדנציה שלו בצ'לסי היא עדיין לא כמו שהוא ציפה, אבל הוא יודע להוציא מעצמו את האיכויות שלו כאשר הוא על כר הדשא- שחקן אלגנטי ומקצוען לתפארת.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  9. טום.ט. Member

ללא ספק, מהניצחונות היותר מתוקים שיצאו לי לחוות בחיי כאוהד צ'לסי. לנצח אותם בערב כזה, דווקא אחרי שהכול כביכול היה מוכן להצגה אבל לא לגמרי עובד, העצבים עושים את שלהם, ליברפול מתעלה על עצמה בכל מה שקשור ללחימה. אין יותר מתוק מלהבקיע נגד ליברפול פעמיים במשחק כזה ממש בדקות האחרונות ומכריעות, כשבסופו של דבר המשחק אתמול היה בדיוק מסוג המשחקים שצ'לסי באופן כמעט מסורתי אפילו נופלת בהם. זאת לגמרי לא הייתה הצגה כחולה קלאסית שלנו, אבל מבחינת התפרצות רגעית שלאושר טהור אני מאמין שהדקה ה-90 אתמול מתעלה על כולם. אני חושב שאין יותר מדי מה לבוא בטענות לצ'לסי. משחק מחויבות טוטאלי, המון הקרבה, אולי קצת זלזול. משחק מצוין של הרביעייה האחורית (אני חייב לציין כאן את קראבליו שפשוט השתיק, העלים ומחק את טורס) ומשחק מעולה של מייקל אסיין. לאמפרד היה חושך, כנ"ל לגבי באלאק.

הליגה עוד רחוקה מלהיות גמורה. גם ביחס לשאר היריבות בצמרת, וגם ביחס לליברפול. אנצ'לוטי הזכיר עוד מראש במסיבת העיתונאים שלפני המשחק שיישארו אחריו עדיין הרבה מאוד נקודות בקופה, ומנצ'סטר הרי כבר נתנה פיניש בו הכול פתאום התחבר לה בדרך לאליפות רק לפני שנתיים. כבר ביום רביעי וכמובן גם אתמול היו להם ניצוצות של הקרבה, מלחמה וכבוד. זה לא אומר שיש לנו ממה לפחד, אבל אסור לנו לחשוב שמשהו מובטח לנו כבר מהעונה הזו, בטח לאליפות שהייתה ונשארה המטרה העיקרית. המשחק אתמול היה בסופו של דבר הרבה מעבר לפער בטבלה, כי מהבחינה הזאת נטו אני חושב שיש המון משחקים בשנים האחרונות שעולים עליו בחשיבותו, בסופו של דבר גם פער נקודה ממנצ'סטר, 2 מליברפול ו-3 במקרה הרע מארסנל היה משאיר אותנו במצב מעולה. זה מה שמייחד את המשחקים הללו, וזה מה שהופך את הניצחון אתמול לכל-כך מתוק.

איש המשחק לדעתי הוא קראבליו. הבחור פשוט עשה עבודה נהדרת והצליח לסגור כל מצב אפשרי של המרסיסייד. נהדר לראות שהוא חזר לעצמו לחלוטין אחרי התקופה הלא טובה אשתקד. הדרך שבה הוא העלים את טורס, כמו שכבר הזכרתי, היא פשוט מדהימה! זה לא דבר של מה בכך, טורס הוא אחד החלוצים הכי טובים בעולם ולהעלים אותו כמו שעשה קראבליו זה פשוט מדהים. שחקן נוסף שהראה יכולת טובה היה א.קול, שהיום היה טוב מאוד הן הגנתית והן התקפית. כבר מזמן לא ראיתי את אברה כה חד במשחק שלו כמו היום. שימשיך כך.

אסיין נראה פעיל מאוד והצליח תמיד להרוס לליברפול את ההתקפות כאשר זו הצליחה לצאת קדימה. מצד שני, לאיבנוביץ' היה משחק לא טוב אתמול, במיוחד בהגנה. הוא נראה קצת איטי ולא נחוש מספיק. סטיבן ג'רארד חגג עליו כמה פעמים, רק שמזל שיש את קראבליו והילאריו. גם התרומה ההתקפית שלו הייתה דלה, וההרמות שלו היה לשווא. לאמפרד במשחק סביר לא יותר - לא נראה לי מספיק חד, אבל החזיק בכדור וזה חשוב בפני עמו. כמו באלאק, שלעניות דעתי, קצת היה לא בעניינים. אולי זה הגיל ואולי זה המעמד, אבל באלאק, מן הסתם, עם השנים מתחיל לאבד את זה וצ'לסי חייבת להתחיל לחפש לו מחליף ראוי.

אנלקה היה פעיל והיווה איום על המרסיסיידס. שתי בעיטות מצויינות, אחת מהן נכנסה. דרוגבה נראה גם כן פעיל מאוד, סייע להגנה והחזיק הרבה בכדור, וזה מתווסף לשני הבישולים שלו. יחד עם זאת, כפי שציינתי הרבה פעמים לאחרונה, הוא פשוט לא מנסה לכבוש. אני לא יודע מה קורה איתו בגזרה זו, אבל זה כבר מתחיל להיות נורמה, לצערי. בכל מקרה, הצמד הזה, אנלקה את דרוגבה, פשוט מדהים אותי כל פעם חדש. עם כל הכבוד למה שעשה הידינק אשתקד (ויש לי הרבה מאוד כבוד, הרבה מאוד), הדבר הכי חשוב שהוא עשה זה היה להחזיר את דרוגבה לעניניים ולתת לצמד הזה לשחק ביחד. אולי אשתקד הצמד הזה לא הניב פירות, אך השנה הצמד הזה, לא רק שמחזיק לבד את צ'לסי, ממש ככה, הוא גם הופך את עצמו לאחד הצמדים הגדולים בעולם.

ונקודה נוספת לסיום עליה חשבתי כמה פעמים לאחרונה - מדהימה אותי העובדה שצ'לסי מצליחה שוב ושוב לנצח את המשחקים שלה במה שנראה יכולת לא גבוהה במיוחד. היא פשוט מצליחה לשתק את יריבותיה בצורה כמעט טוטאלית, וכל זאת מבלי להזניח את משחק ההתקפה. כך היה היום, וכך היה מול טוטנהאם לפני כמה מחזורים. בזה, צ'לסי, במיוחד של אנצ'לוטי, טובה מכל קבוצה אחרת בעולם. האיזון הזה שאנצ'לוטי בנה ללא ספק מרשים מאוד. מצד אחד, יש לצ'לסי שחקני ההגנה הטובים בעולם, ואילו מצד שני יש לה צמד קדמי מהטובים בעולם (כולל, לדידי, החלוץ הטוב בעולם). אני חושב שיש לקבוצה הזו כישרון אדיר והפוטנציאל שלה רחוק עדיין ממיצוי. הקבוצה הזו מסוגלת, עם כיוון נכון והחדרת מוטיבציה תמידית, להשיג עוד הרבה מאוד תארים. אני מאמין שכך אכן יקרה.

10. city4ever Member

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Dunne, Collins, Warnock, Milner, Petrov, Sidwell, Ashley Young, Agbonlahor, Carew. Subs: Guzan, Delph, Heskey, Reo-Coker, Shorey, Beye, Gardner.

Man City: Given, Zabaleta, Lescott, Toure, Bridge, De Jong, Barry, Wright-Phillips, Tevez, Bellamy, Adebayor. Subs: Taylor, Richards, Sylvinho, Ireland, Johnson, Petrov, Santa Cruz.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוזר שיוז לא בוחר לשים את פטרוב השד באגף על קוולאר הכבד, שמגן ימני הוא בטח לא. כמובן שגם לבלאמי יש מהירות מפחידה אבל קיצוני קלאסי כמו פטרוב יכול לגמור את הספרדי הגבוה.

מבחן גדול לסיטי, אף פעם לא קל לשחק בוילה פארק.

12. 亚历山大帕托 Member

פספסתי את הדיון, אבל האם זה כבר הופיע כאן?

http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_5609858,00.html

קוד:
    Ferguson also claimed Wiley had not played the correct amount of added time because he had failed to add on an additional minute to the four already signalled once United scored.
    :aaagath:

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוזכר גם הוזכר...

אני חייב להגיד שקיבלנו במחצית הראשונה היום תצוגת שיפוט. לא פחות. אני ממש נהנה מהעבודה של מייק דין עד כה, רק שימשיך ככה. יש פה משחק אגרסיבי מאוד אך הוגן ומייק דין נותן לו לזרום עם הרבה אי-שריקות נכונות והבנה מצוינת של חוק היתרון. וזה לא שהוא נותן לקבוצות לאבד רסן, כשהיו פאולים מלוכלכים הוא גם העניש עליהם (הצהוב שדה-יונג קיבל הוא צהוב כהה מאוד, איזה תיקול פראי שלו על אשלי יאנג, ואיזה פעולה מדהימה של אשלי יאנג בהברשה בין הרגליים של זבאלטה באותו מהלך, בנגיעה אחת גם השתלט על הכדור וגם העביר לו בין הרגליים).

אווירה נהדרת, הרבה אמוציות בקהל ועל המגרש, קצב נהדר, רק שימשיך ככה.

14. RealStretford Member

דאן שוב כובש לרשת של סיטי (כמה צפוי) הובלה מוצדקת של וילה. נקווה לשיפור במחצית שנייה

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שסיטי צריכה במחצית השנייה זה את פטרוב על הקו מול קוולאר. בלאמי לוקח יותר מדי לכיוון האמצע והאמצע של וילה צפוף מאוד. בפעמיים שבלאמי ניסה לעבור את קוולאר על הקו הוא הצליח ושיחרר כדורי רוחב מסוכנים. פטרוב יהרוג את הספרדי.

העוצמה של הנגיחה של ריצ'רד דאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx