המחזור השני בפרמיירליג: כוכב בשם שמש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏13/8/15.

1. k_700 Member

אתה יודע מספיק הגיון של גרביל החורש כדי לשים לב שמישהו כותב לך הודעה של 200 מילים מהפל' שלו.

לענייננו?
    לא יודע כמה עניין אפשר למצוא מהודעה שמשקפת כל כך חוסר מושג.
    המשחק ההגנתי היה מצוין. למעט 15 דק' בתחילת המחצית השנייה וילה לא הצליחה לצאת פעם אחת קדימה, לא מצאה שום פירצה דרך האמצע.
    כל שחקני ההגנה במשחק ללא דופי(דארמיאן הכי מרשים עם עוד משחק מושלם של סגירות ותיקולים נקיים, אפילו הצהוב היה חכם מאוד).
    לא, הגנה גדולה לא תמיד מתלווה למשחק התקפי. לא חסרות קבוצות שהציגו הגנה מצוינת ומשחק התקפי בינוני.
    שוב- הנסיבות הן כאלה:
    1. משחק שני בעונה, שחקנים בונים את הכושר גופני שלהם. אני מאמין שאני מתדיין פה עם בטטת כורסה מצוי שהכושר העיקרי שעשה בחיים שלו מסתכם בהליכה יומיומית מהסלון למטבח ובחזרה, אבל אתה יודע כשאתה ספורטאי שנכנס לתוך עונה יש דבר כזה שנקרא סרגל מאמצים.
    אתה הרבה פעמים משחק בהתאם לסרגל המאמצים שאתה מצוי בו.
    מה הקבוצה עשתה נכון מאוד?? שמרה טוב על הכדור, אומנם הרבה פעמים בהנעה לרוחב במקום לחפש את הKILLER PASSES שיפתחו את המשחק אבל חסכה מעצמה ריצות מיותרות, הניעה אותו בחוכמה, 0 הפקרויות.
    למען השם, אתה אוהד יונייטד?? מתי אתה זוכר שני משחקים רצופים שהסתיימו עם בערך הזדמנות אחת לשתי יריבות שונות(וכשאותה הזדמנות הגיעה בדקה הרביעית של העונה).
    אני יודע על מה יברברו ברוב הפורומים של יונייטד- איך ואן חאל השחצן הזה מוריד את יאנג לספסל, לא נותן להרירה לפתוח ביום הולדת שלו והפשע הכי גדול? איך לעזאזל השחצן הנפוח הזה מעז לשחק עם בלינד כבלם.
    בפועל- הם אוכלים את עצמם מבפנים כשהינה לראשונה מזה שנתיים שני בלמים נתנו שני משחקים מושלמים מלאים, 0 טעויות, 0 סגירות רעות, 0 הרחקות רעות, תיאום מצוין ביציאות שלהם קדימה, כאילו נולדו לשחק
    ביחד.

2. אולי אילוץ עוד יותר מקשה- משחק שני בסה"כ ל4 שחקנים בהרכב וביחד עם שוונשטייגר אלה 5 שחקנים שעורכים הופעה שנייה רשמית בקבוצה. 5 שחקנים, כמעט חצי הרכב. קבוצה שלא מודעת לנסיבות האלה הייתה מחפשת הרפתקאות בהתקפה, אולי הייתה מחפשת לעלות את הטמפו ואז בדקה ה73 גומרת לעצמה את האוויר וכשלוילה יש לא מעט מהירות מקדימה.
    קבוצה הגיונית שמודעת למגבלות של עצמה כרגע בוחרת לשחק חכם ולקחת 3 נקודות, אני יודע שגם את זה ספק אדם, בלי צל של ספק הגיון של גרביל- לא יבין, נו שווין.

להגיד שזה בונקר מה שראית היום- ובכן ניתוח של מישהו שלחלוטין לא מבין מה זה בונקר, לא שהיו לנו ציפיות למשהו אחר.

גם במשחק הזה היו דברים פחות טובים-
    ווין רוני החלש במגרש, מאוד סטטי, מאוד לא מדויק, מאוד לא חד, מפסיד המון מאבקי 50/50 וגם מאוד לא רגוע. זה משחק שני ברציפות שהוא כזה.
    למרות זאת דווקא שני השחקנים שפתחו כ10 בשני המשחקים מאחוריו דווקא עושים להם שם לא רע.
    דפאיי מול טוטנהאם והיום יאנוזיי במחצית אחת טובה ומחצית שנייה שראו שהכושר שלו לא, כמו של לא מעט שחקנים אחרים בסגל, עדיין לא מתקרב לכושר של משחק שלם.

מאטה מצדיק את המקום שלו בהרכב פעם נוספת, המשחק על האגף מוריד ממנו עול הגנתי כבד מאוד ורואים כמה נוח לו לעשות תנועה על פני כל המגרש, כמה קל לו לשחק יותר מאחורה ולשחרר את המסירות שלו. היום בשתי מסירות גדולות כמעט גמר לבד את המשחק הזה.
    שחקן המשחק ללא ספק.

החילופים של ואן חאל מוכיחים דבר די פשוט, מאמן שהיום הריח מצוין את איך שהמשחק הזה התפתח.
    קאריק נראה עייף וכבד בפתיחת החצי הראשון, וילה ניצלה את זה ויציאה קדימה ברבע השעה הראשונה, אותו כנ"ל יאנוזיי.
    חילוף כפול שהוכיח את עצמו, החזיר את השליטה במגרש אלינו, הוסיף את הנסיון והאלגנטיות של שוונשטייגר שהצליח לנהל את המשחק מאחורה יותר טוב מקאריק ושניידרליין ושחרר את הרירה לשחק כקשר התקפי.

6 נקודות משני משחקים ראשונים בעונה, אחד מהם בחוץ, 0 שערי חובה, חרף כל הבלאגן שיש במועדון עם השחקן הכי טוב בשנתיים האחרונות,
    לא צריך לבקש יותר כרגע.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/15
  2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני מאמין שבסופו של דבר ואן חאל בונה עליהם כשלישייה המובילה ולא רק כמי שנכנסים בדקה ה-60 לשמור על התוצאה, אבל לך תדע איתו...

3. alexshw Member

זאת הבעיה העיקרית בקדנציה של ואן חאל עד כה. אתה לא יודע עם איזה ג'וק בראש הוא קם בבוקר.

4. k_700 Member

שוב, לא יודע מה הציפיות שלך היו ממערך כזה.
    מערך של 4231 עם שני קשרים אחוריים באמצע גם מול קלאב אמריקה בקושי הצליח לייצר מצבים.

זה מערך שהיתרון הגדול שלו הוא בהגנה הקבוצתית ובניטרול מרכז השדה של היריבה.

אם אני אומר לך שיש מערך שיכול לגרום לך להוציא תוצאות כמו היום במגרשים קשים אתה לא לוקח אותו בשתי ידיים??

כמובן אוהדי יונייטד ירצו תמיד 'שהקהוצה שלהם תשחק בקצב של סאמבה, תתקוף בכל מגרש עם 10 שחקנים לפחות, תייצר 15 מצבים במחצית ותבקיע לפחות שלושה שערים בכל משחק.

לא ממש מציאותי.
    לא מציאותי כי: אין לנו כרכע כובשים כל כך אמינים בסגל וזה לא מציאותי כי בליגה ארוכה יהיו הרבה משחקים שאתה תצטרך לשחק טקטי וכן לבוא בשביל לקחת את התוצאה.

אפשר לבוא בכיף בגישה של ארסנל או סיטי של שנה שעברה לכל משחק חוץ אבל ראית כבר לאן זה הוביל אותן.
    משחקי חוץ באנגליה(גם משחק מול וילה שכל כך קל לך לזלזל בה ולהזכיר את המאזן שלנו ב25 המפגשים האחרונים שם),זו לא משימה קלה כמעט לכל אחת מהאלופות האחרונות.

אז השאלה היא אם אתה מעדיף לפעמים להראות ככה ולקחת את הנקודות ומבלי לעלות את לחץ הדם או שאתה מעדיף שנבוא תמיד ב433 עם שניידי,שווייני והרירה, נשחק התקפי ויפה אבל גם תסכן את עצמך במערך חשוף יותר.

שלא תבין אותי לא נכון, גם אני מאמין ומקווה שנשתמש ב433 כמערך מרכזי לעונה הזאת.
    אבל אני בהחלט רוצה שתהיה בשלוף plan B טובה כי זה פשוט נאיבי ולא מציאותי לחשוב שאתה יכול להגיע לכל מגרש בליגה ולשחק באותו המערך וההרכב ועדיין לנצח.
    ובשביל שתהיה plan b טובה אתה גם צריך לתרגל את אותה תוכנית.
    אל תשכח שחלון העברות לא הסתיים עדיין והסבר נוסף לשימוש בהרכב ובמערך יכול להיות גם נקיטת משנה זהירות מצד ואן חאל.

ולסיכום, מבחינתי לפחות הכי חשוב כרגע זה להשיג את התוצאות, בטח כשעל הנייר יש לנו לוח יחסית נוח.
    את רמת הכדורגל גם אני אשפוט כשיעבוא הזמן הסביר שבו אתה כבר צריך לצפות לכדורגל יותר טוב בהתקפה.
    החוכמה היא להשיג את האיזון הנכון וזה לא משהו שקורה ברגע, בטח כשאתה פותח משחק שני בהרכב שכולל 4 שחקנים שרק הגיעו למועדון.

5. alexshw Member

מגרש מאוד קשה בו לא הפסידו 20 שנה ומול יריבה מהחלק התחתון של הטבלה שהיא הביץ' הכי גדול של יונייטד בפרמייר ליג.
    לא צריך קצב של סמבה, אבל כל ההנעת כדור חסרת תכלית שראינו הרבה בעונה שעברה לא מובילה לשום דבר.
    הציפיה מיונייטד ליצור מצבים. כדורגל כמו שהקבוצה משחקת עכשיו לא יעבוד לה לאורך זמן.

בכדורגל תמיד צריך להיות פלן בי ותמיד צריך להיות גמיש להתאים מערך אבל פה זה נראה ששוב ואן חאל ננעל על משהו שלא מתאים לסגל שיש לו.

החשש שלי זה שהוא יפריע לקבוצה שלו גם העונה הזו ולא מכך שלקחנו 6 נקודות עם 2 בעיטות למסגרת עכשיו.
    עד כה יונייטד לא פגשה שום יריבה שצריך לשחק מולה עם 2 גרזנים. זה מביך.

6. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה כבר אתם חושבים שהמערך באמת רלוונטי?
    יותר מדי מתעסקים בזה, במערך על הנייר, יש סיבה שכמעט אף פעם לא תשמעו מנג'רים ואנשי מקצוע מדברים על מערכים וזה פשוט כי זה משהו הרבה יותר גמיש והרבה פחות משמעותי ממה שאוהדים והתקשורת אוהבים לחשוב. כל קבוצה תעמוד שונה כשהכדור אצלה וכשהוא לא אצלה, בתור התחלה.

אם הייתה ליונייטד בעיה אתמול זה פשוט מחסור רציני ביצירתיות בחלק הקדמי. מאטה יודע לשחק לעומק ולהכניס כדורים חכמים וראינו את זה גם אתמול אבל זה לא בא לידי ביטוי מספיק באגף, במשחקים כאלה אני הייתי שוקל לשים אותו במרכז, בין אם זה בקישור או כמספר 10, גם ככה מאחוריו יש לך קאריק\שניידרלין שכמעט לא יוצאים קדימה.
    גם רוני אם תרצו או לא תרצו הוא בעיה כרגע. פדרו יוסיף מהירות ושערים, לא יודע עד כמה הוא יעזור ביצירתיות.

אני בכל זאת הייתי מבסוט אם הייתי אוהד יונייטד, משחקים לא פשוטים בתחילת העונה, העיקר לקחת את הנקודות. אין קבוצה שפותחת עונה עם יכולת נפלאה, זה חשוב לקחת את הנקודות למרות זאת.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם השגת הנקודות אי אפשר להתווכח, אבל את היכולת ההגנתית של שניידרלין וקאריק בקישור נצטרך לבחון מול קבוצות רציניות הרבה יותר.

8. k_700 Member

alexshw
    לא מתאים לסגל שלו?? זה סובייקטיבי ונתון לדיון.
    בינתיים ההגנה עומדת ומתפקדת כמו שלא תפקדה בכל השלוש שנים האחרונות.

מה זה משנה שזה מגרש שיונייטד לא הפסידה בו 20 שנה? זו קבוצה חדשה עם סגל כמעט שונה ממה שהיה לה בשנה שעברה.
    קבוצה שאגב נראתה לא רע בכלל במחזור הפתיחה של הליגה ואתמול הוגבלה ל0 מצבים במשחק בית.

קודם כל המערך הזה מקדש הרבה פחות פוזישן.
    שים לב שאתה הרבה פחות שולט במרכז המגרש מבחינת הנעת כדור מאשר בימים ששיחקנו יהלום, 532 או 433.
    אתה כן שולט לחלוטין בביטול היריב דרך מרכז המגרש.
    דווקא במערך הזה יש לא מעט חשיבה על יציאות טובות קדימה אחרי שחטפת כדור בשטח שלך.
    מה לעשות שכרגע חסר הגרוש ללירה בפעולה האחרונה ואותן יציאות אפילו לא תורגמו למצבים(סתם משלוף, דפאיי עם כדור טוב לשואו על הקו, שואו כבר עובר את המגן בכניסה לרחבה ומוציא כדור רוחב לא מדוייק אלכסונית לרוני, 2-3 ס"מ של כדור יותר מדוייק והינה מצב אחרי יציאה מהירה קדימה. במשחק הקודם אחרי חטיפה, דפאיי נותן כדור עומק מצוין ליאנג שלא משתלט כמו שצריך על הכדור, היו עוד כמה מצבים כאלה שהראו שהקבוצה מנסה לתרגל יפה את היציאה המהירה קדימה אחרי חטיפת כדור אבל חסר הליטוש).

משחק שני בסהכ לדפאיי כשגם בו הוא מתופקד בעמדה שלא שיחקה בה אצלינו עוד פעם אחת, יאנוזיי פותח לראשונה מפברואר וגם הוא נכנס לתוך עמדה שזרה לו(אבל לדעתי יכולה להוציא ממנו הרבה יותר מכשחקן קו).
    בטח שיש נסיבות מקלות ובטח שלא צריך להכנס להיסטריה כמו שאתה והרבה אוהדים אחרים נכנסתם.

לדעתי אתה היסטרי מדי עם החששות שלך וכשמסתכלים על כושרן של 95 מהקבוצות בליגה נכון לרגע זה, המסקנה היא שכן לאסוף את הנקודות, לשפר את הכושר הגופני ואת הבטחון אלה הדברים הכי חשובים כרגע.

אלעד,
    אני מסכים שצריך לבחון את השילוב של קאריק ושניידרליין מול יריבות יותר חזקות ולמען ההגינות רצוי שזה יהיה גם בשלב יותר מתקדם בעונה כשגם אותן יריבות כבר יכנסו לRYTHEM הנכון.
    אבל כרגע זה מה שיש. התחלנו עם שני משחקים שהם ממש לא הכי קלים על הנייר והצגנו משחק הגנתי שהוא יותר מסביר, בטח כשלא קשה לזכור איך ההגנה שלנו נראתה בכל ה-3 שנים האחרונות(אני עדיין מתקשה לחשוב על שני משחקים רצופים שבהם שתי היריבות שלנו הוגבלו למצב אחד בלבד ובשביל הפאן תבחרו איזה שתי יריבות שבא לכם, מקיימברידג', ק.פ.ר ועד אסטון וילה בעונה שעברה).
    אני גם בכלל לא בטוח ששניהם הם הבחירה הראשונה של ואן חאל לעונה הזאת.
    שוונשטייגר בעצמו אמר לפני 3 ימים שהוא קצת מאחורי שאר הסגל בכל מה שקשור לכושר הגופני נכון לעכשיו(בגלל איזה סט בק קל בארהב שמנע ממנו להתאמן איזה שבוע), הרירה עדיין לא פתח, הסגל עוד לא בטוח הושלם בכלל.
    קשה באמת להעריך על סמך שני משחקים מי הולכים להיות השניים המרכזיים החל מעוד חודש לצורך העניין.
    אלה דברים שעוד יכולים להשתנות.

אלעד אוהב/ת את זה.
  9. alexshw Member

קודם כל אני לא הסטרי וחושב שיש חומר טוב בקבוצה, פשוט אני חושש מהג'וקים של ואן חאל בראש כפי שהיה בעונה הקודמת.
    בקשר לפעולה האחרונה לפני שנכנסו הררה ושוויני לא הייתה אפילו מחשבה לצאת קדימה ברוב ההתקפות אלא שוב ושוב להניע כדור באופן סתמי. יונייטד כלל לא ניצלה אפשרות למתפרצות.

10. k_700 Member

אז תראה שוב את המשחק ורצוי עם קצת פחות שנאה.

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כל משחק בעולם אפשר לנפח ולהפוך אותו למשוכה קשה. גם משחקים שהיו לנו בעונה שעברה בגביע כמו יאוביל וקיימברידג'-"מגרשי חוץ קשים, קבוצות לוחמות שעולות בהתלהבות, קהל רועש, מזג אוויר...". בסופו של דבר מתישהו אתה כן רוצה לראות את הקבוצה משחקת קצת כדורגל, גם במקומות קשים. אז עכשיו זה מחזור 2 ואני סבלני, אבל בהמשך העונה זה יהיה לחלוטין מאכזב אם ככה נעלה בכל משחק חוץ (כי עם כל הכבוד, יש מעט מאוד קבוצות בליגה שיותר חלשות מאסטון וילה).

alexshw אוהב/ת את זה.
  12. k_700 Member

"Attack Wins You Games, Defence Wins You Titles"

יש לך ניחוש מי אמר את זה?

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אבל זה לא חייב להיות שחור לבן, או בונקר או הפקרות. המצב האידיאלי זה מה שהיה לנו ב-2008-החומה הסינית בהגנה עם וידיץ' ופרדיננד, וכדורגל מלהיב עם רונאלדו.

alexshw אוהב/ת את זה.
  14. k_700 Member

איפה ראית בונקר בשני המשחקים האחרונים???

מדהים כמה קל להשתמש היום במילה בונקר.
    אתה יודע, לא לייצר הרבה מצבים(אבל עדיין לשלוט במרכז המגרש) לא הופך את המשחק שלך לבונקר.

אפשר להגיד שהרדמת את המשחק די מהר אחרי כיבוש השער הראשון ולמעט 15 דק' ראשונות במחצית השנייה, אפשר להגיד שלא ניסית להיות הרפתקן מדי.
    אבל בונקר??

וכן זה לא שחור או לבן, אתה הזכרת את עונת 2008, זוכר איך יונייטד נראתה התקפית ב2009?
    BY THE WAY, זוכר איך פתחנו את עונה?? 1-1 מול ניוקאסל, נצחון קטן 1-0 על פורסמות' מחזור 2(בשני המחזורים הראשונים פלטשר הוא הכובש), הפסד מעצבן לליברפול במחזור השלישי ואיזה תיקו מצ'וקמק מול צ'לסי במחזור הרביעי.
    אני אגב, הייתי מת על הקבוצה של אותה עונה.
    הגנה קשוחה, יריבות שידעו שזה כמעט חסר סיכוי אחרי שיונייטד כובשת, משחקים שלמים שכובשים והולכים לישון ובלי התקפי לב מיותרים.
    זה אופי של קבוצה שידעה שהאיכויות שלה הן בשביל לקחת אליפות והתאימה את עצמה נהדר לכל קבוצה ששיחקה נגדה.
    אין לי בעיה להראות אפילו 75% מיונייטד של אותה עונה ואם זה יספיק לי לאליפות.

אף אחד לא אמר שאליפות אתה לוקח רק לפי איכות ההתקפה שלך.
    מספיק להסתכל על החצי השני של האלופה האחרונה כדי להבין שאפילו רחוק מכך יכול להספיק.

15. DRORIKO Member

ההגנה של סאותמפטון כל כך רכה שזה מדהים. הם נראים כמו כמה חנונים שקוששו מחנות קומיקס