כבר הייתם ביתרון של 1-0, לא רואה טעם לרטון על זה. יוצא סופר מעודד מהיכולת כי לטעמי אנחנו הקבוצה שהכי אתגרה את ליברפול העונה והחזקתי את עצמי כל המשחק מלהגיד את זה אבל שאקה במשחק חייו. גם הולדינג במשחק טוב ממצב את עצמו כבלם הבכיר שלנו. ושוב אמרי עם ניהול משחק חכם, פשוט תענוג לקבל אותו אחרי שנות הסרחון עם ונגר.
לא יודע איך לעכל את המשחק הזה. מבחינת כדורגל נטו אני מרגיש שארסנל היו טובים משמעותית, אנחנו היינו רעים מאוד (בעיקר טרנט ופאביניו, גם אליסון לא הבריק), ועדיין נפסל שער חוקי ואני מרגיש שההגנה שלהם הייתה מחלקת לנו עוד מתנות אם היינו מצליחים לאתגר אותה, כך שזה מרגיש כמו 2 נק׳ שזרקנו. מניח שתוצאה הוגנת. ברור שאנחנו לא נהיה מסוגלים להחזיק בקצב של סיטי ו-100 נק׳ בעונה, לא חושב שזה גם הוגן לצפות את זה מהשחקנים האלה. עדיין יש לנו קבוצה חזקה מאוד ואם נצליח להגיע ל-85 נק׳ זה יהיה מרשים.
הבעיה היא שלא איתגרנו את ההגה שלהם. יש להם הגנה עלובה אבל שחקני ההתקפה שלנו כל כך חלשים העונה שזה בכלל לא בא לידי ביטוי. והקישור שלנו הצליח לגרום לצ'אקה להיראות טוב. עד כדי כך הקישור שלנו מביך.
כואב על השער הטפשי הזה, אני לא רואה בשום מקום שמאשימים את אליסון וזה לא ברור לי, מנקודת המבט שלי זה שער שב95% עליו. יציאה אומללה מהשער זה מילא, יש לו מספיק זמן לפחות להתחיל לחזור לשער והוא עומד כמו בלוק. משחק לא טוב שלו בסטנדרטים שהציב. גם פאביניו היה רע וטרנט כנראה הכי חלש על המגרש. סה"כ תוצאה משקפת ועם כל השיפור שלנו זה ההבדל בינינו לסיטי, היא הוציאה 3 נק' במגרש הזה ואף אחד גם לא יהמר נגד 3 נק' שלה בברידג' שגם שם איבדנו נקודות. אלה סטנדרטים פסיכיים להציב אפילו לאלופה בכל תקופה אחרת בפרמיירליג אבל זה הרף שסיטי מציבה. ארסנל לא פחות טובה מטוטנהאם וגם לא בטוח שמצ'לסי, ובוודאי שבתור קבוצת התקפה היא טובה משתיהן. טוריירה רכש גדול.
הולך להיות קרוב גדול על 3 המקומות מאחורי סיטי. ארסנל נראים הרבה יותר טוב מטוטנהאם לדעתי. ואם אצלנו החלק הקדמי לא יתעורר בקרוב אנחנו נהיה בבעיה.
מפתיע האמת שהוא היה מביך כל כך, חשבתי שהנדרסון אשם בזה. לפחות מזל שלא שלשלנו. אם להיות רגע רציני, יש לנו בעיה שכולנו מכירים בעמדת הקשר ההתקפי, בלי אוקס וקייטה שלא רלבנטי כרגע אין לנו פשוט פתרון בסגל. קלופ ניסה להעלות באוב את ללאלנה וניסה להעביר את פירמינו לשם, קשה להגיד שאחד מהפתרונות האלה נראה טוב יותר. אבל בהינתן הבעיה בקישור הקדמי, הדרך שבה כבר התמודדנו מול קבוצות לוחצות ואגרסיביות בשנה שעברה זה להעיף כדור מהר לסלאח ומאנה, והיום ראינו שגם בחלק האחורי ראינו שיש לנו בעיה. אפשר להחמיא לפאביניו עד כמה שהוא מסתובב קדימה מול בלגרד כאילו שזה איזשהו מדד, היום ראינו שהוא רחוק מאוד מהרמה של הנדרסון. אין לנו קשר שמסוגל למסור מעל 10 מ׳, להחליף אגפים או לשלוח כדור אלכסוני ארוך. היה כמעט מתבקש לעשות את זה היום עם המצ׳אפ של סלאח ומאנה, וחוץ משני הבלמים אף אחד לא מסוגל לעשות את זה.
בגלל שטוטנהאם לא התחדשה מסיבות כספיות כנראה, המון תלוי במידת הכשירות של השחקנים שם בהמשך. היום אגב פוית עורך בכורה בפרמייר ליג. דוינסון סנצ'ס הורד לספסל.
הנדרסון פח אשפה של שחקן והוא חד משמעית לא הפיתרון. זה ששאר הקשרים גם רעים לא משנה את זה. גם יש לנו בעיה גדולה מאוד בחלק הקדמי של הקישור (בשביל לייצר מצבים) אבל גם הורדנו משמעותית את משחק הלחץ. זה משאיר אותנו תקועים מבחינת ייצור מצבים שלא דרך השלישייה הקדמית. והם, כאמור, לא מזכירים אפילו את הצל של עצמם מהעונה שעברה.
אני דיי בטוח שליברפול מנצחים את המשחק עם שאקירי במקום פאביניו. מהצד שלנו רק מיקיטריאן הציק לי מאוד בעין (לנו הציג משחק בעייתי, אבל לא בסטנדרטים הללו). היו כאלה שאמרו שזה בגלל מוריניו, ואחרי זה בגלל ונגר. רמת המשחק שלו מאוד מאוד נמוכה. first touch מחריד, כושר גופני ירוד, 0 פעולות חיוביות. אייוובי בכמה דק' נראה פי 1000 יותר מסוכן ממנו. רוצה לקוות שהוא לא יהיה איתנו בעונה הבאה, אבל אני לא רואה איזו קבוצה תיגע בו עם החוזה הנוכחי שלו.
אורן, אני חושב שאתה מאוד מגזים עם הביקורת לשלישייה הקדמית. מבחינת מספרים נטו הם במצב טוב יותר כרגע ממה שהיו בנקודה הזאת בעונה שעברה, וצריך להבין גם שחלק מההתצייבות בהגנה אלה שינויים סיסטמיים באיך שאנחנו משחקים העונה שזה פחות הרפתקני מבעונה שעברה. שלושתם רחוקים מלתפקד בשיא היכולת שלהם אבל אני לא חושב שאף אחד מהם באמת נורא כמו שאתה מצייר פה. גם בכושר כזה זו עדיין התקפה טובה יותר מרוב היריבות שלנו. אני מרגיש די בנוח להמר עלינו כרגע למקום 2, זה שאנחנו בכלל מרגישים פספוס ומתלוננים על 5 נקודות מטוטנהאם,צ'לסי,ארסנל הכל בחוץ כבר מציב אותנו בעמדה טובה יותר מכולן למעט סיטי. אני באמת חושב שהצמרת העונה תוכרע על המשחקים האלה בין הטופ 6 ולכל הפחות אפשר להגיד שנראה שהרבה יותר קשה לנצח אותנו במשחקים האלה מאשר את כל היריבות שלנו למעט סיטי.
אגב, אנחנו נראים לחלוטין לא בכושר (פיזי). אני לא יודע אם זה מתוכנן או לא, לא יודע אם משחק הלחץ ירד כתוצאה מזה או שהכל מתוכנן בשביל להיות רעננים בחלקים מתקדמים של העונה אבל אנחנו נראים עייפים מאוד על הדשא (למעט רוברטסון ומאנה כמעט כולם, אפילו פירמינו).
ארסנל גם לא פחות טובה מליברפול של העונה, אם להיות כנים. המאבק על מקומות 2-4 יהיה מרתק אם ארסנל תמשיך להשתפר, ואני לא מצליח לחשוב על סיבה שתמנע ממנה להציג שיפור לאורך העונה מלבד, אולי, היעדרות ממושכת של טוריירה הנפלא. יכול להיות שז׳ארדים עשה פלאים עם פאביניו ובקאיוקו בשנים האחרונות ולמעשה מדובר בשחקנים בינוניים? לגבי האחרון כבר אפשר להכריע שכן. מעניין אם פאביניו יצליח להתאקלם באנגליה ובליברפול.
לטעמי כן פחות טובה מאתנו גם העונה. לא ראו את זה היום אבל לאורך העונה כן היה אפשר לראות פער גדול באיכות של ההגנות. תמיד יש שם שערי חובה שמחכים לקרות.
אני לא חושב שאני מגזים איתם. הם עדיין מהטובים בליגה, אבל הם לא משחקים טוב העונה. קבלת ההחלטות לרוב גרועה, הפעולות שהם עושים לא מדויקות. הם מפשלים הרבה מאוד התקפות שנראות מבטיחות. סוג של חסר גרוש ללירה כזה. אני לא הייתי מוטרד עד לא מזמן כי הייתי בטוח שזה יתחבר, אבל זה לא. אני בטוח שבסוף זה יחזור, השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי.