המחזור ה-13 בפרמיירליג: World In Motion

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏15/12/20.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא פעם ראשונה איתו גם.
    יש לו יכולות אקרובטיקה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  2. GentlePunter Member

זאת ממש *לא* הדרך מכיוון שזה מבטיח שלא תהיה אחידות. הדרך היחידה היא שינוי מושכל ומדיד בשניות של חוק הנבדל.

3. GentlePunter Member

חלק ניכר מפרשני הכדורגל מצויים במסע צלב מתמיד של עשיית צחוק מעצמם. רבאק, נצלו את הזמן לומר דברי טעם, לשפוך אור על מה שקרה, לתת קונטקסט, ולא להתרברב על מה שיקרה או לתאר ביבושת קלישאית את מה שקרה. כנראה שאין לשרווד ודומיו בקנה דברים כאלה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

:)

oranfu ו-South Boy אוהבים את זה.
  5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין היה לדעת כמה מהם מהשנתיים האחרונות, מרגיש כאילו לא הרבה בכלל.
    בכל מקרה, פירמינו של המשחקים האחרונים (מאז שג'וטה הפציץ) נראה שונה מאוד מפירמינו של חצי השנה האחרונה. הוא מזכיר את פירמינו שהכרנו. מאוד מעורב, יורד לקחת כדור, עוזר בהנעה.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  6. South Boy Member

גם אני מרגיש ככה, ו-decisive goal זה לא בהכרח שער קלאץ', אבל עדיין נתון מרשים של שחקן אהוב שעבר תקופה ארוכה ומזעזעת בלשון המעטה, מאוד מקווה שהגול הזה סותם את הגולל על התקופה הזאת.

oranfu, Liverpool-Forever ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  7. Rushie Member

לא בטוח שהבנתי את כוונתך, אבל נראה לי שהעונה הוכח מעל לכל ספק שהואר זו מערכת שלא בנויה לבחינה קפדנית של מקרים.
    כשמנסים להפוך אותה למשהו סופר מדויק בסגנון עין הנץ לא רק שזה עוצר את המשחק ל2-3 דקות, לפעמים גם נוצר מצב אבסורדי שהיא ממציאה שריקות שלא היו צריכות להישרק.
    אם אתה רוצה להיות באמת מדויק על המילימטר של הנבדל אתה צריך מצלמות של אלף פריימים בשנייה כדי לתפוס בדיוק את אלפית השנייה בה הכדור יצא מהרגל, ואתה צריך קווי עזר לא בעובי כזה גדול כמו שמשתמשים בו עכשיו (שבקנה מידה אמיתי כל קו כזה הוא בעובי של רגל בערך-אתם קולטים את גודל האבסורד?) אלא קווים דקיקים שהעין בכלל לא מסוגלת לזהות. זו טכנולוגיה שאין כרגע וספק אם תהיה בשנים הקרובות ולכן כדאי שהואר יחזור לבצע את התפקיד שהוא מסוגל לבצע כרגע, שזה תיקון מהיר של עוולות ברורות ולא מעבר.
    כמובן שגם תיקונים לחוק הנבדל ונגיעת יד יועילו מאוד.

8. Raulito Madridista

לגבי פירמינו - בדיקה זריזה:

העונה: חוץ מהמשחק אתמול כמובן: כבש את השער הראשון ב-1:2 על שפילד יונייטד [לא יודע אם זה נחשב]
    אשתקד: השער השני שהעלה ל-0:2 נגד צ'לסי בגשר ב-1:2 [לא יודע אם זה נחשב]| שער ניצחון ב-1:2 על קריסטל פאלאס בדקה ה-85 בחוץ| שער ניצחון ב-0:1 על טוטנהאם בחוץ במחזור ה-22| שער הניצחון ב-1:2 על וולבס בדקה ה-84.

יש כאלה שאוהבים לבדוק גם בכל מיני ניצחונות כמה פעמים שחקן כבש את השער הראשון והחשוב ולא זה שניפח את התוצאה עם הרביעי או החמישי.
    גם לבנזמה היו עושים הנחות לגבי המספרים אבל כשלצידו שחקנים כאלה טובים וזה גם עוזר לו - אני מצפה ממנו לכבוש יותר, אולי לא את ה-27 מעונת השיא אבל בטח לא 12. האמת שגם מאנה די בבצורת וסלאח סוחב יפה מאוד העונה, עם עזרה מז'וטה.

דווקא שמתי לב אתמול שליברפול מיעטה לתקוף מצד ימין עם טרנט שהרגיש לי ששמר טיפה כוחות, ומעבר לכך להנדרסון היו כמה וכמה הזדמנויות להניף רגל והוא ויתר על התענוג, חבל. זה גם יכול לפתוח טיפה הגנה גם אם הוא לא ג'רארד.

אגב בשביל הספורט בדקתי מה קורה אם מנצ'סטר יונייטד מנצחת היום, משחק חוץ הרי, בטח תיקלע לפיגור ואז - אתם יודעים. בהתחשב בכך שיש להם משחק חסר הם יכולים לשפר עמדות. ברור שהם לא מספיק טובים כדי לאיים על התואר. זה בעיקר מראה עד כמה העונות של צ'לסי וסיטי כושלות.

9. Sturridge Member

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא מעט שערים מכריעים... מסכים עם ההבדלה בין שער מכריע לשער ניצחון בגדול אבל גם בפרספקטיבה כזאת יש לבובי 4 בשתי העונות האחרונות, וזה רק בליגה. באליפות העולם למועדונים כבש גם בחצי וגם בגמר את שערי הניצחון לדעתי, אמנם במפעל שמעניין לי את הביצה אבל לשחקנים זה היה נראה חשוב.
    בקיצור זה לא ג'רארד עכשיו אבל לדעתי הוא כן מהשחקנים היותר קלאץ' אצלנו בקטעים האלה.

הנדרסון אגב היה טוב אתמול אבל ממש לא בלט, היו לו כמה הרמות על עיוור שדיברנו עליהן שבוע שעבר לדעתי. מבחינת בעיטה לשער אין למה לצפות ממנו, כל בעיטה שלו זה בונוס. מעולם לא היה שחקן של גולים ומאז אחת הפציעות בקרסול גם הפסיק לבעוט עם המלא. וזה מדגיש עוד יותר את התקרה הגבוהה בטירוף של קרטיס, כי רואים שיש לו את הטכניקה והיכולת לשים את הכדור ברשת. מאז אוקס של 17/18 לא היה לנו קשר שמרים בעיטות מרחוק, זה קריטי האיום הזה.

מסכים שגם טרנט היה פחות דומיננטי. לא חושב שזה שמירת כוחות כמו טקטיקה ברורה של מוריניו, לפני המשחק ציינתי שככה זה ייראה וצדקתי. הוא עלה עם סיסוקו באגף ימין כדי לסגור את אנדי ועם ברחוויין שינצל את השטחים כשטרנט עולה מה שגרם לו להיות אולי קצת יותר זהיר.

על הVAR, מעניין אותי אם מישהו יזכור שבערך כל אוהדי ליברפול פה אומרים שהתהליך וההחלטה עצמה של הגול של סון היו נכונים ומוצדקים. התלונות היחידות זה על העאלק נבדלים שדפקו לנו גולים כמו מאנה בגודיסון, שאם היו נבדקים באותה צורה היו גם כן נקבעים כקו אחד. אז נא לזכור את זה פעם הבאה שתגידו שאנחנו לא אובייקטיביים...

oranfu ו-Esomech אוהבים את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה שואל אותי אז מאנה היה נבדל בגודיסון וסון לא נבדל אתמול.
    מה הבעיה שלי אבל? שאני מבסס את זה על פי תצלום מוקפא שנתנו לי לפי מאית השניה, אני לא יודע אם התצלום המוקפא הוא מדויק. איך בכלל אפשר להגיע לתצלום מוקפא מדויק כל כך? לכו תדעו מתי הכדור באמת עזב את הרגל של המוסר.
    אבל די נמאס לי להתעסק בזה.

את השער של הנדרסון בדרבי חגגתי כמו פסיכופט ואתמול עצרתי את עצמי מלגמרי להתרגש כי ראיתי שחקן של ספרס על הדשא. הייתי משוכנע שיעיפו לנו את זה. יותר מזה, בשידור הישראלי מתמוגגים ומדברים על השער, וברקע אתה שומע שיש בדיקה ואתה מת כבר לשמוע את השדר האנגלי...זה פשוט רגעים של לחץ בלתי רגיל.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לחלוטין לא מסכים שמאנה היה בנבדל בגודיסון אבל האמת היא שזאת לא השאלה בכלל. השאלה היא, אם היו בודקים את הנבדל של מאנה מאותה זווית (רחוקה מאוד) ובאותה צורה בלי למתוח קווים, האם היו פוסלים את השער וזה היה נחשב ל-clear and obvious error? אין מצב. ובגלל הבעיה שאתה מתאר ועוד בעיות נוספות (זוויות, מרחקים, איברי גוף שונים וכו' וכו'), אני רוצה שכל בדיקות הנבדל בVAR ייראו כמו אתמול. שישימו להם גבול של 30 שניות לבדיקת נבדל, שיהיו מצלמות וזוויות קבועות שמהן בודקים (כמו אתמול). תמתחו קווים לאורך המגרש, אם זה מובהק שהשחקן מאחורי הקו, אחלה נבדל. אם לא שחררו אותנו. חלאס.

אני איתך לגבי חגיגות השערים אבל אתמול התפוצצתי בשני הגולים. הסתכלתי על ריס מתחילת המהלך (ככה זה כשאתה מנסה להידמות לואן דייק ומצליח) וראיתי שלא היה שם כלום.

אבל אין ספק שזין כמו שקיבלנו אחרי הגול של הנדו בדרבי זה לא משהו שיישכח בקרוב. כל כך הגיע לנו.

oranfu ו-Rushie אוהבים את זה.
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנדרסון היה חגיגת השווא הכי גדולה בחיים שלי בפער ענק.
    אני לא אשכח את זה בחיים.

אני לא בעד הגבלת זמן לבדיקת הנבדל. אם כבר זה רק יגרום ליותר טעויות.
    הנושא בעייתי. אין תשובה חד משמעית והדיון כבר עלה המון פעמים. אין לי הצעה טובה. אומר בזהירות שאני מעדיף את המצב הקיים על המצב שהיה לפני ה VAR. וכן, אני יודע שהשנה כל מה שנראה 50-50י הלך נגדנו.

14. GentlePunter Member

בהינתן VAR, חוק הנבדל חייב לעבור שינוי מהותי. הטכנולוגיה זו הבעייה הקלה.

15. alexshw Member

אוהדי ארסנל באמת חוששים מאליפות של טוטנהאם?