כל הכבוד ללברקוזן, דברו על שיגיעו להוציא את החשק לבאיירן (כמו שכולם אומרים בצורה כזו או אחרת) וגם הצליחו להוציא לפועל. התשובה שלהם ללחץ נענת בלחץ, הולך מאוד קשה בנתיים וגם המצבים היותר מסוכנים היו באזור השער שלנו. נראה איך פפ יתאים את עצמו למחצית השניה.
בכלל רודה הביא שינוי. עזר בלחץ מאחור רץ המון ותיקל חזק. הביא לנו את השליטה במרכז גם מעשית ולא רק מספרית. אותי הוא מפתיע לטובה. חבל שהוא לא מקבל יותר דקות. הוא בהחלט יכול להיות עוגן בעתיד.
ההפסד היום לא מפתיע, אבל יחד עם הניצחונות של שאלקה, גלאדבך, וולפסבורג ואוגסבורג ועם ההחמצה הגדולה של בלראבי בפתיחה יש תחושת פספוס מסוימת - בשלושת המחזורים הבאים - מול גלאדבך, הופנהיים ופרנקפורט - חייבים לנצח או לפחות להשיג כמה שיותר נקודות כדי לצאת לפגרת החורף במצב טוב בליגה. במחצית הראשונה שיחקנו טוב, בשנייה עם הכניסה של רודה במקום גצה ואחרי השער של ריברי הבווארים השתלטו על המשחק. ידבאיי ושאר שחקני החלק האחורי היו מצוינים, שחקני ההתקפה לא היו מספיק מדויקים. באיירן היא אחת הקבוצות הטובות באירופה (לדעתי רק ריאל אולי טובה ממנה, לא ראיתי מספיק את הספרדים כדי להחליט), וכמובן שהיא קבוצה טובה בהרבה מלברקוזן. מאוד התרשמתי מברנאט, גם רוב השחקנים האחרים של באיירן היו טובים בסך הכל. עכשיו הפנים לבנפיקה. Stärke Bayer!
מעניין אותי אם רק לי מפריע השלטון מכבי הזה שבאיירן נהנית ממנו בשנים האחרונות, ובכלל , מהי הסיבה לשלטון המוחץ הזה מלבד כסף?
האמת שזה די פשוט. כל כמה זמן נוצרת קבוצה גדולה במועדוני כדורגל. ההבדל הגדול בין קבוצות גדולות חד פעמיות לשושלות הוא איך אנשי ההנהלה של הקבוצה ממנפים את ההצלחה הספורטיבית לעוד הצלחה ספורטיבית וכלכלית. מנהלים גדולים יוצרים שושלות. מנהלים אגדיים מייצרים באיירן מינכניות.
ואיך דורטמונד חזרה לצמרת מקבוצה בינונית ומטה אם לא בגלל ניהול נכון?לא זכור לי שאיזה אוליגרך רכש איזו קבוצה בבונדסליגה.גם לא וולפסבורג ושאלקה שנהנות מתזרים לא רע בכלל ביחס להישגים שלהם. זה אולי מה שיפה בליגה שאין לך אוליגריכים שמגיעים והורסים בשניה עבודה של שנים.באיירן עבדה קשה מאוד כדי להגיע לאן שהגיע,בעיקר למעמד שיש לה כרגע באירופה.בטח שזה לא הגיע בגלל כסף או הצלחה של שנה או שנתיים. לגבי המשחק היה המשחק הכי קשה של באיירן השנה בכל המסגרות,בטח ביחס למשחק בית.המערך לא נכון לטעמי וזה שקשה לספסל את אחד משחקני ההתקפה לא אומר שצריך לעלות עם כולם יחד.אתמול פפ עלה עם אלונסו וריברי ורובן מקדימה.באגפים מולר ולבה וחלוץ נסוג שיחק גצה.כן זה גם נשמע גרוע ובאמת שזה היה גרוע.אחר כך רודה נכנס והגיע קשר אמיתי נוסף ונראנו כבר כמו באיירן ואז הלחץ של לברקוזן כמעט ולא השפיע עלינו לעומת השיתוק שהיה במחצית הראשונה. אגב משחק שני ברציפות שפפ עולה עם הרכב שהוא כביכול התקפי יותר אבל באיירן דווקא בשני המשחקים האלו מגיעה לפחות מצבים ולא נראית טוב.הרכב מאוזן ונכון הוא יותר חזק לא רק הגנתית אלא גם התקפית.
אוליגרך/סעודי אין, אבל יש תאגידים גדולים מאחורה וזה גם סוג של 'אוליגרך' רק רך יותר. לגבי ברמן, הם חלשים, מחריד.