המחזור ה-14 בפרמיירליג: English Rose

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/12/20.

1. Raulito Madridista

אני מנהל את אתר האוהדים של ריאל מדריד בארץ ומעלה הרבה פוסטים לפייסבוק ביום - התעלמתי לחלוטין מהמילים האלה של סלאח, זה לא רציני, זה כותרת יפה ל-AS ולא מעבר. אני גם חושב שכל כוכב בככל קבוצה משאיר איזה פתח. גם מאנה היה אומר את אותם הדברים. אולי הנדרסון וג'רארד לא. מבחינתי סלאח טוען רציני לכתר של השחקן הכי חשוב בקבוצה הזו, חוץ מוירג'יל. טרנט אדיר, יש הרבה וורלד-קלאס, קבוצה כמעט בלי חסרונות וטובה מזו של 17/18 אבל הוא זה שמנצח הכי הרבה משחקים גם אם הוא יותר מאנייק בהשוואה למאנה. הוא כבר בן 28, זו העונה הרביעית שלו, אז לעשור כנראה הוא לא יגיע אבל אם הוא לא ייצא בקיץ או בקיץ הבא אז מתי? ואולי בכלל לא יהיו העברות עוצמתיות כל קיץ בגלל הקורונה. לברצלונה אין כסף לחולצה של סלאח, ריאל חולמת על אמבפה, לאן הוא יילך? מבחינתי הוא עבר ממזמן את אואן (כנראה שהיה לו את הצוות המסייע הכי גרוע מבין הגדולים), את טורס, את סוארס. לגבי ג'רארד ודלגליש - כמובן שלא, גם מקום שלישי זו מחמאה. יש דברים שאסור לערער עליהם.
    לגבי כריסטיאנו - אני חושב שמפחדים מסלאח אותו דבר, יריבים לוקחים אותו בחשבון, יותר מפירמינו או מאנה. יריבים=מאמנים, שחקני עבר, הקהל מנסה אולי או יותר נכון ניסה להוציא אותו משלוותו ולא ממש מצליח. חסר לו עוד איזו עונה של 40+ בטור ההבקעות. מחכה שכל מיני Opta למיניהם יבדקו כמה משחקים הוא ניצח בעצמו, אם כבר דיברנו על פירמינו אחרי השער החגיגי נגד טוטנהאם.

LFC-Gerrard1, Scouser Tommy ו-owen11111 אוהבים את זה.
  2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתה מדבר על טורס וסוארז אז התשובה היא כבר כן. הוא יותר איכותי מטורס בשיאו ומספק מספרים טובים יותר, ולגבי סוארז, התארים וההצלחה לאורך זמן נותנת לו את היתרון עליו (למרות שאם אני משווה את 16/17 של סלאח ל13/14 של סוארז, האחרון מנצח).

לגבי החשיבות שלו בקבוצה, אני חושב שוירג׳יל ואליסון זה רמה מעל כל השאר מבחינת ההשפעה של היעדרות שלהם. בין מאנה, טרנט, סלאח, אנדי והנדו - קשה לי להחליט. לבובי אגב מעמד מיוחד בקטע הזה: כשהוא טוב, הוא משנה לחלוטין את המשחק שלנו. אני חושב שרוב המשחקים הדורסניים שלנו בשלוש-ארבע שנים האחרונות היו כשהוא היה בשיאו. זה פשוט מחזה נהדר, לא פחות.

3. Rushie Member

מותר לו להתראיין לאס, הוא כוכב ענק וזה מה שכוכבים ענקיים עושים היום (בין השאר), אבל אם כבר הזכרת את מאנה אז אני בספק רב שמאנה היה מתראיין לעיתון כלשהו לכתבה שכזאת מלכתחילה, וזה ההבדל בין שחקן בעידן המודרני שמתנהג כמו סטאר לשחקן שלא. ולתחושתי לאוהדים של ליברפול יותר קל להתחבר לסגנון השני.
    כמובן שזה לא מתבטא רק בריאיון הזה אלא גם בעמוד אינסטגרם מתוחזק ובעיקר על הדשא בתנועות ידיים כשהוא לא מקבל כדור, בזה שהוא לא רואה מסירות או בזה שהוא לוקח מצבים לשחקנים אחרים.
    ברור שהוא לא מתעניין באיזה מקום הוא יסיים בספר דברי הימים של ליברפול ואם זה יהיה אחרי סוארז או לפני ג'ררארד, הוא מתעניין רק בעצמו, בשערים ובשיאים שלו וזה בסדר גמור מבחינתי, אבל בליברפול בשביל להיות באיי ליסט של הכוכבים צריך מעבר ליכולת מקצועית גבוהה גם חיבור חזק עם האוהדים. אפשר לראות את זה על פאולר למשל שהיה חלוץ טוב אבל לא טופ קלאס והיה סובל הרבה מפציעות, אבל הוא בחור מקומי וברגע אחד שבו חשף חולצה שהביעה תמיכה בשביתה של עובדי הנמל בעיר הוא קנה לעצמו תהילת עולם במועדון. לא מדבר בכלל על דלגליש שאוהדים שלנו שכחו לו בקלות קדנציה שנייה כושלת ביותר כמנג'ר שבה הוא הוריד עשרות מיליונים של רכש באסלה, עם כל מה שהוא עבר עם המועדון ובמיוחד אסון הילסבורו הוא לנצח יהיה אהוב ולא משנה מה.
    לסאלח אין חיבור כזה עם המועדון. הוא שכיר חרב איכותי ביותר אבל עדיין שכיר חרב. זה לא באמת חשוב אבל לא נראה לי שהוא יכול לעשות משהו שיגרום לו להגיע לרמות האהדה של ג'ררארד, דלגליש וכו'.

Coutinho10 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה נקודות:
    1. שנאתי את תנועות הידיים של סלאח כשהוא לא מקבל כדור לעבר ג'וטה. מצד שני מאנה התבכיין על חילוף במשחק האחרון ואני עוד זוכר את הטירוף שלו כשסלאח לא מסר לו בשנה שעברה. שניהם דומים במובן שיש להם אופי תחרותי קיצוני ורצון בלתי פוסק לנצח ולכבוש.
    2. סלאח מצטייר כשכיר חרב אבל סוגר פה עונה 4 למרות שיכל כבר לדחוף למעבר - לא טריוויאלי עבורנו.
    3. מאנה מדבר יותר בצניעות על קהילה וכו', סלאח מדבר יותר על שיאים אישיים. זה גורם לך להתחבר יותר למאנה, מצד שני האנוכיות הזאת של סלאח הופכת אותו לגדול כמו שהוא. הרבה פעמים זה יגרום לך בחילה אבל הרבה פעמים זה גם יביא לך תארים ושערים.
    4. לא אהבתי שסלאח אמר שהוא מאוכזב שלא היה קפטן באלופות כי אני מסתכל על מי כן היה קפטן וזה ארנולד שהוא שחקן לא פחות חשוב מסלאח וילד מקומי. הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה ואין לי ציפיות ממנו כבנאדם אבל כמובן שאני אישית לא הייתי עונה תשובה כזאת אלא יוצא גדול כשאני אומר שאני מסתכל מי הקפטן אז אני מוכן לקבל את זה שאני לא הקפטן.
    5. בסופו של דבר אני לא רגיל כאוהד שאנחנו עוברים קיץ 3 ברצף שבו לא עובר אף כוכב. אני נותן את הקרדיט הגדול לקלופ קודם כל אבל גם לשחקנים שלא חותרים למעבר.
    6. לא ראיתי משחקים מלאים לפני 1992 אבל אני מרשה לעצמי להניח שפירמינו-סלאח-מאנה ייכנסו להיסטוריה בתור הטריו הכי קטלני שלנו אי פעם. ואם לא הכי אז טופ 3-4.

owen11111, yakov_y, Scouser Tommy ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. Rushie Member

ראיתי לפני כמה שנים ריאיון מעניין בין סאלח ללמפארד שבזמנו עוד חילטר קצת בטלוויזיה. סאלח אמר שם שאחרי הקדנציה בצ'לסי הוא הציב לעצמו מטרה לחזור לפרימיירליג ולהוכיח לכולם שהוא שווה הרבה יותר ממה שחשבו אחרי הכישלון שלו שם. הוא מבחינתו כרגע במלחמה על הכבוד שלו בליגה הזאת ובגלל זה לא באמת חששתי לראות אותו עוזב בשנים האלה. הוא ישבור כמה שיותר שיאים עד שיירד לו ואז יחשוב על עזיבה.
    אין לי בעיה עם האמביציה הג'ורדנית הזאת אבל שוב, הכל תמיד מגיע ממקום מאוד אנוכי וזה משהו שמקשה להתחבר אליו. לשכירי חרב כאלה, לא משנה כמה גדולים יהיו תמיד יש תקרת זכוכית מבחינת רמת האהדה שיוכלו לקבל.

6. oranfu Member

המראיין שאל אותו על ברצלונה וריאל והוא ענה שאין לדעת מה יהיה בעתיד אבל טוב לו בליברפול והוא רוצה לשבור את כל השיאים במועדון.
    לא הייתי קורא לזה "קריצה" לספרדיות, לא חושב שיש שחקן שהיה אומר "לא מעניין אותי ברצלונה וריאל, אני אסיים קריירה ב-X" כי זה לא הגיוני מבחינתו להגיד דבר כזה.

מה קורה אם קלופ אומר לו בקיץ - הגיעה הצעה מטורפת ממדריד ומבחינתנו יש לך את ברכת הדרך? זה אומר שמסמנים לו דרך החוצה. ואז סתם הציטוטים שנתן יהיו בעוכריו.

ריאלית? אני לא חושב שסלאח יחפש לעבור עכשיו. מנסה להסתכל על זה אובייקטיבית ו2 המועדונים האלה פשוט לא נראים לי כל כל אטרקטיביים:
    ברצלונה בלגן מקצועי, צרות כלכליות אדירות. יכול להבין שחקן צעיר יחסית שירצה ללכת, אבל שחקן שנשארו לו ~3 שנים בטופ? הוא ירצה ללכת לתהליך הבנייה מחדש שלהם בעידן שאחרי מסי? כשמי יודע איך ייראה שם הסגל ומי יהיה המאמן? לא יודע, לא נראה לי כל כך. זה בכלל בספק אדיר אם יש להם איך לממן עיסקה כזאת.
    ריאל? יותר הגיוני, אבל גם שם זה נראה פחות אטרקטיבי משנים קודמות, רק לפני שבועיים דיברו על עתידו המוטל בספק של זידאן.

אני גם חושב שהנפילות (האדירות) של ריאל וברצלונה ברכש של הזאר, קוטיניו ודמבלה יערערו במעט את האטרקטיביות שלהם בעיניי שחקנים שכבר כוכבים במועדונים גדולים אחרים.

באופן כללי אני לא אתפלא אם סלאח היה רוצה לעבור בקיץ. לא יודע למה אבל הוא לא מרגיש לי הכי מחובר למועדון שיש.

קיצר, אני חושב שזאת אפשרות, פשוט לא ממש סבירה.

לגבי כמה שהוא נלקח כמובן מאליו - לגמרי. הוא לחלוטין מרגיש לי אנדרייטד רציני. הוא פחות או יותר אף פעם לא בדיון בכלל כשמדברים על השחקן הכי טוב בליגה למרות שהוא מציג מספרים היסטוריים לחלוטין. סתם דוגמה - אתמול סקיי העלו קריאייטיב של "דה בריינה מעורב ב-X שערים מאז תחילת 2018 (רק סלאח היה מעורב ביותר)".
    הם מפרגנים לדה-בריינה על המספרים שלו ורק כנושא משני מזכירים שסלאח מעורב ביותר שערים.

מי שממש יתעקש להסביר את זה יגיד שדה-בריינה פשוט בישל אתמול שער, אבל אז ייזכר שסלאח גם בישל אתמול שער וגם הבקיע צמד...

LFC-Gerrard1, Liverpool-Forever ו-owen11111 אוהבים את זה.
  7. הקופ בישראל Member

ליברפול של קלופ זאת ליברפול הטובה ביותר בהיסטוריה של המועדון, הקבוצה הכי עוצמתית, התקפית והגנתית. ההיסטוריה שלנו עצומה אבל הכדורגל שועט קדימה ומעולם לא הייתה לנו קבוצה כ"כ עוצמתית ברמה עולמית כזאת. כל מי שלוקח חלק בתלכיד הזה ובעיקר ההרכב הראשון שרץ ללא הפסקה ומנוחה זה דבר חסר תקדים.

סלאח הטביע את חותמו מספיק בשביל להיות אחד הגדולים של המועדון בתקופת הפריימרליג ובליגה בכלל, מי שלא נכח באנפילד ביום משחק לא מבין את ההתפעמות ממנו ביציעים והציפיה למשהו גדול כשהכדור מגיע אליו. מבחינתי כל דקה שהוא על המגרש בכל רגע משהו יכול לקרות.
    הוא אדם צנוע שעושה הרבה לקהילה בביתו כמו כל שחקן ואדם, בסופו של דבר הוא מנהיג, אישיות עצומה במצרים.

כל הדיבורים על מעברים הם לא רלוונטיים ולא מעניינים, ההצלחה שלו היא ההצלחה הקבוצתית ועצם זה שהוא המבשל הכי פורה בחלק הקדמי, יוצר המצבים הקבוצתיים ומלך שערי הפריימר ליג אומרת דרשני. זה שהוא שואף לעוד ורעב להשיג הכל זה מבורך.

הדיונים עליו ועל מאנה הם חסר משמעות, יש לנו פה טריו התקפי מטורף ויחד עם ג'וטה זה מרובע וצריך להינות מכל רגע שהם משחקים יחדיו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/20
    LFC-Gerrard1, Liverpool-Forever ו-oranfu אוהבים את זה.
  8. GentlePunter Member

כבש (63) לשפילד יונייטד: ג'יידן בוגל, מגן בהופעת בכורה בפרמייר ליג שעלה (54) במקום ריאן ברוסטר כנראה על מנת להגן על התיקו שלהם באמקס לאחר הרחקת לאנדסטראם.

זה נסיון ניחוס.

9. GentlePunter Member

יששששש וולבק! thank me later Dano

10. owen11111 Member

יצא לי לראות ברייטון-שפילד (אני גם לא יודע בדיוק להגיד למה):
    * ביסומה אחלה שחקן. לא יודע אם הוא מספיק טוב בשביל להכנס להרכב בליברפול או בקבוצת טופ 4 אחרות, אבל לגמרי רואה אותו משתדרג מברייטון בקיץ.
    * שפילד קבוצה חסרת מזל. לא בטוח שהעבירה הזו הצדיקה אדום. אחת הבעיות עם ה-VAR לטעמי, זו הבחינה של האירועים בסלואו מושן. שחקנים לא מגיבים בסלואו מושן, והעבירה שנעשתה כשנבחנת אאוט או קונטקסט בהחלט נראית חריפה, אבל כשלוקחים בחשבון שזו הייתה כניסה לתיקול, על דשא רטוב ושהפגיעה הייתה בחלק התחתון של הרגל - לטעמי לא אדום.
    * המאזן של שפילד יותר גרוע מהיכולת שלה, אבל קשה לראות אותה שורדת בליגה עם הכדורגל הזה.

מבחן גדול לטוטהנאם וללסטר המשחק הקרוב, שווה לראות איך שתי קבוצות עם סגנון יחסית דומה מתמודדת אחת מול השנייה.

11. GentlePunter Member

בינתים טוטנהאם ציון 3 לפחות עד המתפרצת הקטלנית שתזניק את גדודי המאוננים

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

משחק בית של טוטנהאם והם אפילו לא חושבים לשחק כדורגל.

שימשיכו להלל את מוריניו כאילו יש שם משהו חוץ מבונקרים ומתפרצות ששולחים את שחקן העל סון לעשות גולים מכל מצב.

13. alexshw Member

רק פרשני תוצאה יכולים להלל אותו.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. GentlePunter Member

וילדים מחוצ'קנים אוהדי טוטנהאם שמוצאים את עצמם פעם ב-50 שנים עם קבוצה טובה מארסנל ולפעמים חושבים שזה משעשע להריץ דאחקות על שחקנים מתים שלה.

15. oranfu Member

טילמנס שומר אישית את קיין במצבים נייחים זה הזייה.