למקרה שהיה לכם ספק - אף קבוצה אחרת לא מתגאה במאזן דומה העונה. מצד אחד זו שלומיאליות לשמה, אם כי לא כל יום ווסטהאם ואין ספק שטוטנהאם יותר מדי אנטי כדורגל ולפתע בהתחשב במומנטום של מנצ'סטר סיטי ומנצ'סטר יונייטד גם המקום בצ'מפיונס בסכנה. אני לא בא לסנגר על מוריניו אבל בייל נפילה כמו שחשבנו\חששנו\ציפינו - תגידו אתם, אני לא מחזיק מסטיבן ברחווין ואולי המאמן אשם שלוקאס מורה לא טוב העונה. אין תוכנית ב' חוץ מקיין וסון שלא יסיימו את העונה עם 50 שערים מן הסתם. לגבי ליברפול הייתי מקטרג את זה כמנחוס בשם אלרדייס, יש לכל קבוצה את המאמן\קבוצה שזה אף פעם לא הולך נגדה. עדיין הייתי שם עליה את הכסף שלי, משחק כזה עם חוסר חדות בחלק הקדמי בצורה מוגזמת - לא אופייני לה. לא ראיתי את הטירוף הרגיל של סלאח שבקושי איים על השער. זה כן מדאיג שהיא לא עושה רצף של תוצאות טובות (השיא העונה זה שלושה ניצחונות, קבוצות בינוניות כמו ברצלונה וריאל מדריד השיגו זאת בליגות אחרות) אבל אף אחת באנגליה לא עושה זאת. אגב, מאנה השתווה לסוארס עם 69 שערי פרמיירליג. הוא עשה זאת ב-141 הופעות בעוד סוארס עם 110 משחקים - מטורף. מעל מאנה מדורגים רק סלאח, אואן, ג'רארד ורובי פאולר.
זה העניין של מוריניו שהטקטיקות הפרימיטיביות לא ממש עובדות כבר. גם ביונייטד היה מאבד מלא נקודות עם טקטיקה שלילית.
תהיה השנה אלופה חלשה כל אחת מסיבתה: 1. ליברפול - קמצנית עם מרכז הגנה חלש בעקבות פציעות חריגות. אם לא תביא בלם זאת ההחלטה הכי גרועה של מועדון גדול בהיסטוריה של הפרמייר ליג. דמיינו שמאטיפ בחוץ לחודשיים ולא מגיע בלם. מי שרוצה שיתווכח איתי על זה עם החלטה יותר גרועה. 2. מנ סיטי - הכי חלשה מאז עונת הבכורה של גווארדיולה. פעם הגיעו למצב כל 5 דקות, היום מצב ל50 דקות. 3. מנ יונייטד - מאמן חלש שזמנו קצוב. דינמיקה קבוצתית מעורערת בעקבות כוכב מעורער. 4. טוטנהאם - מאמן חלש. הגנתית ופחדנית מדי. 5. צ'לסי - אין הגנה. מאמן מקובע על שיטה כאילו כבר הביאה לו אליפות ואליפות אירופה.
יש רק 2 מועמדות לאליפות לדעתי. זה יהיה פסיכי לגמרי אם ברונו למעשה לבד יוליך את יונייטד לאליפות. גם ההגנה של יונייטד רעה מדי בשביל אליפות. כרגע היא בקצב של 62 שערי חובה. יש יותר סיכוי להשאר מחוץ לטופ 4 ככה.
כמה זמן עוד אפשר כבר לצפות? הגיע זמן למכור. שוב הוא יחד עם מרסיאל ודה חאה הם גורמים שליליים עיקריים בסגל.
אני רשמתי למכור אותו כבר מזמן. הוא עוד פה לכן בעונה נורמלית אתה צריך תפוקה גבוהה ממנו בשביל אליפות, לא בעונה הזאת. זה ההקשר להודעה שכתבתי.
ניתוח טוב אבל הייתי מדייק יותר ואומר שלטוטנהאם אין סגל לאליפות עם כל הכבוד, מוריניו צריך לדאוג שהוא לא יהיה תלוי בליגה האירופית כדי להעפיל לליגת האלופות. לאט לאט אתה כבר לא מאמין שסיטי תתפוצץ ותנצח בקלות ועל אוטומט. אני רואה שיפור בהגנה מצדם אבל זה לחלוטין לא מספיק. לליברפול יש מכת פציעות לא אנושית ואפשר להיות עדינים יותר לגבי הביקורת בכלל, זו דעתי, הרף שהיה באנגליה בשנים האחרונות הוא די גבוה, גם אליפות עם 85 נקודות זה מספיק לצורך העניין. היא מצליחה להעלים את הבעיות בהגנה. אני באמת חושב שצ'לסי הזו לא בעניינים בכלל - לא בטוח שהיא משיגה את לסטר וכאלה. מעבר לכך בוא לא נשכח שזו כן עונת קורונה, אפילו באיירן מינכן שופכת לאגר כרגע. תשווה את ליברפול ליתר הגדולות, אם נשאר משהו כזה מספרד. אתה מקבל את אתלטיקו מוליכת הטבלה. באיטליה יש את מילאן שהיא מרגשת, זה נכון, אבל אם יש קרב ביניהן בליגת האלופות על מי אתה מהמר? רוצה לומר: ליברפול מבחינתי 1-2 באירופה כרגע. סיטי גם כן עם איך שהיא נראית בראש של הדולקות אחריה. לגבי יונייטד - מוריניו קצת הציק לו אבל זה היה מוצדק, פרט לכך אין תירוצים, הוא אחד משחקני הרכש הכושלים בתולדות הקבוצה הזו והפרמיירליג בכלל. אני לא זוכר כבר אם הקהל הביע את מורת רוחו אבל בברנבאו היו צולבים אותו וגם בקאמפ נואו. יותר מדי ליקקו לו. יש אלמנט של לעזור לשחקן רכש יקר שצריך להיות הפנים של המועדון ויש...להגזים. גם האמירות של הסוכן שלו לא מוסיפות. אין בו צורך וערך השוק שלו הולך וצונח לדעתי. אני מקווה שלא נעשה את הטעות ונקנה אותו בקיץ (האובססיה של זידאן לצרפתים, הוא דיבר עליו הרבה יותר מאשר על אמבפה שתמיד היה נחוץ ממנו, לבטח אחרי שרונאלדו הלך) ואולי הסיכויים דווקא פותחים - מודריץ' האריך חוזה [לא רשמית], פדה ואלוורדה מצוין, קרוס וקאסמירו לא הולכים לשום מקום.
לי זה נראה שאם לפחות 2 מבין הקבוצות שמתחרות על האליפות, וכרגע אנחנו וסיטי אלה החשודות המידיות, לא יעלו את הרמה שלהן בסיבוב השני ויתחילו לדחוק אחת בשנייה מבחינת צבירת הנקודות, אז הרף לאליפות העונה לא יהיה 85 אלא 80 ואולי אפילו באזור ה75.
למה להתאמץ ? אנחנו בקצב של 81 נק׳ כרגע, סיטי בקצב של 70 נק׳. לנו עוד 4 משחקים להשלים את הסיבוב: ניוקאסל חוץ, סוטון חוץ, יונייטד בית, ברנלי בית. לסיטי: אברטון חוץ, וילה בית (נדחה כרגע), צ׳לסי חוץ, ברייטון בית, פאלאס בית.
אני דווקא לא מאשים את ליברפול יותר מידי, עוד לא נולדה השיטה שחודרת בונקרים מה סוג הזה (6-4-0 שלפעמים נראה יותר כמו 7-3-0), הסיבה היחידה שקבוצות לא עושות את זה יותר היא שזה לא נראה טוב. מי שזוכר גם כשבארסה הגדולה של פפ הייתה נתקלת פעם פעמיים בעונה בבונקר מהסוג הזה זה היה נגמר דומה.
מצב הפציעות שלנו חריג בכל קנה מידה. בלי השמדה של מרכז ההגנה שלנו בפציעות כבר בתחילת העונה הייתי חושב שהסיכויים שלנו טובים מאוד. אבל לאבד את שני הבלמים הפותחים לכל העונה כבר בתחילתה ולהישאר עם בלם אחד בסגל שגם הוא כשיר שבוע כן - חודש לא זה מוגזם. לדעתי זה פתוח לגמרי. אנחנו וסיטי אולי טובים מהיתר, אבל יש לנו בעיות קשות. זאת בהחלט נראית כמו עונה שקבוצה מפתיעה יכולה לעקוץ ולקחת ויש כמה וכמה כאלה. יש לפחות 5 קבוצות שיכולות לקחת ואף אחת מהן לא תהיה הפתעה אדירה בשלב הזה (ליברפול, סיטי, צ'לסי, יונייטד, טוטנהאם). הן יצטרכו קצת מזל ושלא מעט דברים יסתדרו אבל כל אחת מהן מסוגלת לצבור נקודות במאק הזה (בטח אם בטוטנהאם ויונייטד לא יהיו פציעות משמעותיות לשחקנים הקריטיים שלהם).