אני מתלבט מה לענות. אם הטיעון שלך שזו אותה ליגה שלסטר לקחה אליפות שנה שעברה אז אני שוקל לוותר. אבל אנסה בכל זאת: אותה ליגה פלוס שחקנים בשווי חצי מיליארד פאונד? כולל השחקן היקר בהיסטוריה, 3 קבוצות שהוציאו 100 מיליון פאונד ומעלה? ליגה שכוללת השנה את: קלופ בעונה מלאה, קונטה, גווארדיולה, מוריניו ופוצ׳טינו? ראית משחקים שהם לא של יונייטד? אנחנו במחזור ה-16 ומקצה הראש אני יכול לתת לך משחקים שלא ראינו באיכותם לא בעונה הקודמת ולא בזו שלפנייה: צ'לסי-ליברפול, טוטנהאם-סיטי, סיטי-צ'לסי. אפשר להוסיף כל מיני משחקים משוגעים כמו ארסנל-ליברפול, צ'לסי-יונייטד וארסנל-צ'לסי. אבל סבבה, זו ליגה חלשה כי יונייטד שסיימה מקום 5, הוציאה משהו כמו 140 מיליון פאונד על רכש, נמצאת כרגע במקום השישי במרחק 13 נקודות מהמקום הראשון. צודק.
אתה מתכחש לירידה ברמה של הליגה בשנים האחרונות? לכך שממצב ששלוש מתוך ארבע הקבוצות בחצי גמר ליגת האלופות הם אנגליות אנחנו אפילו לא מצליחים לגרד קבוצה אחת שתעפיל לחצי הגמר? שכחת שבשנה שעברה לסטר לקחה כאן אליפות בהליכה? שכחת את צ'לסי של מוריניו שלקחה אליפות בדצמבר למרות חצי עונה שנייה רע מאוד, כלומר חצי עונה טוב הספיק לה כדי לקחת אליפות בדצמבר! ראיתי את צ'לסי השנה וזאת לא מהקבוצות הגדולות בתולדות הפריימר לייג, גם לא מתקרב לזה, פשוט מתעלה מעל הבינוניות של הליגה היום. וכולנו נקבל הוכחה לזה בליגת האלופות כשהיא תפגוש קבוצה באמת איכותית.
חחחח די די. את הגול מנבדל בבישול עם היד הראשון שלכם היום ראית? את הקפיצת 2 רגליים של רוחו שלא הסתיימה באדום (שוב) ראית?
משה, מה הפואנטה שלך בכלל? על מה אתה מדבר? למי אכפת? מה קורה כאן?! https://media.giphy.com/media/ih7cN5zUjHpLy/giphy.Xxx
שום דבר מהותי לא השתנה בליגה מהשנים האחרונות מבחינת איכות. אולי הליגה השנה איכותית יותר משנה שעברה, אבל לא בצורה ניכרת, ושוב אני חוזר לליגת האלופות ולפערים שכולנו נראה ברגע שהאנגליות יפגשו קבוצות באמת איכותיות. ההרכבים של קבוצות הצמרת לא מספיקות איכותיות. תראו את ההרכבים של ליברפול, ארסנל, יונייטד, צ'לסי וטוטנהאם, כמה מאותם שחקנים נכנסים להרכב של ריאל מדריד, ברצלונה ובאיירן? כמה מהם עומדים טקטית ברמה של קבוצה כמו אתלטיקו מדריד? התלות של ליברפול בקוטיניו גדולה מידי, התלות של ארסנל בסאנצ'ס גדולה מידי, התלות של סיטי באגוארו גדולה מידי, התלות של צ'לסי בקוסטה והאזרד גדולה מידי. למה קבוצה טופ 4 באנגליה צריכה לרעוד מהגרלה של באיירן, ברצלונה או ריאל מדריד? למה המפגשים האלה הפכו לאבודים עוד לפני דקה אחת של כדורגל? לא לפני הרבה זמן קבוצות אנגליות היו לפחות שווה או באותה רמה של אותם קבוצות, היום הקבוצות האנגליות מספקות לאותם קבוצות את הכוכבים ולוקחים מהם את הריז'קטים, מוכשרים ככל שיהיו. סדרי העולם השתנו, זה הכל, וצריך להכיר בזה. ובליגה כמו שלנו מספיק להיות קבוצה בינונית פלוס כמו צ'לסי כדי להגיע למספרים שפעם היית צריכה להיות קבוצה באמת יוצאת דופן כדי להגיע אליהם.
הליגה היתה בתהליך ירידה ברור בשנים האחרונות אבל דווקא העונה המגמה התהפכה. כמות משמעותית של המאמנים הבולטים באירופה בשנים האחרונות נמצאת כרגע במועדונים המובילים בליגה, עוד ועוד סופרסטארים מליגות אחרות מגיעים לליגה. הירידה של הליגה הגיעה הרבה בגלל רמת המנג'רים במועדונים המובילים שהתדרדרה. הליגה העונה מקבצת את מוריניו, פפ, ונגר, קלופ, קונטה ופוטצ'ינו. כל אחד ואחד מהם עולה ברמתו על המאמנים המקבילים במועדונים הנוכחיים בעונות האחרונות (מלבד קונטה שהחליף את מוריניו שבעצמו הוא טופ). נכון שאנחנו עדיין לא ברמה של הספרדיות אבל אנחנו בדרך (לדעתי).אולי לא העונה, אבל החל מהעונה הבאה אני מעריך שהאנגליות יחזרו לדבר הרבה יותר חזק גם באירופה.
עזוב, השופט צריך להתאוורר בקונפרנס איזה חודש. שיפוט הזוי לחלוטין עם 3 טעויות קשות (בלי קשר לרוחו) שמאוד קל היה לראות. שורה תחתונה יש הסברים מקצועיים למיקום הנוכחי ובכלל אם המאמן נכשל והולך הביתה אף פעם לא עזר לו אם קיפחו אותו או לא קיפחו אותו. כך גם למוריניו לא יעזור. אז מה זה משנה באמת.
אתם מבינים מהי תוצאה של הזנחה מתמשכת בבניית סל התרופות במדינה מתוקנת כמדינת ישראל? רק תחשבו כמה שקט וסדר היינו מקבלים אם כמה תרופות בצבע כתום ואדום היו נכנסות לפה של משה על בסיס שבועי. עובדה 2 אנחנו רק שש נקודות ממקום 6, אז אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם. זה בסך הכל עונה טובה וזה סביר להיות במצב הזה(16 שערים מאחורי טוטנהאם) באמצע דצמבר. עובדה 3 , השופטים פשוט מקפחים אותנו העונה, אפילו היום במשחק שכבשנו שער בנבדל אחרי נגיעת יד, שכובש שער הנצחון הספיק למרפק בהמשך ובלם שלנו גולש עם 2 רגליים ליריב. כאמור, עובדות בשטח. אנחנו סתם שונאי מוריניו.
מה הפואנטה? שמדהים אותי שאפילו בעונה כמו הנוכחית, שאנחנו עדין מחפשים את הדרך, היינו יכולים להיות קרובים למקום הראשון עם שיפוט אחר. ושחשוב להבהיר דווקא היום, אחרי שנצחנו, עד כמה השיפוט במשחקים שלנו קטסטרופלי השנה.
טוב, אין לי באמת תכלית כבר בדיון הזה. אני לא יודע איך להתייחס לזה. שיהיה בהצלחה למי שהולך לנהל דיון על זה. אני מאמין בכם.
אתה טועה. המאמנים שהגיעו ישפרו את הליגה, אבל זה תהליך שיקח זמן. בדיוק כמו שלמרות ההגעה של קלופ ליברפול בשנה שעברה לא הגיעה אפילו לטופ 4 וגם בגמר הליגה האירופאית הפסידה לקבוצה שאמורה על הנייר להיות באותו דרג כמו ליברפול ואפילו פחות מכך לאור המפלצות ממדריד וברצלונה ששואבות את הכסף הגדול מזכויות השידור. אתה באמת רואה עליה משמעותית באיכות של האנגליות השנה? אתה מוכן להמר על אנגליה בגמר? על אנגליה בחצי גמר? על אנגליה שתצליח לעבור את ברצלונה/באיירן/ריאל מדריד השנה, אסתפק אפילו בקרב צמוד עד הסוף, מוכן להמר על זה? הפערים לא רק מבאיירן, ריאל וברצלונה הם גדולים, אלא אפילו מקבוצה כמו אתלטיקו יש פער גדול ואני לא רואה אף קבוצה באנגליה, כולל צ'לסי, שיכולה לעמוד כמו אתלטיקו מבחינה טקטית על המגרש. בתחילת העונה סיטי התעלתה מעל הבינוניות ונראתה טובה מיתר קבוצות הצמרת, לאחר מכן הייתה תקופה שהכדורגל של ליברפול גרם לנו לחשוב עליה את אותו הדבר, עכשיו זה הזמן של צ'לסי. עם המאמנים הנוכחים אולי הרף גבוה יותר במשחק נתון כזה או אחר, אבל לאורך זמן, הכדורגל הוא עדין מה שהיה בשנים האחרונות, מאוד בינוני עם סגלים עם הרבה מאוד בעיות וחורים.
בסדר אלעד, הבנו את הרעיון, מה שיש לך לתרום לדיון זה Xxx וסמיילים ולא ניתוח מקצועי, כניראה אתה לא מסוגל להתמודד עם טענות מקצועיות, כמו אותו כותב שניתח את השיפוט בלי לראות את המשחק, מציע גם לך לא להיכנס לדיון אם אין לך את היכולת לתרום לו מקצועית.