נקודות הדימיון בין בלקבורן הנוכחית לעונה הקודמת של ווסטהאם מדהימות ממש... גם אני לא אתפלא אם זה ייגמר באותו אופן. אגב, יום מדהים לקבוצות התחתית שמשיגות כולן נקודות, בראשן כמובן בלקבורן, למעשה היחידה שלא הצליחה להשיג משהו במחזור הזה עד כה מבין קבוצות התחתית היא QPR, אניגמה טהורה בעיניי - היו להם כמה משחקים מפתיעים עד כה, אבל אני עדיין מהמר על ירידה שלהם בתום העונה. קבוצה מאוד חלשה. כל זה מפעיל לחץ עצום על סנדרלנד ובעיקר על אברטון לקראת מחר ולקראת המחזור הבא. גם פולהאם בעמדה חלשה, אבל אני לא רואה אותם מסתבכים בתחתית, הם ראויים ליותר מזה. כפיים לוילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מסכים לגמרי. לטעמי בדיוק כמו ווסטהאם זו קבוצה עם סגל טוב, לא מבריק, אבל כזה שעם מנג'ר טוב שייעשה שם חיבור נכון יכול להיות במקום בטוח במרכז הטבלה. לא להיט, אבל גם לא כל כך עמוק בתחתית. ושתי הקבוצות מראות ניצוצות, מציגות לעתים כדורגל טוב ומשיגות תוצאות מפתיעות, אבך הן גם רכות מאוד ולפעמים פשוט מתפרקות. לווסטהאם בעונה שעברה לא היה מנג'ר, גם לבלקבורן אין.
מצד שני, למה צריך להיות אכפת לארסנל שיונייטד איבדה נקודות? ארסנל מנצלת את האיבוד נקודות של צ'לסי(מקום 5) וטוטנהאם. כשאם ליברפול היתה מאבדת נק' גם זה היה חשוב לה.
לא פספסת הזדמנות להכניס את השנאה שלך לגרנט, אה? להגיד שלבקבורן אין מנג'ר זה מגוחך. אי אפשר לבטל נצחון באולד-טראפורד ונצחון מול ארסנל וגם אוהדי הרוברס שקראו לפיטוריו של קין רק לפני כמה שבועות, מילאו את פיהם מים. נכון שמה שעשו לאלרדייס היה מכוער מאד וכל המינוי הזה שנוי במחלוקת, אבל כשאתה מסתכל על בלקבורן משחקת כדורגל, אתה רואה שיש מנג'ר ויש שיטה, גם אם היא לא מושלמת. שים לב שמבין הקבוצות שנמצאות בחלק התחתון של הטבלה(11-20), בלקבורן הבקיעה הכי הרבה שערים. אמנם יש לה בעיות רציניות ונאיביות בהגנה, אך אי אפשר להתעלם מהעונה הפנטסטית של יעקובו, מהכשרון הבלתי נגמר של הויילט ומכמות השחקנים המנוסים שיש להם (רובינסון, דוויד דאן, ריאן נלסן, סמבה,ג'יבה,ג'ייסון רוברטס). בהגנה ההיעדרות של נלסן משמעותית והיא אחת הסיבות לכך שרוברס קיבלו הרבה שערים. מצד שני, מארק באן קיבל הזדמנות והוא מראה שיש לו הרבה כשרון והוא בהחלט מחליף ראוי לפול רובינסון הוותיק. יכול להיות שהנצחון באולד טראפורד יעזור לרוברס לצאת לסדרת משחקים בה הם יאספו נקודות ויתרחקו מהתחתית.
צריך להבדיל קצת בין המקרים. לווסטהאם היה סגל הרבה יותר טוב ממה שהיא הראתה (מאוד מאוד רחב, כולל שחקן העונה פארקר ושחקנים בכלל לא רעים) והנהלה ששיחררה לא מעט כסף בינואר והביאה רכש (ברידג', דמבה בה הענק וכו') ולכן אין ספק שהאשמה של גרנט בירידת הליגה היא כמעט בלעדית. מצד שני, הסגל של בלקבורן לפי דעתי יותר חלש וללא ספק שהרבה יותר צר, עם תקציב יותר נמוך וספקות לגבי החיזוק שיגיע בינואר. לא שאני חושב שקין מאמן יותר מדי טוב, אבל בסופו של דבר הוא מנסה להוציא סוג של מים מהסלע. סתם לדוגמה, כמה קבוצות בדיוק חיזרו אחרי יעקובו בקיץ? יחד עם זאת, לקין יש אמצעים מוגבלים, ולמרות שזה אמור להיזקף לזכותו אני חושב שנהפוך הוא, קבוצה עם סגל ברמה כזאת בינונית צריכה מאמן הרבה יותר מוכשר בשביל לשרוד בליגה, ולדעתי בלקבורן, למרות הניצחון היום, בדרך הלא נכונה.
רודס, זה שבלקבורן ניצחה את ארסנל של תחילת העונה רק 4-3 זאת בלבד עילה מספקת לפיטורים של סטיב קין. באמת, איזה הישג! עונה מדהימה של קין. איש השנה בכדורגל האנגלי. אחרי ארשבין ומרטסאקר כמובן. סטיב קין מאמן מעולה, אבל את ונגר צריך לזרוק לכלבים.
אתה אומר את זה בעצמך כשאתה מציין את כל הכישרון שיש לבלקבורן בהתקפה. אני רואה בדיוק מה שראיתי בווסטהאם. קבוצה עם כישרון, שלפעמים בא לידי ביטוי בכדורגל לא רע, אבל היעדר ארגון, חוסר יציבות ונטייה להתפרק בקלות. אני לא צריך לרדת על גרנט, התוצאות שלו עשו את זה בעד עצמן. אני פשוט רואה שתי סיטואציות מאוד דומות. קבוצות עם כישרון שנקלעות למצב בגלל שהן כל כך רחוקות מלהיות אפילו סך חלקיהן, שלא לדבר על יותר מכך. לא חושב שהוא מוציא מים מהסלע. לטעמי הוא מוציא אבן מסלע.
חבל מאוד על איבוד הנקודות של טוטנהאם, שהיתה יכולה לצמצם את הפער מהמנצ'סטריות... יש לטוטנהאם סגל חזק מאוד ולדעתי אם היא הייתה חושבת כקבוצה גדולה היא הייתה מממשת יותר את הפונטנציאל האדיר שיש לה, בהתקפה בעיקר... ובהצלחה לבלקבורן במסע ההישארות בליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני חושב שמבחינה הגנתית לבלקבורן יש הגנה טובה יותר ממה שהיה לווסטהאם, אך פציעות ונאיביות גרמו לרוברס לספוג המון שערים. זה נכון שמבחינה התקפית זה מפתה להגיד שהסיטואציות דומות. בכל זאת בלקבורן קבוצה שזכתה בפרמיירליג וגם נמצאת ברציפות בליגה הזאת מבלי לרדת, בעוד ווסטהאם עלתה וירדה. אני מתקשה להאמין שבלקבורן תספוג כזאת כמות שערים בחלק השני של העונה, אבל אם היא תמשיך בקצב הספיגות הזה היא כנראה תרד לליגת המשנה.
ההפסד המביך הזה לבלקבורן חשף בבת אחת את כל המגרעות שיש לנו בין אם זה בעמדת השוער הבעייתית ובין אם זה בהגנה הרעועה. אני לא רוצה להסיק סתם מסקנות מהירות אבל ההפסד הזה מציב סימן שאלה גדול מאוד בקשר לסיכוי שלנו לשרוד במאבק על התואר לאורך זמן עם שטף הפציעות הזה שרובץ על הקבוצה ולא ברור מתי ייגמר אם בכלל, והעובדה שעכשיו מתחיל הלחץ הגדול וישנה סכנה ממשית שיווצר פער משמעותי בינינו לבין סיטי כל אלה כאמור גוררים אותנו לשאלה הקשה:"האם נוכל לתת פייט רציני לסיטי עד לסיום?"
אם הפציעות יימשכו, לא נזכה באליפות, חד וחלק. זה לא פשע גדול. אני לא חושב שיש קבוצה שיכולה להתמודד עם פציעות כאלו לאורך זמן ולקחת אליפות, בשום ליגה.
במקום לקבל את הגזרה הזו, צריך לחפש שחקנים שיתאימו ואפשר להביא בינואר. במיוחד לעמדת מגן ימני וקשר אחורי.
קשר אחורי ומגן ימני לא ישנו הרבה אם לא נוכל להציב מאחוריהם/לידם שני בלמים אמיתיים באופן קבוע. אי אפשר רק לנפח ולנפח את הסגל עוד ועוד. אני בכלל מהוסס לגבי הצורך במגן ימני, בטח במגן ימני משמעותי. אם אנחנו רוצים להביא עוד צעיר כתחרות זה משהו אחר. קשר... נו, דעתי כבר היתה ידועה בקיץ. זה לא יקרה בינואר. השוק מוגבל מאוד ובזמן שאני רוצה לראות חיזוק, אני לא רוצה להתפשר על איכות של שחקן.