מה זאת אומרת מי אשם? הבעלים הבני זונות. לא מקרי שנופלים בינואר. או שיש אליפות אפריקה שמאבדים את ההתקפה, או שיש מכת פציעות חסרת תקדים שכל הבלמים והקשרים נפצעים בו זמנית לתקופות ארוכות. אנחנו תמיד עם סגל קצר מאוד שכל חיסרון בו עלול להיות קטלני. מין הסתם כשיש עומס גדול יותר של משחקים - אוכלים חרא.
אני לא חושב שסיטי העונה מתקרבת לגבהים של 2019, כנ"ל ליברפול ל-2020. אני משוכנע שאם אנחנו נגיע למחזורי אפריל כשהפער הוא דומה לזה של עכשיו, כלום לא גמור, אז זה מצחיק לומר את זה בינואר. סיטי תאבד נקודות, השאלה היחידה היא אם תהיה מישהי שתוכל לנצל את זה.
צריך להבין שהסגנון של קלופ מאוד תובעני. זה קצב משחק פסיכי. לא מספיק כושר גבוה, צריכות להיות אופציות לרוטציה. להבדיל כמובן אלף אלפי הבדלות גם בארץ אצל במכבי חיפה רואים השפעה של אינטנסיביות על הפציעות ורוטציה. כמובן הכל יחסי לרמה בליגה. לפפ הרבה יותר אפשרויות לתת מנוחה לשחקנים. אין לו למעשה אף שחקן שלא בר החלפה. בליברפול סלאח וואן דייק אינם ברי החלפה. לדעתי גם לפביניו אין באמת מחליף ברמתו.
גם ארנולד לא בר החלפה, מצד שני גם קאנסלו, דיאז ועוד שחקנים בסיטי המחליפים שלהם בסיטי לא ברמה שלהם פשוט בסיטי בניגוד לליברפול הפערים הרבה פחות גדולים. בליברפול ביותר מדי עמדות אין פשוט מחליפים ראויים. בליברפול יכולים להאשים רק את עצמם, הכל היה ידוע מראש ואי אפשר לסחוב שנה שלמה עם סגל כל כך קצר. אני באמת מאמין שהרכב הפותח של ליברפול תחת קלופ עדיפים על סיטי של פפ אבל בעונה שלמה זה לא מה שמכריע.
זה לא רק זה. הקבוצה שלנו לא מקבלת חיזוקים נדרשים. השלישייה הקדמית כולם כבר בני 29, הגיוני שיש ירידה. אז הביאו את ג'וטה לפני שנה, אבל צריך להיות לפחות עוד שחקן אחד כזה. גם הקישור לא שונה בהרבה. אנחנו קבוצה מבוגרת, אין ריענון כי הבעלים האלה שמים זין. גם בקבוצה שרצה מצוין, אי אפשר שנה אחרי שנה להמשיך אותו דבר בלי לרענן קצת, בלי שתהיה לשחקנים קצת תחרות על המקום שלהם. זאת גם עייפות פיזית וגם עייפות מנטאלית. ג'וטה הגיע ונתן בוסט אדיר. תחשבו איך היינו נראים עם עוד שחקן התקפה ועוד קשר. אבל אלה פנטזיות. בפברואר אליוט אמור לחזור, זה יהיה כמו רכש. ארנולד סובל כשוירג'יל לא משחק כמו שכל שחקן בעולם יסבול. אבל בעיקר התקפית כי הם לא משחקים על אותו אגף. העונה ארנולד בעיקר סובל מזה שהקשר בצד שלו, AKA הקפטן, משחק בהתקפה ולא מטריח את עצמו להגנה (כמו שאפשר לראות גם בגול של לסטר). אז טרנט גם נאלץ לייצר לנו מצבים בהתקפה, גם להיכנס לאמצע כמו קשר וגם להספיק לרוץ אחורה ולסגור התקפות של היריבות בלי שיהיה לו שום חיפוי.
אני לא בטוח שליברפול לא סובלת יותר שארנולד לא משחק, הבחור מייצר אינספור מצבים וחלק מרכזי מהשיטה. אני אפילו לא מתייחס לעייפות שהוא צובר בגלל שאין לו כמעט רוטציה בעמדה. היה חייב להגיע תואם צימיקאס לעמדה של ארנולד.
ארנולד תוספת כוח גדולה בהתקפה, אבל היעדרות רצינית של ואן דייק יכולה לשבש להם במידה רבה את צורת המשחק גם בהתקפה וגם בהגנה. היעדרות של ארנולד תשבש פחות. בלי ואן דייק לידו, ארנולד די שייקי בפן ההגנתי וזה משפיע גם על בטחון שלו לעלות להתקפה.
אם ארנולד נעדר מתחילים לחלטר עם מילנר ושחקני נוער, מנגד אם ואן דייק חסר אפשר עוד להרכיב את קונאטה ומאטיפ שלטעמי מספיק טובים לרוב משחקי הליגה. מאמין שזה תלוי יריבה. בשבילי לפחות ארנולד לא פחות חשוב משני הכוכבים הברורים של הקבוצה, סלאח ו-ואן דייק.
ארנולד כלי מצוין למאמן שיטתי שיש לו סגנון מודרני וכלי בעייתי למורה ספורט שבונה על יכולת אישית של שחקן נטו בהגנה ובהתקפה. לכן בנבחרת אנגליה הוא לא מקבל באמת קרדיט. גם ביונייטד לצורך העניין הוא היה נראה הרבה פחות טוב.
מבין מה אתה אומר, לסגור עונה בינואר זה מאוד מוקדם, אבל תסתכל על איבודי הנקודות של סיטי: הפסד מחזור 1, תיקו מחזור 5, תיקו מחזור 7, הפסד מחזור 10. מאז הם 9 מ9, זאת קבוצה שכשהיא נכנסת לקצב מאוד קשה לעצור. אנחנו לעומת זאת נכנסים לפורמה רעה בעיתוי גרוע מאוד ולפני אליפות אפריקה, מצב מאוד בעייתי בלשון המעטה. אלא אם סיטי מחרבנים מחר ועושים תיקו בברנטפורד + אנחנו מנצחים בברידג', לא רואה איך השבוע הזה לא נגמר בהפרש 8-9 נק' ואז אומרים ביי לסלאח ומאנה לחודש. בסוף זה ספורט והכל אפשרי וכו' אבל בתור אוהד שרואה את הקבוצה שלו מתמודדת עם מפלצת הנפט כבר 5 שנים, אני אומר לך שההפסד הזה, בנקודה הזאת בעונה, מגיש להם את האליפות על מגש של כסף.
שוב, ארנולד ווירג'יל לא משחקים על אותו אגף אז הגנתית זה לא העניין. התקפית, כשאין את ההולנדי אז טרנט מקבל את הכדור בעמדות הגנתיות הרבה יותר. זה שהוא לא טוב הגנתית זה מיתוס.
מבחינת יכולת הגנתית אישית הוא בעייתי. ואן דייק יכול לכסות לרוחב כל ההגנה. טרנט נוטה לא פעם לאבד את מיקומו בהגנה.
זה פשוט לא נכון, הוא לא בעייתי. יש לו חולשה אחת וזה משחק הגובה. הוא פשוט משחק בקבוצה התקפית בטירוף והוא בכלל משחק כמעט על כל המגרש אז צריך לכסות גם הרבה שטחים הגנתית, אין מגן שלא יהיה חשוף בצורה כזאת.
טרנט, עם או בלי הבעיות ההגנתיות שלו (שהעונה הוא כמעט העלים), עדיין לא נופל בחשיבותו מואן דייק וסלאח. במקרה של פאביניו זה יותר תלוי מי הקשרים שכשירים כשהוא פצוע. הנדו עושה עבודה סבירה במקומו, אבל אם זה אומר לשחק עם מילנר/קייטה/אוקס זה פוגע בנו מאוד. עם קרטיס והארווי אולי פחות. קלופ היום תיסכל לי את החיים, החילוף הראשון היה חייב להיות בובי על חשבון אחד הקשרים בעיניי. איך שהמשחק הזה התפתח הקשר השלישי היה חסר תועלת לגמרי, וכשבובי עלה למרות שלא נגע הרבה בכדור פתאום הייתה יותר נוכחות ברחבה. רוב המשחק היינו 3-4 על 5-6 בשליש הזה של המגרש ובגלל זה המון קרוסים לא הגיעו ליעד. נניח הכנסת את קייטה שהוא כביכול קשר יצירתי יותר, ונפלת כי הוא ביום גרוע (כמו ברוב המשחקים למרות תקופה לא רעה לאחרונה). איך החילוף השני, אחרי הספיגה וכשברור שלסטר הולכים לרדת עוד יותר אחורה, זה פאקינג מילנר? גמר אותנו גם מנטלית וגם פרקטית. שניהם היו על הפנים. אני באמת בטוח שאם שני החילופים היו קרטיס ובובי המשחק הזה היה יכול להיגמר אחרת.