המחזור ה-20 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏28/12/21.

1. oranfu Member

הייתי מעדיף חילופים אחרים, מילנר בודאי שחקן שאין לו מה לחפש על הדשא.
    כבר לפני 3 שנים הוא לא היה מספיק טוב.
    מסכים שאם אתה רוצה אז תוריד את הנדרסון לשחק אחורי ותכניס את פירינו\ג'ונס.

מבין למה מעדיפים את פירמינו, וג'ונס לא שיחק כבר איזה חודשיים בגלל פציעה, אבל אין לי כבר שום ציפיות מפירמינו.
    היה על הדשא איזה חצי שעה, אפס פעולות חיוביות, אפס פיזיות.
    לא יודע איך יש עוד כאלה שלא רואים שהוא בקריסה טוטאלית ביכולת.
    הוא אחד מהאהובים עליי, אבל הוא מיותר.

בקיצור, עם איך שנראינו היום, לא חושב שחילופים אחרים היו משנים משהו.
    זה פשוט היה יום רע מאוד של הקבוצה.
    ורק בשביל לחדד - גם ביום רע מאוד עדיין ייצרנו מספיק מצבים בשביל לנצח בקלות, מנענו מהם כמעט לחלוטין איומים על השער שלנו, נכנסו לרחבה שלהם עם הכדור 67 פעמים (הכי הרבה העונה בכל הליגה מבלי להבקיע), איימנו על השער מטווחים קרובים.
    כלומר, יום רע מאוד שלנו הוא עדיין טוב יותר מרוב הימים של רוב מכריע של הקבוצות בליגה.
    אבל הריכוז פשוט לא היה שם היום.
    וכשדברים לא הולכים לנו, אין לנו יותר מדי שחקנים שיכולים פתאום להכריע את המשחק על דעת עצמם.

אגב, משהו שמחרפן אותי, הקרנות והמצבים הנייחים שלנו.
    מישהו יכול להסביר לי איך אנחנו אף פעם לא מחפשים את ואן-דייק במצבים האלה אלא רק את מאטיפ? למאטיפ יש משחק ראש עלוב, לא יכול להבין איך הוא המטרה שלנו בכדורים האלה. הוא לא יודע לנגוח, הוא נותן לכדור לפגוע לו בראש ומה שיהיה יהיה.
    זה הזוי.
    (מאטיפ היה טוב היום, אני לא אומר את זה כביקורת עליו).

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה בכיין יא אללה...

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. קשר שמאלי Member

ברור שסיפור האליפות גמור, גם המקום השני סגור לדעתי, ליברפול תסיים כמובן הבקום השני. השאלה היחידה והלא כל כך מעניינת היא האם זה יגמר בפער דו ספרתי או שליברפול תעשה קולות של מאבק.

4. k_700 Member

הרסת לוולקון את החיים עכשיו.
    זה הסגל??? זה לא סגל לאליפות או למאבק?

5. k_700 Member

טיאגו ומינימינו פצועים,
    אליוט כמה חודשים בחוץ, ג׳ונס רק עכשיו חזר להם מפציעה ארוכה מאוד והוא לא כשיר ואוריגי גם לא כשיר.
    שני שחקני הרכב בנוסף לרוברטסון שמורחק ועוד 3 שחקני סגל בסגל שהוא גם ככה מורכב מ12-13 שחקני כדורגל טובים.
    בצ׳לסי ויונייטד זה נקרא כמה שחקנים פצועים בסגל, אצליהם זה מכה שאם לא תתיישר אז עוד שבוע הופכת לשואה עם חסרון של סלאח ומאנה שיוצאים לאפריקה.

מסכים עם אורן שהחשיבות של ארנולד לא פחותה משל אף שחקן חשוב אחר בסגל. גם בלי ואן דייק הוא מצוין העונה, הוא נכנס הרבה פעמים לקישור הוא המנוע של השיטה הזאת והוא חשוב גם הגנתית. אין לו תחליף, לואן דייק השנה- יש.
    לא טוב כמוהו אבל לפחות משהו נורמלי שאתה יכול להעמיד עכשיו בחודש- חודשיים של פציעה.
    אם ארנולד או סלאח לא פה 3 מחזורים אתה לא שורד את זה.

כתבו פה שהמקום השני של ליברפול לפחות סגור.
    לא אתפלא אם בינואר נראה 2-4 פתוח לגמרי.

oranfu ו-Clock End Stand אוהבים את זה.
  6. הקופ בישראל Member

פאביניו הוחלף כי אם היה סופג צהוב 5, היה מחמיץ את צ'לסי

7. קשר שמאלי Member

הזוי אם זה נכון

8. Scouser Member

חייב לתת מילה טובה למשחק ההתקפי של מאטיפ, בזמן האחרון משחק הרגל שלו פשוט אדיר - עם הדריבל שלו והמסירות שלו לעומק הוא אחד הפליימייקרים הטובים בקבוצה כרגע. עוד נשק שלנו לפרוץ קוי הגנה.

9. Raulito Madridista

ליברפול ביזבזה יותר מדי מצבים אבל הרוב לא הגיעו דרך כדורגל מסודר, אולי למעט ההחמצה האדירה של מאנה באחד על אחד שלאחריה הקבוצה הורידה את הראש ולא האמינה. אי אפשר לספור את ההחמצה של סלאח כפעמיים הרי אם הפנדל נכנס לא מגיעים למשקוף וכן הלאה. גם המעבר לארבעה שחקנים מובהקים בהתקפה לא שינה דבר (אהבתי שקלופ ניסה את זה). לסטר קבוצה טובה ושמחתי עבור רוג'רס שחטף על הראש לא מעט, היא עמדה טקטית נהדרת ויצאה קדימה בצורה חכמה גם אם לא הגיעה למספיק מצבים למעט הגול. ההפסד הזה יכול לקרות ומצד שני זו הייתה הזדמנות נוחה מאוד מול לסטר שספגה אינסוף שערים והגיעה אחרי תצוגה שלא הוסיפה לה כבוד נגד סיטי.
    אגב מילה על המגנים, יכול להיות שזה בגלל שהציפיות שלי מטרנט הרבה-הרבה-הרבה יותר גבוהות - הוא היה נראה לי דווקא החסר ניסיון מבין השניים (לא מדבר אפילו על הגול בו יכל לעשות יותר), צימיקאס אולי לא רוברטסון אבל התרשמתי שהוא בסדר כמגן מחליף. הוא שיחק פיזי כשצריך, מיעט לאבד כדורים, היה די שקט. תגידו, ואן דייק מעולם לא היה בלם שצריך בכל משחק להראות 'אני כאן' עם איזה תאקל מטורף, אבל הוא לא קצת נזהר או מאחר בשנייה ביחס למה שהיה פעם? למה בגול הוא לא יצא לשחקן שבעט?

אגב לגבי מאבק האליפות, לליברפול, שמלכתחילה היה ברור שיש לה 11 תותחים אבל לא עומק בסגל - אין ברירה אלא לנצח את סיטי במשחק הישיר ראש-בראש. עד לא מזמן חשבתי שהן די שוות ברמתן, סיטי פתחה פער בכל הבחינות.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/21
  10. Ori8 Member

אין ספק שהעומק שלנו לא דומה לזה של סיטי ובריצה כל כך ארוכה בליגה כזו ברור שיש לזה השפעה אדירה, ידענו לפני המשחק בדיוק את מה שאנחנו יודעים אחריו, אבל כמה קל ומגוחך זה אחרי כל איבוד נקודות לחזור לסיפור הזה. די, מספיק. לטענות האלה יש מקום רציני אבל לא במשחקים שאנחנו מגיעים ל-5-6 מצבים מדהימים וצריכים לקבור את היריבה ובגלל רשלנות/חוסר מזל פשוט לא מצליחים להבקיע. וזה עוד במשחק כללי לא טוב.

אני אדבר עכשיו על מילנר כשסלאח החמיץ פנדל ועוד 2 שערים קלים? אני אדבר על איזה חילוף לא טוב כשמאנה מחמיץ שערים של מאה אחוז? זה מגוחך. זה לעשות צחוק מהביקורת העניינית שצריכה להישמע. כשאוריגי ומינאמינו יחמיצו את המצבים האלה בזמן שהאחרים באפריקה אני אתלונן על הסגל הקצר מדי ועל המחליפים הלא מספיק איכותיים שמחמיצים מצבים שסלאח/מאנה היו נותנים בקלות. לא אתמול.

כשכולם כשירים אנחנו במצב נהדר. השוער שלנו בסדר גמור, ההגנה שלנו בסדר גמור, הקישור שלנו בסדר גמור וההתקפה שלנו בסדר גמור. יותר מבסדר גמור. אנחנו צריכים עוד 2 שחקנים איכותיים לקישור ולהתקפה ויהיה פגז, ובשביל זה בהחלט צריך בעלים קצת פחות בני זונות.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/21
    Footballover אוהב/ת את זה.
  11. DRORIKO Member

כשהסגל שלך לא מספיק עמוק אתה תיפול מדי פעם נגד קבוצות עם סגל נחות יותר, זה הופך להיות בעיה כשליריבה שלך יש סגל מספיק עמוק כדי לא ליפול נגד הקבוצות האלה.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

בזמנו יצא לי לראות סרטונים על הדברים הטקטים שפפ עשה בבארסה. לא פחות ממדהים. הייטק. להגיד שהוא רק ״רכב על דור הזהב של לה מאסיה״ זה לפספס את המטרה. חוץ מזה שאותו דור זהב היה גם אצל קודמיו והם לא עשו שם מה שהוא עשה. פפ הוא גאון, היה גאון בבארסה והוא גאון בסיטי, אבל גאון שצריך את כל הכלים במעבדה כדי לרקוח חומרים. אותי מעניין לראות אותו בקבוצה מוגבלת יותר שם הוא יצטרך להיות יותר מקגייור כזה שבונה אקדח משתי כפיות ומשחת שיניים.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  13. Rushie Member

גם אם סיטי תציב רף של "רק" 85~ נקודות לאליפות העונה, מרגיש שכבר איבדנו יותר מדי. נצטרך סיבוב שני קרוב למושלם כדי להישאר במאבק ולא נראה לי שיש לנו את היכולת לעשות את זה.
    אני לא באמת מאוכזב כי ציפיתי שלא יהיה לנו אוויר לרוץ איתם ראש בראש, אם כבר ההפך, אני מופתע לטובה מכמות הנצחונות שלנו ובעיקר מרמת הכדורגל שהצגנו לאורך הסיבוב הראשון. קלופ מאמן על אבל יש גבול לקסמים שהוא יכול לעשות במירוץ כזה תובעני לאליפות.
    המשחק אתמול היה משחק של המון החמצות אבל השער שספגנו היה מתסכל, טרנט יצא ללחוץ, הנדרסון שכח לגמרי לחפות עליו ולקחת את לוקמן ואז ואן דייק במקום לתקוף אותו פשוט נסוג לאחור ונתן לו להפציץ מטווח קצר. שער קל שאנחנו לא אמורים לתת.

מלכתחילה זו הסתמנה כעונה שבה יש יותר סיכוי שנביא תואר מליגת האלופות והגביעים, מקווה שעכשיו כשהגענו לחצי גמר בגביע הליגה, נעלה הילוך עם רמת ההרכבים וננסה ללכת עד הסוף, לא יהיה כזה פשוט בחצאי הגמר בלי סאלח ומאנה אבל עדיין אפשרי ובכלל יהיה נחמד להניף את הגביע הזה שוב אחרי 10 שנים.

oranfu ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  14. alexshw Member

לא רכב. רוכבים מאמני ספורט. הוא צריך שחקנים אינטילגנטיים מאוד שיישמו את זה. בדרך כלל הם עולים הרבה כסף.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

אין מחלוקת