המחזור ה-20 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏28/12/21.

1. קשר שמאלי Member

וכמה מאמנים כמוהו יש? הוא מאמן יוצא דופן, עילוי של ממש. מהפכן.
    לא ראיתי קבוצות עשירות אחרות משחקות כדורגל שקרוב לשלמות של הקבוצות של פפ

2. DRORIKO Member

היתה אחת כזאת לפני המון המון שנים. מילאן של סאקי.

אגב נאפולי של סארי זה היה כדורגל לא פחות מדהים אם לא יותר ובכלום כסף, הבעיה שלהבדיל מסיטי של פפ לא היה לה סגל מספיק עמוק בשביל לשחק בשני מפעלים אז היא התרכזה רק בליגה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. Footballover Member

Make it make sense.

בכל מקרה, אחרי כל הניתוחים המעמיקים על מצב הסגלים, אליפות אפריקה וכמה סיטי חזקה, אני מאמין שמדובר יותר על עניין הנרטיב והמומנטום. כרגע ליברפול אחרי איבוד נקודות כואב וסיטי בריצה מפחידה. ברור לי לגמרי למה אוהדי ליברפול ידברו ככה. אבל, הפסד אחד של סיטי וזה כבר 3 נקודות, רק 3 נקודות שאליהם מתלווה לחץ, איבוד ביטחון ואנחנו יודעים איך המומנטום משתנה במהירות בליגה הזאת. יש עוד משחקים בין הקבוצות, אי אפשר לסגור כלום.

אורי8 אומר את האמת. מה קשור לעזאזל הסגל שלכם למשחק אתמול? זה יותר גרוע מזה שהייתי מתלונן שלא ניצחנו את אברטון בברידג' כשהיינו עם גל קורונה. צריך להסתכל על התמונה המלאה. אברטון היו במכת פציעות וקורונה עוד יותר גרועה והיינו צריכים לפרק אותם, כמו שלסטר שיחקה לפני 48 שעות ולליברפול היו 9 ימי מנוחה, והייתם צריכים ואמורים לפרק אותם.

4. DRORIKO Member

לא שזה משנה מקום שני שלישי, אבל אם לוקאקו באמת יכנס לעניינים(עם דגש על "אם") בכלל לא בטוח שליברפול תסיים מעל צ'לסי ואולי אולי אולי צ'לסי יכולה לפנטז על......בכל מקרה המאבק האמיתי בין סיטי, צ'לסי וליברפול יהיה כשהן יפגשו בחצי גמר/גמר הצ'מפיונס

5. קשר שמאלי Member

ההישג של ליברפול זה שמדברים עליה כמועמדת רצינית לאליפות. כמעט בלתי אפשרי לקחת אליפות מקבוצה שמשחקת כדורגל מושלם ומנצחת משחקים בלי להזיע, זה מאוד קשה מנטלית לרדוף אחרי קבוצה כזו

לא כזה מעניין מי תסיים במקום שני. נשאר רק המאבק על המקום הרביעי

6. one united Member

אותי מרשים קלופ יותר, לקחת שחקנים אלמוניים(רוברטסון) או שחקנים שטובים בסוטון(ואן דייק ומאנה) ולהפוך אותם בזמן קצר לבין הטובים בעולם בתפקידם זו גדולה,הוא מתחרה כבר שנים בהצלחה עם פפ כאשר יש לו בקישור רק שחקנים אפורים,חלקם טובים כשלעצמם,והרבה פעמים עושה לו בית ספר, היו כמה משחקים בין הקבוצות בשלוש שנים האחרונות שלפפ רעדו הביצים והוא היה מכניס עוד שחקן לקישור ההגנתי רק כי פחד נורא.
    כל מאמן היה מקנא ביכולת של פפ להביא כמעט כל מי שהוא רוצה ואז הוא באמת מייצר כדורגל התקפי מדהים שכולנו צריכים לשמוח שזכינו לראות(קצת כמו המזל לראות את מייקל ג'ורדן).
    *עד שהוא לא יקח אליפות אירופה בלי מסי
    * עד שהוא לא יקח קבוצה שהוא לא יכול לבנות במאה אחוז כפי שירצה ויצליח בה
    עד ששני הדברים לא יקרו אמשיך להטיל ספק בזה שהוא הגדול מכולם.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  7. DRORIKO Member

לא יודע לגבי מאנה אבל ואן דייק היה שם גדול כבר בסוטון. אני זוכר שכשהפועל באר שבע פגשה את סוטון היה הרבה דיבור סביבו. קלופ עושה בליברפול דברים מדהימים, המאמן הכי טוב בעולם כיום, אבל לא צריך לעשות מליברפול אטאלנטה. ״לוקח שחקנים אלמוניים״ זה הגזמה פרועה. אליסון הגיע בתור השוער ביי פאר הכי טוב באיטליה. סלאח הגיע בתור אחד משחקני ההתקפה הטובים באיטליה. פאביניו גם הגיע בתור קשר מוכר ומוערך. אני כבר לא מדבר על כל אלה שהיו שם עוד לפני קלופ.

8. קשר שמאלי Member

גם לא את כולם קלופ הביא, יש מחלקת סקאוטינג

9. Scouser Member

היחידים שהיו אצלנו לפני קלופ הם הנדרסון ופירמינו.
    רוברטסון, מאטיפ (העברה חופשית משאלקה), וינאלדום, הנדרסון, מאנה, סלאח (אופציה ב' שלנו אחרי יוליאן בראנדט) חייבים את הקריירה לקלופ ואף אחד לא חשב שהם יהיו ברמות האלו.

LFC-Gerrard1 ו-one united אוהבים את זה.
  10. oranfu Member

אין לנו את השחקנים בשביל לרוץ כל העונה.
    אין לנו יכולת לרענן, אין לנו יכולת לתת לשחקנים לנוח, אין לנו יכולת להתגבר על חיסורים משמעותיים.
    ושוב, זאת אותה קבוצה שרצה כבר איזה 4 שנים, הקבוצה שלנו מבוגרת (מבחינת גיל).

הכדורגל של קלופ מאוד תובעני פיזית אבל תודות לזריקת הזין של הבעלים - נתנו לסגל להתבגר ולהתבגר.

אני פסול עדות לגביו, אני לא אובייקטיבי, הכל נכון.
    תסתכלו על הדרסון.
    אפשר להגיד עליו הרבה דברים אבל אני לא חושב שיש מישהו שיטיל ספק שהוא נותן כל מה שיש לו והוא לפני הכל שחקן של עבודה קשה.
    תראו אותו בגול, איך הוא פשוט לא עושה הגנה. הוא מסמן למישהו (מי?) ללכת לסגור שחקן באגף, לא סוגר אף אחד בעצמו וגם לא רץ בחזרה להגנה.
    זה השחקן שאמור לחפות על טרנט.
    הוא לא רוצה? אני בטוח שהוא רוצה, הוא פשוט כבר לא מסוגל פיזית.
    אין לי כח לחפש את זה אבל ראיתי סטטיסטיקה שאומרת שהוא לא נכנס כמעט לשום מאבקים פיזיים העונה. זה לא מקרי, הוא בירידה גדולה ביכולת הפיזית שלו.

מאנה ופירמינו, 2 שחקנים חשובים ביותר בני 29, רק עיוור מוחלט לא ייראה שיש ירידה משמעותית ביכולת הפיזית שלהם (בטח ובטח במקרה של פירמינו שנראה גמור לחלוטין).

אז זה לא רק סגל קצר\לא מספיק איכותי.
    זה שבסגנון כל כך פיזי ותובעני כמו של קלופ - נתנו ליותר מדי שחקני מפתח להתבגר ולרדת ביכולות הפיזיות מבלי לדאוג להמשכיות של הסגל.

הסגל שלנו קשור למשחק אתמול כי מסתכלים על הספסל כשצריך לשנות משחק ורואים שם את מילנר, פירמינו וקייטה.
    אלה שחקנים שמדגדגים סגל אצל היריבות שלנו?
    עשינו מספיק בשביל לנצח אתמול, אבל כשיש לך סגל איכותי זה עוזר במקרים כאלה שדברים לא הולכים ואתה צריך שינוי.
    ועיקר הבעיה, לדעתי, זה לא ההפסד אתמול. הסגל הלא מספיק טוב הוא למה גם בהמשך העונה אנחנו נמצא את עצמנו יותר מדי "קצרים" במשחקים.

אגב, מאנה וסלאח עוזבים לאליפות אפריקה שבוע הבא.
    המחליפים שלהם זה מינאמינו ואוריגי, שניהם כרגע גם לא כשירים.
    לא שהם שווים יותר מדי (בטח ובטח מינאמינו לא שווה), אבל אפילו הם לא ברור אם יהיו כשירים למשחקים הבאים.

קלופ הכי טוב בעולם, אבל אני לא אובייקטיבי.
    ואן-דייק היה אדיר כבר בסוטון, אבל כשליברפול רדפה אחריו הדעה הכללית היתה שהם ירדו מהפסים לשלם עליו 75 מיליון.
    זוכר גם כמה גיחכו כשהבאנו את מאנה וסלאח.
    הביאו שחקנים טובים אבל איפה מה שהוא מקבל ואיפה מה שהיריבים שלו מקבלים.

פפ מאמן אדיר כשיש לו את הכלים הכי טובים שיש.
    תן לו לעבוד עם הכלים שקלופ מקבל והוא לא נשאר רגע אחד (לא יסכים להגיע מלכתחילה).

11. DRORIKO Member

מה דעתי על סלאח בזמן שהבאתם אותו כבר יודעים, כבר אז כתבתי שעשיתם רכש בינגו, העניין הוא שלא ידעתי עד כמה הוא יהיה בינגו. אפילו קלופ מודה שהוא לא ידע. מי שגיחכו זה אנשים שלא באמת עקבו אחריו ברומא ונתקעו על סטיגמות. את מאנה לא הכרתי לפני מודה. רוברטסון הוא באמת דוגמא למישהו שהגיע OUT OF NOWHERE, אבל אני מאמין שאפשר למצוא אחד כזה בהרבה קבוצות גדולות. מישהו ידע מי זה פוגבה לפני יובה? אפילו פרגוסון לא ידע איך קוראים לו. מישהו חוץ מסלבה ברזילאי ז"ל הכיר את קאזמירו לפני שהגיע לריאל והפך לאגדת מועדון?

12. oranfu Member

דיברתי על דעה כללית, ברור שהיו כאלה שחשבו שזה רכש טוב.
    מודה שאני אישית ממש לא התלהבתי מהרכש של סלאח (בניגוד לרכש של מאנה).

לגבי פוגבה - ידעו גם ידעו.
    בזמנו גם היתה פליאה\התרעמות איך יונייטד משחררים אותו.

ברור שיש דוגמאות כאלה בהרבה מועדונים.
    בליברפול יש לא מעט כאלה, כי נדרשים למצוא מציאות.
    קלופ עובד עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

13. Raulito Madridista

אנשים קראו חצי מילה ורצו עם זה הלאה - בהצלחה. אמרתי שעל אף הסגל העמוק יותר של סיטי - עד לפני חודש בערך ראיתי את ליברפול כמועמדת בכירה לאליפות לא פחות ממנה, חשבתי שהן באותה הרמה. לא אמרתי שהסגל הקצר של ליברפול הביא לאיבוד נקודות אתמול.
    אבל אם כבר המשחק אתמול - מה עם לסטר? היא בממומנטום טוב? זה לא היה יום נוח לקבל אותה כיריבה? היא נראית כמו הקבוצה של שנים עברו? ממש לא. לא רק בליברפול שחקנים גדולים מחמיצים. ריאל מדריד איימה על השער 30 פעמים נגד קאדיס, בנזמה איחר פעמיים ובזבז מצבים של גול - ואמרתי מיד אחרי המשחק שמה שעשינו זה לא מספיק, היה ברור שהיריבה תחנה את האוטובוס. אחד המצבים שסלאח הגיע אליהם היה בפוקס וגם הפנדל שעשו עליו לא היה משהו חכם במיוחד, יותר פאשלה של הגנה מאשר איזה דריבל גאוני שלו. מה הייתה שיטת המשחק של ליברפול אתמול?

אגב לגבי מאנה, לדעתי הנגיעות הכי טובות שלו בכדור אתמול היו כשהוא שיחק עם הגב, כמה פעמים בדקות האחרונות וזה יצר חצאי הזדמנויות או תחושה של לחץ.
    הדיון של קלופ VS פפ שלא ממש אפשר למדוד כי אני לא יודע מתי שניהם יהיו בסיטואציות הפוכות - למשל קלופ מגיע לריאל מדריד, סתם דוגמא, ופפ מקבל את ברצלונה בעוד שנה כשאין לה עדיין הרבה כסף - אני הולך עם קלופ לחלוטין.

קשה לראות את ליברפול לוקחת אליפות, עוד מעט המשחקים הקשים. אבל בתור אוהד ריאל מדריד :) גם לכוון לליגת האלופות זה בסדר גמור, זה אחלה

14. DRORIKO Member

בכל מקרה תסכים איתי שסלאח לא הגיע כשחקן אלמוני. חוץ מרוברטסון שזה באמת סיפור סינדרלה לא זכור לי רכישות של שחקנים שמצאו אותם מתחת לבלטה. אולי וינאלדום למרות שלפי הויקיפדיה הוא היה כבר אז שחקן בנבחרת הולנד ובניוקאסל כבש 11 שערים בעונה אז כנראה שגם הוא לא היה כזה אלמוני.

15. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראית את הראיון ששמתי פה או שאתה מעדיף לקרוא חלקי ציטוטים שנראים כאילו קלופ הוא דביל לא קוהרנטי?
    מה שהוא באמת אמר זה ריספקט ללסטר שניצחו *למרות* שהם שיחקו לפני יומיים, נתן להם את כל הקרדיט על זה וציין שזה מרשים שהם נתנו משחק כזה בלי מנוחה בכלל. בנוסף הוא אמר שלנו היה יתרון כי היו לנו 5 ימים להתכונן ועדיין לא שיחקנו טוב מספיק (לא בטוח שהחלק הזה היה בראיון שהבאתי). העיקר אתה מדבר על נראטיב... זה נראטיב. קלופ בכיין. סבבה שיהיה מה אני אגיד, אבל לפחות תתייחס לדברים כמו שהם.

אני לא יודע אם החלק על אורי מכוון אליי, אבל אני דיברתי על הסגל באופן מנותק מהמשחק אתמול. אתמול ספציפית ראינו הופעות גרועות של הרבה שחקנים (אגב תנחש מי גם אמר את זה? הבכיין), וניהול משחק גרוע של קלופ בעיניי. כל מה שאמרתי על הסגל התייחס למה שהולך לקרות אחרי המשחק נגדכם בראשון, כלומר בחודש של אליפות אפריקה. אבל אתה משום מה מתעקש לעשות את הקישור הזה כאילו התבכיינתי על זה שהסגל קצר ובגלל זה הפסדנו אתמול. או שפספסתי ומישהו אחר כתב את זה, או שזה פשוט לא נאמר פה ואתה מכניס לאנשים מילים לפה.

oranfu אוהב/ת את זה.