המחזור ה-21 בפרמיירליג: New Year's Day

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏31/12/12.

1. 亚历山大帕托 Member

המסקנה שלי מהדיון הזה: הכתרת סוארז לאחד השחקנים הטובים בעולם היא ניסיון נואש של אוהדי ליברפול להישאר רלבנטיים על מפת הכדורגל. כל מי שמסכים איתם פשוט לא יודע מה קורה מחוץ לגבולות הממלכה או אוכל את אותן הפטריות.

אחרת למה לדבר כך על שחקן שלא עשה דבר בקריירה שלו במועדונים בהם שיחק כשהוא כבר בן 26? 4 וחצי החודשים האחרונים בהם הבקיע תריסר שערים נגד קבוצות מהחלק התחתון של הטבלה הופכים אותו לכזה? או שזה המקום ה-8 של ליברפול? או המקום ה-8 בעונה שעברה?

כשמדברים על החלוצים הגדולים בעולם צריך לדבר על הישגים ועל הישגים לא מדברים בינואר. כרגע אני לא רואה איך הוא מצטיין יותר מ... נגיד, אל שעראווי שבגיל 20 סוחב לבדו קבוצה שלמה בסיר לחץ רותח, שומר על סיכויי טופ 3, מביא אותה לשמינית גמר צ'מפיונס ומציג מספרים יותר טובים מסוארז? אני יודע למה אני לא מדבר עליו - כי הוא לא עשה עדיין כלום, בדיוק כמו הארנבון הצוללן, ואני מעדיף שמפיניון על פני פסילוסיבין.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו לא רלוונטים על מפת הכדורגל למרות שסוארז הוא שחקן בטופ של הטופ העולמי. זה לא משנה את זה.

לאל שעראווי יש מספרים יותר טובים ממנו, וואלה, טוב יש מישהו במקסיכו עם 40 שערים העונה הוא יותר טוב משניהם.

3. שםמשתמש Member

אני חושב שסוארז שחקן נפלא ומאוד מגוון, זה קודם כל. הוא גם רץ המון על המגרש ועושה הרבה עבודה. אני חושב שכרגע נוח לו להיות המרכז בליברפול מאשר עוד שחקן בקבוצה טובה יותר. לשחקן דומיננטי ודי סוליסטי כמו סוארז זה גם מתאים יותר. הוא טוב מההתחלה שלו בליברפול, זה נכון, זה לא רק מהעונה הזאת, אבל העונה גם המספרים שלו השתפרו. אישית אני רואה את סוארז לא מעט, למרות שדווקא את המשחקים האחרונים של ליברפול לא יצא לי לראות (חוץ מסטוק בחוץ). עדיין הוא לא מצליח לסחוב את ליברפול ליותר מאשר מרכז טבלה פלוס. אם ליברפול תגיע למצב שהיא מתמודדת על טופ 4, מה שעדיין יכול לקרות העונה, אז נוכל לומר בוודאות שסוארז משפיע מאוד על הקבוצה והביא אותה למשהו בפועל. בכל מקרה הוא מהטובים באנגליה, אבל לא צריך להגזים ולטעון שהוא טופ 5 בעולם או משהו כזה, רק בגלל שהוא כבש השנה יותר שערים.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/13
  4. StevieG Member

עכשיו רודג'רס מתכוון להזיז את סוארז מעט על מנת לתת מקום לסטארידג' לשחק כחלוץ המרכזי. לא יודע אם זה יוביל את סוארז לשחק את מספר 10, או על הכנף, אבל בנוגע לויכוח האם סוארז יכול לשחק עם שחקנים טובים מקדימה, זה יכול לעזור.

5. oranfu Member

סוארז עם אותה כמות כיבושים של ואן פרסי בינתיים.
    הוא עושה את המקסימום. אז אי אפשר להשתמש בזה שליברפול רק מקום 8 כסיבה למה הוא פחות טוב. גם ואן פרסי או פלקאו לא היו מצליחים יותר בליברפול ממה שהוא עשה בינתיים העונה, אין לי בכלל ספק.
    ואן פרסי לקח קבוצה שבלעדיו שווה גם מקום 3 במקרה הכי גרוע, ומוביל אותה למקום ראשון.
    סוארז לקח קבוצה שבלעדיו מתמודדת ממש בתחתית, ומוביל אותה למרחק של 7 נקודות ממקום 4.

אבל אני לא מבין באמת מה יש להתווכח, כל עוד סוארז יישאר בליברפול, הוא לא יקבל הכרה רצינית ביכולות המטורפות שלו, אין מה לעשות. אנחנו פחות מעניינים, אנחנו לא קבוצה שנוטה לקבל הייפ בתקשורת בשנים האחרונות.

אל שעראווי הוביל את מילאן לשמינית גמר הצ'מפיונס? הוא הבקיע בכלל באלופות? שלא לדבר על זה שאני לא הכי מתרשם מ"לככב" נגד אנדרלכט, עם כל הכבוד.

גם יאנקו כבש באוסטריה איזה 40 שערים לפני שנתיים-שלוש, זו לא חוכמה בליגות כאלה. סוארז משחק בליגה הכי קשה (לא בהכרח הכי איכותית, אבל הכי קשה), בקבוצה בינונית מאוד, מעמיד מספרים מעולים. וזה לא רק השערים, זה כל מה שהוא עושה על המגרש. זה האיכות של השערים שלו, לא מדובר בשערים של דחיקת הכדור מכמה מטרים..

6. שםמשתמש Member

נראה לי שתמצית הויכוח כאן היא זאת: יש מי שחושב שסוארז הוא בין הטובים בעולם בכושר הנוכחי (אוהדי קבוצות אחרות), ויש כאלה שחושבים שהוא מהטובים בעולם בכלליות (אוהדי ליברפול). העיניין הוא שאוהדי ליברפול מבססים את זה שהם חושבים שהוא מהטובים בעולם בכלליות בעיקר על כושר הנוכחי שלו, הרי לא ראיתי הודעות כאלה לפני העונה הזאת. השאר חושבים שהוא מהטובים בעולם כרגע, אבל הוא צריך להמשיך ברמה הזאת לתקופה ארוכה יותר מאשר חצי עונה בשביל להיחשב בין הטובים בעולם ברמה כללית יותר, או לכל הפחות לגרום לליברפול לרשום הישג (כמו טופ 4 או קרוב לכך) ON THE LONG RUN.

7. סדרו קייטע Member

מאיפה מגיע הטיעון שליברפול בלי סוארז הייתה מתמודדת בתחתית?

הסגל של ליברפול בלי סוארז פחות טוב מהסגל של אברטון בלי פלאיני? פחות טוב מהסגל של סוואנסי בלי מיצ'ו? הרי אם לא שום דבר אחר, כל השחקנים המושמצים של ליברפול לפחות הוכיחו יכולת להיות שחקנים מובילים בקבוצות מרכז טבלה.

אפשר לכתוב בביטחון מוחלט שגם מסי לא היה מוביל את ליברפול הנוכחית למעל מקום שביעי-שמיני ולהסיק מזה שסוארז הוא השחקן הטוב בעולם. האמת היא שלטיעון הזה אין שום בסיס עובדתי. רק כמו שציינתי, בגלל שהוא גם לא עומד למבחן, הוא גם לא ניתן להפרכה. מה, הפער בסגלים בין ריאל מדריד לאתלטיקו מדריד פחות גדול מהפער בסגל בין ליברפול ליונייטד? לא יודע, לא ראיתי שזה מפריע לפלקאו.

ואני חולק לחלוטין על הטענה שליברפול לא מקבלת תשומת לב וכתוצאה מכך סוארז לא מקבל את הכבוד שמגיע לו. הפוך גוטה. תאר לעצמך שסוארז היה מציג את אותה יכולת בקבוצה מקום שבע-שמונה, באיטליה, ספרד או גרמניה. אף אחד לא היה שומע עליו, מלבד אוהדים של אותן ליגות. עצם זה שסוארז משחק בליברפול, מועדון גדול מאד שמקבל הרבה תשומת לב גם בתקופות חלשות, גורם לכך שכולם מכירים ורואים אותו.

תראו את היחס שחלק מהאנשים פה נותנים לרויס, שחקן השנה בגרמניה, שחקן מוביל באחת הקבוצות הטובות באירופה ובנבחרת (אולי) השניה בטיבה בעולם שמוצג כאיזה שחקן לא מוכח בהשוואה לסוארז.

8. oranfu Member

א- אני אישית אומר שסוארז בטופ של השחקנים בעולם כבר שנה.

ב- לא אמרתי שליברפול לא מקבלת תשומת לב. אבל ליברפול היום היא בדיחה. היא לא מקבלת תקשורת אוהדת במיוחד כמו יונייטד, סיטי, ריאל, בארסה..
    גם אלונסו לא קיבל בליברפול את ההכרה שהוא מקבל מאז שעבר לריאל. אין לי טענות על זה, זה מובן. אבל זה קיים. ברור שאם ללברקוזן היה עכשיו איזה תותח על, הוא לא היה מקבל את ההכרה שהיה מקבל שחקן פחות טוב בצ'לסי.

ג- אוהדי ליברפול אומרים שבלי סוארז היינו נאבקים נגד ירידה, אז כנראה אנחנו יודעים מה אנחנו אומרים כי אנחנו רואים את הקבוצה כל שבוע. לא קשור בכלל שהסגל שלנו טוב יותר משל אברטון, לדוגמא. בפועל זה מה שיש.

ד- אני גם לא מזלזל ברויס ולא אומר שהוא לא מוכח, אבל לדעתי, נכון להיום אין מה להשוות בינו לבין סוארז בכלל.

9. סדרו קייטע Member

ליברפול היא "בדיחה" ביחס לעצמה, ביחס להיסטוריה שלה, לציפיות, לסכומים שהושקעו שם. היא לא בדיחה בהשוואה לרוב המוחלט של הקבוצות שמשחקות איתה בליגה. גם במשחקים של ליברפול בליגה, זה לא שקבוצות באות על בסיס שבועי ועושות לה בית ספר (זה יכול לקרות במשחק נתון, אבל זו לא הנורמה). שוב, הרי כל השחקנים המושמצים של ליברפול היו שחקנים מובילים באותן קבוצות מרכז טבלה שמולן ליברפול מתמודדת.

חלק גדול מאוהדי ארסנל מתייחסים לקבוצה הנוכחית שלהם כמו בדיחה. רק שהיא עדיין מסיימת כל עונה בטופ 4, כלומר היא לא בדיחה ביחס ל16 יריבות, אלא ביחס לעצמה, למה שהיא יכולה להיות.

ואני אחזור ואכתוב שהטענה אי אפשר להשוות את סוארז ורויס היא היא פשוט מופרכת לחלטין.

10. aloneli Member

לדעתי סוארס רמה אחרת משאר החברים שלו בקבוצה.האמת כל פעם שאני צופה בו אני שואל את עצמי איך הוא עדיין נמצא בליברפול שהוא שווה הרבה יותר מהרמה הנוכחית של הקבוצה.שחקן איכותי שיודע לייצר מצבים ולסיים כמו שצריך,אחד שמגיע למשחקים גדולים ושיש לו השפעה גדולה על המשחק.
    אני מניח שאם הוא היה בקבוצה שנמצאת בצמרת ובעיקר בקבוצה שמגיעה רחוק באלופות הוא היה מקבל יותר תשומת לב.

מה שכן יהיה מעניין לראות אותו בקבוצה שבה הוא לא הכוכב המרכזי ועם שחקנים עם אגו לא פחות ממנו.אני מאמין שיהיה לו קצת יותר קשה להשתלב שם לפחות בהתחלה,אחר כך כבר הכשרון יעשה את שלו.