המחזור ה-22 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏11/1/13.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק מוקדם: משעמם בטירוף. 5 דקות ראשונות שני מצבים ודאיים לשער, בהמשך כמעט כלום. ק.פ.ר לא נראה לי מבינה שנשארים ליגה עם נצחונות ולא רק תיקו. טאראבט חלוץ ומערך בפועל של 5-4-1 במשחק בית.
    צ'לסי-סטוק: צ'לסי עם ניצחון מרשים מאוד, לא צחוק לבוא לבריטניה סטדיום כשיש לחץ להביא תוצאה אחרי ההפסד המפגר לק.פ.ר ולצאת עם 4-0. לא יודע כמה קבוצות ניצחו שם בתוצאה כזאת מאז שסטוק עלתה לפרמייר ליג.
    יתר התוצאות: רדינג במהפך מדהים מ0-2 ל3-2 על ווסט ברום, אולי בכל זאת היא תישאר? לא נראה לי.
    וילה אחרי הפסד ביתי לסוטון נראה לי שלאמברט סיים את הדרך שלו כמאמן שלהם.
    ניוקאסל לא מסוגלת לכבוש שערים, צריך להביא לשם שחקני התקפה ואני קורא שאולי לויק רמי של מארסיי בדרך, מצד שני אני מטיל בכך ספק כי הוא כבר בן 27 ואין לו ריסייל ואליו.
    אברטון 0-0? הקבוצה שכמעט תמיד כובשת וכמעט תמיד סופגת? מה זה? הפילה את כל המהמרים.

2. golding מנהלים

שאלה מתבקשת; האם המעבר של לאמברט מנוריץ' לוילה הוא מההחלטות הגרועות שראה הפרמייר ליג (מבחינת מאמנים)?

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

היו כמה כאלה לאורך השנים. מייק ווקר שהוביל את נוריץ' למקום השלישי ב-93, עבר לאברטון והתרסק עד הליגה הקפריסאית, רדנאפ שעבר באמצע העונה מפורטסמות' לסאות'המפטון וירד איתם, וכמובן הודג'סון מפולהאם לליברפול (כולם זוכרים).

4. Mellow29 Kopite

האמת שגם כשהיה בנוריץ' הוא לא הרשים אותי יותר מדי מבחינת סגנון, טביעת אצבע של מנג'ר וכו'... כל העסק נראה לי די שבלוני כזה, כדורגל אנגלי סטנדרטי של כדורים מהירים לאגפים וקרוסים למרכז. ההבדל בינו לבין סנדרלנד של מרטין אוניל (לדוג') היה שבנוריץ' יותר שחקנים קיבלו רשיון לעלות למעלה אז זה נראה כמו כדורגל התקפי ושובה עין, אבל מבחינת תחכום ויכולות אימון, זה לא ברמה של הכדורגל שמשחקות הקבוצות של רודג'רס או מרטינז.

ג'רארד הזכיר את זה בראיון איתו שהתפרסם היום, בנוגע למדיניות רכש של שחקנים צעירים בלבד: לוילה יש לא מעט שחקנים צעירים מוכשרים שמקבלים ממנו צ'אנסים, וחלקם בוודאי יהפכו לשחקנים טובים בעוד כמה שנים, אבל כרגע חסר להם נסיון. פטרוב עסוק כרגע בדברים הרבה יותר חשובים והלוואי שיחלים, בהיעדרו הקפטן הוא רון פלאר שרק הגיע השנה לקבוצה, שאר השחקנים המבוגרים הם גם די חדשים בפרמיירליג. אין שם איזון מספיק בין צעירים לבין שחקנים ותיקים יותר שמסוגלים לתרום.

בחלון הזה הם צריכים בעיקר לדאוג לטווח הקצר ולא לחפש עוד פרוספקטים בני 21, אחרת הם לא ישארו יותר מדי זמן ברגע שיגיעו לצ'מפיונשיפ. אני משער שחלק יבחרו לפרש את זה כבדיחה או כ-ווישפול ת'ינקינג של אוהד ליברפול, אבל אני חושב שהם יעשו בשכל אם ינסו להחזיר את דאונינג.

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/13
  5. סדרו קייטע Member

לדעתי, גם מרטינז מאד אוברייטד באנגליה. לא ראיתי שום תחכום יוצא דופן במשחק של וויגאן או שמרטינז מביא אותה למקומות שהם מעל לרמת חומר השחקנים שלה. OK, אז הוא מאמן ספרדי ויש להם הרבה שחקנים לטינים, כך שלא משחקים שם על כדורים ארוכים והגבהות לרחבה, אבל זה לא עושה את המשחק שלה למתוחכם.

מה שכן, הוא יודע לדבר יפה ולהגיד את הדברים הנכונים אחרי המשחקים. ואין ספק שקלישאות נשמעות יותר טוב באנגלית רהוטה עם נינוח ספרדי.

6. Mellow29 Kopite

"תחכום יוצא דופן" זה מושג קצת חזק מדי, גם על הכדורגל של ברצלונה קשה להגיד שיש תחכום יוצא דופן.

מה שמרטינז עושה בוויגאן בהחלט ראוי להערכה ומכמה סיבות:
    1. וויגאן מועדון די עלוב במונחי פרמיירליג, וגם אם זה לא בהכרח בא לידי ביטוי ברמת ה-first team, זה כן משפיע כשאתה משווה אותה לאסטון וילה וניוקאסל מבחינת האווירה באיצטדיון במשחקי בית או בתרומה של האקדמיה לקבוצה הבוגרת.
    2. ברוב העונות האחרונות, התקציב של הקבוצה הזו היה בין הנמוכים בליגה. גם לסיים במקום ה-17 עבורם זה לרוב יותר ממה ששווה חומר השחקנים או הציפיות הריאליות מתחילת העונה.
    3. הוא כן הראה גמישות טקטית מעניינת לאורך הדרך שלו באנגליה כשגיוון בין 433 ספרדי "קלאסי", אח"כ עבר ל352 או 343 עם ווינגבקים, כשזה לא סגנון משחק שנפוץ במיוחד באנגליה. זה לא דבר גדול כשלעצמו, אבל כשרואים כ"כ הרבה מנג'רים בריטיים נתקעים עם המערך הסטנדרטי שדורש מינימום מחשבה ובעיקר לרוץ מהר על הקו ולהגביה, אפשר להעריך מנג'ר שדורש יותר מהשחקנים שלו.

7. GentlePunter Member

team news למחר

מנצ'סטר יונייטד - רוני פצוע (הדיבורים הרגילים שיש כאן דיסאינפורמציה פרגי סטייל ושהוא ייטול חלק במשחק. עלי הוא הצליח לעבוד, לא נראה לי שרוני בפנים). נאני ואנדרסון חוזרים.
    ליברפול - אנריקה, קלי ובוריני פצועים, אסאידי באליפות אפריקה (לא שהוא משחק גם ככה), שאהין חזר לדורטמונד.
    תחזית: יונייטד 2 ליברפול 2

ארסנל - איזה כיף! ג'רביניו באליפות אפריקה! NOT http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx דיאבי וג'ירו בספק.
    מנצ'סטר סיטי - מאיקון, ריצ'ארדס, רודוול ואגוארו פצועים. האחים טורה וראזאק באליפות אפריקה. נאסרי מושעה. קולארוב, טבז, ובאלוטלי כשירים.
    תחזית: ארסנל 2 סיטי 1 (דז'קו כובש)

8. Mellow29 Kopite

בוריני כן נסע עם הקבוצה אחרי שחזר להתאמן לפני שבוע בערך, לא סביר שהוא יהיה על הספסל אבל הוא כבר לא בשלב של ה"פצוע", תעדכן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. Mellow29 Kopite

תקציר של הקאמבק המטורף של רדינג נגד ווסט ברום.

צ'לסי עשו החלטה פנטסטית להשאיל את לוקאקו לקבוצת פרמיירליג, אחרי שסתם שרפו שנה שבה הוא כמעט ולא קיבל צ'אנסים. הוא נראה פשוט פנטסטי, חזק ומהיר מאוד, טוב עם הכדור ברגל ומציק מאוד לבלמים שמנסים לשמור איתו על אותו קו. זה ממש לא מובן מאליו לשחקן בגובה 1.90 מ'.
    חבל על ווסט ברום, שהגיעה די פצועה וחבולה וברוב המשחק הגיע לה להוציא משהו. חוסר ריכוז לא מוסבר והיא נשארת בלי כלום...

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/13
  10. alexshw Member

יחד עם זאת לטעמי הוא שוב יתבזבז אם יחזור לצ'לסי בסגל שכולל את טורס.

11. Mellow29 Kopite

Apparently Luis Suarez won't shake hands with any of Man Utd players, as he doesn't want to risk any injury to his goalscoring hand. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

וברצינות, נדיר לקרוא דברים כ"כ מאוזנים ובוגרים לגבי סוארז. כשזה מגיע מגארי נוויל אפשר לפרש את זה בהרבה דרכים ציניות יותר או פחות, אבל יותר סביר שהבחור פשוט פרשן טוב בהרבה ממה שהיה ככדורגלן. רק עם דבר אחד אני לא מסכים איתו - סוארז הוא שחקן ענק כבר עכשיו, לא פוטנציאל ולא נעליים.. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/...-want-team.html

------------------
    מקור מאוד אמין, אבל לא משהו סופי:

Reina, Wisdom, Skrtel, Agger, Jonhson, Lucas, Allen, Gerrard, Downing, Suarez, Sterling

סטארידג' על הספסל. כנראה שזה 433, אם כי יש סבירות מסויימת שזה יהיה 352 עם דאונינג וג'ונסון כווינג-בקים וסוארז וסטרלינג בחוד.

:aaa021:

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/13
  12. GentlePunter Member

כרגע שלחתי בפורום ליברפול (בטעות) את ההרכב הרשמי שלכם + ספסל. נראה זהה למה שכתבת.

13. Mellow29 Kopite

de Gea; Rafael, Vidić, Ferdinand, Evra; Carrick, Cleverley; Young, Kagawa, Welbeck; van Persie.
    Amos, Jones, Smalling, Valencia, Anderson, Giggs, Chicharito

Reina, Wisdom, Johnson, Agger, Skrtel, Lucas, Gerrard, Allen, Downing, Sterling, Suarez
    subs: Jones, Carragher, Henderson, Sturridge, Borini, Shelvey, Robinson

החלטה מעניינת להחזיר את בוריני לספסל על חשבונו של סוסו. מקווה שהוא מספיק כשיר לתת אימפקט של 20 דק' אחרונות אם נצטרך.
    אלן מקבל את חולצת ההרכב ע"פ הנדרסון וזה די מובן, למרות היכולת הטובה של הנדו במשחקים האחרונים. היום דרושה מנטליות יותר זהירה.

מעניינת הבחירה לשחק עם וולבק באגף(?), לא חשבתי שהוא יפתח היום. לפחות רוני לא בסגל.

14. GentlePunter Member

רוני אכן בחוץ. מה שפחות צפוי הוא אי ההכללה של ג'וני אוונס, עפ"י הדיווחים הוא נפצע. יותר טוב לכם עם פרדיננד. היכולת של קאגאווה תהיה אלמנט מכריע.

בחלומי אני רואה את ליברפול, הקבוצה האחרונה שניצחה באולד טראפורד בינואר (2002), יוצאת מהמשחק הזה עם משהו.

15. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולי תקווה שסיפור האליפות לא יסגר היום, ואל תספרו לי סיפורים על השנה שעברה ואיך סיטי יכולים לסגור את הפער, כי הם לא יכולים, בטח לא עם מנצ'יני העלוב ובלי טורה בחודש הקרוב.. איבוד נקודות של הסיטי היום וניצחון של יונייטד לצערי יסגרו עניין