הם שיחקו עונוה שלמה במפעל הזה, בדרך עבר את לסטר האנגלית שאני די בטוח שיותר איכותית מפיינורד. לא זוכר את מי עוד עבר חוץ מהנורבגים האמת. אני לא מבין למה לקטול אותה על תואר שהיא שיחקה עונה שלמה בשביל לקחת אותו. עובדה שאוהדי רומא, מילאו עד אפס מקום משמינית הגמר ועד לסוף הוענה, וגם השנה, למרות המקום שלהם בטבלה שהוא מתנדנד בין אלופות לאירופאית, האולימפיקו מפוצץ כמו שהוא לא היה מפוצץ מאז האליפות בתחילת המילניום + המירוץ לאליפות עם אינטר ב-2010. אולי בישראל מזלזלים, וזה בסדר, אנחנו מזלזלים בהכל, אבל ברומא? ראיתי את החגיגות ואת ההתנפלות על כרטיסים. אני מזכיר שעד לפני שנה, משחקים באירופאית עבור איטלקיות, בדרך כלל שוחקו מול אלפי צופים בודדים וגג במקסימום 20-25 אלף.
רומא ניצחו בדרך את: פינורד, לסטר, בודו-גלימט, ויטסה (וזה אחרי הבתים). לדעתי 4 קבוצות שבעונות טובות מגיעות לצ'מפיונז ליג. בשביל לזכות בגביע האיטלקי אתה צריך לנצח 4 משחקים מקומיים. בשביל להוסיף על זה סופרקאפ אתה מנצח עוד משחק מקומי. בשביל לזכות בקונפרנס ליג עוברים 13 משחקים בינלאומיים. לא יודע מה המדד המקובל לספירת אוהדים, כן יודע שלרומא יש בערך עשירית מהעוקבים של ריאל מדריד. מהסתכלות על התנהלות בחלון ההעברות לדוגמא ברור שרומא לא קרובה למתמודדות בצ'מפיונז. דיי בטוח שפיינורד העונה מסיימת מעל יובנטוס ורומא (ומילאן ואינטר?) אם היא בסריה אה, אז לא ברור לי מאיפה הזלזול.
גם אני לא מבין מה מלהיב במפעל הזה, אבל האוהדים של רומא מרוצים? זה הכי חשוב. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
בעונה טובה גם קרבאח מגיעה לליגת האלופות! מה זאת גניבת הדעת הזו? מלבד פיינורד שתעפיל לליגת האלופות פעם ב15 שנה אולי, ציינת פה קבוצות שכל עונה שלהן בליגת האלופות זו אנומליה מטורפת, מעמד של פעם בחיים. בודו גלימט לקחה אליפות ראשונה בהיסטוריה שלה! לפני שפגשה את רומא. בנורבגיה, כן? אתה מבין שזה מחזק רק את הטענה שלי? בשביל לזכות בגביע אתה לרוב צריך לעבור לפחות אחת מבין המילאנזיות, יובנטוס או נאפולי. אתה ברצינות משווה את זה לקבוצות המביכות האלה שהגיעו לשלבים המאוחרים בקונפרנס ליג?
לשם הרפרנס: ברצלונה ומנצ'סטר יונייטד, מועדונים שמבחינה כלכלית/חברתית אני מניח שהם בערך סדר גודל מעל רומא (תקציב, אוהדים), כשהן במאבקי ליגה חשובים (ברצלונה על האליפות, יוניטד על טופ 4) עלו אתמול בהרכבים מלאים למשחק הלפני-שמינית-גמר ליגת אירופה.
המענקים בליגה האירופית בשנתיים האחרונות עלו לרמה של ליגת האלופות עד אז, אז לפחות עבור ברצלונה זה חשוב מאוד, תהיה היריבה אשר תהיה.
אלה שני מועדוני ענק שסביר להניח שהיו עולים בהרכבים מלאים גם במשחק ידידות. איך זה רפרנס למשחקים מול ויטסה ובודו גלימט?
אלה מועדוני ענק שמוכנים לסכן את המירוץ שלהם בליגה לטובת זכייה בתואר האירופאי השני בחשיבותו. הפער בין ברצלונה לבין רומא גדול מהפער בין הקונפרנס ליג לבין האירופה ליג. [לשם השוואה, לברצלונה יש 5 זכיות בתואר החשוב יותר (הצ'מפיונז), בעוד לרומא יש 0 זכיות בתואר החשוב יותר מהזכיה שלה (EL)] אם ברצלונה היתה עולה בהרכב חסר זה כי היא היתה חושבת שזה יספיק לה כדי לעלות, לא כי התואר קטן עליה.
בארסה יודעת שטופ 4 יהיה לה ככה או ככה, יונייטד עולה בהרכב חזק גם בגביע הליגה. שום קשר בין ההרכבים שלהם לבין חשיבות המפעל עבורם. אבל אם זה עוזר לך לחשוב שהן מוכנות "להתאבד" עבור המפעל כדי שהזכייה של רומא במפעל שמיועד לקבוצות שלא מצליחות להתברג באלופות/יורופה מכל מיני סיבות תראה כמו הישג שלא נראה כדוגמתו באיטליה מאז זכיית אינטר בצ'מפיונס ב-2010, זכותך. ולמען ההבהרה: תואר זה תואר ורומא חגגה אותו בצדק רב וזו נקודת ציון יפה למועדון אבל זו לא תחרות אירופית בכירה. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
לא חושב שהוא ניסה לעשות משוואה שאומרת שהקונפרנס = צ׳מפיונס ולכן האזכור לאינטר מיותר. לעומת זאת מספר רב של משתמשים מנסה להגכיח את ההישג של רומא. רומא היא במקסימום זנב לאריות, ביום טוב ראש לשועלים ועם ניהול קמפיין טוב היא זוכה במפעל השלישי בטיבו באירופה, השיג ראוי למועדון שהשתתפות בצ׳מפיונס עבורו הוא הישג והחצי גמר שהוא הגיע אליו עדיין נחקק פה בשמות של משתמשים.
הוא ניסה להפוך את הקונפרנס ליג למפעל אירופי חשוב ובכיר - הוא לא. עם זאת זה תואר תחרותי וכל תואר תחרותי הוא ציון דרך שצריך לחגוג, פשוט לא לצאת מפרופורציות. כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
אל תשווה בין הליגה האירופית לקונפרס ליג. הליגה האירופית, בטח אחרי השינוי שפיפ"א עשו, זה מפעל חזק מאד שהפערים בינו לבין הצ'מפיונס ליג הם כבר לא כאלה גדולים. הקונפרס ליג זה מפעל שמיועד מלכתחילה למועדונים בינונים ומטה. פיורנטינה למשל, מבלי חלילה לזלזל במועדון שהוא מועדון מפואר, אבל עדיין זה בדיוק מסוג המועדונים שהקונפרס מיועד להם. רומא זה מועדון שהמפעל הזה קטן עליו.
אבל... לא השוותי בין האירופה-ליג לקונפרנס-ליג? אעשה את זה ברור יותר: הישג מדהים עבור מועדון דרג א - זכייה בצ'מפיונז-ליג. הישג טוב עבור מועדון דרג א - זכייה באירופה-ליג. הישג מדהים עבור מועדון דרג ב - זכייה באירופה-ליג. הישג טוב עבור מועדון דרג ב - זכייה בקונפרנס-ליג. @itzik.miro ברצלונה באמצע מירוץ אליפות. היא עולה עם שחקני הרכב כשיש לה סגל קצר לEL כי היא רוצה לזכות בו. אני לא טועם שהקונפרנס-ליג שווה לאירופה-ליג, אני פשוט טוען שרומא לא שווה לברצלונה. נראה לי שאנשים פה קצת שכחו להתעדכן במיקום של הכדורגל האיטלקי בעשור וחצי האחרונים. הישגי השיא של מועדוני העל באיטליה נחותים ממה שאתלטיקו, סביליה או דורטמונד עשו בתקופה הזו, ורומא היא כנראה המועדון הרביעי-חמישי באיטליה. תנמיכו ציפיות.