המחזור ה 24 בבונדסליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏1/3/07.

1. XabiAlonso Member

ואן דר וארט :aaa8:

כל הכבוד להמבורג!

הופ! המבורג מוצאת עצמה במעלה הטבלה כבר במקום העשירי!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/3/07
  2. Raulito Madridista

אחח איזה יופי הכדורגל. המבורג הייתה בבוץ למטה והייתה בסכנת יריבה, אבל ואן דר והארט, בעיקר הוא, בעונה נהדרת, שהכל לו אישית הולך כמו שצריך, עזר לה לצאת מהבוץ. אם היה לי ספק לגבי היכולת של ההולנדי אחרי העונה החלשה באייקס ב05\2004 ואחרי שלא ראיתי אותו יותר מדיי אשתקד, עכשיו אין לי ספק, ואן דר והארט אחד השחקנים הטובים בבונדסליגה ואולי בעולם. המבורג במרחק של 7 נקודות ממקום באירופה, מהמקום השישי, אבל גם לגמור כמה שיותר גבוה יהיה טוב. שאלקה בנפילה עצומה ביכולת, אבל שום דבר עוד לא סגור ויש לה עדיין פער בצמרת. אני היחיד שמחכה להפתעה מצד באיירן(אם היא מנצחת מחר הפער שלה הוא 6 נקודות משאלקה), אבל אני לא בטוח שזה ייקרה שהיריבה היא הרטה ועוד בחוץ, וגם להרטה יש מטרות. אם שאלקה תחמיץ את האליפות הזאת זה באמת יהיה מצחיק. אני זוכר עוד כמו כל אוהדי באיירן את הפסד האליפות לטובת באיירן ב01\2000 ואת זה שבעונת 05\2004 שאלקה ניצחה את באיירן פעמיים, פתחה עלייה פער של 6 נקודות אך בסוף באיירן הייתה אלופה אחרי שבישורת האחרונה שאלקה קרסה. אם לא באיירן מינכן אז לפחות וורדר ברמן שתזכה יש לי סימפטיה אדירה לקבוצה הזו.

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק גדול לא היה, אבל דרמה ומתח היו גם היו. וזה דיי צפוי, כאשר המבורג שעדיין דיי בצרות מגיעים למגרש הקשה של שאלקה. עמידה חכמה ונכונה של המבורג ושאלקה פשוט לא מוצאת את עצמה (בניגוד לשבוע שעבר שבו שאלקה היו טובים רק שהשוער של לברקוזן מנע מהם ניצחון) וצריך להוריד את הכובע בפני הוב סטיבנס. לטעמי המצטיינים היו ריינהארדט שמראה עונה מצויינת העונה ולדעת השחקן הכי טוב והכי יציב בהמבורג השנה ואלכסנדר לאאס. לאאס בעוד משחק נהדר (לא הראשון שלו) אם כי היום, בניגוד למשחקים המצויינים הקודמים שלו, הוא התמקד בעיקר בעבודה שחורה. שחקן נהדר.

הערה קטנה לאבי מלר. שאלקה הם רויאל'ס בלו (כחול מלכותי - סוג של צבע כחול) ולא רויאל בלוס (המלכותיים הכחולים - סוג של מלכים שהצבע שלהם הוא כחול). מעבר לזה מאוד נהנתי מהשידור.

4. אפנברג Member

http://i11.ebayimg.com/06/i/000/8a/2e/5704_0.Xxx

Hertha BSC Berlin gegen F.C. Bayern Munchen

Olympiastadion, Berlin

רקע:

בבאיירן מריחים דם: אחרי שהקבוצה הוספדה לגמרי בליגה המקומית, הגיע רצף הכשלונות של שאלקה, כולל ההפסד במחזור הנוכחי להמבורג בבית, והבאווארים יכולים לצמק הפער ל-6 נק' מהמקום הראשון, אם ינצחו במגרש לא קל בברלין. הרטה עם 2 נצחונות בלבד מאז החזרה מפגרת החורף, שניהם בבית, והיא מגיעה למשחק מהמקום השישי בטבלה כאשר נצחון שלה והפסד של נירנברג יקפיץ אותה למקום החמישי, המוביל בתום העונה לאופ"א. המאזן בין הקבוצות באולימפישטדיון בברלין מאז ייסוד הבונדסליגה: 6 נצחונות לכל קבוצה ו-11 תוצאות תיקו.

http://www.bundesliga.de/media/images/vereinsleiste/herta_bsc_berlin_28x28.Xxx

הרטה מגיעה למשחק אחרי ההדחה ברבע גמר הגביע הגרמני על ידי שטוטגרט באמצע השבוע. הרטה קבוצה ביתית מובהקת ובכ"ז לפני שני מחזורים הגיע הפסד הבית הראשון שלה העונה בליגה, למיינץ (2:1) ושחקניו של המאמן, Falco Goetz רוצים לתקן הרושם. מאמן הרטה אומר שמשחקים מיוחדים דורשים יכולות מיוחדות וזה מה שמצופה מקבוצתו מול באיירן. ארנה פרידריך, שחוזר לסגל אחרי השעיה, אומר שאין ספק שהיריבה חזקה מאוד אך באולימפישטדיון, שיהיה מלא בפעם הראשונה העונה ב-74,500 צופים, הרטה יכולה לעשות את זה מול הדאבליסטית. הנצחון הביתי האחרון של הרטה על הבאווארים היה בעונת 2001/2, 1:2.

http://www.bundesliga.de/media/images/vereinsleiste/bayern_muenchen_28x28.Xxx

באיירן לפני עוד שבוע גורלי: המשחק הקרוב מול הרטה שיכול להחזיר את הקבוצה חזק למאבק האליפות, ביום רביעי משחק הגומלין בשמינית גמר האלופות מול ריאל ובראשון הבא משחק בית מול וורדר ברמן. היצפלד רוצה נצחון בכל מחיר ואומר כי נקודה לא תעזור לקבוצתו. בבאיירן עדיין לא מדברים על השגת שאלקה בפסגה אלא על הבטחת מקום בליגת האלופות בעונה הבאה אך לאחר ההפסד של שאלקה להמבורג אין ספק שהמחשבה עוברת בראש של הבאווארים, עבורם האליפות היא "הלחם והחמאה". הארגריבס אומר שהמשחק מול הרטה הוא משחק של עונה שלמה ומקאיי אומר שנצחון יוכיח שבאיירן בדרך הנכונה. באיירן הפסידה את כל חמשת משחקי החוץ האחרונים שלה (בכל המסגרות), במהלכם ספגה 14 שערים, וזה מדאיג את היצפלד. שלושת הביקורים האחרונים של באיירן בבירת גרמניה הסתיימו בתיקו. הנצחון האחרון של באיירן בברלין היה בעונת 2002/3 ועוד איזה נצחון: 3:6!

הרכבים משוערים:

Hertha BSC Berlin: Fiedler - J. Boateng, van Burik, Simunic, Fathi - Ebert, Dardai, Gilberto, Neuendorf - Pantelic, Gimenez

Bayern Munich: Kahn - Sagnol, Van Buyten, Lucio, Lahm - Gorlitz, Van Bommel, Ottl, Schweinsteiger - Makaay, Podolski

5. Gady Member

המשחק הראשון שפתח את המחזור ה24 בבונדסליגה - הפתעה גדולה. מחצית ראשונה מאופסת בלי הרבה יותר מידי מצבים. מחצית שנייה בלי הרבה הקדמות מיותרות גול מרהיב בדקה ה71- מי אם לא ההולנדי, ואן-דר-וארט. שליחת כדור מעולה של רוסט. שאלקה נכנסה ללחץ לאחר הגול ה-1 והתחילה לחפש את עצמה, הגול ה-2 של המבורג היה עניין של זמן ואכן הוא בא. בדקה ה80 לערך לפי מה שאני זוכר, ההגנה של שאלקה ריקדה בהגנה במקום להרחיק את הכדור, אוליץ' ניצל את הטעויות וגילגל כדור מצויין לשער לאחר סגירה לא טובה של שוער שאלקה. הפסד שני ברציפות לשאלקה שיכולה לאבד את היתרון שלה בצמרת, היתרון יכול להצטמק לנקודה אחת בלבד במידה וורדר ברמן תנצח את בוכום (חשוב להדגיש שברמן מארחת את המשחק). מנגד, המבורג ממשיכה את מסע ההתאוששות הגדול שלה ובורחת מהקו האדום, ניצחון רביעי ברציפות אם אינני טועה, והיא כבר 4 נק' מעל הקו האדום. מקווה שהמחזור יהיה פורה ומרובה שערים כמו תמיד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/3/07
  6. Raulito Madridista

רוצה רק להוסיף משהו קצר מאוד לגבי באיירן מינכן: הגיע הזמן שהיא תנצח משחק חשוב השנה גם מחוץ לביתה אם היא רוצה להתקרב עד כדי 6 נקודות מהמקום הראשון, ואז, אי אפשר לדעת איך תיגמר העונה. פודולסקי היה חלש מאוד נגד ריאל מדריד לדוגמא והשנה הוא עדיין לא הראה מה הוא מסוגל, מעניין אם דווקא הוא יישחק טוב נגד הרטה. אבל השחקן הכי חשוב בקבוצה הוא מקאיי ללא ספק.
    באיירן של שנים קודמות מנצחת את המשחק היום ומצמקת את הפער בטבלה ולא מאפשרת למקומות הראשונים לברוח לה, באיירן צריכה לקלוט שלא בטוח שהיא תיהיה בעונה הבאה בליגת האלופות! וגם אם היא תעבור את ריאל היא תיהיה אחת הקבוצות החלשות ברבע הגמר, ככל הנראה.

7. Pipe Member

כבר שלוש שנים שאחת הדילמות שמפריעות לי בחיים זה איך לעזעזל שחקן שבקלות יכול להוביל את בארסה או ליברפול, ולככב בכל האימפריות של אירופה, נמצא בהמבורג. ויסלחו לי האוהדים, אבל ואן דר ואארט גדול על הקבוצה הזאת בכמה דרגות. במקום להיות בטופ של אירופה הוא בתחתית הבונדסליגה. זה פשוט עצוב.
    נכון שרגלי החרסינה שלו הם עקב אכילס שלו, אבל לפחות שיתן את ה18 משחקים שלו בשנה במקום שראוי לרמה שלו, עם כל הכבוד.
    אם לא הבנתי למה הוא הגיע להמבורג מלכתחילה(ועוד עבור מחיר כל כך זעום יחסית), אני עוד יותר לא מבין למה הוא נשאר שם. אם בקיץ הוא לא עובר, הקריירה שלו תמשיך לדעוך.(והיא בדעיכה, בשלוש השנים הללו הוא עשה 0 התקדמות, בטח ובטח לא מה שציפו שהוא יעשה כשהיה באייאקס).

8. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אני חושב שמגיעה גם מילה טובה לפרנק רוסט שהציל את המבורג לא פעם ולא פעמיים במשחק אתמול עם
    העצירות הטובות שלו.לגבי המבורג אני חושב שהוב סטבנס עושה עבודה לא רעה כלל בקבוצה הוא הוציא
    אותה מהבוץ והקבוצה מתעלה על עצמה.רפאל ואן דר ואארט פשוט כל מילה מיותרת הוא הראה אתמול שוב
    כמה הוא יודע לשחק כדורגל,ולהזכיר לקהל את היכולת שלו משנה שעברה.שאלקה שלושה משחקים ללא
    ניצחון ועם נקודה אחת מתוך 9 אפשריות,שאלקה לא תיקח אליפות ככה בחיים היא משמיטה נקודות בבית
    יותר מידי בתקופה האחרונה והשחקנים לא מצליחים להתעלות על עצמם בפוש האחרון של הליגה וחבל כי
    העונה הזאת התחילה ויכולה להימשך טוב בשאלקה.שני המשחקים הבאים של שאלקה יהיו מבחן אמיתי
    בשבילה יש לה את האנובר בחוץ ואח''כ את שטוטגארט בבית וזה מבחן של הקבוצה הם חייבים את כל
    הנקודות.

9. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא נהנתי מאוד מהמשחק אמש. נכון שתצוגת הכדורגל לא הייתה גדולה, אבל אפשר לקרוא לזה משחק בונדסליגה ממוצע. המבורג הוכיחה אמש הרבה מאוד אופי. ידעה לשחק בסובלנות ולשבור את שאלקה ברגעים הכי כואבים שלה במשחק. משחק מצוין נוסף של רפאל ואן דאר וארט (או ע"פ ערוץ הספורט: פאן פר פארט), שממש פורח אצל הוב סטיבנס. המבורג לטעמי כבר לא תרד ליגה העונה, ואם הסגל שלה יש לה סיכוי עוד לתפוס את אחד המקומות בגביע אופ"א לעונה הבאה, כי כרגע מעטות הקבוצות שמסוגלות לעצור אותה כמו שהיא נראית. לא מגיע לקבוצה שכזו לרדת ואני מאושר שהיא תמשיך איתנו עוד עונה.
    שאלקה לעומת זאת אכזבה אותי אתמול. בין הפעמים היחידות שיצא לי לראות אותה מאז חזרתה מהפגרה והתאכזבתי נוכח העובדה שהקבוצה הזאת ניצחה ארבעה משחקים ברציפות עם פתיחת הסיבוב. משהו עובר על הקבוצה של סלומקה שמספיק להסתכל אתמול על העיניים שלו ולהבין את זה. לא קורה כל יום ששחקן כמו לינקולן פשוט חובט בשחקן אחר, וזה מראה על הרבה לחץ בקבוצה. היא לא רגילה להיות מוליכת הטבלה, וזה בהחלט פוגע בה קשות, בקצב הזה היא מסוגלת לשמור על הפסגה אבל רק בגלל וחלשה של אחרות שכמו שאלקה מאבדות נקודות על ימין ועל שמאל.
    יהיה מעניין לראות היום את שאר קבוצות הצמרת אחרי שהם בידיעה ששאלקה הפסידה אמש.

10. נעם Member

באמת תוצאה נהדרת להמבורג ואם שטוט' או ברמן לא ינצלו את זה אז מבחינתי האליפות תיהיה סגורה.
    הנה המפלה הגדולה שדיברנו עליה של שאלקה ולפי דעתי זה לא הסוף.
    אבל חברה אתם שוכחים דבר אחד.
    במשחקים האחרונים של המבורג באו בעיקר מעקיצות ומשחק הגנתי מבוקר לאורך רוב המשחק...
    אז נכון שהם בכושר מעולה וואן דר וארט אומן (איזה הקפצות יפיפייות שלו כמעט הובילו לשער אתמול) אבל קבוצה שזה צורת המשחק שלה היא כן ניתנת לעצירה כי צורת משחק מוגדרת ובלתי מנוצחת עדיין אין לה.

אהה ודרך אגב פיוטר טרוכובסקי שלותתתת!!!!1111

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ברור שבקצב הזה הוא יעזוב את המבורג,השאלה מתי..
    זה יכול ליקרות בסיום העונה או אולי עוד שנתיים.
    ביכולת שלו בשבועות האחרונים הוא גדול על הליגה בכמה רמות,רק ליראות את השליטה שלו בכדור ואת המיבצעים היפים שהוא נותן לנו בכול מחזור.
    לדעתי היעד הבא שלו יהיה לאנגליה,אולי מנצ'סטר יונייטד,אבל עוד מוקדם להסיק,בנתיים הוא בהמבורג אז באו נהנה מהבחור שעוד לא בן 24.

12. נעם Member

http://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/121.Xxx-Werder Bremen vs. Bochum-http://soccernet-akamai.espn.go.com/design05/i/clubhouse/badges/137.Xxx

הירוקים מהווסר עדיין לא ויתרו על חלום האליפות ואפילו צימקו את הפער מהמחזור הקודם בנק' משאלקה, אבל הדבר נעשה ביכולת לא משכנעת ותוצאה לא משכנעת חסר אופי ונחישות כאשר נאנדו רפאל כובש למנשנגלאדבך בדקה ה93 (הדקה האחרונה) ועוד אחרי מצב נייח ומשווה את התוצאה ל2-2.

ברמן מגיעה לאחר תקופה נוראית של נק' אחת מתוך 12 אפשריות.
    "אני מקווה שהתקופה הרעה שלנו נגמרה" אומר קלאוס אולוף "השנה אין קבוצה מספיק חזקה שאין לה תקופת שפל בבנודסליגה".
    אולוף ושאר אוהדי ברמן מקווים שהחלוץ המצויין שלהם מירו קלוזה יחזור לכושר הבקעה אחרי המחזור הנוכחי.
    קלוזה שידע תקופות הרבה יותר טובות מתקשה להבקיע כבר תקפוה ארוכה ונמצא בתנודות קיצוניות ברמת היכולת שלו בעונה הנוכחית.
    קלוזה אומר " יום אחד אני מרגיש מצויין ויום אחר לא כל כך, אני יודע שמשהו לא טוב אבל אני לא חושב שזה רציני".
    קלוזה שלאחרונה סבל מזיהום מחכה לבדיקות הדם שלו שיחזרו אליו בעוד שבועיים ולא מבטיח כלום לפני זה.
    בזמן שקלוזה מנסה להיות כשיר למשחק הסופר חשוב מול בוכום , באומן, בורובסקי וקלאנסיץ ימשיכו להעדר מהסגל.

בנתים בוכום תאלץ להסתדר בלי הפליימייקר שלה זוודיזן מיסימוביץ שמרצה עונש הרחקה בעקבות צבירת צהובים .גם המגן הימני אליבר שרודר בספק.
    סטטיסטית ברמן פייבוריטים כאשר בוכום לא ניצחה אפילו מפגש אחד מתוך ה29 בווסרשטדיום.
    המאמן מרסל קולר מגיב "הוכחנו שאנחנו יודעים לשחק טוב, לכן אנחנו יכולים להשיג נק' בברמן או יותר."
    למרות הכושר הגרוע של ברמן קולר מצפה מברמן ליהיות בכושר עילאי.
    "הם לא שכחו איך לשחק ויש להם מספיק שחקנים מצויינים שיודעים לעשות את ההבדל."

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

דווקא פה אני יחמיא למלר. אכן בהולנדית ההגייה של ו' היא כמו של פ' רפויה.
    ולכן הוא דווקא הוגה את זה כמו הולנדי אסלי- פאן דר פארט.

למה לא.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/07
  14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בגרמנית זה פאן דר פארט.

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מן הסתם. ההולנדית באה מהגרמנית.