המחזור ה-24 בפרמיירליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/2/12.

1. alexshw Member

בהחלט יש דעות שונות ואם יונייטד תפסיק להיות שנואה, אוהדיה יתחילו לדאוג מאוד, אבל זה לא מוריד מהפטתיות של הקנאה של אוהדי הקבוצות, שלולא הקאמבק של יונייטד קבוצתם כבר יכלו לתכנן את החופשה בקיץ ואת העונה הבאה.

הוורד ווב שופט אידיוט שטועה לכל הצדדים. מי שנהנה להפוך כל משחק של יונייטד לדיון שיפוט כנראה סובל מרגשי נחיתות והאמת אני אפילו מסוגל להבין את המקור לרגשות אלה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/2/12
  2. Andrei Kanchelskis Member

המשחק אתמול בין ליברפול לטוטנהאם היה אחד המשעממים ביותר שראיתי העונה, שתי קבוצות אפטיות שפשוט חיפשו לא להפסיד הרבה יותר מאשר לנצח. ליברפול רצתה אולי יותר לנצח לקראת הסוף אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי, מהמשחק של אתמול הצלחתי להסיק 2 מסקנות ברורות:
    א.טוטנהאם לא בשלה לאליפות והיא גם לא תהיה אלופה לפחות השנה, עכשיו צריכים בוויט הארט ליין לדאוג שלפחות המקום השלישי ואולי מי יודע אפילו הרביעי לא ילכו לאיבוד,ההסתבכות הפלילית שבה שקוע עכשיו רדנאפ עלולה להשפיע לרעה על הקבוצה ואסור לשחקנים לתת יד לכך!

ב.ליברפול למרות שרחוקה רק ארבע נקודות מהמקום הרביעי פשוט קבוצה בינונית מדי כדי לסיים שם ומבחינתי לפחות כרגע היא לא ראוייה לסיים שם, צריך להתחולל המון שיפור באנפילד כדי שיהיה בשביל מה מה לשאוף אחרת זו תהיה עוד עונה סתמית שאולי תסתכם בזכייה בגביע הליגה.

3. JohnTerry26 Member

נו איך לא... לפחות תקפוץ לנקות לי את המקלדת אחרי שאתה כותב.

רגשי נחיתות. אתה בטוח שאתה בריא? כי אני בשיא הרצינות לא בטוח. באמת מעניין אותי אם אתה חושב שהדבר היחיד שאנשים מתעסקים בו פה זה על כמה שיונייטד מוצלחת וכמה כולם מקנאים... כשכל דבר שאומרים עליה ישר מתקשר לשם. בועה כזאת כמו שאתה ודומיך חיים בה עוד לא ראיתי, ואני די בטוח שמדובר בתסביך אמיתי. מדהים אותי לא פחות שאתם בטוחים שאתם קבוצה שנואה (יחסית) רק בגלל התארים שאתם לקחתם... זו אותה הבועה, אבל כאן אני כבר לא אגע כי זה לא ממש נוגע בי אישית. לעניין- אתה מסוגל לספור כמה משחקים שלכם הפכו לדיון שיפוט העונה? אני כן, 2. אז למה "כל משחק"? התסביך לדעתי.

אני לא וותיק כל כך פה בפורום, אבל מאז שאני פה אני רואה שכל הודעה שנייה שלך כוללת איזשהו חיזוק עצמי אני קורא לזה, תמליל קבוע שהוא בעצם מין קריאה כזאת של "אנחנו יונייטד!". אני א' כל מקווה שלא מהכיוון הזה אתה שואב כוח, ואני יודע שזה נשמע מצחיק אבל אני באמת חושש מזה. וב', אני באמת מקווה שתרשה לעצמך מתישהו לגדול ולצמוח מאותה חשיבה באמת מעט אינפנטילית לטעמי.

4. Bender Member

טוב, לכול אוהדי יונייטד הנה התחלה של סיבה למה אנשים חושבים שווב מוטה לכיוון שלכם. הוא מקום שני (כמעט זהה למקום ראשון) במספר הפנדלים שהוא נתן ליונייטד בליגה. בממוצע אחד לקצת יותר משלושה משחקים (9/30). מי נתן יותר? מייק דין (הפתעה...). תורידו את השניים האחרונים ותקבלו 7/29 שמשאיר אותו מקום שלישי אחרי מיקל ג'ונס (אבל הוא הספיק לשפוט אותם רק 7 פעמים אז אצלו הסטטסיטקה יכולה להיות מוטה בגלל משחק אחד). כלומר דה-פקטו הוא יישאר מקום שני גם בלי המשחק מול צ'לסי.

עכשיו יש נתון יותר מעניין מזה, שאולי הוא "מוזר" יותר. מכול 10 השופטים שנותנים ליונייטד הכי הרבה פנדלים בממוצע, מי שפט אותם הכי הרבה? אלו שנותנים להם הכי הרבה פנדלים! שמעתם נכון. גם דין (29 פעמים) וגם ווב (30 פעמים) שפטו אותם הרבה יותר פעמים מאשר השופטים האחרים ברשימה. הכי קרובים הם פוי, קלטנברג ודאוד ששפטו אותם רק 20 פעם או פחות. הבדל לא קטן בין 30 ל-20 לא? זה מקרי, או שפרגי דואג שהשופטים שלו ישפטו לו?

קישור.

5. Gass12 Member

כל עוד לא תביא סטטיסטיקה של כל שאר קבוצות הפרמייר הנתונים הללו לא שווים יותר מרכילות מגמתית.
    ונניח שיש גרעין של אמת כלשהו האם הביצים שלך כ"כ קטנות שאתה מפחד לקרוא לילד בשמו?האם אתה רוצה להאשים את פרגי בקניית שלושה שופטים בכירים?או שמא תהין ותאשים אותו בשיחוד ההתאחדות?

6. שםמשתמש Member

אני מרחם עלייך.
    GASS12 - למה אתה בכלל מגיב לו?

7. skyday20 Member

.Man of the Match

8. Wazza Member

בהחלט MVP.. מגיע לו!

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אוהב את הנתונים הללו. בעיקר כשהם חלקיים ביותר ולא כוללים נתונים כמו "כמה מהפנדלים שניתנו היו שגויים", "כמה פנדלים שהגיעו ליונייטד הם לא נתנו" ו"כמה פנדלים הם שרקו נגד יונייטד". במקרה של דין, למיטב הבנתי, מדובר בשבעה. וואו, איזו סטטיסטיקה.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגוחך. לפחות תעשה חקירה רצינית ותביא מספר טעויות ולא מספר פעמים שנשרק פנדל.
    מנ יו יודעת לעלות עם הרבה שחקנים כשצריך ומן הסתם בתור קבוצה שתוקפת הרבה קיים סיכוי הסתברותי גבוה יותר שהיא תקבל פנדל.
    מי כבשו העונה הכי הרבה פעמים מהנקודה הלבנה בליגה? מנ יו ומנ סיטי, מפתיע? לא.

אני חושב שהכדורגל, בטח שבאנגליה, נהיה מהיר מדי עבור השופטים והקוונים ולכן יש כל כך הרבה טעויות. מי המרוויחה הגדולה? מעולם לא עשיתי מחקר, התחושה שלי היא שמנ יו אבל זה מן הסתם נובע ממה שרשמתי למעלה ולא מאיזשהוא שיבוץ שופטים של פרגוסון או משהו שמכוון מראש להרכיב במשחקים שלהם כאלה שנתנו להם פנדלים בעבר.

11. פול סקולס Member

משה אוחיון, רק עכשיו ראיתי את העקיצה ההיא ששלחת לעברי. אני לא מעריך אותך מספיק כדי שאני אפילו אנסה להסתכל על עצמי ולחשוב האם יש משהו בדברייך... תחשוב מה שאתה רוצה.

בקשר לכל הדיון שהיה פה.

יש כאן אוהדים של קבוצות יריבות שממש ממש מעצבנים בתגובות שלהם שקשורות ביונייטד והשנאה שלהם באמת מוציעה אותם מהדעת. יש פה גם אוהדים של יונייטד שלא מסוגלים להכניס קמצוץ של ניטרליות להתסכלות שלהם על הדברים, וכל פעם ישלפו מהמותן כמה האנשים כאן מקנאים ביונייטד, וכמה התגובות שלהם משמחות כי הן רק מראות שיונייטד מצליחה וכו' וכו'.

ויש משתמשים שהם איפה שהוא באמצע, שאפשר לנהל איתם דיון נקודתי וענייני. זהו...

Bender, מה היית אומר אם היינו לוקחים את שופט X אשר נתן ליונייטד 15 פנדלים העונה, שכל אחד מהם הוא פנדל מארץ הפנדלים? גם הוא פרו יונייטד, או שהוא פשוט עושה את העבודה שלו?

נערך לאחרונה ב: ‏8/2/12
  12. nwish Member

ההודעה שלך כ"כ הגיונית, לא רק יחסית לאוהד ליברפול, יחסית לכל הליהוגים שרצו פה על ווב ושיפוט בכללי.
    זה לא בציניות, hat's off.

13. Bender Member

אני לא דיברתי על מספר הפנדלים באופן כללי, על צדקותם, ועל שום דבר כזה. לא עשיתי השוואה בין יונייטד לקבוצות אחרות. אם אתם מגיבים תעשו את זה בהתאם לנתונים ולא סתם מהאוויר. הנתון שהבאתי הוא מספר הפנדלים בממוצע למשחק שכול ההשוואה היא בין שופטים לא בין קבוצות. השוואה בין שופטים שונים מול יונייטד.

אולי במשחקים של ווב ודין מנצ'סטר מקבלת יותר שריקות כי מגיע לה? אולי, אבל במשחקים שלהם הם מקבלים יותר פנדלים מאשר במשחקים של שופטים אחרים. עכשיו ניתן אולי להגיד שזו סתם טעות סטטסטית, שנובעת מסיבות שאינן העדפה של יונייטד. זה בהחלט נכון. מה שמוריד מערך הטיעון הזה הוא שדין ו-ווב שפטו את יונייטד יותר מכול שופט אחר. 30 משחקים לעומת 20 משחקים לשופטים הבאים בתור. הבדל גדול יותר במספר המשחקים שווב שפט אתכם מכפי שניתן להניח אם השיבוץ הוא אקראי (והוא לא בלי קשר לשחיתות, ויש גם וותק נצבר). כלומר ניתן להניח שאם שופט שפט את יונייטד מעט משחקים אז כול החלטה של פנדל תהיה בעלת יותר השפעה, (כמו במקום שלישי - ג'ונס), אבל אם הם שפטו אותם יותר פעמים אז היינו מצפים שהם יתנו להם מספר שהוא יותר קרוב לממוצע (תוחלת) שיונייטד מקבלת מהשופטים פר משחק, ולהפך הוא הנכון. אצלם יש "דגימה" גדולה יותר, וגם הם נותנים יותר פנדלים פר משחק.

טיעון שניתן לטעון הוא שגם דין וגם ווב נחשבים לשופטים בכירים (עם תג), ולכן אני מניח (ניתן לבדוק), שהם מקבלים יותר משחקים "רגישים" שהם משחקי צמרת או דרבי. במקרה כזה, יכול להיות שיש לכך השפעה על השריקות לפנדלים, לכאן או לכאן. יתכנו עוד סיבות להפרש הזה שלא נובעות מהעדפה ליונייטד, אבל צריך לחפש אותן היטב.

נערך לאחרונה ב: ‏8/2/12
  14. פול סקולס Member

אז לא דיברת על נכונותן של השריקות האלו, ולא השווית את כל העניין עם קבוצות אחרות.
    אם כך, למה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת? מה היא מראה?

15. Mellow29 Kopite

בנדר, אם יש לך טענה מסויימת אתה זה שצריך לבדוק את כל הסיבות המקלות והמחזקות שלה, ולא לזרוק משהו לאוויר ולהגיד "צריך לבדוק גם...". אם יש משהו מוזר, זה ששופט חלש כמו ווב מקבל כ"כ הרבה כבוד מה-FA ומההתאחדויות הבינלאומיות ומקבל הרבה משחקים רגישים. כל השאר הם סתם מספרים, שאין להם ערך בזכות עצמם.