משחקים כמו היום גורמים לך לחשוב שלליברפול יש את האופי הדרוש לזכות באליפות, לחזור פעמיים מפיגור בחוץ נגד קבוצה כמו פורטסמות שנתנה את הלב על המגרש, זה דבר מאוד לא פשוט. גם ההרכב הזוועתי של בניטס לא מנע מליברפול לזכות בנקודות, משום שהספרדי התעשת ועשה חילופים טובים. השאלה היא האם ליברפול תפסיק עם איבודי הנקודות המיותרים נגד קבוצות בינוניות בבית, כל מיני משחקים של 0-0. כמה סימלי שפרננדו טורס הוא זה שכובש את שער הניצחון, הוא בכושר מטורף. גם ליוסי בניון מגיעות מחמאות על הבישול. לא ברורה לי התגובה של דייויד ג'ימס בשער השני, אבל מי שטעה קודם לכן היה הבלם שפיספס את הכדור. קאוט נלחם על הכדור עד הרגע האחרון כמו שהוא יודע, וההמשך ידוע. הוא חזר מבצורת ארוכה של הבקעות בידיוק בזמן. אאורליו שחקן שבדרך-כלל לא מועיל יותר מידי והיום דיי התלהבתי מהשער שלו, בעיטה חדה מאוד, אומנם לא כמו ג'ררארד, אבל הוא עדיין הבקיע. וגם אני חייב להגיד מילה על טוני אדאמס. בהחלט ריחמתי עליו. תוך 8 דקות המצב מבחינתו השתנה ב180 מעלות. הוא כמעט בכה בסיום המשחק.
המערך המזעזע הזה של בניטז נבע מכך שחלק מהשחקנים פצועים וחלק עייפים נורא מהמשחקים הקודמים,ככה שאין איפה להאשים אותו פה. איפה שכן אפשר להאשים אותו זה זה שהוא שיחק עם הרכב ראשון 120 דקות ביום רביעי בגביע האנגלי מול אברטון,למרות שעם כל הכבוד לגביע,הוא חשוב לנו הרבה פחות מהליגה,וזה בעצם מה שגרם לעייפות של השחקנים שלא יכלו לפתוח היום. אבל מבחינתו יצא בול,גם נתן מנוחה למי שצריך וגם לקח 3 נקודות.
ההגנה של פומפי היום עם משחק חייה . הרבה לב,הקרבה,מלחמה וכל מה שרק מסמל כדורגל אנגלי . השחקנים של פומפי לא אפשרו לסקאוזרים לאיים על השער . מה אני יגיד לך אחרי משחק כזה מלא לב,ונשמה שלא ראיתי כבר שנים,כבר היום הייתי נותן לליברפול את גביע האליפות,וסוגר את הליגה . אה וכמעט שכחתי ג'יימס איש המשחק .
חלילה אני לא רוצה להוריד מהערך של הניצחון שלכם,שהוא ניצחון יפה,וכל הכבוד לכם . פשוט עצבן אותי לראות את הבחור כותב שפומפי נתנה את הלב . המתנות שקיבלתם היום לא מעידות על כך .
היה ברור לי שזה שהוא כתב שג'יימס היה איש המשחק נכתב בצחוק, אבל המשפט הראשון שלו קצת בלבל אותי. פומפיי דווקא כן נלחמו והקריבו אבל מה לעשות שאין להם מושג איך לעשות הגנה. וכשיש לך שוער כמו ג'יימס בשער זה לא מוסיף לבטחון...
אין ספק שנבחרת ששואפת להכי גבוה כמו אנגליה, נמצאת בבעיה חמורה בנושא הזה. יש לי תחושה שדווקא בנבחרת ג'יימס ישחק עם יותר ביטחון, כאשר תיהיה לו גם הגנה חזקה לידו. אבל עדיין, להסתמך על שוער כזה שאתה רוצה ללכת עד הסוף... בעיה. הארט עדיין לא ברמה הנכונה, אבל זה גם ככה לא רלוונטי כי כל עוד גיבן כשיר, הארט לא הולך לשחק כך שהוא בכלל פסול, זה לא נבחרת ישראל אחרי הכל, שאם שוער לא ישחק אז פתאום הוא ייפתח בנבחרת. אין אור בקצה המנהרה. עד לא מזמן עוד בנו על פוסטר, שאולי יוכל להיות שוער להרבה שנים, אבל גם הוא לא קרוב בכלל ללראות דשא פרט לקארלינג קאפ+הארכת חוזהו של ואן דר סאר. טוב, קאפלו בצרות צרורות. חבל שגיבן נולד בחלק הלא נכון של האי. נ.ב אה כן, מעניין אם יש אנשים שעדיין חושבים שאלמוניה לא ראוי לפתוח בנבחרת אנגליה? נעזוב רגע את כל מה שסובב את זה, מקצועית נטו. הוא שוער בערך ברמה של ג'יימס, אבל עושה פחות טעויות וממנו אתה יודע בערך תמיד מה אתה הולך לקבל. ג'יימס? מטורף להסתמך על אחד כזה.
מה עם גרין? יותר יציב מג'יימס וגם פחות או יותר ברמה של אלמוניה מבחינת הצלות קשות. הוא אף פעם לא באמת קיבל את הצ'אנס שלו בנבחרת, לדעתי הוא טוב מכל האופציות האחרות כרגע...
אמרתי פה כבר אלפי פעמים את דעתי על גרין, אבל לדעתי זה פשוט מיותר לדבר על שחקן שמבחינת המאמן הוא לא באמת רלוונטי. כך שזה סתם דיבורי סרק. כל עוד קאפלו לא יוצא מהבועה לפחות.
ווסט האם יונייטד - מנצ'סטר יונייטד תאריך: 8.2, ראשון. שעה: 18:00. איצטדיון: אפטון פארק. שופט: פיל דאוד. המפגש בין שתי הקבוצות בכושר הטוב בליגה ייערך בראשון באפטון פארק, כשהאלופה המכהנת תגיע להתארח בביתם של הפטישים. חלון ההעברות של ינואר הביא עימו המון שינויים והרבה מאוד כסף נשפך באנגליה, אבל ווסט האם יונייטד דווקא השתדלה לשמור על שפיות ולסגור את הארנק. שני השחקנים שהצטרפו למועדון הם סאביו נסארקו, כשרון מבטיח מברשיה, ורדוסלאב קובאץ', קפטן ספארטק מוסקבה שיכול לשחק כבלם או כקשר והגיע בהשאלה. דווקא רשימת העוזבים ארוכה מאוד באפטון פארק, כשבלאמי, דבנפורט, פאובר ומאלינס הם השמות הבולטים שעזבו את הקבוצה. הכסף שהצטבר בקופת המועדון עוזר מאוד לקבוצה ממזרח לונדון, שנמצאת בקשיים כלכליים מאז שאיבד הבעלים שלה את הונו במשבר הכלכלי שפקד את העולם. הקבוצה הצליחה עם זאת לשמור על רוב שחקני המפתח שלה והעיניים שלה נשואות לעתיד. למשחק הקרוב ווסט האם מגיעה אחרי תיקו 0-0 באמירויות מול ארסנל, והיא נמצאת ברצף טוב של 8 משחקים ללא הפסד. הפילוסופיה של זולה מתחילה לחלחל אט-אט לשחקנים אך הוא כמובן יודע שיש עוד הרבה עבודה. יחד עם זאת, הגאון האיטלקי מאמין לקראת המשחק הקרוב: "ראיתי כמה קטעי וידיאו של יונייטד וזיהיתי כמה דברים שנוכל לנצל לטובתנו בראשון. אנחנו מכבדים אותם מאוד אבל אנחנו יכולים לגרום להם בעיות. לכל קבוצה יש חולשות וחובת ההוכחה היא עלינו לנצל אותן. הביטחון שלנו גבוה עכשיו, אנחנו משחקים בבית ורוצים לנצח." זולה ימשיך עם סגל כמעט מלא, כשרק שלושה שחקנים לא יהיו כשירים ואלו הם הפצועים ארוכי הטווח דין אשטון, דני גאבידון וקיירון דאייר. הרכש החדש קובאץ' עשוי לערוך את הבכורה שלו כבר מול האלופה בראשון. http://img.skysports.com/08/06/218x298/Radoslav-Kovac-Czech-Rep_920077.Xxx קובאץ'. הופעת בכורה? מנגד מגיעה מוליכת הטבלה והאלופה מנצ'סטר יונייטד שנמצאת בכושר נהדר גם היא. חלון ההעברות שלה היה די שקט, כשהרכש הבולט הוא זוראן טוסיץ' הסרבי הצעיר. אבל הסיפור האמיתי הם השחקנים שכבר נמצאים בקבוצה, ואלו אחראים לרצף תוצאות נהדר שכולל 7 נצחונות ב-7 המשחקים האחרונים. למרות החלק ההקתפי הכ"כ מרשים של הקבוצה, דווקא ההגנה שסבלה מלא מעט פציעות העונה מתהדרת ברקורד מדהים של 18 שעות ו-42 דקות ללא ספיגה בפרמיירשיפ. לשדים האדומים ההגנה הטובה ביותר עד כה העונה בליגה, ואדווין ואן דר סאר שמר על רשת נקייה 16 פעמים העונה. למרות הרצף הטוב של הפטישים ומפגשי העבר המאכזבים באפטון פארק, פרגוסון לא חושש מהמשחק הקרוב: "עם הכושר של הקבוצה הייתי מוכן לשחק מולם בכל מקום. לא הייתי מודע לרקורד של הקבוצה(נצחון אחד ב-9 משחקים בלונדון). זה קורה. היו לנו גם תקופות טובות שם בעבר. זה לא מטריד אותי. אנחנו בכושר טוב אז למה שלא נרצה לשחק מול כל קבוצה?" שלושה שחקנים חשובים מאוד עבור מנצ'סטר יונייטד יחזרו לסביבה מוכרת, והם ריו פרדיננד, מייקל קאריק וקרלוס טבז, כשהשניים הראשונים יפגשו את הקבוצה בה גדלו. בגזרת הפציעות פרגוסון יקבל בחזרה את אברה ורוני, כשגם ווס בראון שכבר קיבל הופעה מול אברטון צפוי להיות כשיר. גארי נוויל בספק עקב וירוס. http://i190.photobucket.com/albums/z128/SaintSnopper/ferguson-alex_392.Xxx פרגוסון. לא מפחד כלל.
ומה עם אלמוניה? לא דיבורי סרק? ההגדרה של אריאל לג'יימס מדוייקת. אי אפשר לסמוך על ג'יימס. לגבי פומפי - מדהים לראות איזה הבדלים מהסיבוב הראשון לסיבוב הזה. פשוט קבוצה שכל אחד יכול לדרוך עליה, אין שם לב, אין שם כישרון ואין שם רצון לנצח. הייתי כל כך רוצה לפגוש את ליברפול אצלנו כשהם במצב בו הם נמצאים היום , מדהים לחשוב שהם הצליחו שוב לגנוב ניצחון. אני עדיין טוען שהתוצאות שהם עושים יותר מתח יותר צפוי מהמתח שהעורכים של הישרדות מנסים ליצור לפני כל הדחה. מחר ב6 יש משחק מעניין, קבוצה עם שלושה שחקני נבחרת אנגליה תפגוש קבוצה עם שני נציגים בלבד. אני כמובן מדבר על ווסטהאם מול מנצ'סטר יונייטד, עם קרלטון קול המזומן הטרי של קאפלו! שני הנציגים של מנצ'סטר יונייטד אגב גם הם מבית היוצר...
בשער של קאוט, לפני הטעות הילדותית של ג'יימס (הא' ב' של שוער זה לסגור את הפינה הקרובה. איפה לעזאזל הוא היה ומי לעזאזל מנסה לעצור בעיטה עם הכתף?), הייתה את הטעות של דיסטאן שפיספס את הכדור שהגיע לטורס והשאר היסטוריה. זאת טעות אפילו גדולה יותר מהטעות של ג'יימס. פיספס את הכדור כמו שחקן ליגה ג'. השער האחרון של טורס הוא גם שער של הגנה, אף אחד לא סוגר אותו, עומדים קו אחד ומסתכלים בלי לעשות כלום וכמובן לג'יימס החלק הכי גדול בשער הזה. טמבל. גם לריינה הייתה טעות בשער של הריידארדסון, למרות שאם לא היה את הבוץ איפה שהכדור נחת לפני שנכנס לשער, סביר להניח שהוא היה עוצר את הכדור הזה. צ'לסי לא היו רחוקים מלהפסיד את המשחק נגד האל. קילבאן אם אני לא טועה נגח לקורה במחצית הראשונה ובמחצית השנייה השאירו את מארני (או שזה היה פייגאן?) חופשי לגמרי בתוך הרחבה אבל הוא בעט את הכדור ממש ממש ליד הקורה. לצ'לסי, מה שזכור לי זה בעיקר ההזדמנות במחצית הראשונה מנגיחה של באלאק שלאחריה טרי החמיץ את הריבאונד מ-3 מטר.
בועז, לא אני ולא אף אחד מהאוהדים משלים את עצמנו ואומרים שיש לנו סיכוי גדול לזכות באליפות, אבל הסיכוי קיים ואף אחד לא יכול להתכחש לכך. אתם נמצאים בכושר מצוין ואם תצליחו להוציא נקודה מחר, ובהנחה שיונייטד כן ינצחו את פולהאם שמדרדרת לאט לאט, ההפרש הוא עדיין רק 3 נק', פער בכלל לא גדול לסגירה. גם 5 נק' זה קשה מאוד אבל אפשרי. ואני לא אוהב את המונח לגנוב נצחון, הרי כמה פעמים יונייטד עשו את זה העונה? זה אופי ומזל נטו, בשני המקרים.
תומר צודק! בדיוק באתי לכתוב: מה יש לך נגדנו?! (כי למיטב זיכרוני זו לא הפעם הראשונה שאתה כותב הודעה בהתנשאות על המועדון, אבל זאת זכותך!)