המחזור ה-26 לעונת 2022/23 ב-SerieA:: במוקד: שבוע אירופי מוצלח.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י uri, ‏10/3/23.

1. itzik.miro Member

כן. לדעתי זה בעיקר עניין של שנת חוזה אבל כן.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

2. yonmu Member

עם כל הביקורת כאן על אלגרי, בפועל הוא המאמן שצבר הכי הרבה נקודות בליגה מלבד נאפולי.
    מצד שני ליובה נשאר: אינטר (ח), לאציו (ח), נאפולי (ב), אטלנטה (ח), מילאן (ב).
    המאזן העונה של אלגרי מול קבוצות 'גדולות' (פסז, בנפיקה, נאפולי, מילאן, רומא, אטלנטה, אינטר, לאציו) די מזעזע - 7 הפסדים, 2 תיקו, 2 נצחונות.

כרגע נראה שבמבחן התוצאה, ובהתחשב בהנהלה שמעליו ובסגל שתחתיו - אלגרי רחוק מלהיות הבעיה הגדולה של יובה.

3. itzik.miro Member

אלגרי מרוויח משמעותית מזה שליובה יש סגל שטוב ועמוק משמעותית מכל קבוצת ליגה מתחת לטופ 4 וטוב יותר מכל קבוצה שהיא לא נאפולי/אינטר. הכדורגל שיובה מציגה הוא מביך ומלא בהברקות אישיות עם שום דבר מסודר, לא בהגנה ולא בהתקפה.

אלגרי הוא בעיה של יובה ואחת משמעותית (יחד עם לא מעט בעיות אחרות).

נערך לאחרונה ב: ‏13/3/23
  4. DRORIKO Member

ביובנטוס אין דבר כזה "הכי טובים בליגה מלבד"

5. SerieA Il Capitano

בסיכומו של עניין, העונה הזו היא כישלון של אינטר, מילאן ויובנטוס גם יחד.

יובנטוס תסיים עונה ללא אליפות, בפעם השלישית ברציפות, וזה קרה לה בפעם האחרונה כמועדון מתפקד (כלומר, אם ננכה את תקופת הפוסט קאלצ׳ופולי) בשנים 99-01. כלומר הרבה מאז זמן.

אם גם בשנה הבאה כבר לא תהיה אליפות, אנחנו נחזור לשנים 86-94, אז יובה הייתה תשע עונות ללא אליפות.

מדובר במשהו שממש לא אופייני ליובנטוס.

6. SerieA Il Capitano

אגב, אם אני צריך על האלופה בעונה הבאה - מבחינתי יובנטוס הפייבוריטית. עם או בלי אלגרי.

נאפולי תאבד את אוסימן, קשה יהיה לשחזר את העונה המטורפת הזו. אינטר בקרשים. מילאן לא משקיעה מספיק. רומא עם ציפיות חסרות פרופורציה, ולא נראה לי שעם או בלי מוריניו היא שם עדיין. לאציו לא מועדון עם שאיפות כאלו בכלל. מי נשאר?

7. itzik.miro Member

לאלגרי יש את כל הכלים על מנת להניח יסודות לאליפות שחורה לבנה, הוא מתעקש לא לעשות זאת וזה עוד מקור לביקורת כלפיו.

8. SerieA Il Capitano

אני חושב שהוא מניח.

9. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שיהיה לנאפולי קשה גם לשמור על קבארה לא רק על אוסימן, עם כל הדיווחים על רכישה גם של יונייטד, והתפתחות העונה באנגליה(אם ארסנל אכן תזכה באליפות) זה רק יתרום לסחרור רכש אצל המנצ'סטריות, תוסיפו את הפוטנציאל של ניוקאסל וצ'לסי + ריאל או פסז' עצמה(תלוי בסוגיית אמבפה) ונזכר שמלבד אמבפה עצמו, הוא הטוב באירופה בעמדה שלו העונה - מי לא תלך עליו?

יש צורך לשתי העמדות האלה אצל רוב הקבוצות המובילות באירופה, על הראש של כל אחד מהם תהיה שורה של 4-5 קבוצות טופ שישמחו לקחת אותם, בטח אם הם יגיעו לחצי גמר צ'מפיונס ומעלה.

10. itzik.miro Member

הוא אולי מניח אותם בארון, לא על המגרש. ביובנטוס של אלגרי אין שום דבר שנבנה. הכל על יכולת אישית.

11. itzik.miro Member

קבארה להערכתי יישאר לפחות לעוד עונה אחת. ADL לא ימכור את שניהם כל כך מהר.

12. SerieA Il Capitano

אני חושב שכולנו נסכים שאוסימן 99% יעזוב.

אבל על קווארצחליה אני חושב שיש מה לדבר. הוא שם רק עונה אחת, הוא בן 21, דה לאורנטיס לא אוהב למכור כל כך מהר ויוכל לשכנע להישאר עונה אחת נוספת לפני מכירה (כמו שעשה עם קבאני למשל).

אם שניהם עוזבים זה סיפור אחר לגמרי. אמנם נאפולי תרוויח קרוב ל-200 מיליון על שניהם (אני מניח שסביבות 100 על אוסימן, בטח איזה 70 על קווארה), אבל זה לא שאתה יכול להוציא את כל הכסף הזה בקלות.

נשמע לי סביר שאוסימן יילך, במקומו אולי יבוא הוילנד מאטאלנטה וייתנו עוד דקות לסימאונה.

מנגד, אני לא משוכנע שראספדורי יישאר שם.

13. yonmu Member

אני לא יודע אם בתחילת העונה היינו מדרגים את הסגלים באותה צורה שאנחנו מדרגים עכשיו, וזה כבר תלוי בתפקוד מאמן.
    נשאל את זה ככה - כמה ממאמני הקבוצות הגדולות באירופה מאכזבים יותר מאשר אלגרי?

אז כן, ספאלטי וארטטה מצליחים מאוד העונה, ובמובן מסוים 'במקרה'*. נראה שכל השאר מאכזבים לא פחות מאשר אלגרי.

(*לדעתי כמובן לא מדובר במקרה, אלא בעצם העובדה שמדובר במועדונים שלא לחוצים על 'תוצאות כאן עכשיו' ולכן מאפשרים למאמנים לבנות משהו)

14. DRORIKO Member

אל תשכח שיש גם את הצ'מפיונס ליג בתוך המשוואה. פיולי אולי לא עושה עבודה טובה מאלגרי בליגה אבל באלופות הוא ברבע גמר אחרי ניצחון על טוטנהאם בזמן שיובה עפה בבתים אחרי שהיא הפסידה 5 משחקים מתוך 6, אחד מהם למכבי חיפה. אז יגידו לי שלאלגרי לקח זמן לחבר את הקבוצה. אולי, אבל זה תירוץ שאני מקבל בעונה הראשונה של מאמן, לא בעונה השניה שלו. בלי קשר לאם יחזירו לנו את ה-15 נקודות או לא מבחינתי לאלגרי נשארה מטרה אחת חשובה שזה הליגה האירופית, אם לא נזכה בו, ובלי קשר לאיפה נסיים בטבלה, אלגרי צריך ללכת הביתה.

15. DRORIKO Member

בלי קשר במועדון כמו יובנטוס אף פעם לא הסתכלו על מועדונים אחרים. נחמת עניים זה למועדונים לוזרים, יובנטוס זה המועדון המעוטר בכדורגל האיטלקי.