גם מיצ?ו צריך להיות מוזכר בין השמות כאן. המגן עוד ניסה להפריע לבייל עם הרגל אבל בייל ראה את זה וסובב מעליו, איזה גול מדהים של שחקן נדיר.
ההתקדמות של גארת? בייל העונה היא פשוט מטאורית. זה לא שבשנים האחרונות הוא לא התקדם משמעותית והפך לאחד משחקני האגף הטובים באנגליה בפרט ובאירופה בכלל, אבל העונה הזו תחת בואש בתפקיד חופשי יותר, בדומה לרונאלדו בריאל מדריד, הוא פשוט נמצא ברמה של הטובים ביותר בחודשים האחרונים. אילו יכולות אדירות יש לשחקן הזה. שישים מיליון פאונד כבר לא נראה לי מחיר כזה מופרך עבור יהלום שכזה.
הקטע עם בייל שכמעט כל השערים שלו בזמן האחרון הם בבעיטות מחוץ לרחבה- או בכדורים חופשיים, או בתוך המשחק. הוא פשוט פיתח שילוב יוצא מהכלל של דיוק ועוצמה. לעומת זאת, כבר כמעט לא רואים ממנו את הפריצות האדירות באגף שראו ממנו לפני שנתיים. יש לו גם רק שני אסיסטים, כלומר הוא בכלל לא מתפקד יותר כשחקן אגף שרץ על הקו ומכניס כדורים לרחבה, אולי באמת כי בטוטנהאם אין אף אחד שיסיים את הכדורים הללו אז עדיף מבחינתו לחפש יותר את השער.
לגארת' בייל יש את האתלטיות והטכניקה להפוך לשחקן ברמה של רונאלדו. מדהים שהוא כמעט השחקן היחיד בהתקפה של טוטנהאם שמתפקד העונה ברצף, כשדמפסי, אדבאיור, הולטבי, סיגורדסון ולנון לא מספקים את הסחורה.
לדעתי אתה נסחף בגדול. מיצ'ו הוא אחת המציאות הגדולות שאני זוכר בשנים האחרונות, והעונה הראשונה שלו בפרמיירליג עולה כל הציפיות, אבל עדיין הוא לא בקליבר של השלושה האלה. אולי מבחינת מספרים הוא מספק את הסחורה לא פחות טוב, אבל השלישייה הזו פשוט עושה דברים מדהימים העונה בפרמיירליג, ובקבוצות טיפה יותר לחוצות מסוונזי. מיצ'ו ישפט גם לפני העונה השנייה שלו בפרמיירליג, גם לפי העונה הראשונה שלו במועדון גדול... הוא לא בסקאלה של השלישיה שציינתי.
הפינישינג שלו באמת נדיר, כל נגיעה זה כמעט שער. מזכיר לי מאוד את פאפיס סיסה בחצי העונה הראשונה שלו בניוקאסל, ואולי זאת דוגמא אידיאלית כי בשנה שלאחר מכן סיסה די נעלם גם באשמתו וגם באשמת פארדיו שתוקע אותו לא מעט על האגף ואולי זה יקרה גם למיצ'ו. לכן לפני שאתה כותב עליו באותו משפט יחד עם כל מיני שחקני גדולים, כדאי שנחכה לראות שהוא לא וואן סיזן וונדר, היו לנו מספיק כאלה. רכישת העונה מבחינתי צריך להיות בפה אחד, אין פה ספק בכלל שזה ואן פרסי.
1. העונה השנייה באנגליה? מי מסתכל כל כך רחוק? אני מדבר על היכולת של מיצ'ו עד עכשיו. בדיוק כמו שאנחנו לא יודעים מה יקרה בעונה הבאה אם סוארס או בייל למשל יעברו לקבוצות שאשכרה מתמודדות על תארים, האם הם יצליחו לספק את אותם איכויות ומספרים, ככה גם אין טעם לנחש מה יהיה עם מיצ'ו בשנה הבאה (אם בכלל ישאר בסוונסי). 2. אז תנו לי להבין, סוארס מקבל קרדיט גדול בגלל שהוא משחק בקבוצה עם שחקנים פחות טובים משיש ביוניטד נניח ועדין מספק מספרים, בייל מקבל קרדיט כי הוא משחק עם שחקנים פחות טובים משיש בסיטי נניח ועדין מספק מספרים, ומיצ'ו שמשחק בסוונסי לא ראוי לקרדיט על המספרים שלו בקבוצה עם חומר שחקנים הרבה פחות איכותי? לסוארס עוד יש בקבוצה שחקנים כמו ג'רארד (שיש לו כבר 12 אסיסטים השנה) ומינואר גם סטארידג', לבייל עוד יש שחקנים כמו דמבלה, לנון ודמפסי בקבוצה, איזה שחקנים באיכות הזאת יש למיצ'ו? פבלו הרננדז היחידי שמעמיד שם מספרים יפים. 3. לקחת את סוונסי, שאיבדה בקיץ את המאמן שהשפיע רבות על הכדורגל של הקבוצה ולמעשה הנחיל את הטקטיקה שלו בצורה מוחלטת בקבוצה ושני מהשחקנים הבולטים שלה (אלן וסינקלר), לעונה אפילו טובה יותר מהעונה הקודמת מבחינת צבירת נקודות בליגה (מקום 9 בטבלה, רק 2 נקודות מליברפול נכון להיום), מבחינת התקפית (ב38 מחזורים בשנה שעברה היא כבשה 44 שערים, כבר עכשיו במחזור ה27 היא עומדת על 38), ומבחינת הצלחות (זכיה בגביע הליגה), זה לדעתי הישג לא פחות גדול ממה שסוארס עושה עם ליברפול (2 נקודות יותר עם קבוצה הרבה יותר מוכשרת) או בייל עם טוטנהאם. 4. מי שטוען שמיצ'ו זה רק סיומת כניראה לא ראה אותו משחק השנה. יש לו הכל מהכל ואין התקפה שלא עוברת דרכו השנה. לא משנה אם הוא מתחיל אותה, בונה אותה או מסיים אותה, כל התקפה של סוונסי השנה עוברת דרכו. 5. הרכישה של ואן פרסי היא מבריקה, לא פחות מכך. אבל המחיר של מיצ'ו לעומת התרומה שלו בהחלט יכולה להפוך את הרכישה שלו לרכישת השנה...